evlerimiz çok yakın canım,kalmazlar ama her akşam bize çağırıcam annemleri.söyledim de zaten,onlar gelirse siz de her akşam bizde olacaksınız.o kayınvalidem size hizmet edecek dedim.rahat edemeyecek dedim.
benim annemlerin evinde de düğünden önce uzun bi süre kaldılar.annem hizmet etti.hem düğün telaşı hem dünürlerle aynı evdeydi.alışverişi hep babam yaptı,iki ekmek almadılar eve.annemlerin yazlığında da tatil yaptılar 2 hafta kadar. yine hi bi katkı yok. tabi ben bunu sonradan öğrendim.o zamanlar bilseydim, gerekeni yapardım.
canım işte benim anlatmak istediğim de bu aslında, sonuçta kayınvalidenlerin gelip sizde kalması ne kadar saçmaysa senin annenler de evleri yakın olduğu halde kalsınlar sizde. Sonuçta onlar yüzsüzlük yapıp kalmıyorlar mı, bir aylık misafirlik mi olur allah aşkına? Sen de senin annenlere ay hep beraberiz işte ne güzel gitmeyin falan de. Sonuçta sadece annenle baban değiller mi? çok kalabalık kardeşlerin falan yok anladığım kadarıyla? Onlar utanmadan kaynını maynını getiriyorlarsa, senin taze gelin evinde yayılıp banyona kapı çalmadan girebiliyolarsa inan ki senin ailenin de evleri yakın olduğu halde sizde kalmaya hakkı var canım. Normal insanlara yapılacak şey değil ama senin ve ailenin artık seviyeyi onların seviyesine indirme vaktidir derim ben. Böylece sen hem gitsinler diye gözlerinin içine bakan gelin olmazsın hem de yalnız kalmaz mutsuz olmazsın. Bakalım eşin sana diyebilecek mi ya annenlerin de evi ne kadar yakın bizde niye kalıyorlar diye. Derse işte o an senin hep içine attığın şeyleri dökme zamanıdır. Daha önce de yazmışsın ya benim eşime güzellikle söylemek gerekiyor bağırıp çağırınca ters tepiyor diye, böyle bir soru yöneltirse sana sen de güzellikle söylersin senin ailen benim gelinlik evimde kaldı, çeyiz bornozumu kullandı bunlar ne kadar mantıklı hareketlerse benim ailemin burda kalması da bu kadar mantıklı işte der totonu döner yatar uyursun huzurlu huzurluYine de karar senin tabi.
En basından berı takıp edıyorum konunu arkadasım...
Kararlılıgını, durusunu, kelımelerını secısını cok begenıyorum ve taktır edıyorum...
Kendını cok guzel ıfade ettgını dusunuyorum...
Bak burda onca kadın, hepımız anlayıp sana hak verıp asırı sabırlıgı oldugunu soyluyoruz ama esın bunu goremıyor...
Ama bu kararlılıgın ve netlıgın sayesınde senın kazanacagına ınanıyorum...
Cok guzel konusmussun esınle...
şte boyle erkekler...
Cidden gec olgunlasıyorlar...
Sense benım saygı duydugum adam bu mu dıyorsun?
Kıyamam...
Aslında o yıne senın sevdıgın saydıgın aynı adam ama senın bu yerınde davranısların sayesınde doğru yola bulacagını ve senı mutlu edecegını dusunuyorum ben...
Allah yardımcın olsun arkadasım...
aydasu, çok teşekkür ederim güzel yorumun için. burası benim için gerçekten çok önemli.elimden geldiğince mutluluğumu da mutsuzluğumu da anlatıp tarafsız görüş arıyorum.desteğiniz ve eleştirleriniz benim için çok önemli.
içim rahatladı gerçekten.bundan sonrasını o düşünsün.ben evliliğim için savaştım. biraz da o yorsun kendini.
Canım merhaba,konuşmuşsun içini dçkmüşsün çok iyi olmuş. Eşin ailesiyle konuşmaktan söz etmiş bu bile güzel bir adım bence. Biraz sert olmuş senin konuşman ama iyi olmuşAma eşine de az da olsa hak ver,sonuçta ne olursa olsun onlarda ailesi, tabiki yaptıkları normal değil ama o da arada kalıyor olmalı.
kızlar eşim gelmedi.aradı. içimde ne varsa ben de çok sert bi şekilde söyledim.rahatladım. herşeyi.
benim ailem hakkında planlar yapılmasın dedim,seni salak yerine koydunuz dedim.
onun hiçbi plandan haberi yokmuş,
arayacakmış annesini benim ailem hakkında karar vermeyin diyecekmiş,
ben çok fesatmışım nasıl bağlantı kurmuşum.
geleceklerinden bile haberi yokmuş.
muşmuşmuşş...
yedim mi? yemedim.
sana da ailem dediğin insanlara da hakkımı helal etmiyorum dedim.
benden özür dileyeceksin yoksa ben yokum artık dedim.
iyi dedi kapattı.güya tınmıyor. biliorum ki içine oturdu.
acitasyon yaparak açtı telefonu,neler çekiomuş da bilmem ne de.ben sıcacık evimdeymişim anlamazmışım.sesimi duymak için aramış da.
sonuç şu.bi süre limoni takılırız ama artık tavrımı da kızgınlığımı da anladı.
taviz vermeyeceğimi belirttim.gayet serttim.ağlamadım.
anneni de arama dedim,beni annenle yüz göz etme benim muhattabım sensin dedim.sen ailesine sahip çıkması gerekn bi erkek olarak herşeye onların karar vermesine izin verdiğin için suçlusun dedim. benimle bi aile olmayı öğreniceksin dedim.
benim çocuğum olduğunda benim evime yerleşmeyi,sen gittiğinde benim evimde yaşamayı,ne zaman hangi arabayı alacağıma karar vermeyi kendinde hak göremez kimse dedm.iyiniyetinden demiştir dedi.iyiniyet bile olsa karar veremez dedim. biz çocukmuyuz sen bana böylemi söz verdin dedim.her hafta bişeylere karar veriyo cahil cahil konuşmasın bana kimse dedim.
ben hiç bi zmn saygısızlık etmedim yüzlerine bişe demedim ama artık yeter beni salak yerine koyduğunuz dedim.
özledim evet. üzgünüm de.ama biliyomusunuz, çok rahatladım. kasmaktan içime atmaktan boğulacak gibiydim. artık annesiyle mi tartışır,kadın beni mi arar bilmiyorum.ararsa da aynı soğuklukla ona da cevaplarım hazır.
böyle yaşamaktansa bi süre eşimle aramın soğuk olmasını tercih ederim.zaten hafta içi görmüodum.adam gibi de aramıodu.nolucak ki, iki gün daha aramasın.nasılsa özleyecek.köpek gibi özür dileyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?