Misafir sevmemek anormal bir durum mu ?

Ben de pek misafir sevmem. Belki tek cocuk oldugumdan ve akrabalarimizla aşırı sık görüşmediğimiz icin olabilir bekarken. Kalabalik sevmem. 1 bucuk yildir evliyim ben de. Anneme ve kayinvalideme her hafta gideriz mutlaka ama toplasan onlar evime en fazla 10 kere anca gelmistir. Bide yemekli misafir hic sevmiyorum. Bi kez iftara cagirmistim gecen ramazan 2 kez de kahvaltiya ailemi ve esimin ailesini Ama 1 2 arkadaslarimiz gelir sık sık onlari nedense misafir olarak pek görmüyorum keyifli vakit gecirdigimizden olsa gerek. Cerez cay sohbet muhabbet hos oluyo

bir ara çok severdim ama o da külfet geliyor artık yaşlandım galiba kimseyi kafam kaldırmıyor sanki
Misafirine göre değişiyor bende ve bence toplumda da. Örneğin arkadaşlarım arar çayı koy diye saatlerce sohbetin dibine vururuz. Kasmam. Ama daha az mesafeli olunan biri geliyorsa yoruyor.

Misafir ağırlama kültürümüzü aslında bir yandan seviyorum,ama bir yandan da gerçekten külfet. Maddi manevi zor oluyor. Bu sizi neden diye sormaya itiyorsa ve içten içe istiyorsanız bulunur çözümü.

Her insanın fıtratı farklı, kimi gerçekten sevmez kafası kaldırmaz, kimi hem eşi dostu misafirliğe gelsin gülünsün eğlenilsin ister sonra ağırlamasıydı hazırlığıydı gözüne gelir, üşenir. Siz belki biraz bu misafir istememe durumunuzun fazlaca farkında olduğunuzdan, eşinizin takılmalarını birer imâ gibi düşünüp alınıyorsunuz. Üç günlük dünya, fazla takılmayın bunlara :)

yani bilmiyorum ki ben kursa gidiyorum o yüzden belki de. ama bazen kursta bile bazı kızların muhabbetinden sıkılıyorum muhabbetini sevdiğim insanın yanına gidiyorum çok insan seçiyorum

Evimde rahat ettiğim alanda kimseyi istemiyorum rahatsız oluyorum. Biri gelecek diye evi temizlemek, 8 10 tane yiyecek biseyler hazirlamak cok yorucu ve gereksiz geliyor. Disarda gorusmek varken niye bu zahmete gireyim ki. Misafir sevmiyorum, yatili misafirden nefret ediyorum. Ama bunu birine söyleyince, 'müslüman nasıl misafir sevmez, evin bereketidir' diyor. Ama artık o dönemlerde değiliz ki. Millet açık aramaya geliyor

valla ya.ev gezmesine gelenler olmuştu yok mutfagın küçük yok evin basık. bir arkadaşım evin kutu gibiymiş demişti.geçenlerde aradı açmadım

valla ya.ev gezmesine gelenler olmuştu yok mutfagın küçük yok evin basık. bir arkadaşım evin kutu gibiymiş demişti.geçenlerde aradı açmadım
Bizim bu kültür ne zaman değişecek ya. Bide arkadan konuşmaları yok mu, 'evi ne pisti, mutfağı çok küçüktü, ay hiç bisey hazirlamamis herseyi hazir almış' bilmem ne. Misafirden bi gunde soğumadık

yani bilmiyorum ki ben kursa gidiyorum o yüzden belki de. ama bazen kursta bile bazı kızların muhabbetinden sıkılıyorum muhabbetini sevdiğim insanın yanına gidiyorum çok insan seçiyorum
İnsan seçersin elbette de her haftasonu baş başa mısınız mesela?
Bizim mesela çift olarak görüştüğümüz üç ayrı aile var. Genelde haftasonu onlarla ya kahvaltı ya akşam oturması yaparız. Bazen açık alana gideriz. Bazen haftasonu başbaşa olmak da isteriz tabii ama insan sosyalleşmem istiyor. Bunun dışında benim tek görüştüğüm gruplar var eşimin görüştükleri var.
Yani ne bileyim her haftasonu tek başınıza evdeyseniz adam da haklı

Bizim bu kültür ne zaman değişecek ya. Bide arkadan konuşmaları yok mu, 'evi ne pisti, mutfağı çok küçüktü, ay hiç bisey hazirlamamis herseyi hazir almış' bilmem ne. Misafirden bi gunde soğumadık
aynen yahu bir geçmişimiz var bi de geleceğimiz.Gelecek misafirsiz olacak gibi duruyor napalım karı koca takılcaz artık

Hiç sevmem. Öğrencilik dönemlerinde severdim geçerken gelen, bir çay içip giden arkadaşları ama şimdi öyle yemekli falan hiç sevmiyorum. Genel olarak hizmet etmekten hoşlanmıyorum zaten, evde bile çay kahve işleri hep esimdedir. Zaten çoğu kişi çocuklu olduğu için ev ortamında görüşmeyi gerektiren durumlarda biz gidiyoruz mecbur, çocuklar erken yatiyor diye.

kaç yaşındasiniz çocugunuz var mı merak ettim

Ben de sevmem ozellikle cocuklu insanlari evde agirlayamiyorum ki cogunluğun cocugu var.
Esimin kardeslerini mecburen bikac defa agirlamiştik onceden ama eve davet etmiyorum, toplanilacaksa kaynanamin evinde toplaniyor herkes zaten.
Cocuklu ciftlerle disarda bile gorusmuyoruz zaten kendimiz gibi 3 cift arkadasimiz var. Bi de bekarlar yeter.

Valla çocuklular da çocuklu tercih ediyor. En azından çocuklar da birbirini oyalıyor rahat sohbet oluyor diye

siz bendensiniz.biz o 3 4 çift arkadaşla bile ayda yılda bir görüşüyoruz ama ya

bu arada 2 yıl yeni ya. siz yazınca bir daha düşündüm de 2 yıl az geldi.o düğün tantanaları daha çok yeni zihnimde
Altıncı yıldan bildiriyorum, o düğün tantanaları hala zihinde yeni. Ama iki yıllıksanız yeni evli olmazsınız. Siz istiyorsanız olun tabii ama yok yani. Bu arada ben misafiri severim, eşim gerilir. O yüzden hep kız arkadaşlarım gelir. Eşli görüşmeler nadir olur. Seviyorsanız gidin gelin, engel olan ne ki?

Valla çocuklular da çocuklu tercih ediyor. En azından çocuklar da birbirini oyalıyor rahat sohbet oluyor diye

Oyle olmali.
Bir defa gitmistik 2 cocuklu arkadaslarimizla disari, hadi dediler oyun parkli yer olsun gittik oturduk 5 dakikada kafamiz sisti, iki sohbet edelim dedik yok bir anne kalkip kosuyor, bi baba kalkip kosuyor cocuk peşinde. Onlar koşmasa cocuklar gelip darlayip duruyor annneeeee baaaak baba baaaakkk ve bakana kadar asla susmuyorlar. Ne yedigimden bir sey anladim ne konustugumu anladim.
Herkes bu durumda mi bilmiyorum ama bir daha goruşmedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…