Misafir sevmemek anormal bir durum mu ?

Ben de misafir agirlamayi sevmem. Kimseyi sevmedigimden degil, tembelligimden. Hizmet etmekten, extra temizlik, extra yemek yapmaya cok usendigimden. Kendim de gitmeyi sevmem, hos.

Ben de sevmiyorum.
Neden sevmedigimi de biliyorum.
Her şeyin b.kunu çıkaran ablam sagolsun misafir kavramından nefret ettirdi.
Misafir pek sever her gün gelen olsa sırıta sırıta asker gibi ağırlar. Biz de asker olalim ister. Hoş birileri geliyor ister istemez siz de asker oluyorsunuz.
Bitmek bilmeyen temizlikler, sabah ezanı ile başlayan ikram hazırlıkları, tezgahı dolduran bulaşık, kalabalık şamatası, yorgunluk ve stresin getirdiği ev ahalisinin kavgası...

Evet sevmiyorum.
X cok iyi pasta, börek yapar, çok güler yüzlü, evi de pek temiz aman ne hamarat diyecek diye yaşayamam öyle.

Bana gelecek olan ev giyimi ile bulacak kendi de rahat olacak. Kuru pasta aldim çay koy diyecek. Bir kanepeye ben yatcam diğerine o. Evimin dağınıklığını , tozunu değil bendeki samimiyeti, doğallığı görecek.
Onu misafirden saymıyorum ve ancak öylesinden keyif alıyorum.

Misafir agirlamayi yedirmeyi icirmeyi cok severim.
Ama bu konu bende fobi olmaya basladi artik. Biri gelecegim dediginde elim ayagima dolaniyor.
Cunku yemek ve ikram konusunda pratik degilim. Bebekle de surekli yapip pratik kazanamiyorum. Evet kek kısır vb yapmayi biliyorum ama cevremdeki kisiler 7-8 cesit ikram hazirlayan ve asiri temizlik takintisi olan kisiler. Hal boyle olunca ekstra geriliyorum.
Evde eksik aramayan, 2-3 cesit ikramlikla agirlayabilecegim hossohbet kisilerin gelmesini istiyorum.

Benim evim heeeep daginiktir, el altinda da lkramlik bulundurmam sagligimiz icin. Bu nedenle misafir gelmesi benim icin cok zor bir surec, hizli bir temizlik mi yapayim, ikram telasina mi duseyim. Evde var ikiz bebek, toplam 3 cocuk...
Kendi is arkadasim falan olmayinca, ortak bir konumuz yokken kadin muhabbeti de acmiyor beni. Tum bu gerekcelerle ben pek eve misafir sevmem sayin hakim, ama bahceye gelebilirler izin verdim )

Bende böyleyim malesef. Ben sebebini biliyorum ama. Benim annem çok takıntılı bi kadın bize misafir geleceğinde 1 hafta eziyetini çekerdik. Oraya dokunma, şurayı batırma evde kavgalar kıyametler, annem hastalanırdı falan o yüzden babamla aralarında hep sorun olurdu babam bu yüzden bir yere gitmez birilerinin gelmesini istemezdi. Bende de travma olmuş sanırım biri geleceğinde acayip gergin oluyorum hastayım aşırı temizlik de yapamıyorum. Eşimde bana böyle imalarda bulunuyor ama düzelmeye gayret ediyorum, annem gibi olmak istemiyorum. Sizde sorunun kaynağını bulup üzerine gidebilirsiniz

Bende hiç sevmem evde devamlı bize yardım eden ablamız olması bile bu durumu değiştirmedi çünkü benimde annemden gelen durum,annemde temizlik takıntısı vardı misafir geleceği zaman bizim için işkenceydi. Birde küçükken nefret ettim devamlı evin kalabalık olmasından, gün keyiflerinden, devamlı bir akraba ziyareti, ansızın çalan kapı ve sonuç asla ama asla misafir, kalabalık sevmiyorum. Kendi dost dediğim çok samimi grupla iş çıkışı dışarıda buluşmayı özen gösteriyorum, ev durumu olursada da gerim gerim geriliyorum sanki kızımda aynı duyguları yaşayacakmış gb, ona bu duyguyu verecekmiş gb çok dikkatli davranıyorum. Eşim durumumu bildiği için asla lafını bile etmez.

Bende sevmiyorum misafiri biri haber verdiği zaman sinirlerim tepeme çıkıyor özellikle çocuk olduktan sonra başladı bende bu durum evi toparlamak hazırlanmak resmen eziyet haline geliyor yorgunluğuma yorgunluk ekleniyor.bi yerde okumuştum misafir sevmeyen insanlar konfor alanlarından çıkmak istemedikleri için misafir kabul etmekten hoşlanmazlarmis .yani belli bir kalıp içine girip biseyler hazırlamak,kendini hazırlamak ağır gelirmiş.

