Misafir olunca temizlik yemek bulaşık hepsi zor geliyo :(

Yemekleri beraber yapin. Banyoyu uyaninca hemen el yüz yikamadan yikayin. Arada bor cama herseyi karisik dograyip üstüne salca baharat ati firina verin. Esinize camasir astirin mesela. Tek ögün yemek yapin iki ögün kahvaltilik yiyin. Ben samimi oldugum biri gelince cok yorulmussan bebek rahat vermiyorsa. Tatli var alin. Tabak surda meyve yiyecekseniz surda diyorum vallah. Bana da misafir geldi mi en az 10-20 kisi geliyor. Annemler ve dünüreri hep 10 kardes falan. Esimin kardesleri de kalabalik.

1 ay misafirlik olmaz kütüğe geçirelim bari.
İşe de yardım etse istemem, ayağımı uzatıp oturamam, canım isteyince iş yapıyım istemeyince yapmıyım diyemem, hep diken üstünde olurum.

vallahi ilk haftadan tekerin dönmediğini göstereceksiniz
işlere yetısemeyeceksınız dogru duzgun yanlarında oturmayacak
eşinize iş buyuracaksınız
boylelıkle ya esınız sureklı uzun mısafır cagırıp agırlamak ne demek onu ogrenecek
ya da gorumcenız dıken ustunde olup mecburen gıtmek zorunda kalacak

6 aylık diş çıkaran bebeğiniz kadar tatlı ve önemli bir bahane olamaz
bu işi ya bu bahane ile çözeceksiniz ya da hep boyle kalacak

Gerçekten çok zor 1 ay hem de bebek var, o bebeğin bile düzeni kaçar

Bende de benzer bir ruh hali oluyor. Diyelim misafir geldi, yedik içtik. Herşeyi mutfağa yığıyorum. Gitsinler de öyle yaparım diyorum sanki elim ayağın duruyor biri olunca. Yanıma mutfağa gelse misafir yapmak istemiyorum, içerde oturuyor olsalar sıkılacaklar diyorum...

Bence sende 1 ay sürekli didinmek fikri ruhen yorgunluk yaratıyor ve çok haklısın... Gelene git denmiyor, bu seni daha da daraltıyor.

Ben misafir olsam bebekli birine o kadar uzun gitmem, karşı tarafın düşünmesi lazım bunu, sen haklısın...

yatili misafir 3. gun sonunda misafir degildir denir bizde gorumenizedende en azindan yemek yaparken yardim isteyin ne olacakki aslinda onun teklif etmesi lazim yani bir ay yazik gunah sizede bide kucuk bebeginiz varmis. gecen sene kayinvalidem kaza yapti 2 hafta bizde yatti valla cok zor 2 haftada 3 kilo vermistim

Gorumce misafir sayilmaz bence cana yakin biriyse iyi anlasiyorsaniz.Hem bebeginizede bakar siz de dinlenirsiniz.Hem daha kolay olur beraber isin ucundan tutarsiniz.Bence evden biri gozuyle bakin psikolojiniz de alisir.

Sanki yakin bir arkadasiniz sizle gibi dusunun.Aksamlari disari cikin gezin degisiklik olur.

yeri geliyo cam da siliyo banyoda yıkıyo bu kız hakikaten doğru valla görümcemin işten kaçtığını hiç görmedimki aşırı yardım eder ben hamileyken gelip camımı sildiğini banyomu yıkadığını çamaşırlarımı ütüleyip yıkadığını bilirim..
Geldiğinde bana yemek yaptırmazdı ne yapılacaksa söylerdim yapr getirir yerdik sonra toplar yıkar ... Bende ona gidince oturmam ( hoş ben hiç onda yatılı kalmadım :)
Neyse artık bi aydan bişey olmaz sevdiğimde biri açıkçası bu sebepten onu kırıp kaybetmek istemem..

