Misafir fobisi...

Egedeyim evlenerek kaldim.ilk sene arayip gelmek kalmak isteyen cok akraba oldu arkadaslarim bile gelemk icin siraya girdi.fakat ev sahibim cok tatli bir kadindi.buyrun gelin ben size bir apart ayarlarim de yoksa butun yaz mutfaktan cikamazsin demisti.basta utandim ama baktim selam vermeyen akrabalar bile ariyor aynen oyle soyledim bir dahada kimse aramadi beni.hatta esimin kardesi evlendigimden beri benimle konusmadi iki cocuk dogurdum tebrik etmedi fakat evlenince balayina evime gelemk istedi kabul.etmedim.kotu gelinim birazcik ama ben
Valla buna kötü gelin değil de, kendini kullandırmayan insan denir. Çok iyi yapmışsınız. Eşimin tarafına değil lafım tabi. 1 2 gün insanlar uğrar tabi ki. Kendi kuzenim 😶

Kendi kuzenini içli dışlı olmadığın halde 20 gün misafir ederken sorun yok ama eşinin akrabaları 2 günlüğüne gelince sorun var. Doğru mu anladım?
Sizin yaptığınız ayrımcılıktan başka birşey değil. Kuzeniniz geldiğinde de 2 yıldır tatile çıkmamıştınız. O zaman neden eşiniz surat asmadı?
Kocasinin tarafi kendi tarafi diye ayrim yapmamiski zaten.Kendi kuzenlerinden asıl şikayet etmis ve onun üzerine de esinin tarafindan birileri gelmek isteyince zaten yorgun, üzulmus suratı düşmüş.Asıl konu kimi tarafindan yatılı misafir geldigi degil ,yatılı misafirin tekrar gelmesi

Ah canim ya. Gel sarılalım ağlayalım.
Ben de hiç sevmiyorum. Ne gideyim ne gelsinler. Hangi seçenek olursa olsun ben hep hizmet beklenen tarafım.
Hayatımın şu döneminde ben destek ve rahatlık beklerken karsimdakilerin talepleri beni geriyor.
Kizim i okula yollayayım bebeğimi uyutayim öyle boş boş duvarlara bakayım.
Uzanayım salonun orta yerine sessizliği dinleyeyim. Koşturmadan yemek yiyeyim rahat rahat duş alayim. Hep böyle şeyler ister cancagizim.
Önceden severdim misafiri. Artık sevmiyorum.
Allah affetsin.

hanımefendi isterseniz iyi okuyun, anlayın
Ben iyi okuyup anladım hanımefendi.
Bana garip geldi sadece, keşke kendi kuzeniniz de 20 gün kabul etmeseydiniz. Şimdi 2 3 gün eşinizin akrabalarını idare edeceksiniz, yapacak birşey yok.
Size tavsiyem bir daha evimize yatılı misafir kabul etmeyin, size faydası olmayan insanların evinizde gleip kalması hoş değil.

Kocasinin tarafi kendi tarafi diye ayrim yapmamiski zaten.Kendi kuzenlerinden asıl şikayet etmis ve onun üzerine de esinin tarafindan birileri gelmek isteyince zaten yorgun, üzulmus suratı düşmüş.Asıl konu kimi tarafindan yatılı misafir geldigi degil ,yatılı misafirin tekrar gelmesi
Bende kendi tarafını ağırladıysa haksızlık olmasın diye diğer tarafı da biraz ağırlamalı dedim zaten, kötü birşey demedim. Diğer türlü haksızlık olmaz mı? Kendi kuzeninden memnun olmayınca eş ailesini ağırlarken surat asmak, bana göre haksızlık olur. Neyse.

Ben eşim için 20 gün kuzenine katlanıcam ama eşim benim akrabalarım için yüzü beş karış gezip 3 günün lafını yapacak bende ona tavrımı koyarım. Eşinle empati yapmalısın bunun suçlusu eşin ve ailesi değil senin kuzenin. Onlar sizi otel gibi kullandıysa sende tavrını koymadıysan bu eşinin ve akrabalarının suçu mu

20 gün çok uzun.
Ancak eşinize de sakın durumu belli etmeyin eşinizin akrabalarını da en iyi şekilde ağırlayan sonrasında ortak bir karara bağlayın.
Başka bir şehre gittiğimizde yakın olduğumuz insanlarda tabii kalınabilir.
Ancak öğrenci evi bile olsa 20 günlük misafirlik çok fazla değil ki aile evinde.
Gereksiz sizi yıpratmış.
Sağlık, kısa ziyaret eyvallah ama gerisi boş.

Ben şok :O Kuzeniniz nasıl sizde 20 gün kalıyor? Baktınız yardım eden yok neden her gün yemek yaptınız? Vallaha sabırlı kadınmışsınız helal olsun size.

Anlaşılan Antalya vb. gibi tatil yöresinde oturuyorsunuz ve akrabalarınız sizin evi otel olarak kullanıyorlar. Açıkçası sizi kullanıyorlar. Ben geleceklere bundan sonra bir bahane uydurun. Ama anlasınlar aslında gelmelerini istemediğinizi.