Ben çocuklu misafiri sevmiyorum:) benimde çocuklarım var ama ben kendi gittiğim evlerde çocuklarımın dağıttıklarını toplar öyle giderim millet tam tersi.tertemiz eve gelip leş gibi bırakıp gitmelerine dayanamıyorum.kırıp dökmeleride cabası birde mardin geliniyim:) kayınvalidem ye içir ağırla der durur:)

Ben misafiri dışarıda ağırlamayı severim. Evde evi toparla, ikramlık hazırla vs yorucu geliyor, hantalım biraz ben. Eşimin de eli benden ağır, zor oluyor bize. Dışarıya yemeğe davet edeyim bin lira hesap ödeyeyim, evde ağırlamaktan rahat bana göre. Evde patili oğlumuz var, evi hiç derli toplu bırakmıyor. Birisi gelecek olduğunda toparlarken yoruluyoruz. En iyisi kafede, restoranda buluşmak

Gelmesinler bosver kimse temizliğine dikkT etmiyor gerçekten misafirlikten sogutuyorlar insanı bende sevmem

Hany

Normal sevmemek.
Sevmekte ,severek ağırlamakta normal.
Tercih meselesi bu biraz.
Benim eşim mutfak işlerinde yetenekli değil,ben uğraşamam dediğimde hazır al dediği olur yardım etmek yerine mesela. Haliyle ben çağırmazsam misafir olayı olmuyor bizde pek.
Aileler tabi ki gelip gidiyor bu arada,aile dışında ki insanlar icin geçerli bu söylediklerim. Onları misafir olarak görmüyorum.
Bunun dışında çocuklarım var,kızın ödevleri,sınavları vs oluyor,oğlum biraz haşarı 2 dakika yerinde durmaz,oyuncaklarını dağıtır,toplar haliyle evim genelde dağınık oluyor,misafir geleceği zaman ben geriliyorum yapma etme diyorum diye uzun süredir arkadaşlarımızla dısarda buluşuyoruz. Bu şekilde daha keyifli bence.
Benim gibi çocuklu,evim dagınıksa umurunda olmayacak,benim sohbetime gelen, kahve,çay içmek için arkadaşlarım her zaman gelebilirler, gelirler de. Sohbet uzar kahveyi aşarsa ne yiyeceksek beraber hazırladıgım insanlar bunlar.
Bebeklerimiz kücükken hadi ben geliyim bebekle ilgilenirim,sen duşunu al,gece uyumadıysan 2 saat kestir diyip birbirimize destek olduğumuz dostluklar ,bu grupta aile gibi zaten ,misafir gibi görmüyorum.
Bende sevmeyen gruptayım sanırim bu durumda.

Pasçöz tarzı şeyler kullanmanız lazım öyle durumlarda iki fısfısda gidiyor öyle ugrasilacak bir sey degil. Akrabacilik ben de sevmiyorum ama sohbet ederken keyif aldigim ark. Geldiginde severek agirliyorum. Kimse mi gelip gitsin istemiyorsunuz? Öyleyse insan sevmiyorsunuzdur gercekten esiniz bunu ima edince ya da direkt söylediginde bozulmanız yersiz olur.

Çocuk sonrası gelen giden oluyor. Bir de çocuk olduktan sonra sizde de sosyalleşme ihityaci artıyor tum gün çocukla olunca. Bu kez çocuklu aile olsun en azından çocuklar oyalanir biz de kahve içeriz diyorsun falan. Bizde öyle oldu en azından. Bı de evi temiz tutmak o saatten sonra zor oluyor. Sal gitsin ruh hali geliyor. Ne ev eski ev . ne sen eski sen ama kötü bişi değil tabi canları sağolsun sevgileri bile bı baska. Sadece demeye çalıştığım tüm dengeler değişebiliyor yeni evlisiniz. Bu arada misafir sevmezdim bende sadece sosyalleşme ihtiyacım arttı bir kaç yetişkin yüzü görmek isteği insana pasta börek yaptırabilir

Misafir demek yorgunluk demek.

Hele ki zevk almadıysan işkence demek.

çalışan bir insan olarak kafam dönüyor benim .

Evi mi toplayacan , tatlı tuzlu mu yapacan o yorgunlukla gelene hizmet mi edecen.

Ama zevk aldıklarımda var mutlaka önüne ne koyarsan sorgulamayan ,

Bana ben olduğum için gelen dostlarım büyük zevk verir mesela

Çayını yeri geldiğinde kendi alan , sen uğraşma ben bir çeşit yapar getiririm diyen dostlar.

Yani bende özellikle emri vaki yapan misafiri sevmem .

ama gelecem diyeni hiçbir zaman geri çevirmem

Ben de sevmiyorum misafir ya. Onu da geçtim ben dışarıda da buluşmak istemiyorum boş muhabbet ediyoruz bana bir şey katmıyor. Onu yapacağıma evde tek başıma hobilerimle ilgilenirim, kitap okurum, kaliteli bir film izlerim. Biriyle otursam kalksam zamanım boşa geçmiş hissi yaşıyorum. Herkes sevmek zorunda değil, boşverin.

Hiçte anormal değil bende hiç sevmem misafir kafam kaldırmıyor heleki çocuklu misafir

kesinlikle yazdıklarınızı çok haklı buldum. kimi misafir insanı hayattan soğutur resmen. yada çok yabancı birinin gelmesi durumu insanı strese sokar. ama çok yakın arkadaş, dost bana da keyif veriyor. sizin için gelen kişi sizi yormuyor zaten. amacı sizinle vakit geçirmek oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…