Misafirlik ne kadar sürmeli?

Canım işte benim anlatmak istediğim de bu aslında, sonuçta kayınvalidenlerin gelip sizde kalması ne kadar saçmaysa senin annenler de evleri yakın olduğu halde kalsınlar sizde. Sonuçta onlar yüzsüzlük yapıp kalmıyorlar mı, bir aylık misafirlik mi olur allah aşkına? Sen de senin annenlere ay hep beraberiz işte ne güzel gitmeyin falan de. Sonuçta sadece annenle baban değiller mi? Çok kalabalık kardeşlerin falan yok anladığım kadarıyla? Onlar utanmadan kaynını maynını getiriyorlarsa, senin taze gelin evinde yayılıp banyona kapı çalmadan girebiliyolarsa inan ki senin ailenin de evleri yakın olduğu halde sizde kalmaya hakkı var canım. Normal insanlara yapılacak şey değil ama senin ve ailenin artık seviyeyi onların seviyesine indirme vaktidir derim ben. Böylece sen hem gitsinler diye gözlerinin içine bakan gelin olmazsın hem de yalnız kalmaz mutsuz olmazsın. Bakalım eşin sana diyebilecek mi ya annenlerin de evi ne kadar yakın bizde niye kalıyorlar diye. Derse işte o an senin hep içine attığın şeyleri dökme zamanıdır. Daha önce de yazmışsın ya benim eşime güzellikle söylemek gerekiyor bağırıp çağırınca ters tepiyor diye, böyle bir soru yöneltirse sana sen de güzellikle söylersin senin ailen benim gelinlik evimde kaldı, çeyiz bornozumu kullandı bunlar ne kadar mantıklı hareketlerse benim ailemin burda kalması da bu kadar mantıklı işte der totonu döner yatar uyursun huzurlu huzurlu Yine de karar senin tabi.

kesinlikle.. Dinsizin hakkından imansız gelir canım benim... Bence bu dedğini mutlaka yapmalısın..

canım okdum gecmısı...
off aramadı mı hala...
dıger arkadaslara katılıyorum canım cagır annenlerı sende gorsunler bakalım tatıl nasıl oluyor..
yanı ınan esınde suclu ama ..

bende gecen gun esıme su cumleyı kullandım..
ben biz olmusum ama sen hala bız olamamısssın dıye..
vallah arama canım bırak o dusunsun senı.
senın ısın gucun yokmu, canın yokmu
evet cok agır gelıyordur sesını duyamamak ama sen haklısın canım bak en onemlısı bu..
ah ah..
buaralarda okuyorumda ne kayınvalıdeler var yok hedıyeler falan...
benımkıde hedıye yerıne bana borc taktı ne guzel dımı
esımde aman canım noracım ne olacak oderız dedı...
ve ogunden sonra varya anladılar benım nasıl bırı oldugumuuuuu
gorduler ebelerını.....
gıtmıyorum cok aramıyorum sormuyorum ılgılenmıyorum.. en ıyısı yaaa..
kafam rahat... huzurluyum...

umarım sende esınle arandakı problemlerı cozersın tez zamanda...

biz olabilsek zaten hiç sorun olmazdı ki ailesi öyle yapmış böyle yapmış.kocam bana sahip çıksaydı dünya umurumda olmazdı zaten.erkeklerin asıl sorunu bu işte.onlar bizimle "biz" olmak için evlenmiyorlar, biz öyle sanıyoruz.hayal kırıklıklarımız başlıyor böylece

Bütün sayfaları okudum. Valla canım çok sabırlısın bekar olduğun için bunları yazmak kolay diyeceksin ama senin kadar sabredemezdim eşimin kırılacağını bile bile resti çekerdim. Sen onların hizmetçisi misin? Senin kendine ait bir evin var eşinle sen ayrı bir ailesiniz bunu onlara hissettirmelisiniz öyle kafalarına estikleri gibi hareket edemezler. Hani evliliğin ilk yıllarında evinde kalmışlar ya sana bir şey anlatmak istiyorum. Teyzemin oğlu evlenirken ev yerleştirmeye gittik. Gelin yok şehir dışında evi yerleştirdik iş bitti çay içelim de öyle çıkalım dediler. Gelinin annesi olmaz Derya bardakları kullandık diye kızar dedi. Orada kayınvalide, teyze herkes var anlayışla karşılayıp dışarıda içeriz diyip çıktık. Aslında bu anlattığım olay abartı anlatmak istediğim kendini biraz göstermelisin yoksa bu kadar rahatına düşkün insanlarla kafayı yersin.

iyi akşamlar kızlar şimdi eve gidiyorum akşam yine buralarda olacağım eşimden haber bekliyeceğim

belkı duzelme olmustur diye arasıra bakıyorum canım bişiler yazasım var elbet ama hiiçç mii hiiiççç alevlendırmek istemıyorum işin aslı...

