Misafirlik ne kadar sürmeli?

Gelin – Kaynana Problemi

İkisi de kadındır. Ama çoğu kez anlaşamazlar. Kim haklı? Kim haksızdan çok gelin – kaynana probleminin altında yatan nedenlerin ortaya çıkarılması gerekir.

Bugüne kadar ‘gelinim yüzümden yuvam dağıldı’ diyen bir kayınvalide pek görülmemiştir. Ancak, ‘kayınvalidem yüzünden yuvam dağıldı’ şeklinde yakınan binlerce gelin bulunduğu kesinlikle dikkate alınmalıdır.

Erkek anneleri bazen oğullarını paylaşmak istemedikleri gibi, hem cinsi olan gelini rakip olarak görebilir. Bazı kayınvalideler bu rekabeti, özellikle gelinin yanında,’oğlum bana çok düşkündür. Beni çok merak eder.’ Gibi sözlerle dile getirir. Bu sözlerde amaç, geline gözdağı vermektir. İstediğimi yapmazsan, oğlumu kaybedersin. Beni seçer mesajını verir. Gelinlerin bu durumu anlayışla karşılaması ve eşinin ailesinin en önemli ferdinin bundan sonra kendisi olduğunu eşi ile birlikte kayınvalideye saygı çerçevesinde davranışları ile anlatması gerekir. Örneğin: Çocukların terbiye edilme şekline kayınvalide müdahale etmek istediğinde, erkek ‘eşim ile birlikte gerekeni yaparız. Gereksiz yere düşünüp, rahatsız olmanı istemiyoruz’ benzeri ‘BİZ’ li konuşmalarla eşine öncelik verir, müdahalelerin önüne geçer. Erkek’de artık kendine ait bir ailesinin olduğunun bilincinde olmalıdır. Anne oğluna 25- 30 yıl bakmıştır. Ama gelin, geri kalan ömrün 50-60 yılında o erkeğe bakacaktır. Artık bir aileden başka bir aile kurulmuştur.Yaşantısı, istekleri, görüşleri o aileye özel olacaktır. Müdahale etmeye kalkmak, sorulmadıkça görüş beyan etmek bile komşunun karısına karışmak kadar yanlıştır.

Çiftler aileler arası yaşanan problemlerde taraf olmak yerine, kurdukları aileye sahip çıkmak durumundadır. Kız kendi ailesine, erkek kendi ailesine gereken mesafeyi ve saygınlığı oluşturmak zorundadır. Kapılarından içeride olanları kesinlikle geldikleri ailelere şikayet niteliğinde taşımamaya özen göstermelidir. Unutulmamalı ki; akşam olunca herkes kendi odasına ve dünyasına çekilecektir. Gelinen aileye saygı da kusur etmezken, iç işleri kapsamına giren konularda eşler kendi üstlerine düşeni yapmak durumundadır. Çözülebilir iletişim problemlerinden olan aile uyumsuzluğunun çözümü yine genç evlilerin elinde olup, tartışmak ve birbirini suçlamak yerine ‘BİZ’ bu konuda ne yapabilir, ailemizi nasıl koruyabiliriz sorusuna cevap verilmelidir.

kızlar bu yazıyı eşime yolladım.
belki sizin de işinize yarar. eşim gelmedi ama telefonda bişeyleri düzeltme çabası içinde.ben hala soğuk davranıyorum.sadece nasılsın iyimisin seni merak ettim diyorum.

Seni kızdırmak için söylemiyorum, yanlış anlama. Ama sence eşin okudu mu bu yazıyı dersin?
Yoksa şöyle bir göz gezdirdi ufff dedi bıraktı mı?
Bence ikincisi.
Erkekler öyle yazılardan filan anlamazlar bence. Konuşma uzadıkça dikkatleri dağılır, sıkılır, dinlemezler. Hele ki işlerine gelmeyen şeyleri... Kaldı ki senin ona gönderdiğin yazıyı okusun...

Daha net ve sert sözleri dikkate alıyorlar. "Erkek yeni ailesine müdahale olunca buna izin vermemeli" vs vs gibi sözleri hiç umursamaz, hee heee der ama sen "Yeter artık bir daha karışırlarsa günah benden gitti, gerisini sen düşün, cesaretin varsa karıştır" dersen o zaman sözlerin dikkate alınır.

canım henüz okumadı zaten iş yerinde, okumasını söyleyeceğim işten çıkınca. zaten yeterince sert konuştum hala da aramız düzelmedi. sana bi yazı gönderdim oku lütfen benim için önemli diyeceğim.anlamasa bile benim uğraştığımı çabaladığımı görür diyorum.

