Merhaba,açık sözcülükte yaşadıklarınızı yazmanız hatanızı düzeltmeye çalışmanız çok güzel bir davranış,size 0-18 yaş aile eğitimi öneririm öncelikle,ben çok faydasını gördüm ve görüyorum,her anne-baba önce bu eğitimi alıp sonra çocuk sahibi olmaları gerekiyor bence.çocuğunuza "yaramazlık" yapma derken ne demek istediğinizi tek tek anlatmanız gerekiyor,ona göre bunlar yaramazlık değil oyundu ama acı bir şekilde öğrenmiş oldu sınırlarını,arkadaşınızla konuşurken ben bi çocuklara bakıp hemen geliyorum diyebilirsiniz bunda ayıplanacak bişey yok.iyi günlerEvet vurmak olmadı farkındayım ama gözüm döndü
Kızıma toplattırdım ama geç saat olduğu için o yattı
Geri kalanını ben topladım
Gelmeden önce de tembih ettim
Yaramazlık yapma diye
Tamam dedi
Misafir varken de misafirle ilgilenmekten kızımla uğraşamıyorum
Aklı başında olması gereken yaş
Tamam dağınıklık olur
Odasındaki oyuncaklar için dağıtın toplarız dedim
Ama yastık keseceği
Bıçak alıcağı
Yatak odasını karıştıracağı
Aklıma gelmedi
Nasil ya bu o uye mi?kadının derdi kızının yanlış davranışları değil sayın avukat arkadaşlar daha yeni bahar temizliği yaptığı için evin dağılmış olması
çocuklar bıçak almış,makas almış evi talan etmiş ve tehlikeli şeylerle oynamışlar ama anne misafirini bırakamamış hangi normal insan böyle davranır
normalde kalkarız onları ellerinden bıraktırıp gelin yanımızda resim yapın,çizgi filmi izleyin,lego oynayın vs vs gibi aktiviteler buluruz değil mi?
kadın hala 6 yaşındaki çocğun bunları yapması normal mi bu kadar hareketli olması normal mi diye sorguluyor ÇOCUK 6 YAŞINDA 15 değil!
ve bu normalliği sorgulayan anne 1000 tane üyelik alıp ortalarda geziyor şaka gibi :)
burada hatalı bir çocuk yok ama tokatı yiyen yine çocuk.farkında mısınız?
Nasil ya bu o uye mi?
Hani onceden de cocugunu doven bi uyr vardi o mu?
Pesss
Ben kabul edememkazen yazdı konuya ama hanımefendi cevap vermedi profilinede yazmış bakın
o muydu bu çocuğuna yine vurmuştu omu?
ama baksanıza sorun yok biz kadınlar vurmayı çok normal kabul ediyoruz
Ben kabul edemem
Hicbir sey cocuga vurmayi hakli cikaramaz
Ay bide hamile kalmaya calisiyormuskesinlikle aynı fikirdeyiz
Ay bide hamile kalmaya calisiyormus
Yahu bir tanesine bakamiyorsunuz yazik bari ikinciyi yapmayin
Keske ehliyet verilse cocuk sahibi olmayi hak etmeyenler olamasa
Misafir gelince değişik birşey oluyorlar dün yataklara düştüm evde misafir var dur demekten yapma demekten bıktım çete gibi birlikte odalarını altüst etmişler.Hiç umursamıyorlar ne biliyim ben de o kadar ilgiliyimdir,ama sanırım dışarı çıkartamadığımdan evde bir şekilde enerji atmak istiyorlar.İnşirah süresini okuyalım bol bol ferhalık verirAkşam kızımın arkadaşının annesi bize geldi
Kızım aşırı derece yaramazlık yaptı
Annesi kızıyla ilgilenmedi
Sürekli anlatıyor ben de annesini dinlenmekten çocuklarla ilgilenemedim
Odasındaki bütün oyuncakları darmadağın ettiler
Bunu geçtim
Makası almış yastığını kesmiş
İçinden kar gibi beyaz köpükleri çıkarmış
Her yer köpük oldu
Yapma dedikçe aldılar
onları saçlarından aşağıya döktüler
Mutfakta bıçak almışlar masada çilek kesiyorlar
Buzdolabı yatak odası evin heryerini karıştırdılar
Evlerine giderken kızım oyuncak vericem dedi
Tamam dedim
Elimin aldığı köpek oyuncak vardı pahalıya alındı
Kızım onu vermeye kalktı
Olmaz kızım baban sana hediye aldı başka ver diyorum
Ben oynamıyorum deyip vermeye çalışıyor
Kız ağladıkça köpeği kızım gözüne sokuyor
Daha bir gün öncesi bahar temizliği yapmıştım
Daha yorgunluğunu atamadım
Akşam çok sinir oldum
Gittiklerinde kızıma bağırdım
İlk defa yanağına vurdum
Biliyorum vurmak hiç çözüm değil
Adetimde değil
Ama yorgunlukla dayanamadım
6 yaşında kız oldu iyice çıldırmaya başladı
Hasta olunca görürsün dedim
Ağlaya ağlaya uyudu
Allah aşkıma bana özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan anneler fikir versin
Ben iyi bir anne olamıyorum
Kızıma terbiye veremiyorum
Ne yapıcam
Şiddeti kimse desteklemiyor çarpıtmayın bence ,burda anne zaten attığı tokatın pişmanlığını yaşamış bu saatten sonraEvet tokat atmakta düzenli dövmek kadar kötü. Sabirin taşmasi annenin sorunu. Sabir taşmadan önce hamleler yapilmali.
Bu konuda mesela anne hiiç birşey yapmamiş. Kizin elinde biçak, annenin haberi yok. Hiç bir şekilde kontrol yok, disiplin yok ondan sonra sabir taşiyormuş, çocuk bencil döneme geçmişmiş oh ne ala memklet!
Kadin refleks olarak dövmedi. Bilerek misafirin gitmesini bekleyip, öÿle dövdü!! Şurda bir erkek, eşine tokat atsa "olabilir ya, sabiri taşmiş, refleks felan" mi denilirdi?
Yetişkinlere karşi şiddet ne kadar yanliş ise, çocuklara karşida o kadar yanliştir.
Şiddeti kimse desteklemiyor çarpıtmayın bence ,burda anne zaten attığı tokatın pişmanlığını yaşamış bu saatten sonrakonu sahibi gibi (kendi isteği doğrultusunda kaçak mesaj yazmamak adına) ellerin kırılsın demeye lüzum yok ,konu sahibinin de rica ettiği üzere öneri sunmamız gerekir ki evladına nasıl davranmalı ne yapmalı ...burası kişilerin anneliklerin ölçüldüğü bir platform değil o kişilere doğru yolların gösterildiği bir yer olmalıdır bana göre.
alıntıyı görmene sevindim sorun yokalıntı güzel olmuş sonra gözümden kaçıyor :)
annelik ölçmedim hala kendini haklı görmeye çalışan ve bunun için destek arayan bir kadına ellerin kırılsın diyeceğim dedim.
ve evet sizin gibi bir kaç üye daha küçük bir çocuğa atılan tokatı bile mazur görebiliyor ben göremiyorum üzgünüm anne ile değil çocuk ile empati yapmayı tercih ediyorum çünkü anne bir garip.hala diyor ki kızım anormal mi 6 yaşındaki çocuk bu kadar hareketli olur mu?
diyeceklerim bun kadar teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?