Misafir fobisi...

Bütün yorumları okudum kuzeninizin neden 20 gün kaldığını anlamadım. Başka ekranlarda olmuş ama cevap vermemişsiniz. Ben sizi anlıyorum. Sorun eşinizin veya sizin tarafınız değil ama yinede eşinize ya sıtmayın. Bir dahada yatılı misafir konusunda ağız birliği yapın kabul etmeyin. Çalışan insan akşam olunca evinde sakinlik istiyor. Yeri geliyor ekmek arası yapıp öğünleri geçiştirebiliyor ama evde misafir oldumu öyle olmuyor. İlla sıcak yemek gerekiyor. Oda her türlü sıkıntı maalesef.

Tabi dut yemiş bülbüle dönersen koşup koşup yemek yaparsan dua et 1 ay kalmamışlar bari.
İş buyur yönet bak nasıl da akşamdan bavulları hazır edip sabahtan kaçıyorlar

akdeniz bölgesindeyim. Geçen sene eşimin nerdeyse sadece sokakta selamlaştığı bir öğretmen arkadaşı sınava giricem 2 gün kalabilir miyim eşimle dedi. Toyluk işte evliliğimizin de ilk yılları, ayıp olmasın diye kabul ettik.
yemin ediyorum daha evimize adım atar atmaz her yere ve her şeye saldırdılar. Tüm odalarımızı, buzdolabını, yatak odası dolabımızın çekmelerine varana kadar baktılar. Dur demeye kalmadan tüm mahremimize girdiler. Resmen daldan dala zıplayan maymunlar gibi. 2 gün dediler 5 gün kaldılar. İkram edeceğim şeyleri ikram etmeme fırsat vermeden saldırıp haldır huldur yediler. Sanki ev otel ben ve eşim aşçı, biz de evi onlara bırakıp gitmeliyiz gibi davrandılar. Eşim işe giderken sen de gideceksin di mi diye soruyordu kadın. Ben de ne alaka eşim işe gidiyor, ben niye onun işine gideyim demiştim. Klimayı açarız kapatırlar, kapatırız açarlar, giderken klima ayarları bozulmuştu kurcalamaktan.
kendilerinin otele harcayacağı parayı biz harcadık. Bir de karı koca rahatlar, kadın kocamın yanında gecelikle rahatsız edici şekilde yatar. Eşim de çok rahatsız oldu. Gittikten sonra bir daha onları evimize kabul etmemeye kabul verdik. O zamandan beri misafir lafını duyunca tüylerim diken diken olur. Mesela görümcem gelir ben davet etmeden yatak odamın eşiğinden adım bile atmaz. Saygılıdır.
çok uzattım kısacası eşinizin misafirlerini de ağırlayın ama bir daha çalışan insan olarak 2-3günden fazla kimseyi kabule etmeyin.

Bazı misafirler gelince gitmek bilmiyor ve yoğun bir tören bekliyor. Misafirlik adabını bilmeyeni sizde ağırlamayın.
11 yıllık evlilik tecrübesi ile artık gelmeden uyarıyorum. 3 günden fazla ağırlayamam ve yemek yapmayı bilmiyorum. Sorun çözülüyor. Ben neden sinir olayım.
Eşimin ailesi gelir 2 ay kalır ve huyumu bildiklerinden benden birşey beklemezler. İlk birkaç günden sonra onlar pişirir yerler.
Çalışıyorum ve 2.üniversitemi okuyorum. Bir de çocuklar var. Enerjim ancak aileme yetiyor.
Sizde kimse için kendinizi yıpratmayın. Eşinizi de öyle.

Yuh ya samimi olmadiginiz kuzeniniz 20 gun ne demeye calisan kadinin evinde kaliyor millet yuzssuz ya antalyada filanmi yasiyorsunuz . Sizinkiler okadar kalmis simdi esinizden gelenlere bisey derseniz ters dusebilirsiniz onlarida idare edin baska biri gelmek isterse yok cekersiniz ondan sonra

Eee yani? Ne demek istiyorsunuz? Ne garip insanlarsınız ya. Burda sizin gibi yorum yapanlara alıştık. Nasıl isterseniz oraya çekin 😋

KK daki hanımlarda şunu gördüm. Ne olursa olsun kendi aile tolere ediliyor. Eş ailesine hemen fatura kesiliyor. Aynısını sizde yapmışsınız. 20 gün kuzeni idare etmişsiniz. Eş ailesine gelince gardınızı alıyorsunuz. Limitiniz dolmuş anlıyorum. Ama bunun bedelini eşinize ödetemezsiniz.

