Misafir sevmemek anormal bir durum mu ?

Ablam da misafir sevmez, sekiz yıldır evli. Ne teyze, ne hala, ne kuzen. Evine çekirdek aile dışında kimse gitmemiştir, o da kimseye misafirliğe gitmemiştir.
Ben seviyorum ama:)) bazen turneye çıkar gibi şehir şehir arkadaş gezer , evine misafir olur dönerim. Ağırlamayı da çok severim, ağırlanmayi da. Evime 24 saat ulaşım var, o yüzden konser, geç biten tiyatro cikisi ısrarla evime davet ederim evi uzak insanlari

Misafirine göre değişir bence. Yaninda cok rahat ettigim, keyifle yiyip icip birlikte kurup toplayip, sohbet ederken saatin nasil aktığını anlamadigim insanlar hep gelsin istiyorum. Onlara gitmeyi de seviyorum. Ama sirf akraba diye cagirmak zorunda hissedilen kisiler gelsin istemiyorum mesela. Iyi ki memlekette yasamiyorum. Hic cekemezdim

Ben dışarıda buluşmayı seviyorum. Yemek yapma derdi yok, bulaşık derdi yok, üstüne iş günlerinde kapalı ortamlarda durduğun için biraz açık hava almış oluyosun, arkadaşların sigara içseler de etraf kokmuyor falan. Misafir ağırlamak çok zahmetli bence. Uzun oturuyolarsa illa ki ana yemek, tatlı, çay kahve ikramları falan gerekiyor hele çocuklu misafirse çok zor çookkk

Ben misafiri çok severim. Hem gideriz hem arkadaşlarımız gelir. Çoğunlukla biz davet ederiz sevdiğimiz insanlari cagirdigimiz için hiç zahmet gelmiyor bana ama sevmek kadar sevmemekte normal yani bence.

konudan bağımsız benimki de aynı durumda nasıl çıktı

görüşmek isteyen olursa genelde evet.üç dört evli çift arkadaşımız var zaten pek yok
Misafir sevmemek anormal gelmiyor bana. Çünkü zahmetli bir iştir. Bizim toplumumuzda bir de ikramlariyla temizliğiyle birçok aşama gerektiriyor. Ama tabi ettiğin sohbetle sevdiklerini görmekle bu yorgunluk gidiveriyor. Dışarda görüşüyorsanız bu da yeterli nasıl olsa misafir sevmemeye devam edebilirsiniz
Ama isteyen olursa görüşüyoruz demenize takıldım karşı taraftan istek yoksa görüşme olmuyor mu dışarda görüşmeyi de mi sevmiyorsunuz yoksa fazla

konudan bağımsız benimki de aynı durumda nasıl çıktı
wcpar diye bir şey varmış annem vermişti.bir de gojo kireç sökücü almıştım carrefourda var.ikisini karıştırdım(asla yapılmaması gereken bir şey biliyorum)maske falan taktım ama yine de zehirlenecektim denemenizi tavsiye etmem, ama çok kafama taktım ne denesem olmadı klozeti değiştircektim en son

genelde karşıdan geliyor teklif biz de riayet ediyoruz birlikte takılırız genelde.

asitle bazı karıştırmışsınız çok tehlikeli evet. kireçli sular çok sıkıntı ya

Misafiri çok seven biriyim ama cat kabı değil yine de buzlugumda pratik börek ve benzeri şeyler olur çay saati menüsü hazırlarım

Ben de aynı durumdayım sizle, konuyu takipteyim.

Hiç mi sosyalleşmiyorsunuz?
Bana ilginç geliyor açıkçası.
Ben misafir severim. Ama herkesi rahat ettiği gibi ağırlarım. Bir arkadaşım var mesela kocası mutfağa meraklı değişik mezeler yapar yemekler yapar çağırır. Haliyle onları yemeğe alırım mükellef sofra kurarım. Yoruluyorum evet ama değiyor vallahi çok da güzel eğleniyoruz. Başka arkadaşım sevmez öyle misafir gelsin etsin. En fazla çaya çağırır. Onu da öyle çaya çağırırım. Sadece kem börek kuruyemişle otururuz. Zahmet etmem. Yine keyif alırım. Yani herkesle ayrı bir ağırlama durumum oluyor.
Kalabalık ailem var mesela. Senede üç kere doğumgünlerinde on onbeş kişi kuzenler teyzeler dayılar gelirler bana. Onda da yabancı değiller zaten. Biri mezesini getirir biri börek biri sarma getirir. Bulaşığı da ortak yıkarız hatta. Evet yorucu ama insan da sosyal bir varlık ben seviyorum yani. Bir günlük yorgunluk olsun o gün gülüp eğlenmek götürüyor o yorgunluğu.
Eşiniz de benim gibi biriyse özlüyor olabilir kalabalık sofrayı. Ben kalabalık sofra severim

Okurken akciğerlerim zehirlendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…