Misafire eşimin tavrı

Şimdiye kadar böyle bir şeyi dert ettiğini hiç görmedim. İnsanların ona davranışlarına alınmaz. Ya da söylemez. Çok nadir olsa bile anlık olur. Hiç uzatmaz
Bi onceki yorumumda kp'den bahsetmistim.
Simdi esinizle ilgili yorumlari okudukca sasiriyorum. Resmen benim kp'i anlatiyor gibisiniz. Ne kadar benziyor huyu suyu.
Kimsenin onun hakkinda ne dedigi ne dusundugu onemli degildir. Kendi işine ve menfaatine bakar. Cimri hatta pintidir. Evin her işini görür. Aa ne iyi ne kadar yardimci dersiniz ama aslinda izdirap olur takintili olmasindan oturu. Sadece karisi ve cocugu onemlidir. Aslinda o da degil de. Bencildir hem de nasil. Misafire hosgeldin demedigi olur. Surat yapar. Sorulan soruya cevap vermedigini bile gordum.
Allah yardimciniz olsun..ne yapin edin duzelmesini saglayin yoksa sizi daha cok mahcup olacağınız gunler bekliyor.

Zaten kimseyi çağırıyorum ama bu tarz kendiliğinden gelişen durumlarda hep aynı şeyi yaşıyorum. Ezim ezim eziliyorum
Çok haklısınız. Ailenize karşı mahçup olmuşsunuz. Eşiniz değişmez bence. Bilerek yapıyor. Kimse gelip gitmesin diye. Kendince bir strateji benimsemiş. Onun akrabalarina gittiginiz zaman az konuşun, ciddi durun, gerekirse surat asın...

Peki bu durum hakkında konuştuğunuz zaman, neden surat astığını söyledi mi? Aileniz veya akrabalarınızin eşinize davranışı nasıl? Bu arada konu sahibi inan çoğu ailede benzer kişiler var. Yalnız değilsin emin ol. Dayımın eşi hiç gidip gelmez bizlere, biz gidince surat asar. O nedenle dayıma gitmeyiz kolay kolay. Yıllardir böyle, bir süre sonra kaniksaniyor. Kayınvalideye surat asma hikayesini yaşayan çok kişi var emin ol. Düşmanını kendi silahıyla yeneceksin. Yani sen de onun ailesine kibar olmayacaksın. Aslında hoş bir şey değil bu öneri, ancak eşinize bu gerekiyor.

Pandemide gelene ben de söyleniyorum, tabi söylenme nedeni de önemli. Sizin yakınınızı istemediğini söylemesi kırıcı olmuş

valla ne desek boş adam 10 senedir değişmemiş, bu saatten sonra da değişeceğini düşünmüyorum. en sevmediğim insan tiplerinden biri. gelen misafir en çok otursa otursa 3 saat oturur, normalde de gelip gitmeyen insanlarmış zaten. o 3 saatte güler yüz, hoş sohbet etmek bir insanın 24 saatinden en fazla 3 saat götürür.o da ayda yılda bir. geri kalan zamanların zaten senin. bir de insan bunu hiç istemiyorsa bile karısına saygı gösterdiğinden yapar, bir başkasından çok. kimse eş ailesini eş akrabalarını kendi ailesi kendi akrabaları gibi görmez zaten ama eşe olan saygı, sevginden 3 gün bile olsa sesini çıkarmazsın sonuçta eşinize yapılan bir hakaret yok, bir saygısızlık yok. böyle bir şey yaşansa bende yerin dibine girerdim ama ne yaparsanız yapın, bu düşüncede birinin fikrini değiştiremezsiniz.

nasıl ya? misafir dedikleriniz anneniz falan mı?
annem ayda alemde bir evime gelecek kocam böyle hanzoluk yapacak. çırılçıplak soyar evden atar bir de boşardım öyle kocayı! bir de nafaka talep ederdim her şeyini alırdım!

Evet cok haklisiniz tam olarak eksik oldugunu hissettikleri icin boyle davranıyorlar.
Çözümü psikologda ama asla gitmezler. Çünkü onlara gore hasta olan bizleriz.

Anladığım kadarıyla eşiniz iyi bir eş ve baba. Sırf misafir sevmiyor insanlarla iletişim isteği zayıf diye ilişkinizi germenin bence anlamı yok. Adam ailenize saygısızlık etmiyor haftada bir onları ziyaret ediyor sizin de kimseyle görüşmenize karışmıyor, sadece kendisi gitmeli gelmeli bir ilişki kurmak istemiyor e bu kadarına da hakkı olsun. Benim eşimin de ailesiyle bağı çok zayıftır ben ona göre daha içli dışlıyım kendi ailemle. Ama eşimi ille de benim ailemi ağırlama sıkıntısına sokmam. Akrabalarım bulunduğu kente gelince dışarıda görüşürüm evime geleceklerse eşime sen kalmak zorunda değilsin derim, habersiz asla misafir almam. Böyle yaparak ben de eşimin ailesiyle gitmek gelmek zorunda kalmıyorum kafam rahat valla. Herkes klasik türk aile ilişkilerini sevecek katılacak diye bir kural yok. Bunu sorun etmenin kusura bakmayın da çok baskıcı bir bir durum olduğunu düşünüyorum. Bence siz de boşverin kapınızı kapatınca mutluymuşsunuz daha ne

Ay benim aklıma pintilik geldi.
Evinde yiyip icilmesini mi sevmiyor nedir?
Sonunda biri yazdi ya şunu gel buraya öpeceğim seni

Arkadaşlar, adam birilerine gitmeyi sorun etmiyor, haftada bir kayinailesinin evinde yemeğe gidiyor ve fakat kendi evine kimsenin gelmesini istemiyorsa tek 1 sebep vardır bence; cimrilik.