Lütfen hakaret etmeyin. Merak etmeyin çok kitap okuyorum. 3 dil biliyorum.

Bakın ne kadar artniyetliyseniz hemen yanlış anlıyorsunuz. Lütfen relax olun.

Bu arada asla misafire hak vermedim. Yaptıkları çok zalimce. Çalışan hanımların zaten işte bütün enerjisi yok oluyor. Kalıyorsan yükünü hafifleteceksin. Yoksa çok zor. Şuanda izindeyim. Neyi saat kaçta yapacağım plânlardım. Azıcık aksama günümü mahvederdi. Çalışan hanımların her anı planlı olmalı.

akdeniz bölgesindeyim. Geçen sene eşimin nerdeyse sadece sokakta selamlaştığı bir öğretmen arkadaşı sınava giricem 2 gün kalabilir miyim eşimle dedi. Toyluk işte evliliğimizin de ilk yılları, ayıp olmasın diye kabul ettik.
yemin ediyorum daha evimize adım atar atmaz her yere ve her şeye saldırdılar. Tüm odalarımızı, buzdolabını, yatak odası dolabımızın çekmelerine varana kadar baktılar. Dur demeye kalmadan tüm mahremimize girdiler. Resmen daldan dala zıplayan maymunlar gibi. 2 gün dediler 5 gün kaldılar. İkram edeceğim şeyleri ikram etmeme fırsat vermeden saldırıp haldır huldur yediler. Sanki ev otel ben ve eşim aşçı, biz de evi onlara bırakıp gitmeliyiz gibi davrandılar. Eşim işe giderken sen de gideceksin di mi diye soruyordu kadın. Ben de ne alaka eşim işe gidiyor, ben niye onun işine gideyim demiştim. Klimayı açarız kapatırlar, kapatırız açarlar, giderken klima ayarları bozulmuştu kurcalamaktan.
kendilerinin otele harcayacağı parayı biz harcadık. Bir de karı koca rahatlar, kadın kocamın yanında gecelikle rahatsız edici şekilde yatar. Eşim de çok rahatsız oldu. Gittikten sonra bir daha onları evimize kabul etmemeye kabul verdik. O zamandan beri misafir lafını duyunca tüylerim diken diken olur. Mesela görümcem gelir ben davet etmeden yatak odamın eşiğinden adım bile atmaz. Saygılıdır.
çok uzattım kısacası eşinizin misafirlerini de ağırlayın ama bir daha çalışan insan olarak 2-3günden fazla kimseyi kabule etmeyin.
Nasil kovmadiniz onlari yaaa

Bütün yorumları okudum kuzeninizin neden 20 gün kaldığını anlamadım. Başka ekranlarda olmuş ama cevap vermemişsiniz. Ben sizi anlıyorum. Sorun eşinizin veya sizin tarafınız değil ama yinede eşinize ya sıtmayın. Bir dahada yatılı misafir konusunda ağız birliği yapın kabul etmeyin. Çalışan insan akşam olunca evinde sakinlik istiyor. Yeri geliyor ekmek arası yapıp öğünleri geçiştirebiliyor ama evde misafir oldumu öyle olmuyor. İlla sıcak yemek gerekiyor. Oda her türlü sıkıntı maalesef.
Tatil için. Dikkatimden kaçmış. Teşekkür ederim. Yazdıklarım net olsa da bazıları biliyosunuz illa ki laf sokup muhalefet olucak.