canım eskı sayfaları nasıl okudum bılemezsın.hafta sonu senın ıcın dua ettım arkadasım cok.
umarım araları duzelır dıye.
esın aramıs ıyı olmus. ıcını doktugun. evet sıra onda. artık yapacak tek sey var onun bır aıle oldugunuzu ogrenmesı gerekıyor artık.
oturmustur ıcıne tabı oturmazmı arkadasım ama bellı etmemıstır bak.
ah ahh bu erkekler hem annelerını ısterler hemde karılarını ısın ortası yokkı onlar ıcın.

sen ıcını ferah tut arkadassım bak hersey daha ıyı olacak.
buarada esıne gonderdıgın yazıyı bende sımdı esıme yollıcam eger ıznın olursa
anlasınlar bırazcıkkkk

yolla tabi canım zaten ben başkalarına da bi faydası olur belki diye burada anlatıyorum her şeyi, inş kimse böyle sorunlar yaşamaz.
haftasonu ankarada kitap fuarına gittim, inci yeşilyurtun kitabını aldım, oturup iki saatte okudum.
eşim hala maili görmedi.ben de bugün msj attım:
-haftasonu gelebilecek misin?
-bilmiyorum aşkım
sonra tekrar attım.
-tamam o zaman gece vaktin olursa sana bi mail attım, rica etsem okur musun?
-tamam bebeğim.

şimdilik diyaloglarımz böyle. ben sakin,soğuk ama kibar davranıyorum. o ise gönlümü almak için canımlı cicimli konuşuyor.
bu arada haftasonu annesini aramış. ben 10 gün izin alıcam, ama istanbula falan beklemeyin tatil yapıcaz demiş. alıp başımızı gidicez demiş. 11 nisanda izne ayrılcakmış bana soruyo şimdi izin alabilirmisin?alamazsan da ben evde dinlenirim sana yemek yaparım falan diyo. bilmiorum dedim.
kayınvalidem ısrarrrrla aradı haftasonu beni. önce teli evde bırakmıştım sınava gittiğim için.sonra gördüm ama açmadım,sonra ben onu aradım . işte benim ağzımı arıyo.eşim için izin alıcakmış.sen alabilcekmisin ? ben de bilmiorum bakıcaz eşime bağlı tamamen dedim.zaten planlarımız var 30 nisanda düğüne gidicez antalyaya dedim.ne düğünü kimin düğünü dedi. anlattım işte. bizim düğüne gelmişlerdi eşiyle, iş arkadaşım samimiyiz dedim. hiç biz gelicez falan diyemedi.
eşim 10 gün izin alıcak. ben de bi 5 gün almayı düşünüorum onunla beraber. ayın 17sine kadar.17sinde kayınvalidem ehliyet sıanvına giricekmiş,anneme anlattığına göre sınavdan sonra tatile çıkmayı yani bize gelmeyi planlıolarmış. o hafta ben işe başlıcam ama eşim evde olacak. eşimin tavrına göre, ben arayıp eşimn evde olduğu ama benim olmayacağım o hafta hafta gelin misafrliğe demeyi düşünüorum. hem düğüne gideceğmizi de bildiklerinden anca o arada gelebilirler.bilsinler sadece ben davet ettiğimde gelebileceklerini. ama eğer eşim beni gerçekten anladıysa. yoksa onu da yapmam.

Son düzenleme:

Canim ılk olarak esın hatalı oldugunu anlamıs yoksa canımlı cıcımlı konusmazdı bu ıyıye ısaret
ay kayınvalıdende gelmesın bı zahmet ya nedır bu be!
canım anlamazmı kayınvalıden anlar ama ısıne gelmez.. ama getıreceksınnn artık hersey senın elınde sımdı esınde konussun bıraz ya..
sevındım ama canım en azından aradakı sogukluk bırazda olsa kırılmıs oldu.
sımdı bırazda esın dusunsun..
ama kayınvalıdene bırsey dıyemeıyorum umarım tatılın ılk gunu dmlamaz sızın eve ya...

İşte budur!! Canım bak anlamış eşin sana yaşattığı sıkıntıyı. Ben çok sevindim vallahi

umarım devamı gelir :)) anı geçiştirmeye çalışmıyordur eşin.. çünkü erkeklerin çoğu anı geçiştirmek adına alttan alıp bir süre sonra tekrar eski moda dönüyorlar...

evet canım ben de bunu bildiğim için temkinli davranıyorum fazla yüz vermiyorum. deli gibi özlesem de hala aşkım falan demiyorum bi gelsin bakalım yüz yüze konuşalım önce.

