- 7 Ocak 2011
- 6.828
- 4.295
- 373
- Konu Sahibi oyledegilboyle
-
Bende böyleyim malesef. Ben sebebini biliyorum ama. Benim annem çok takıntılı bi kadın bize misafir geleceğinde 1 hafta eziyetini çekerdik. Oraya dokunma, şurayı batırma evde kavgalar kıyametler, annem hastalanırdı falan o yüzden babamla aralarında hep sorun olurdu babam bu yüzden bir yere gitmez birilerinin gelmesini istemezdi. Bende de travma olmuş sanırım biri geleceğinde acayip gergin oluyorum hastayım aşırı temizlik de yapamıyorum. Eşimde bana böyle imalarda bulunuyor ama düzelmeye gayret ediyorum, annem gibi olmak istemiyorum. Sizde sorunun kaynağını bulup üzerine gidebilirsinizMaalesef böyle bir durumum var.Bazen insanlara bakıyorum ne güzel misafirliğe gidip geliyorlar.Sonra aman kafam kaldırmıyor benim boş ver diyorum.Az önce de eşime şurayı temiz tutalım biri gelince rezil oluyorum dedim kimse gelmiyor ki dedi bir şey ima etmeye çalışıyor herhalde.Annemler geliyo ablam geliyo diyorum 2 ayda bir diyor dalga geçer gibi.Çocugumuz yok bu arada yeni evliyiz(2 yıl kadar)
Gelmesinler bosver kimse temizliğine dikkT etmiyor gerçekten misafirlikten sogutuyorlar insanı bende sevmemMaalesef böyle bir durumum var.Bazen insanlara bakıyorum ne güzel misafirliğe gidip geliyorlar.Sonra aman kafam kaldırmıyor benim boş ver diyorum.Az önce de eşime şurayı temiz tutalım biri gelince rezil oluyorum dedim kimse gelmiyor ki dedi bir şey ima etmeye çalışıyor herhalde.Annemler geliyo ablam geliyo diyorum 2 ayda bir diyor dalga geçer gibi.Çocugumuz yok bu arada yeni evliyiz(2 yıl kadar)
HanyVala gülüm ben 8 yıllık evliyim esimde ayni imalari yapiyor biran benmi yazdm dedim o derece yaniama ben uzaktayim ailemden yani gelse ailem 6 ayda bir annem babam kardeslerim 1 hafta 10 gun kalip gidiyorlar yatili tabi esimin akrabalrindanda mesela bundan 2 ay once dayisi geldi 7 saatlik yoldan 2 gece kaldi gtti tabi gelince yemekttir saygida kusur etmeme falan var hany birde ben yemek yaptimmi ana yemek pilavi salatasi corbasi yaninda az borek ve yogurtlu mezeler yaparm ortaya seviyorm donatmayi ama esim yinede hany kim geliyorki bize yapiyor .. simdi soyle birsey var bilmiyorm sadece benmi yalnis düsunuyorm hany cagirirsn birini esiyle gelir misal ee dersin oda cagirsin cagirmaz sureklide benmi cagiracam mesela gecen arkadsi cagirdi okuldan esim ogretmen bu arda arkadasi cagirdi gittik aksam yemegi diye ama cay verdi misal esimle bakistik cunku yemege cagirmislardi inan oda umrumda deil neyse 1 hafta 10 gun gecti esim dedi cagiralim bende dedim caya cagiralim esim bozuldu yaa abii oda caya cagirdi nolacak ben hadi ustune kek borek yaparm biliyorda beni yok yemege cagircam boyle tartistik bu tekte deil hep bole diger okuldan arkadasida cagirdi gittik oda boyle yani benim sansimmi bilemedm ben yemwk yapacam onlerne onlar cay koyucak bozuluyor insan okadr zahmete degmiyor baktm bole mesafemi koydm birde mesela cok yakin arkadsi vardi evli deildi tabi cok cagirmistm yemwge surekli 6 7 defa vardr hany dedim evlenirse esiyle guzel arkadsta oluruz millet benim kocam gibi deil benimkimi saf milletmi kurnaz anlamadm neyse uzatmiycam demem o ki bosverrrr anammm kimse gelmesn bos cunku esinede yuz verme sanki kendi yapiyor herseyi kendini dusun
Pasçöz tarzı şeyler kullanmanız lazım öyle durumlarda iki fısfısda gidiyor öyle ugrasilacak bir sey degil. Akrabacilik ben de sevmiyorum ama sohbet ederken keyif aldigim ark. Geldiginde severek agirliyorum. Kimse mi gelip gitsin istemiyorsunuz? Öyleyse insan sevmiyorsunuzdur gercekten esiniz bunu ima edince ya da direkt söylediginde bozulmanız yersiz olur.affınıza sığınarak söylüyorum tuvalet kireçli sudan dolayı aşırı sararıyor. güç bela düzelttim zehirleniyordum(çamaşır su dök bir durum değildi neler neler denedim ponza taşı dahil.düzelmemişti)neyse orayı kullanma diğer tuvaleti kullan biri gelince rezil oluyorum demiştim, ben mi alınganlık yapıyorum ki insan sevmeyen biriyim gözünde.geçen anneme de kızınız pek insan srvmiyor galibs dedi şakayla karışık ona da cok bozulmuştum
Çocuk sonrası gelen giden oluyor. Bir de çocuk olduktan sonra sizde de sosyalleşme ihityaci artıyor tum gün çocukla olunca. Bu kez çocuklu aile olsun en azından çocuklar oyalanir biz de kahve içeriz diyorsun falan. Bizde öyle oldu en azından. Bı de evi temiz tutmak o saatten sonra zor oluyor. Sal gitsin ruh hali geliyor. Ne ev eski ev . ne sen eski senMaalesef böyle bir durumum var.Bazen insanlara bakıyorum ne güzel misafirliğe gidip geliyorlar.Sonra aman kafam kaldırmıyor benim boş ver diyorum.Az önce de eşime şurayı temiz tutalım biri gelince rezil oluyorum dedim kimse gelmiyor ki dedi bir şey ima etmeye çalışıyor herhalde.Annemler geliyo ablam geliyo diyorum 2 ayda bir diyor dalga geçer gibi.Çocugumuz yok bu arada yeni evliyiz(2 yıl kadar)
kesinlikle yazdıklarınızı çok haklı buldum. kimi misafir insanı hayattan soğutur resmen. yada çok yabancı birinin gelmesi durumu insanı strese sokar. ama çok yakın arkadaş, dost bana da keyif veriyor. sizin için gelen kişi sizi yormuyor zaten. amacı sizinle vakit geçirmek oluyor.Misafir demek yorgunluk demek.
Hele ki zevk almadıysan işkence demek.
çalışan bir insan olarak kafam dönüyor benim .
Evi mi toplayacan , tatlı tuzlu mu yapacan o yorgunlukla gelene hizmet mi edecen.
Ama zevk aldıklarımda var mutlaka önüne ne koyarsan sorgulamayan ,
Bana ben olduğum için gelen dostlarım büyük zevk verir mesela
Çayını yeri geldiğinde kendi alan , sen uğraşma ben bir çeşit yapar getiririm diyen dostlar.
Yani bende özellikle emri vaki yapan misafiri sevmem .
ama gelecem diyeni hiçbir zaman geri çevirmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?