Ayyy allahım sen koru :(

Bu ülkede sıcak, denize yakın, havaalanına yakın yerde yaşamayacaksın, yazlık almayacaksın. Gezilecek tozulacak yerlere yakın ev tutmayacaksın. Niye çünkü gezmeye gelirler otel olarak bizi kullanırlar, uçuşları vardır hanımefendiler tatile giderler yurtdışına, sırf ucuz olsun diye gece uçuşu alırlar üstüne otele para vermemek için çulu bize sermeye çalışırlar. Doğudan geldiğimden beri milletin bi gezme isteği tuttu. Orası size yakın mı burası size yakın mı filan. Benim için gelene kapım açık ama gezmeye gelip oda+ kahvaltı dahil otel muamelesi yapanlara sinir oluyorum.

Sabriniza hayran kaldim.. 20 gun misafirlik mi olur :KK57: hicbir seye elini surmeyip yiyip icip gitmisler. Ayip diye bir kavramin varligini unutmus bazi insanlar. Calisan kadina bu kadar yuklenmek de zulumdur bana gore. Pes..

Valla biz eşimle anlaştık çekirdek aile dışındak misafirleri çok kabul etmeye karşıyım ben de, sonuçta çalışsanız da çalışmasanızda eviniz sizin rahatlamanız gereken bir yer ve ortalıkta devamlı birileri var, hiç hoş değil...
Bizde tatil yerinde yaşıyoruz, aklım çıkıyor valla devamlı yatılı misafir gelecek diye. Anlıyorum o yüzden sizi.
Ama sizin kuzeniniz 20 gün kalmış, eşinizin akrabalarına laf etmeyin bence. Bundan sonra da bir anlaşma yapın, anne baba kardeş dışındakileri çok yanaştırmayın evinize yoksa kuzeninizde olduğu gibi önünü alamazsınız...

Selam hanımlar. Konuyu biraz açayım,
Ben çalışan evli bi kadınım. Evde rahatıma çok düşkünümdür. Eşim ve ben ailelerimizden uzakta bi şehirde yaşıyoruz. Haliyle çok misafir de ağırlamıyorum 2 3 arkadaşımız hariç. Hele yatılı misafir sayılıdır.

Neyse bize geçtiğimiz aylarda kuzenim ve eşi geldi. 20 gün kaldılar bizde. Ben koştura koştura eve gelip yemek yaptım. Her gün. Normalde yapsam da yapmasam da fark etmiyor. Eşim her gün yemek arayan bi insan değil. Kuzenim kadın olan, bi gün de bi işin ucundan tutmadı. Yiyip içip gezip evi otel olarak kullandılar. Sıcak bi şehirde yaşıyoruz. Her gece kapılar kapalı, (klima olan oturma odasında onlar uyuyordu) kan ter içinde uyuyamayıp sabah da zombi gibi işe gittim. Kuzenimle de öyle çok can ciğer değilizdir.

Daha fazla uzatmadan, tüm bunlar bende fobi yarattı sanırım. Daha şimdi de eşimin akrabaları gelecekmiş. 1 geceye dahi tahammülüm yok ve çok mutsuzum. Duyduğumdan beri yüzüm beş karış... Daha ben 2 yıldır tatile çıkmadım.. İnsanların gelip evi otel gibi kullanmaları, her şehri gezip burayı da gezinin bi ayağı olarak kullanmaları aşırı sinirlerimi bozuyor... Geri de çeviremedik eşimin misafilerini çünkü sadece 1 - 2 gün kalıcaz demişler (umarım öyle olur)
Bence eşiniz için katlanın kısaymış zaten ziyaret o sizin bile katlanmaktan bıktığınız kuzeninize katlanmış bi daha da ortak karar alın dıııdııılar gelmesin

Ben bir yere yatılı değil çaya misafir gitsem, ev sahibine sürekli yardım ederim. Sakıncası yoksa yardim edeyim derim ilk tanışıklık zamanı sonra okeylerse ederim. Ve bir kerelik değil her gittimizde ya da gittiğimde Çay dök, bulaşığa yardım et, topla, taşı. Bana gelince de yeni gelin gibi kurulur çoğu. Ya elinin ucuyla bir bardak taşırlar ya hiç kalkmazlar bile. Hep diyorum sade sende otur kalkma yardıma ama yine kalkıyorum külfet olmayim kalkamazsam ayıp olur gibi geliyor. Gerçekten bu insanlar neden böyle 🤔
Sonra kendime kızıyorum çünkü kullanılmış hissediyorum. Keşke bende artık öyle kurulup otursam

