- 25 Aralık 2017
- 107
- 134
- 103
- Konu Sahibi oyledegilboyle
-
Misafirine göre değişiyor bende ve bence toplumda da. Örneğin arkadaşlarım arar çayı koy diye saatlerce sohbetin dibine vururuz. Kasmam. Ama daha az mesafeli olunan biri geliyorsa yoruyor.bir ara çok severdim ama o da külfet geliyor artık yaşlandım galiba kimseyi kafam kaldırmıyor sanki
E bu durumda pek insan sevmiyor, ihtiyaç hissetmiyor gibi oluyorsunuz zaten. Eşiniz birileriyle ayrica görüşmüyor durum onun içinde aynı. Size bir şey demesine gerek yok.genelde karşıdan geliyor teklif biz de riayet ediyoruzbirlikte takılırız genelde.
bu arada 2 yıl yeni ya. siz yazınca bir daha düşündüm de 2 yıl az geldi.o düğün tantanaları daha çok yeni zihnimdeYeni mi evlisiniz, iki yıldır mı karar verin.
çok doğru dedin valla.bana laf atacagına kendine baksınE bu durumda pek insan sevmiyor, ihtiyaç hissetmiyor gibi oluyorsunuz zaten. Eşiniz birileriyle ayrica görüşmüyor durum onun içinde aynı. Size bir şey demesine gerek yok.
yani bilmiyorum ki ben kursa gidiyorum o yüzden belki de. ama bazen kursta bile bazı kızların muhabbetinden sıkılıyorum muhabbetini sevdiğim insanın yanına gidiyorum çok insan seçiyorumHiç mi sosyalleşmiyorsunuz?
Bana ilginç geliyor açıkçası.
Ben misafir severim. Ama herkesi rahat ettiği gibi ağırlarım. Bir arkadaşım var mesela kocası mutfağa meraklı değişik mezeler yapar yemekler yapar çağırır. Haliyle onları yemeğe alırım mükellef sofra kurarım. Yoruluyorum evet ama değiyor vallahi çok da güzel eğleniyoruz. Başka arkadaşım sevmez öyle misafir gelsin etsin. En fazla çaya çağırır. Onu da öyle çaya çağırırım. Sadece kem börek kuruyemişle otururuz. Zahmet etmem. Yine keyif alırım. Yani herkesle ayrı bir ağırlama durumum oluyor.
Kalabalık ailem var mesela. Senede üç kere doğumgünlerinde on onbeş kişi kuzenler teyzeler dayılar gelirler bana. Onda da yabancı değiller zaten. Biri mezesini getirir biri börek biri sarma getirir. Bulaşığı da ortak yıkarız hatta. Evet yorucu ama insan da sosyal bir varlık ben seviyorum yani. Bir günlük yorgunluk olsun o gün gülüp eğlenmek götürüyor o yorgunluğu.
Eşiniz de benim gibi biriyse özlüyor olabilir kalabalık sofrayı. Ben kalabalık sofra severim
valla ya.ev gezmesine gelenler olmuştu yok mutfagın küçük yok evin basık. bir arkadaşım evin kutu gibiymiş demişti.geçenlerde aradı açmadımEvimde rahat ettiğim alanda kimseyi istemiyorum rahatsız oluyorum. Biri gelecek diye evi temizlemek, 8 10 tane yiyecek biseyler hazirlamak cok yorucu ve gereksiz geliyor. Disarda gorusmek varken niye bu zahmete gireyim ki. Misafir sevmiyorum, yatili misafirden nefret ediyorum. Ama bunu birine söyleyince, 'müslüman nasıl misafir sevmez, evin bereketidir' diyor. Ama artık o dönemlerde değiliz ki. Millet açık aramaya geliyor
Bizim bu kültür ne zaman değişecek ya. Bide arkadan konuşmaları yok mu, 'evi ne pisti, mutfağı çok küçüktü, ay hiç bisey hazirlamamis herseyi hazir almış' bilmem ne. Misafirden bi gunde soğumadıkvalla ya.ev gezmesine gelenler olmuştu yok mutfagın küçük yok evin basık. bir arkadaşım evin kutu gibiymiş demişti.geçenlerde aradı açmadım
İnsan seçersin elbette de her haftasonu baş başa mısınız mesela?yani bilmiyorum ki ben kursa gidiyorum o yüzden belki de. ama bazen kursta bile bazı kızların muhabbetinden sıkılıyorum muhabbetini sevdiğim insanın yanına gidiyorum çok insan seçiyorum
aynen yahu bir geçmişimiz var bi de geleceğimiz.Gelecek misafirsiz olacak gibi duruyor napalım karı koca takılcaz artıkBizim bu kültür ne zaman değişecek ya. Bide arkadan konuşmaları yok mu, 'evi ne pisti, mutfağı çok küçüktü, ay hiç bisey hazirlamamis herseyi hazir almış' bilmem ne. Misafirden bi gunde soğumadık
kaç yaşındasiniz çocugunuz var mı merak ettimİnsan seçersin elbette de her haftasonu baş başa mısınız mesela?
Bizim mesela çift olarak görüştüğümüz üç ayrı aile var. Genelde haftasonu onlarla ya kahvaltı ya akşam oturması yaparız. Bazen açık alana gideriz. Bazen haftasonu başbaşa olmak da isteriz tabii ama insan sosyalleşmem istiyor. Bunun dışında benim tek görüştüğüm gruplar var eşimin görüştükleri var.
Yani ne bileyim her haftasonu tek başınıza evdeyseniz adam da haklı
37 yaşındayız, beş yaşında çocuğumuz varkaç yaşındasiniz çocugunuz var mı merak ettim
Valla çocuklular da çocuklu tercih ediyor. En azından çocuklar da birbirini oyalıyor rahat sohbet oluyor diyeBen de sevmem ozellikle cocuklu insanlari evde agirlayamiyorum ki cogunluğun cocugu var.
Esimin kardeslerini mecburen bikac defa agirlamiştik onceden ama eve davet etmiyorum, toplanilacaksa kaynanamin evinde toplaniyor herkes zaten.
Cocuklu ciftlerle disarda bile gorusmuyoruz zaten kendimiz gibi 3 cift arkadasimiz var.Bi de bekarlar yeter.
siz bendensiniz.biz o 3 4 çift arkadaşla bile ayda yılda bir görüşüyoruz ama yaBen de sevmem ozellikle cocuklu insanlari evde agirlayamiyorum ki cogunluğun cocugu var.
Esimin kardeslerini mecburen bikac defa agirlamiştik onceden ama eve davet etmiyorum, toplanilacaksa kaynanamin evinde toplaniyor herkes zaten.
Cocuklu ciftlerle disarda bile gorusmuyoruz zaten kendimiz gibi 3 cift arkadasimiz var.Bi de bekarlar yeter.
Altıncı yıldan bildiriyorum, o düğün tantanaları hala zihinde yeni.bu arada 2 yıl yeni ya. siz yazınca bir daha düşündüm de 2 yıl az geldi.o düğün tantanaları daha çok yeni zihnimde
Valla çocuklular da çocuklu tercih ediyor. En azından çocuklar da birbirini oyalıyor rahat sohbet oluyor diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?