sanırım eşin eve gelmedi henuz güya seni böyle cezalandıracak

benim sana tek diyebilecegım sey.. sakin ol(o sana soğuk davranıyorsa sende ona soguk davran hemen yumusama asla) ama taviz verme kendinden..

bundan sonrası sabırlı bi bekleyıs olacak senın için.. birde eşin gelınce nasıl konusacagını kafanda belirmeyeme calıs..
bılıyorumı eve geldıgınde sınırlı asabı bi tavır alacak sırf sen konuyu acma diye.. haa konuyu acacak olsanda sımdıden ben haklıyım havalarına girecek bunun olmasına izin verme ..
belki 3gun belki 1 hafta bırbırınızı çok fazla yıpratacaksınız ama kendinden ödün verme derim.. eger onu uzmeyeyım stresli işi var dıyorsan yıne basa doneceksındır.. sen evlılıgınde etkısız eleman olmaya devam edeceksındır..
birde babana soyleme olayına gelince bunu son care olarak görmeni öneririm..

benim eşimde bir karadenız erkeği olarak suan çok sınırlıyse belkı sınırının yatısmasını beklıyordur cunku senı sevıyor ve aranızın daha fazla yıpranmasını ıstemıdıgı içinde belkı eve ondan gelmemıs olabılır canım.. ne olursa olsun moralını yuksek tutmaya calıs olur mu?

gelmedi canım,evdeyim gelip gelmeyeceğini bilmiyorum.annemlere de eşim gelecek eeve gidip yemek yapıcam dedim gitmedim. hiç bişey de yapmadım. bi ekmek aldım gelirse iki yumurta kırıp yer artık. ben zaten kaç gündür akşam yemeği yiyemiyorum sıkıntıdan. aynen dediğin gibi canım sakin ama soğuk olacağım. zaten konuşmadığımız için sinirlerim yatıştı. sadece kırgınım. sevdiğim adamı özledim. böyle davranarak bize ne kadar zarar veriyor halbuki.

kızlar eşim gelmedi.aradı. içimde ne varsa ben de çok sert bi şekilde söyledim.rahatladım. herşeyi.
benim ailem hakkında planlar yapılmasın dedim,seni salak yerine koydunuz dedim.

onun hiçbi plandan haberi yokmuş,
arayacakmış annesini benim ailem hakkında karar vermeyin diyecekmiş,
ben çok fesatmışım nasıl bağlantı kurmuşum.
geleceklerinden bile haberi yokmuş.
muşmuşmuşş...

yedim mi? yemedim.
sana da ailem dediğin insanlara da hakkımı helal etmiyorum dedim.

benden özür dileyeceksin yoksa ben yokum artık dedim.
iyi dedi kapattı.güya tınmıyor. biliorum ki içine oturdu.

acitasyon yaparak açtı telefonu,neler çekiomuş da bilmem ne de.ben sıcacık evimdeymişim anlamazmışım.sesimi duymak için aramış da.

sonuç şu.bi süre limoni takılırız ama artık tavrımı da kızgınlığımı da anladı.
taviz vermeyeceğimi belirttim.gayet serttim.ağlamadım.

anneni de arama dedim,beni annenle yüz göz etme benim muhattabım sensin dedim.sen ailesine sahip çıkması gerekn bi erkek olarak herşeye onların karar vermesine izin verdiğin için suçlusun dedim. benimle bi aile olmayı öğreniceksin dedim.
benim çocuğum olduğunda benim evime yerleşmeyi,sen gittiğinde benim evimde yaşamayı,ne zaman hangi arabayı alacağıma karar vermeyi kendinde hak göremez kimse dedm.iyiniyetinden demiştir dedi.iyiniyet bile olsa karar veremez dedim. biz çocukmuyuz sen bana böylemi söz verdin dedim.her hafta bişeylere karar veriyo cahil cahil konuşmasın bana kimse dedim.
ben hiç bi zmn saygısızlık etmedim yüzlerine bişe demedim ama artık yeter beni salak yerine koyduğunuz dedim.
özledim evet. üzgünüm de.ama biliyomusunuz, çok rahatladım. kasmaktan içime atmaktan boğulacak gibiydim. artık annesiyle mi tartışır,kadın beni mi arar bilmiyorum.ararsa da aynı soğuklukla ona da cevaplarım hazır.
böyle yaşamaktansa bi süre eşimle aramın soğuk olmasını tercih ederim.zaten hafta içi görmüodum.adam gibi de aramıodu.nolucak ki, iki gün daha aramasın.nasılsa özleyecek.köpek gibi özür dileyecek

En basından berı takıp edıyorum konunu arkadasım...
Kararlılıgını, durusunu, kelımelerını secısını cok begenıyorum ve taktır edıyorum...
Kendını cok guzel ıfade ettgını dusunuyorum...
Bak burda onca kadın, hepımız anlayıp sana hak verıp asırı sabırlıgı oldugunu soyluyoruz ama esın bunu goremıyor...
Ama bu kararlılıgın ve netlıgın sayesınde senın kazanacagına ınanıyorum...
Cok guzel konusmussun esınle...
şte boyle erkekler...
Cidden gec olgunlasıyorlar...
Sense benım saygı duydugum adam bu mu dıyorsun?
Kıyamam...
Aslında o yıne senın sevdıgın saydıgın aynı adam ama senın bu yerınde davranısların sayesınde doğru yola bulacagını ve senı mutlu edecegını dusunuyorum ben...

