Misafir fobisi

Onları da öğrenmeye çalışıyorum. Bebek nasıl emzirilir uyku düzeni nasıl oluşturulur doğum nasıl olur gibi. Tamamen yemek düşünüyor değilim.
Bunlar daha önemli zaten şuan.evine yönelik, evliliğe yönelik birşeyler yapman daha anlamlı, faydalı olur senn adına.
 
Zamanla daha guzel olacak yaptiklariniz sadece kotu yaptiginizda bir sonrakinde aynisini yapmamaya ozen gosterin ornegin soganlarinizi daha cok kavurun
Internet sitelerinde videolu tarifler var pratik pek cok sey var
O sofrayi donatanlara hic takilmayin az ve lezzetli seyler olsun yeter
Evinizin temizligi duzeni yemekti bunlara takilirsaniz asosyal olmaniz kacinilmaz sonucta herkes mukemmel degil oldugu kadar olmadigi kader :)
 
Yazan oldumu bilmiyorum ama köfte, kek börek kurabiye dolma gibi şeylerden buzluğa koyabilirsiniz. Misafir olduğu günde yanına pilav çorba yaparsınız. Hepsini yetiştirme derdi olmaz. Hatta salatayıda ben rendelenmiş havucu filan kapaklı kapta saklarım her defa uğraşmam
 
Ben gösterişten hoşlanmam ve hayatımın her aşamasında buna dikkat ederim yani süslü puslu gösterişli sofraları kimseye hazirlamam bi tek eşimle romantik masa hazırlarım o bile sadedir. Ben evlenmeden önce çok güzel yemek yapardım ama evlenince bi şeyler şaştı neden bilmiyorum 6 ay geçtikten sonra yemeklerim güzel oldu . Ben sevdiğim insanlar gelince menüm sabittir mantı yaparım önden çorba isteyene mantının yanında içecek bizde adet sofra süsü değil güler yüz hoş sohbet ve tabiki ozenip biseyler yapman
 
4,5 yillik evliyim ve hala her yemegim cok lezzetli olmuyor, yenecek kadar oluyor. Bir iki cesidim var cok lezzetli olan onlara guvenirim.
Onceden mutfaga girmediyseniz 4 ay ogrenmek icin kisa bence.
Allahtan evim bit kadar ve buyuk yemek masam yok. 2 kisilik masam var Annemler haric kimseyi yemege almiyorum. Kv ve kp bir kere aldim.
 
 
Eşin bişey demiyormu yemekler kötü diye
 
Ben pilav icin tavsiye vermeye geldim :)
Pirinci 1 saat onceden tuzlu sicak suda bekletin iyice süzün.
Kavururkende tane tane birbirine yapisip ayrilacak duruma gelene kadar kavurun.
1 e 1.5 oraninda su koyun.
Harika bir pilaviniz olacak :)
 
Ay benim 2 yil olacak ben hala korkuyorum :) biri gelecez dediginde elim ayagima dolaniyor. Yapabiliyorum ama ne yemek yapacagimi ayarlayana kadar mahvoluyorum :) bide ben evlendigimde balayi dönüsü ramazandi ve hic yemek bilmiyodum. Birsuru misafir agirladim tabi gorumcemde hep yardima geldi sagolsun. Yemege degilde caya falan cagirsaniz yakininizdakileri. Veya da kahvaltiya. En basiti bunlar. Pratiklesene kadar boyle idare edebilirsin. Zaten evini gormeye geliyo gelen
 
Nefis yemek tarifleri uygulamasını telefona indirip videolu yemeklerden yapabilirsiniz. 5 senelik evliyim, tarifsiz yemek yapamiyorum . Pasta börek tatlı yemek malzemeyi yaz hemen karşına kaç çeşit yemek çıkıyor. Karıştırma dakikasına kadar söylüyor az mi pisti çok mu derdi olmuyor.
 
Ben de öyleyim ya... Tarhana çorbası yapacaksam bile hala açıp tarif bakiyorum dediğiniz siteden. En çok deftere ekleneni seciyorum.
 
Merhaba yemek çeşidi, sunum gibi konularda etrada bakıp kendinizi kötü hissetmeyin. Mutlaka güzel yaptığınız bir ana yemek, zeytinyağlı, çorba, tatlı salata olur. Çay saati yiyecekleri bence çok pratik artık onları siz de halledersiniz.
Ben sade ve mideyi yormayan sofralardan hoşlanırım. Etli bir ana yemegim yanına pilavım olur. Güzel bir zeytinyağlı, çorba, salata ve yoğurtlu bir mezem olur. Bunlar en güzeli bence. Evlendiğimde gittiğimiz misafirliklerde bir tabağa 3 çeşit ana yemek, pilav, börek koyan gördü bu gözler. Asla ne kadar güzel olmuş diye dusunmem moralim bozulur o kalabalığı uyumsuzluğu görünce. onu yemedin bu kaldi baskisi da cabasi. Bana gelen de aa tek çeşit yapmış diye düşünürse kendi vizyonssuzlugu derim takmam. patatesi pilavı böreği mantıyı aynı öğünde yiyebilecek biri değilim.
Sunum acısından sofranızı zengin gösteren şeyler kesinlikle farklı meze ve salatalar. Mesela havuç, kabak, kereviz taratorlari, renkli patates topları basit ama masayı dolduran yiyeceklerdir. zeytinyagli da sarma yapamiyorsak en basitinden fasulye, pancar, barbunya yapabiliriz. Aklıma bunlar geldi şimdilik ama lütfen buna kafanızı takmayın. Kendi damak zevkinize göre kendi sofranızı tarzınızı oluşturun. Zaten o sofrayı hakeden misafirleriniz bir makarnayla bile yetinir ve şenlenir sofranız.
 
Firinda tavuk
Sulu kofte yada izmir kofte
Orman kebabı
Pilav
Dolma
Birde corba
Bunkarin pisip pismedigine tadina bakıp gorursün .Risk yok
Bunlari evdeyken yap .Birkac dene .Misafire hep aynı menuyu yaparsin .Enguzel yapabildigini sec .Yaninada mevsime gore yogurtlu ıspanak yada kizartma uydurursun oldu bitti .
Dondurucuna nohutu hasla at .Pilavin ustune koyarsin pratik olur .
 
Ikı gun once bu adam senı ac bırakmıyomuydu ya buzdolabı fotosu falan atmıstın valla kısa surede level mi atladın mısafır yemegıne kadar gelebılmıssınız şaplaklardan hakaretlerden
 
Mutfak işi pratikle alakalı bence. El lezzeti faktörüde var tabiki. Kendinize biraz zaman tanıyın. Sizinde el lezzetiniz oluşur zamanla. Ben mutfakta iyiyimdir mesela ama gelen misafiri pek sevmiyorsam gönülsüz hazırladığım için her şey ters gider.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…