Bir ay mı misafirlik değil bu görümcenlede iş paylaşımı yapmalısın güzel bir dille söyleyebilirsin seni çok iyi anlıyorum benimde kp misafiri çok seviyo oladar seviyo ki resmen yoldan geçene gel oturak derecede yani düşünün bir günde 30 kişi ağırladığımızı biliriz kv görümcemle beraber bnmde bebişim var diş çıkarma evresindeyiz eşine güzellikle bu zamanlar misafir çağırmamasını söyleyebilirsin bnm kv öyle yapıyo çünkü bazende sinirleniyor kadın napsın çokseviyor ama bzde heder oluyoruz ağırlarken çünkü az olmuyor misafir varken misafir çağırıyo

Bizde yarin uzak bir sehire yatiliya gidiyoruz .. kotu hissettim simdi kendimi acaba onlardami sizin gibi dusunur diye.. biz bes gun kalip doncez.. bir ay cok fazla ama..

misafir dediğin üç gündür
birinci gün merhaba
ikinci gün nasılsın
üçüncü gün güle güle
öbürü artık misafir değil kafirdir derler bizde
öfff bekar halimle bir aylık misafire kriz geçiririm

Cocuk olduktan sonra inan misafir sevmez oldum cunku enerjim yok olani cocuguma harcıyorum zaten, hazırlık yap temizlik yap ve evde birilerinin olmasi insani bunaltiyor.

Esinden bol bol yardim iste..Mesela gecen tatilden döndük beyefendi aksamina misafir cagirmis ben de mecbur kaldim tamam dedim.Eve adim atmaz kenara cekildi hop dedim yok oyle cocuk var valizler ortada ev zaten 2 haftadir kapaliydi heryer toz vs ve aksama yemekli misafir cagirdin hadi bakalim yardim edeceksin.Temizlik ev topla valiz ac camasir yika yemek hazirla derken feleğim sasti ama onu da cok calistirdim misafirin gelmesine yakin diyor ki ya hata etmisim bugune cagirmak akil isi degilmis zaten yoldan geldik .Ee dedim ben sana olmaz desem bin tane laf sayacaktin al buyur kendin de bittin yorgunluktan gördün benim de nasil yoruldugumu.

Diyecegim o ki eşini de biraz çalıştır evde bak bakalım hala yatili misafir sevecek mi

Bir kalana artık misafir denmez . Herşey beraber yapılır .
Görümceniz bekar mı ? Anlaşıyorsanız ve halden anlayan biriyse idare etmeye çalışacaksınız , zor ama başka yol yok gibi .

Ben bu insanları anlamıyorum ya çüş demek istiyorum, 1 ay nedir yahuu?

Gel bari ikametini aldır, çocuğunu yakın okula yazdır, nedir yani bu kadar uzun süre?

Misafir dediğin max. 3 gündür.

pess ya 1 ay misafirlik gelse kafayı yerim sizide tebrik ederim nasıl katlanmışsanız dayanmışsanız aklım şaştı böylede kalakaldım yazık kendini yıpratma üstelik bebişinde varmışyeterrr demenin zamanı çoktan gelmiş

Son düzenleme:
Hastalık, mecburiyet, zaruri bir durum yok ise, yatılı misafirliğe karşıyım.
Ben de kalmam, kimse de kalmasın.
İsterse tüm evi , baştan aşağı silsin, süpürsün,yemek yapsın vs.
Ne yatılı kalırım, ne de kalınmasını iserim.
İstediği kadar,bana yardımcı olsun, evimde yabancı biri o kadar süre kalamaz.
Ben de başka bir evde kalamam yani,gitmem zaruriyet yok çünkü bana göre olmaz yani.

Aynen katiliyorum. Konu sahibi hic yipratmayin kendinizi. Bebeginiz daha onemli. Cok yorulursaniz sutunuz de kesilebilir. Ben de birkac gunluk yatili misafir agirladim. Kafamda toplumun asiladigi ses devamli yemek soyle olmali, temizlik soyle olmali, cay vs... diyordu. Kendi kendime karsi ciktim cunku her seyi dort dortluk yapmak mumkun degil. Insan tukeniyor. Bebekle gece gunduz ilgilenmek gerek ve de misafire guleryuzlu olmak... Kolay degil yani. Zaten ikiye de bolunseniz kimse ne cektiginizi anlamaz o yuzden kendinizi asiri yormayin. Yardim istemekten de hic cekinmeyin. 3 gunden fazla gelen kendini her turlu ev isine hazirlasin...
o kadar uzun kalan misafir sayılmaz zaten
sana yardımcı olmalılar her konuda
olmayan olursa söyle valla yıpratma kendini
sen yemek yaparken gelen kişi de pilav yapsın salata yapsın ya da bebeğine baksın

1 ay nasıl kalıyorlar anlamıyorum ya ben 2 gun bıle kalamam ...
bebekle cok zor olur benımde bugun 6 aylık olan bı kızım var bu aylar fazla hareketlı ve huzursuz oluyorlar dıs cıkarma seruvenı
sen gunluk nasılsan oyle devam et mısafır umdugunu degıl buldugunu yer ıcer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…