Asosyal olsa ya da huyu bu olsa kimseye gitmek istemezdi. Adamin derdi evinde misafire ikram yapmak.
Simple

Vallahi açık açık söyleyin...'' benim eşim böyle böyle bir insan ,ben çok istiyorum ama adam böyle işte napiim şimdi kaç senelik evliyiz iyi de bir adam bir tek bu huyu kötü idare ediyorum işte ''diyiverin...Arada sırada da çağırırsınız söylensin o da o kadarcık mutfakta oda da bir yerde takılmayın...Ya da gün belirleyin her ayın ilk cumartesi günü misafir günü ona göre diyin..Ayda bir sırayla çeğırın aklınızdakileri...Ayda bir idare eder herhalde düşünüyorum..Başka birşey gelmedi aklıma..Ama zor durum insanın evine rahat rahat istediği birini çağıramaması...ayda bir gün işi tutar inşallah..

Biz çok küçükken teyzem dayılarım gelip giderdi hep bize ama zamanla babamla araları açıldı, evimize kimse uğramaz oldu. Biz büyüdük genç kız olduk filan ama misafir nasıl ağırlanır bilmezdik, kırk yılın başında annemin arkadaşları gelecek olurdu sinir küpüne dönüp tüm gün anneme söylenirdik, babamın davranışlarını kendimize işlemiştik adeta. Sonra evlendim evliliğimin ilk zamanları aynı tavrı sürdürmeye çalıştım, eşimin ailesi akrabaları gelecek olurdu sürekli söylenir surat asardım, evde huzurumuz kalmamıştı hiç. Misafirlere gülümser mutfakta arka odada eşime soylenirdim sürekli. İki yıla yakın kıramadım bu tavrımı çünkü ailemden böyle görmüştüm, en sonunda eşimin sabrı taştı tahammülü tükendi, bir gün karşımda ağladı dayanamıyorum artık yapma böyle diye diye içini döktü. İlk kez onu öyle gördüm ve bu tavrın devam ederse çok yakında onu kaybedeceğimi, pişman olacağımı anladım. Şimdi olayın üzerinden iki yıl daha geçti hala daha tam düzelmiş değilim ama çoğu yönden kırdım bu huyumu. Kendimi telkin ediyorum, rahatlmaya bunun normal bir durum olduğunu kendime anlatmaya çalışıyorum, akşam oturmaya gelecekler diyelim bugün bitecek ve yarına uyanacaksin deyip çoğu defa dizginlemişimdir kendimi. Eşinizde de böyle bir durum mevcut olabilir. Ailesinden görmediği şeye adapte olması kolay değil cidden ancak on yıl olmuş. Bence bir uzmandan destek almanızda fayda var. Bu çünkü öyle pintidir hanzodur deyip geçilecek bir durum değil kendimden biliyorum

Görgüden bi haber yasamis.Kesin anne babasindan kaynaklidir.Valla Allah yardimcin olsun bide 10 yillik kocan.

Ben yerinizde olsam inadına doldururum eve herkesi, onun ailesini de çağırırım. Ona derim hadi canım sen git madem biz eğlenelim. Böyle bir saçmalık olamaz, ne kadar ayıp yani. Hayır her hafta geliyor olsalar anlarım, çalışan insanlar dinlenmek isteyebilir ama halanızla aynı şehirdesiniz ve 10 yıldır ilk kez geliyor ama eşiniz surat asıyor, hanzoluk bile az gelir bu yaptığına çok çok ayıp.

Bu durumu da normalleştirmeyin bence , sonra üstte bir üyenin anlattığı gibi evinize gelen giden kalmaz, akrabalık ilişkileriniz soğur çocuklarınızın sosyal hayatı etkilenir. Bayramda kapınızı çalan olmaz var mı daha ötesi?

Yabani derler bizde yani adam senelerdir böyle değişmez elbette. Eşiniz yokken çağırın yada eşiniz olmadan gidin akrabalara

Ayy aynı benim teyzemin kocası. Ve adam nerdeyse 40 yıldır zerre değişmedi. Tek sorunu cimrilik. Varyemez bir tip. Birileri gelecek de 2 bardak çay içeçek diye ödü kopar. Ailede kimse teyzemlere gitmez onun yüzünden. En son kaç bayram önce görüştük bilmiyorum. Onda da ben yeni evliydim eşimle ilk defa bayramlaşmaya gitmiştik, adam odadan çıkmamış, kapıdan çıkarken koridorda karşılaştık pijamalarla yatak odasında oturuyomuş meğerse, bir de yarım ağız hoşgeldiniz falan diyor densiz ben de, valla gidiyoruz artık dedim tavırlı bir şekilde, çıktık gittik. Eşim de bi daha ben o adamın evine gitmem dedi. O günden beri gitmiyoruz, kendisi de yılda bir falan bize geliyor, Bebeğim 11 aylık olana kadar görmeye gelmedi, geçen geldi altın almış sağolsun şaşırttı size mahçubum biraz geç oldu anca hediyesini alabildim falan dedi. Biz de bizim böyle beklentilerimiz yok enişte çıkıp bi görmeye gelseydin keşke dedik. Konu kapandı. Değişik tipler bunlar yaa. Valla Allah kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…