Bakın ayıp olur, yok küserler demeyin. Çünkü ne olacak biliyor musunuz* Siz yıllarcaaa onları ağırlayacaksınız ama bir gün gelecek ve patlayacaksınız artık. İşte o zaman o kadar yaptıklarınıza rağmen siz kötü olacaksınız :)

O yüzden şimdiden bu işi kesip atın. Gelecek olan olursa, aşırı rahatsız olduğunuzu vb. iletin ve gelmesinler.... Bakın burada net olmalısınız...

Halen 20 gün nasıl misafir ettiniz inanamıyorum ben :O

Egedeyim evlenerek kaldim.ilk sene arayip gelmek kalmak isteyen cok akraba oldu arkadaslarim bile gelemk icin siraya girdi.fakat ev sahibim cok tatli bir kadindi.buyrun gelin ben size bir apart ayarlarim de yoksa butun yaz mutfaktan cikamazsin demisti.basta utandim ama baktim selam vermeyen akrabalar bile ariyor aynen oyle soyledim bir dahada kimse aramadi beni.hatta esimin kardesi evlendigimden beri benimle konusmadi iki cocuk dogurdum tebrik etmedi fakat evlenince balayina evime gelemk istedi kabul.etmedim.kotu gelinim birazcik ama ben

Yaptığınız çok doğru ama bari kardeşleri kabul etseydiniz :KK70: Kardeşlere de mi apart ayarlayalım dediniz ?

Tekrar okudum da galiba şimdi haklı buldum sizi :)

Kuzenin olayı abartmış çalışan insana ya gidiyorsan yardım etceksin yada hiç gitmiyceksin. Bende böyle yazlık bölgede oturan bir akraba gitmişdim. Annem bebeğine bakmıştı çalıştığı için onunla beraber eşim çocuğumla ama otel gibi kullanmadık temizliğine varana kadar yaptık işden geldiğinde yemeğide hazır oluyordu. Çok ayıp etmiş çalışan insana bu kadar yüklenilmez. Kadın gitmemizi bile istemedi o derece😂 ama tabi gezdikde tatilde yaptık kısa süre... böyle her şeye hazır konan insanlara sinir oluyorum anlayışsızlık

Herkes görgüsüz kuzeniniz gibi değil emin olun. Kayinvalideniz size yardım bile eder.

Herkes görgüsüz kuzeniniz gibi değil emin olun. Kayinvalideniz size yardım bile eder.
Keşkeee kayınvalidem gelse. Yok yok gerçekten eşimin gelecek olan akrabaları böyle değil. Ama benim kuzenim benim pskolojimi bozdu. Onlardan sonra en az 1 sene misafir ağırlamasam anca düzelirim 😂

Ama o kendi kuzeni. :)

Keşke millet olarak azıcık kitap falan okusak? O yüzden okuduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorsunuz. Ben burda zaten kuzenimden nasıl yaka silktiğimi anlatıyorum. Laf sokma çabanızı başka konularda sarf edin

20 gün kuzen evinde kalmakta nasıl rahatlıktır? Kayınvalidemin evindeyim 15 gündür oda eşimin güzel hatrı için, gün sayıyorum birkaç gündür, evimi düzenimi özledim.

Bir mecburiyet yokken başkasının evinde 1-2 günden fazla kalabilen insanlara hayret ediyorum.

Bu kuzeniniz aradığında kalmak için müsait olmayın bundan sonra:rapci:

20 gün kuzen evinde kalmakta nasıl rahatlıktır? Kayınvalidemin evindeyim 15 gündür oda eşimin güzel hatrı için, gün sayıyorum birkaç gündür, evimi düzenimi özledim.

Bir mecburiyet yokken başkasının evinde 1-2 günden fazla kalabilen insanlara hayret ediyorum.

Bu kuzeniniz aradığında kalmak için müsait olmayın bundan sonra:rapci:
Kesinlikle. Dersimizi aldık 😥

Bu insanlarin rahatligi beni benden aliyor. Misafirin hakki 3 gundur. Fazlasi bayiyor gercekten. Bi saglik sorunu olur zorunluluk ok anlarim ama keyfi bi sekilde bu kadar kalmak hemde kadin calisiyor yani su sicak gunlerde ne gerek varsa

Şuan en yakınlarımdan biri evimde misafir
Hem ben hem kendi istedi gelmesini ama aynı evin içinde aynı düzeni paylaşmak çok başkaymış
Benim temizlik anlayışım ile
Onun Temzilik anlayışı farklı , WC olayı olay zaten , aynı klozeti kullanmak zorundayız ve ben zırt Pırt yıkıyorum , üstünü de kolonya ile bi daha siliyorum , o wc den çıktıktan sonraki koku mesela :(
Saç dökülmesi , düzen anlayışı , evdeki kalabalık hissi beni çok ama çok bunaltıyor
Özünde çok iyi bir i fakat aynı düzeni paylaşmakta farklı maalesef , misafir olduğu için bir çok konuda da uyarmam cidden çok zor ,
Bi de evli bir çift in kalması çok zor , hele de çalışan biri hele de sıcak memlekette
Benim de fobim var sanırım
Şuan ki misafirimden sonra daha da emin oldum

Back
X