Misafire Gelme Demek

canım o zamanda akşam sevişceklermiş derler ya:27::27::1:

Hiç aklıma gelmemişti yahu =)

Ama aslında, durumun vahametini daha bir ortaya çıkarabilir: "her akşam misafir ağırlamaktan imanımız gevredi, kocamla sevişmeye vakit bulamıyoruz ayol, az anlayış gösterin" gibisinden.

Ama "eşimle planımız var" cümlesinden tek anlayabileceği bu olan insan da bunu nerden anlasın:52:

bak canim benim salak sacma bi konu icin en azindan diger topiklerden engellenerek geri kalmak istemiyorum ama valla sikildim lise ogrenciside degilim cikista goruselim dicek hadi sana hayatta basairlar... kendi hayatinda .......
haha işe bak :D bana laf atan kendisi :D
sanki ben mahalle karısı gibi kavgaya çok meraklıyım yaa asilce giden kendisi
sizede başarılar :D

Hiç aklıma gelmemişti yahu =)

Ama aslında, durumun vahametini daha bir ortaya çıkarabilir: "her akşam misafir ağırlamaktan imanımız gevredi, kocamla sevişmeye vakit bulamıyoruz ayol, az anlayış gösterin" gibisinden.

Ama "eşimle planımız var" cümlesinden tek anlayabileceği bu olan insan da bunu nerden anlasın:52:

canım yeni evliler ya o bakımdan, ikiside birbirinin ilki olunca...:27::27::1::1:

arkadaşım şimdi şöyle örnek vereyim sana
el amonra konu açar şöyle der:

ben sağlık müdürlüğünde koordinatör ve iç denetçiyim
(bak dr arkadaşın daha üstü bi kurum bağlı olduğu kurum)
iyi bi maaşım saygın kariyerim var
çok yoğun çalışıyorum kurum içi eğitimler denetimler falan
sağlık müdürlüğünde çalıştığım içn çok stresli bi işim var ( etti 2 )
ama sağlık müdürlüğünde çalışmayı seviyorum ( etti 3 )
( pekiştirme yapıyorum çalıştığım işin şartlarını ve durumunu )
eşimde ha keza öyle kendi işini yapan iyi kazanan bi reklamcı
ama o da çok yoğun çalışır sabaha karşı eve gelir
ikimizde birbirimize çok bağlıyız bu yoğunluğa rağmen
birbirimizin ilki ve tek aşkıyız...

ben ilişkimi ve işimi böyle özetledim çünkü bu
bunda ne sakınca var
hoşuna gitmeyecek durum ne
ben buysam böyle anlatırım değil mi
istediğim gibi kendimi böyle ifade edebilirim

anlattığım sadece bundan ibaret olsa eleştirebilirsin belki
ama asıl mesele misafir yoğunluğu sorduğu derdi o
kendini nasıl ifade ettiği değil

şimdi sen benim sağlık müdürlüğümde çalıştığımı sürekli söylememden
rahatsızlık duydun mu
duyduysan da neden
ben kendimi yukarlarda görüp başkalarını eziklemek için mi yazdım sence
hayır...
sadece durumu netleştirmek için
o zaman ne gerek var ota çöpe rahatsız olup ortamı germeye

canim tabiki ama söyleyis tarzida cok önemli
insan isinin yogun oldugunu meslegini belirterekmi ispatliyor
söylede baslayabilirdi, esimde bende cok zor islerde calisiyoruz ikimizde cok yogunuz diyebilirdi
daha alcakgönüllü olurdu, merak edenlerde sorardi meslegin ne diye
ama yok doktoruz ya böbürlenerek ilk mesajda belirtilmeli
peki sonraki mesajlarinda hanfendinin nekadar kibirli oldugunu ispatlamadimi

canım yeni evliler ya o bakımdan, ikiside birbirinin ilki olunca...:27::27::1::1:

"Eşimle baş başa akşam yemeği planımız var"a dönüşebilir, ama bu cümle de o anlama çekilebilir gibi görünüyor.