Allah yardımcın olsun arkadasım...

aydasu, çok teşekkür ederim güzel yorumun için. burası benim için gerçekten çok önemli.elimden geldiğince mutluluğumu da mutsuzluğumu da anlatıp tarafsız görüş arıyorum.desteğiniz ve eleştirleriniz benim için çok önemli.
içim rahatladı gerçekten.bundan sonrasını o düşünsün.ben evliliğim için savaştım. biraz da o yorsun kendini.

Canım benım ısın garıbı ne bılıyormusun?
Sen sımdı boyle dusunuyorsun ya ben savastım o dusunsun dıye...
İnan bana o daha bu asamada bıle degıl...
Belkı senı arayana kadar hala durumun bu kadar vahım ve cıddı oldugunun da farkında degıldı...
Ama sımdı farkında ve top esınde...

evet canım,ona kalsa o kadar masum ne herşeyden habersiz ki,ben uyduruyorum burda.
dedim ki senin haberin yoksa bile onların tatil planından bu daha vahim değil mi?
senin bile haberin olmadan nasıl plan yaparlar?
kaldı ki benim bile olurumu almadılar.oturup anneme haber vermişler sadece.
ben hep başkalarından mı öğrenicem başımıza ne geleceğini dedim.ben gelmesinler ya da sen tatil yapma ailenle mi diyeceğim sana dedim.sadece bi sorsaydın bi danışayım karıma deseydin dedim.
evet top artık onda. gelip özür dileseydin yarınki iş sınavına(tayin olabileceğim maliye bakanlığının sınavı var yarın) girecektim ama artık gerek kalmadı dedim.
ben de tek başıma tatil rezervasyonu yaptırıp gidiyim bakyım nasılmış dedim.

Olsun canım...
Sen saglam duruyorsun ve esın anlayacak gıbı gelıyor bana...
Zaten zamana bırakmıs durumdasın...
Artık bır yerde sızın aıle oldugunuzu, sana danısmadan ıs yapmaması gerektıgını anlayacak...
Cunku sen netsın...

canım kardeşim,üzme tatlı canını bu günlerde geçer sabırlı ol erkekler geç olgunlaşıyor
anneleri her işe burunlarını sokmasa hayat daha güzel olacak

Canım merhaba,konuşmuşsun içini dçkmüşsün çok iyi olmuş. Eşin ailesiyle konuşmaktan söz etmiş bu bile güzel bir adım bence. Biraz sert olmuş senin konuşman ama iyi olmuş Ama eşine de az da olsa hak ver,sonuçta ne olursa olsun onlarda ailesi, tabiki yaptıkları normal değil ama o da arada kalıyor olmalı.

sağol derincim.
arada kalmasın canım benim tarafıma geçsin, ikimiz bir olalım,ben tek olmayayım. savaş değil ki bu. sen hep yüz verdin izin verdin herşeye karışmalarına bu yüzden suçlusun dedim.

Canım ailesiyle seni yüz göz etmemesini söyleyerek çok iyi yapmışsın. Uyarmasaydın kesin o sinirle ailesini arar onlara bi posta koyardı sonra onlar da seni kötülerdi işler iyice saçma bir hal alırdı. Geçenlerde yazmşsın 24 yaşındayım diye ama inan çok çok olgun davranıyorsun. Hem böyle zor bir evliliği taşımayı hem iş hayatını aksatmamayı hem de ailen üzülmesin diye onları bu işe müdahil etmemeyi çok iyi beceriyorsun. Tabi tüm bunları yaparken senden gitmiyor mu gidiyor elbet ama en azından bu işler nasıl neticelenirse neticelensin utanan sen olmayacaksın ve tüm bu fedakarlıkların bu hisse değer bence. Tüm kalbimle bir an önce bu sıkıntılarından kurtulmanı diliyorum canım, hayırlısı neyse seni bir an önce bulsun isterim.

çok iyi bir konuşma yapmışsın.. bırak biraz da eşin düşünüp taşınsın... ya erkekler neden aaileleri ile eşleri arasındaki dengeyi koruyamıyorlar anlayamıyorum.. evlenince kendilerinin de sorumlu oldukları bir aile yaşantıları olduğunu anlayamıyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…