Tabi dut yemiş bülbüle dönersen koşup koşup yemek yaparsan dua et 1 ay kalmamışlar bari.
İş buyur yönet bak nasıl da akşamdan bavulları hazır edip sabahtan kaçıyorlar
karakterim müsait değil maalesef :D Bu da bi ders

Hiç kimsenin evinde gerçekten zorunda kalmadıysam 20! gün kalmam - kalanı da hadsiz bulurum. 20 gün neden birisine bu kadar sıkıntı veresin? 1-3 gün yatılı kalınır ama bence kesinlikle 1 haftayı aşmamalı. O da gerçekten çok samimi olduğun kişiler ile.
Bazı insanlar çok yüzsüz gerçekten - sen kibarlık olsun diye bir şey demezsin, onlar da bu durumu sonuna kadar suistimal ederler.
Bu durumda senin de onlara gidip 20 gün kalman gerekir.

Selam hanımlar. Konuyu biraz açayım,
Ben çalışan evli bi kadınım. Evde rahatıma çok düşkünümdür. Eşim ve ben ailelerimizden uzakta bi şehirde yaşıyoruz. Haliyle çok misafir de ağırlamıyorum 2 3 arkadaşımız hariç. Hele yatılı misafir sayılıdır.

Neyse bize geçtiğimiz aylarda kuzenim ve eşi geldi. 20 gün kaldılar bizde. Ben koştura koştura eve gelip yemek yaptım. Her gün. Normalde yapsam da yapmasam da fark etmiyor. Eşim her gün yemek arayan bi insan değil. Kuzenim kadın olan, bi gün de bi işin ucundan tutmadı. Yiyip içip gezip evi otel olarak kullandılar. Sıcak bi şehirde yaşıyoruz. Her gece kapılar kapalı, (klima olan oturma odasında onlar uyuyordu) kan ter içinde uyuyamayıp sabah da zombi gibi işe gittim. Kuzenimle de öyle çok can ciğer değilizdir.

Daha fazla uzatmadan, tüm bunlar bende fobi yarattı sanırım. Daha şimdi de eşimin akrabaları gelecekmiş. 1 geceye dahi tahammülüm yok ve çok mutsuzum. Duyduğumdan beri yüzüm beş karış... Daha ben 2 yıldır tatile çıkmadım.. İnsanların gelip evi otel gibi kullanmaları, her şehri gezip burayı da gezinin bi ayağı olarak kullanmaları aşırı sinirlerimi bozuyor... Geri de çeviremedik eşimin misafilerini çünkü sadece 1 - 2 gün kalıcaz demişler (umarım öyle olur)
Misafirin 3 günden fazlası sıkar
Üstelik yardım etmemeleri felaket olmuş
İnsanlar tamamen bencil ve çıkarcı olmuş o kadar gelip kaldık bir işin ucundan tutalım demiyorlar
Bundan sonra bizim evimiz 3 gün uygun 4 gün kayınvalidemler gelecek falan diye önceden söyleyin

Bu ülkede sıcak, denize yakın, havaalanına yakın yerde yaşamayacaksın, yazlık almayacaksın. Gezilecek tozulacak yerlere yakın ev tutmayacaksın. Niye çünkü gezmeye gelirler otel olarak bizi kullanırlar, uçuşları vardır hanımefendiler tatile giderler yurtdışına, sırf ucuz olsun diye gece uçuşu alırlar üstüne otele para vermemek için çulu bize sermeye çalışırlar. Doğudan geldiğimden beri milletin bi gezme isteği tuttu. Orası size yakın mı burası size yakın mı filan. Benim için gelene kapım açık ama gezmeye gelip oda+ kahvaltı dahil otel muamelesi yapanlara sinir oluyorum.
Başka bir misafir konusunda yazmışlardı
Yazlık yerden doğuya atanınca her sene gelip 20 gün kalanlar selam vermez oldu diye

İnsanlar saf çıkarcı olmuş bu yüzden net sınırlar kesip baştan izin vermemek en güzeli

Back
X