akdeniz bölgesindeyim. Geçen sene eşimin nerdeyse sadece sokakta selamlaştığı bir öğretmen arkadaşı sınava giricem 2 gün kalabilir miyim eşimle dedi. Toyluk işte evliliğimizin de ilk yılları, ayıp olmasın diye kabul ettik.
yemin ediyorum daha evimize adım atar atmaz her yere ve her şeye saldırdılar. Tüm odalarımızı, buzdolabını, yatak odası dolabımızın çekmelerine varana kadar baktılar. Dur demeye kalmadan tüm mahremimize girdiler. Resmen daldan dala zıplayan maymunlar gibi. 2 gün dediler 5 gün kaldılar. İkram edeceğim şeyleri ikram etmeme fırsat vermeden saldırıp haldır huldur yediler. Sanki ev otel ben ve eşim aşçı, biz de evi onlara bırakıp gitmeliyiz gibi davrandılar. Eşim işe giderken sen de gideceksin di mi diye soruyordu kadın. Ben de ne alaka eşim işe gidiyor, ben niye onun işine gideyim demiştim. Klimayı açarız kapatırlar, kapatırız açarlar, giderken klima ayarları bozulmuştu kurcalamaktan.
kendilerinin otele harcayacağı parayı biz harcadık. Bir de karı koca rahatlar, kadın kocamın yanında gecelikle rahatsız edici şekilde yatar. Eşim de çok rahatsız oldu. Gittikten sonra bir daha onları evimize kabul etmemeye kabul verdik. O zamandan beri misafir lafını duyunca tüylerim diken diken olur. Mesela görümcem gelir ben davet etmeden yatak odamın eşiğinden adım bile atmaz. Saygılıdır.
çok uzattım kısacası eşinizin misafirlerini de ağırlayın ama bir daha çalışan insan olarak 2-3günden fazla kimseyi kabule etmeyin.