"müsait değiliz" en güzeli galiba, isteyen istediği gibi anlasın. Ben de bunu kullanıyorum hep. Neticede evet, o akşam tek planım kanepeye uzanıp film izlemek bile olsa misafir için müsait olmuyorum, ve bu kibar reddedişin açıklamasını yapmak durumunda da olmyorum.

"Eşimle baş başa akşam yemeği planımız var"a dönüşebilir, ama bu cümle de o anlama çekilebilir gibi görünüyor.

"müsait değiliz" en güzeli galiba, isteyen istediği gibi anlasın. Ben de bunu kullanıyorum hep. Neticede evet, o akşam tek planım kanepeye uzanıp film izlemek bile olsa misafir için müsait olmuyorum, ve bu kibar reddedişin açıklamasını yapmak durumunda da olmyorum.

tabi ki canımcım şaka yapıyorum, valla ben ev oturması falan sevmem, allahtan hem ofis hem home-office tarzı bi işim varda, çalışıyorum diyebiliyorum, çalışmıyor olsamda, ay çok mu üç kağıtçıyım
:27::27:

söyleyen söyledi zaten istemedigi misafirlerine ne söylemesi gerektigini

ki zaten konusahibi herseyi herkezden daha iyi biliyor, pek yardima ihtiyaci oldugunuda sanmiyor
konunun amacinida anlamadim zaten:97:

ya size yorum yapmıyım dedim yine işinee bakkk sananieeee dersiniz diye ama elimde değil yazıcam!!
konunun amacını anlamadınızmı? amacını saptıran sizsiniz bi bakın bakalım ilk yorumu kim yapmış doktorlukla alakalı?
ayrıca yardıma ihtiyacıda olabilirdide sizin hakaretlerinize ben maruz kalsam bende onları söyler ve giderdim.herkes sizi çekmek zorundamı??????

ya size yorum yapmıyım dedim yine işinee bakkk sananieeee dersiniz diye ama elimde değil yazıcam!!
konunun amacını anlamadınızmı? amacını saptıran sizsiniz bi bakın bakalım ilk yorumu kim yapmış doktorlukla alakalı?
ayrıca yardıma ihtiyacıda olabilirdide sizin hakaretlerinize ben maruz kalsam bende onları söyler ve giderdim.herkes sizi çekmek zorundamı??????

yapmicam yapmicam diyon ama dayanamiyon dimi:23:

izin verdim yap yap rahat ol, he hakaret etmeye ben basladim önce demi:27:

simdi cekemeyen anten taksin dicem ama igrenc bi espiri olucak:14::25:

tabi ki canımcım şaka yapıyorum, valla ben ev oturması falan sevmem, allahtan hem ofis hem home-office tarzı bi işim varda, çalışıyorum diyebiliyorum, çalışmıyor olsamda, ay çok mu üç kağıtçıyım
:27::27:

Yok, ben sizi anlıyorum, ama diğer taraftan, gerçekten bir manileri olduğu halde bile kendini "buyrun gelin, başımızın üstünde yeriniz var" demek zorunda hisseden insanlar var, bahane uydurmaktansa hakikati belirtmenin daha işe yarar olduğunu söylemeye çalışıyorum kendimce.

Ben misafiri severim. Arkadaşlarımız gelsin, onlara sofralar kurayım, saatlerce o masada yensin içilsin sohbet edilsin, ben bunu seviyorum, ama bunun ne zaman olacağına kendim karar vermek şartıyla. O üçkağıtçılığı ben de bazen yapıyorum, ama "yüzü düşük ev sahibi" olmaktan iyidir.

İnsanların sürekli "hadi size gelelim, hadi bir şeyler yapalım" gibisinden taleplerini de anlamak zor. "Ev" nedir, yaşadığın, rahat edeceğin, iş dönüşü o yorgunlukla koşa koşa gittiğin bir yer. O evde ne zaman ne yapacağına insan kendisi karar veremiyorsa bir tuhaflık var bence de. İnsan evinde rahat edemeyecekse nerede edecek?

Back
X