ohh nihayett kocan yola geldi
canım giremediğim gunlerdeki yazdıklarını okudum ve çok çok sevındım ınanki

en azından bundan sonra eger boyle bişey yapmaya kalkarsa senden nasıl bi tepkı alacgını çok iyi biliyor oyuzden tekrar boyle bişeye kalkışacagını hiç zannetmiorum

bu arada gelin-kaynanana yazını bende çaldım haberın olsun..belkı lazım olur bulunsun pcde

biliyorum canım çok özleyıpte ,eşine özlediğini söyleyememek canımlı cicimli konusmak varken soğuk davranmak zor oluyordur senın için ama mecburen kendi çıkarın için sımdılık boyle idare edeceksın.. bu adamların gözünü arada korkutmak gerekli..evlilik onların etrafından dönmüyor biz koyun değiliz sonucta eşlerımız çoban olsun onların her dedıklerıne heee hee diyelım
** benım eşimde önceden bana haber vermeden eve yemekli misafir cagırırdı deliye donerdım nıhayet artık ''önce karıma danısayım''demeyı oğrendı-öğrettim!

ben daha sevinemedim canım,temkinliyim. çünkü benden özür dilemedi. suçlu olmadığını hiç bişeyden haberinin olmadığını söyledi. ama uzun bi konuşma yapmamız gerekicek geldiğinde. belki brden mucizeler yaratamıcaz ama zamanla eğiticem ben bu adamı başka yolu yok.
belki geçiştirmek ve olayı unutturmak için öyle konuşuyor bilmiyorum. konuyu açmıyor. geldiğinde ayrıntılarıyla dinileyeceğim onu.
tabi gelir gelmez özlemekten boynuna atlamamayı başarmam lazım
önce sohbet, son muhabeet

Eşinizle ilgili gelişmelere sevindim, ama bu temkinli ve tereddütlü duruşunuza daha çok sevindim. Ben sizi bilemem, ama erkekler bazen sular durulana kadar şirin gözüküp, sonra o suları tekrar kendi elleriyle bulandırabiliyorlar.

Umarım eşinizin aklı başına gelmiştir ve bunları tekrar yaşamak zorunda kalmazsınız.

hımm bencede temkınlı olman gerekıyor bende özür kısmı halledildi sanmıstım
canım eşin boyle kurtaracak aklı sıra kendısını senin haşmına uğramak istemıyor buda iyi bişeydir demek senden gözü korkmus ,eger kabul ederse bide özür dilerse evdekı bayragı sana kaptırmak istemıyor olabilir ama öyle yada böyle yakında söz sahibi senin olacagını oda iyi biliyor ee madem nıye direnıyor???
kesınlıkle canım bu konunun peşini bırakma,senin haklı oldugunu bilsin..
ara sıra eşimden kesitler verıyorum bu canını sıkmıyordur umarım.. bi tane daha geldi aklıma onuda söyliyim
k.validem olsun görümcem olsun eşimden için -astıgım astık kestıgım kestık biridir zordur dediler inatmıs bilmem ne ..sınırlenınce esya kırarmıs vs neymiş ben hep alttan alacakmısım oldu yawwrrummm başkaa-
3aylık evlıken aksam cayı ıcıcez ve sekerlık olarak su tupperlerın sekerlıgı varya ondan kullanıcam ilk defa ceyızlık. eşim şimdi 2 defa caya dokmeye calıstı beceremedi (ben dokunce gelmıstı ama) neyse beyfendı sınırlendı.. o şekerliği vitrinime doğru bi fırlattı, vitrin camım ve içindekilerden bazıları kırıldı.. neymiş beyfendi sinirlenmişmişşş...
kısa bi şokun ardından okadar sinirlendim ki aynen söyle dedım çok sert bi şekılde ki normalde ben sakin bir insanım..
''ne halt ettiğini sanıyorsun sen! o şekerliği alıp kaldırcaksın..orayıda temızlıceksın ,halıyıda supureceksın..ben senın anana babana benzemem yapacaksın bunları ben elimi surmem.. '' gittim baska odaya cayımı içmeye.. arkamdan geldi özür dilerim dedi diz çöktü ama benden tavizz alamadıııı... dedim orayı tertemiz görücem !
gece su içmeye kalktıydım baktım camları kaldırmıs , ertesı gunde elektırıklı supurgeyle halıyı yerlerı supurdu.. hani nerde astıgı astık kestıgı kestık adam nerdeeee...

eve gelen habersz yemeklı mısafırler içinde(benden 4*4luk yemek beklıyor 15dkda hemde tanımıyorume vıme ilk kez gelen ınsana ben o saatten sonra ne yapabılırımkı) iyi dedim git mutfaga hemen yap bi,şiler ver dedım,,ben parmagımı kıpırdatmam dedım hem banada hizmet edersın iyi olur dedim.. yada bugun arayıp gelmeyın dıceksın dedım.. tabi paşamda surat bes karıs yerleri süpürüyo..öyle dedım diye..
eger öyle derse adamlara ayıp olurmusmus.. bana yaptıgı ayıptan hiç bahsetmıyo..ii dedım sen bılırsın .. kebabcıdan bişiler soyle ozaman aç kalmasınlar ben yerımden kalkmıyorum dedim... böyle böyleee bu adamı adam ettim nihayet... evliliği tek kısılık sandı herhalde benım hiç söz hakkım olmayan bi evlilik!

