Misafir olunca temizlik yemek bulaşık hepsi zor geliyo :(

Sende benim gibi yalnızlığı sevip ,evinde huzur bulanlardansin.Misafir anne,baba bile olsa sorumluluk demek.Bize yardım etseler bile ev sahibi biz olduğumuz için sorumluluğu yoruyor.Yanlızken çayımı içmeden mutfak toplamam,dinlenmem gerek.Ama misafir olunca bir koşturmaya.Bazen çocukları bile katlanamıyorum.
Görümce gelince kendimi çok yorgun hissediyorum ,evinde gibi davran.diye konuş .sıkma kendini.

Gorumcenizden tamda bu noktada yardim isteyin cekinmeyin

Yatılı misafir sevmem . .
Gündüz akşama kadar otursun . .
Çocukla iyi bile ağırlıyorsun . .
1ay otele gitsin. .
Ev ev üstüne olmaz. .

A birde kan testi yaptirin gerce cocuk var uykusyzluk falan ama siz yinede baktirin derim. Ayrica gorumce yabanci degilki siz ne yiyorsaniz onu yapin 3 vakit tencere yemegi yapmiyorsaniz normalde simdide yapmayin misafir buldugunu yiyer diyelim.rahat olun biraz

Peki neden 1 ay?

Ben annemin evine gidip 1 ay rahat rahat kalamam.

Millet ne pişkin.

1 ay kalan 3. Günden sonra o evin adamı sayılır. Her şeyi yapması lazim.

İşleri bölüşürsünüz artik. Sen yemek yaparsin o temizlik ya da tam tersi.

İsler bitince yat uyu.
Bebekle biraz ilgilenebilir.

Ne değişik bir milletiz

1 ay kısa bir süre değil.ayrıca bebeğiniz de varmış.küçük işleri yapmasını isyeyebilirsiniz.görümcem 1 ay bende kalmıştı.benimde 2 çocuğum var 2 de onun vardı.valla ben söylemiştim.evi sen süpürür müsün ben yemekleri yapayım diye.birde sabahtan bütün evi toparlarsanız işşnşz daha kolay olur.

hayatımda öyle uzun misafir ağırlamadım ne annemin evinde, ne de kendi evimde. bence 1 aylık misafiri gözünde büyütmekte haklısın. görümcen sonuçta uzak biri sayılmaz, her işinucundan tutmalı bir ay kalan kişi. ben eşimin teyzesinde 5 gece kaldım, ilk gidişmdi. doğru düzgün ilk bir arada bulunmamızdı. ona rağmen özellikle sofra kurup kaldırmaya hep yardım ettim. bence her işe koşmalıyım herşey mükemmel olmalı anlayışından uzaklaş. bu seni çok yorar.

Görümcem geleli bi hafta oldu bi haftada sağolsun her işe koşturuyor yapıyor ediyor gülüp eğleniyoruz...
Ev berbat oldu
Mutfakta düzenim kalmadı
Halıma çiğ yumurta düştü, tek o da değil hepsi battı ya...
Kızım artık agresif huysuz bi çocuk oldu
Vurmayı bilmeyen çocuğa vurmayı saç çekmeyi öğrettiler ...
Eşim ailesinden biri ne zaman gelse değişiyor,bu sabah ta ufak bi sebepten dolayı çarparım ağzına dedi !
Akşamına yine tersledi...
Eşim gitti yerine hulk geldi sanki...

Ben zaten evi gözden çıkardım
Kocayı da öyle...
Görümcem gitsin kızımla anneme geçicem
Gerekirse boşanma davamı açıcam bıktım bu anlayışsızlıklardan
Bunun tek sebebi de eşim olacak adam zaten...
Aramızdaki saygı tükenmeye başladı hissediyorum
Herşeyi sıfırlayıp tüketmeden olmadan yoluma devam etmeliyim

Gene iyi dayanmissin ben olsam simdiye bosamistim bu adami
Kabile halinde yasamayi seven lutfen kabilesinin icinden cikmasin evlenmesin diyorum
Benim de 10 aylik bebegim var ve evde yabanci biri varken uyumuyor bile. Sonra gunlerce ugrasiyorum mizmizligiyla. Dun annemle teyzem bizdeydi oglan iyice dellendi kafayi yedi. Kendi ailemi bile kabul edemiyorum cunku cok yoruluyorum. Ben yalnizken icap ediyor sutle meyveyle ogun geciriyorken kimseye bu sicakta tencere kaynatamam kusura bakmasinlar. Herkesin kosulu kendisine. Icimden geleni ben zaten cagiririm. Biz size gelcez nedir yahu?

yahu mısfır dedıgın ıkı gun kalır gıder, bır ay mısafırlık mı olurmus hem evde ınsan varken zaten ev ısı yapılmıyor, sureklı bırılerının arkasını toplamak zaten yorucu eee bebegınde varmıs o zaten senı fızıken ve ruhen yoruyordur...
bence uzun vadelı mısafırı kabul etmeyın..
esınızle de konusun mısafırı o kadar cok sevıyorsa sıze yardım etsın..
yalnız yazınızın sonunu okudumda bence asıl sıkıntınız esınızle once sız bır o konuyu halledın..

