Misafirin evi kurcalaması

Eve gelen misafirin sizin yatak odanızla işi yok, en fazla kv ve anneniz merak ederse kapıdan şöyle bir gösterirsiniz onun dışında kimse giremez. Göremez. Bende sinirleniyorum böyle konulara. Bence açık açık söyleyin ben rahatsız oluyorum falan diye baktınız işe yaramıyor kapıyı kitleyin sorarlarsa da ben önceden uyarım yaptım beni sallamadınız mecbur kaldım dersiniz. Zaten misafir geldiğinde çocuğu nereye yatırayım diye sorardır, ikinci bir odanız varsa oraya çekyat alına buraya yatır deyin. Oda falan derse ve siz ters yapmak istemezseniz o yatak çok yüksek Allah korusun birşey olur falan diye geçiştirirsiniz

Forumda garip bir durum söz konusu.
Yatak odasının mahremiyet olmadığı fikri bana gerçekten çok garip geliyor. Yani ben çok serbest büyümüş bir insanım. Öyle utangaçlık durumum hiç olmadı. Hayatımın hiçbir alanında kısıtlanmamış, hayatımı şeffaf yaşamış birisiyken bile yatak odamı tabiki mahrem görüyorum. Zira orda ne halt yediğimle ilgisi yok bunun. Zaten oraya da bağlı kaldığım yok Evin heryeri benim.
Ama gel gelelim yatak odama koyduğum eşyalar benim en özelim. Herkesin görmemesi gereken şeyler var ve birde çekmece karıştırmaları. Kendi yüzleri kızarır banane demek isterim ama ne münasebet. Görmelerini istesem ortaya koyarım.
Uygun bir dille uyarırım ilk başta , yok anlamıyorlarsa kapı kilitlerim. Kimse kusura bakmasın.

kimsenin kırılmasına aldırış etmeyin, ben istemediğim müddetçe yatak odamı kimse göremez, zaten görgülü bir insan müsade almadan yatak odasına girmez, kilitleyin kurtulun

Laf arasında farklı bir kişi farklı bir konu konuşulurken, tamamende bağımsız olmamak kaydı ile; e haklı bende mesela........ diye girip söyleyin rahatsız olduğun şeyi. Verin sinyali...

Yatak odasinin onunr hendek kazip timsah salin.
Yok yok pirhana salın timsah karaya cikabilir hendekten.

Ne yatak odasiymis arkadas mahremde mahrem. Herkesin derdi bu olmus. Hayir halbuki mutfak masasinda sevismek gibisi yoktur. Mahremse orada mahrem olmali.

Evime misafir gelince memnun olsun diye uğrasirim.Yani çocuk bu çekmeceyi açar kapar ne biliyim önemi yok benim için.
Kayınvalidem yatak odamada girebilor.benim için sadece eşim ve benim odamdır.yani oda gözüyle hep baktım.yeri geliyor misafirime ben teklif ediyorum bebegini git uyut diye.zaten evim 2+1.
hayatı bu kadar zorlaştırmayın bence.
karıştırırsa onun ayıbi boşverib

Bir de bende titizlik var. Çamaşırları astığımda eşime bile dokundurtmuyorum. Ama kayınvalideme diyemem alınır ve saçma bulabilir.
Saçma çünkü. Bu titizlik değil ayrıca.

Ben de böyle şeylerle karşılaştığım için artık kilitliyorum kapıyı. Kapının kilitlendiğini gören kimse de niye kilitledin diye sormadı. Siz de deneyin. Açıklama yapmadan kurtulmuş olursunuz.

yatak odası sizin mahreminizdir , kimsenin görmesine gerekte yok , kitleyin kapıyı alınan alınsın ,darılan darılsın.

Arkadaşlarımın çocukları bizim yatakta uyuyor. Büyük diye tam ortasına yatırıp etrafını yastıklarla siper yapıyoruz yatıyor bebeler mahrem olarak düşünmedim hiç. Ama hiçkimse dolabımı karıştıramaz açamaz o konuda hemfikiriz.

Kırıtmasınlar diye millete yattığım yeri göstermek zorunda degilim kapatırım kapisini olur biter illada girmeye çalışan olursa ben hoşlanmıyorum diye belirtirim

Kayınvalidem girmezde benim de annem dalıyor içeriye. Ona göre normal bir oda. Bana görede öyle. Annem veya kayınvalidem donumu görse nolucak sanki.

müsait değil deyin
hala giriyorsa kilitleyin
kırılacak adam elalemin odasına girmesin...
yine de giriyorsa girme diyeceksin mecburen başa yolu var mı

Misafiri davet ettiğim gün odamın dağınık olması garip olmaz mı?
hiç garip değil misafirini yatak odanda değil misafir odanda ağırlıcaksın zaten benim yatak odam derli toplu düzenli o kadarda misafirim gelirim daha biri kendi başına gitmemiştir gerek yok çünkü annem bile kızım diye seslenerek gelir

Orası benim mahremim diyerek izin vermem. Ya da önüne geçerim. Görümcen var mı? Sen de aynısını yap,kendi hatasını anlasın Vallahi ciddiyim. Senin kaynanan gibiler anca laftan değil de uygulamadan anlar.

yatak odam müsaitse ben çokta problem etmem görebilirler. Hatta misafirin çocuğunun yatağımın üzerinde uyumasına izin de veririm misafir odası dışında başka yatıracak yatağım yok çünkü.
Ama oraya çocukların girip çıkmasına oynamalarına çekmecelerimin karıştırılmasına izin vermem.
Sizde istemiyorsanız kapatın kapısını açmazlar heralde bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…