Misafirin geç saate kadar oturması

Bence sizde yatıya kalmaya gelmişler ama siz kalın demediğiniz için en son o saatlerde gitmişler gibi geldi. Ben bekarken bize de bi akraba misafirliğe geldi yedik içtik artık uyku vakti geldi kalkıp gitmediler annem dediki geç oldu bu akşam kalın baktık çantalarından pijamalarını çıkarıp giydiler meğer bize yatıya gelmişler ama bize haber verme zahmetinde bulunmamışlar, çok şaşırmıştık am böyle değişik insanlar var

Benim eşim de böyle
Hatta erkenden uyuması benim sulalemce bilinir bir durum.
Bir yere de gitsek saat 21:00 olmadan kalkariz , birileri bize de gelse esimin huyunu bildikleri icin maksimum 22.00 de kalkarlar.

Biraz sizin suçunuz olmusbence.

Sizin değil eşinizin saat 11 gibi ben sizi bırakayım artık demesi aynı anda da kalkması gerekiyordu. Yarın yola çıkacağız uykusuz araba kullanmak zor olur diyecekti. Evinize bir daha davet de etmeyin kabul de etmeyin. Hiç aklı başında kimse yokmuş uyuyan da gidelim dememiş. İnsanların evinde oturunca ne anlıyorlar git evinde otur. Ne meraklılar ya.

Belki insanlar bizi bırak x demeye cekindiler
ev sahibinden beklediler ben bırakayim sizi hala dayı vs demesini

Bunlardan bir tane de bizde var. Akşam saat 8- 8.30 gibi gelirler gece 3’e kadar otururlar. Uykumuz var mı yorgun muyuz umurlarında değil. Bunun adı düşüncesizlik rahatlık bencillik… bazı insanlar misafirliğin anlamını bilmiyor. Bu durumdan hoşnut olmadığınızı dolaylı yoldan da olsa gösterin. Ne münasebet erken kalkacağınızı bildikleri halde sanki size nispet yapıyorlar.

Aklıma benim koca tarafı geldi. Kaynanam kayınbabamı çağırmıştım. Kaynanamın kız kardeşi ile kocası da geldi. adam geldi ama kimseyle de konuşmuyor. Oturdu son ses dizi izliyor. Benim bebek küçük ertesi gün işe gitcem. Herkes kalkalım diyor adam dizim bitmeden gitmeyecem dedi ya. Seninkiler de aynı. Sıfır anlayış cahil cühela takımı. İlla kovulacak mısın kalk git evine ya. Adam bir de beşte dönecekmiş eve.

Otelinizi neden yaktınız yahu?

Böyle düşüncesizler çok demekki, bizde de böyleleri var benimde iki küçük çocuğum var dokuz buçuk gibi uyuturum(ha her zaman gelmeyen misafirlerimdir esnetebiliyorum bir saat daha uyanık kalıyor çocuklar) düşünceli olanlar biliyor kalkalım çocuklar uyusun diyip gidiyor ama eşimin ailesi çok cahil kendi çocuklarını asla alıştırmıyorlar keyiflerinden ödün veremezler tabi, bide bana diyorlar ki sanki çocuklar liseye gidiyor niye bu saatte yatırıyorsun

O an işleriniz olduğunu söyleyip onları yapsaydınız keşke. Misafirliğin adabı vardır ne demek sabaha kadar otururdum. Bende yaşadım bunu ilk evlendiğimde eşimin iş arkadaşı ve eşi geldiler saat 1 de kalkacaklar diye beklerken kız çiğ köfte aldırmaya gönderdi eşlerimiz. Saat 3.40 gibi kalktılar bir de biz bıraktık eve geldiğimizde saat 4.30 du. O gün işe gitmiştim bir de , ama sonra ki görüşmelerde ben erken yatıyorum diye söyledim. Gittiğimde de erken kalktım öğrendiler şimdi saatli kalkıp gidiyorlar . İlla bi şekilde söylenir

Bugün beni aradı telefonunu açmadım evimde değilim müsait değilim bir şey mi var diyerek yazdım ne yazdı ne bir daha aradı. Sanmıyorum bir daha gelebilecegini zaten

Hiç böyle bir şey duymadım görmedim.Bir daha çağırmayın

Geç kalkan misafirden nefret ediyorum.kimisi geç geliyor ve saat 11 12 ye kadar kalıyor.bebegim olmazsa neyse derim ama bebek varken insan kalır mı?ben kime gidersem gideyim uygun saatte kalkıyorum.sizinkiler baya abartmış keşke deseydiniz istiyosaniz kalın gitmeyin geç oldu belki utanıp giderlerdi

İlginç geldi konu bana yatın demenizi beklemişler demediniz mi

Bugün beni aradı telefonunu açmadım evimde değilim müsait değilim bir şey mi var diyerek yazdım ne yazdı ne bir daha aradı. Sanmıyorum bir daha gelebilecegini zaten
Bence de sınırı aşmışlar.

Bir daha asla gelemezler bana. Ama keşke söyleseydiniz.
Hiç sevmiyorum geç misafiri.bazen gün yapıyoruz özellikle erken gidiyorum herkes gelsin erkenden diye kimse umursamıyor.

`