anlıyorum seni bir haftanın üstü eziyet gibi oluyor iş yapsın ya da yapmasın evde fazladan bir kişi istemiyorsun çocuğunla ilgilenmek istiyorsun

bende aynen sizin gibiyim en yakınlarımda olsa bir haftadan fazla olunca ruhum daralıyor hele evde küçük çocuk varken ve herşey bizim elimize bakıyorken

Cok haklısın canim.yatili misafiri hic sevmem hele küçük bebegin varken.kendi ailem de dahil.bide eşe yaranamiyorsun.cek resti.misafir istemiyorum de.bu ne yaa.1ay misafir mi olur.hemde eşler degisiyor ailesinden birini görünce.ezdirmeyin kendinizi.hem yorulan hem fırça yiyen siz.taviz tavizi dogurur.o ev senin.o evin hanımı sensin.tepkiye tepki koy.gorumceyede as suratini of pof yap gitsin artik evind yeter

Hepsini okumadim ama kucuk bebekli eve acil durumlar disinda keyfen yatili misafirlige nasil gelinir ben bilmiyorum kocana soyle milleti goresi geldiyse kendi gitsin nefret ederim el delisi adamlardan evde kadin yemegi bulasigi temizligi nasil yetistirecek hic umrunda degil tek umrunda olan koyun surusu gibi akraba misafir doldurmak eve. Koca aga cocugumuymus acaba bir sor genelde onlarin keyfidir bu milleti eve cagirip 10-15 kisiye sofralar hazirlatmak ..

Vay arkadas ya, insanlar neden bu kadar anlayissiz, görgüsüz anlamiyorum cidden. Oteller bosunami icat edilmis sanki. Hadi kalsin kalsin ennnnn fazlaaa 3 gün kalsin, 5 gün 1 ay nedir yahu. Bebegin olsun olsun olmasin insan yinede yorulur cekilmezki böyle. Bende severim misafiri ama yatili 1 günden fazla istemem acikcasi. Mesela esimle ankaraya gezmeye gittik, tutturdu arkadasimada ugrayalim 1 gün orda kalalim diye( onun disinda otelde kaldik 2 gün) cok israr etti, tamam dedim. Ama arkadasina gittigimizde bin pisman oldum kadincigaz saolsun elinden geldigince güzel agirlamaya calisti ama 2 cocugu var, eee ikiside kücük 1 yas arayla cok zorlandi. Artik yabanci mabanci demedim mutfak, banyo, süpürge herseyine yardim ettim. Bu böyle olmali yani..

Vay arkadas ya, insanlar neden bu kadar anlayissiz, görgüsüz anlamiyorum cidden. Oteller bosunami icat edilmis sanki. Hadi kalsin kalsin ennnnn fazlaaa 3 gün kalsin, 5 gün 1 ay nedir yahu. Bebegin olsun olsun olmasin insan yinede yorulur cekilmezki böyle. Bende severim misafiri ama yatili 1 günden fazla istemem acikcasi. Mesela esimle ankaraya gezmeye gittik, tutturdu arkadasimada ugrayalim 1 gün orda kalalim diye( onun disinda otelde kaldik 2 gün) cok israr etti, tamam dedim. Ama arkadasina gittigimizde bin pisman oldum kadincigaz saolsun elinden geldigince güzel agirlamaya calisti ama 2 cocugu var, eee ikiside kücük 1 yas arayla cok zorlandi. Artik yabanci mabanci demedim mutfak, banyo, süpürge herseyine yardim ettim. Bu böyle olmali yani..

Hatta konusu acilmisken yazayim, kayinvalidemlerede bu konuda acayip gicik oluyorum. Türkiyeye tatile geliyorlar, gezmeye istanbula gidecekler asla otelde kalmaya para ödemezler pintiler. Hep akrabalarda kaliyorlar, nasilsa beles diye. Hadi madem kaliyorsun bari eve ekmek al biseyler al yani sonucta orda kaliyorsun uzun süre. Onuda yapmazlar. Gecen bunlarin istanbulda oturan akrabasi bana dert yandi. Nisazümra sen en iyisini yapiyorsun otelde kalarak, hic cekmemissin kvdenlere, inan ben artik zorlaniyorum. Sürekli bütün izinci akrabalar yaz sezonu acilinca bendeler. Yemek pisiyor kahvalti yapiliyor ama kimse gelirken bir ekmek almiyor felan dedi. Hakta verdim acikcasi, hakli kadin. Hatta kvdeme citlattim bak anne gitmeyin böyle böyle düsünüyorlar; kadina bana size söylemem icin citlatti diye yinede gidiyor hic takmiyor. Böyle görgüsüzlügede pes yani. Pintiler hemde ziyadesiyle!

Bu adamların vereceksin eline bebeği,ev işlerini üstüne bütün sülaleni çağıracaksın bir iki ay görsünler hanyayı konyayı uzaktan davulun sesi hoş geliyor.O zaman bir ayı bırak bir gün dayanamazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…