çiçek olayından sonraki yazıları büyük bir üzüntüyle okudum.herkesin düşüncesi farklı tabi ama kendi fikirlerimi paylaşmak istedim.
evliliğinde eşin ne kadar aileni dahil etse de sen sakın aileni dahil etme.aileni dahil ettiğin nokta Allah korusun boşanmaya geldğin nokta olsun.nasıl ki eşine ayrı bir aile olduğunuzu öğretmeye çalışıyorsan bunu öncelikle kendinde başar.ben de evliliğimin ilk yılları paylaştım ailemle ve şu an bunun hata olduğunu anlıyorum.ve sakın aileni eşinin ailesiyle yüz göz etme.anlayamıyorum kayınvaliden nasıl anneni arayıp durum bildirimleri ve yapacaklarını anlata biliyor?annenle kayınvaliden arasındaki dialogu kesmeye çalış(yani hal hatır sorma dışındakileri)
kayınvalidenin izin alma tatil planları ve eşinn yanına gitme planları...kayınvaliden seni aradığında sen eşin adına konuşma yapmayacaktın bence.bırak kendi konuşsun oğluyla.ve kayınvaliden seni aradığında açmıyorsun ya sonrasında sen geri dönüş yapma.ama bunu çaktırmadan yap.tekrar aradığında da aa ben arayacaktım sizi unuttum falan gbi bi açıklama da yapma.
eşinin açısında olaylara bakacak olursak eşin arada kalmanın ötesinde bir boyuta geçmiş.aslında o nun istediği senin yanında olmak ama bunu inADA bindirerek ailesini koruma psikolojisine girmiş.
bunaltmayın birbirinizi.kayınvalidenizi ve diğerlerini hayatınızın merkezinden çıkartın.karamsarlığa düşme sakın hiçbir zaman.kendinden taviz vermene de gerek yok.sadece sen eşinin uzakta olmasını ve stresli bir işinin olmasını fazlaca düşünerek onun sorumluluğunu da kendi üstüne almışsın.iyi de arkadaşım sen de çalışıyorsun.ilk önce kendini düşün.kendine değer var.eşinin seni korumasını,destek vermesini vs bekleme bunları sen kendine yap.
eşim olmadan bişey yapınca içime sinmiyor demissin aslında bu güzel birşey ama sonuçta hayat sadece eşinden ibaret değil.ondan önce de hayatın,arkadaşların,ailen çevren...vardı.bunları da düşün.tabi ki eşinin fikrini sorarsn ama kararlarını etkilemesine izin verme.arkadaşının düğününe günü birlik bile olsa git.bunu inatlaşma olarak değil.senin de birey olduğunu bi hayatının olduğunu anlaması için en önemlisi de gerçekten böyle yaşayan böyle düşünen bir insan olduğun için yap.
kayınvalidenlerin adı geçtikçe senin canın aıyor tedirgin oluyorsun eminim.çünkü ne kadar yok desen de onlar hücrelerine kadar işleyip sinir sistemini bozmayı başardılar.bu etkiden kurtulsan göreceksn ki herşey çok farklı olacak.eşine onlardan bahsettikçe adlarını andıkça daha çok yönlendiriyorsun.yok gibi düşün onlar yokk.varlar ama senin için bişey ifade etmiyolar.değer mi şu yaşadıklarına?eşini düzeltmeye bişeyleri öğretmeye çalıştıkça sen kendinden çok şey götürürsün.sen davranışlarınla,tavrınla mesafenle göster.kayınvalidenlere de bişey anlatmaya Ispatlamaya çalışma.evliliğin ,kendin ve eşin hakkında yapacağın en ufak bir yorum onları değişik düşüncelere sokar.açıklama yapmak zorunda değilsin.duştaydım,müsait değildim bilmem neee?hiçç ööle sözlere girme.aradı açmadınn,daha sonraki aramalarında mı açtın.kayınvaliden aradım seni falan derse aa evet duymadım falan deme duymamazlıktan gel.konuşmalarını mümkün olduğunca kısa kes.
konuyla alakasız olacak ama kendimden bişey anlatmak istedim.dün eşim aradı annesinin yanına gitmiş bende trafikteydim yani konuşacak durumda değilim.bana diyor ki annem yanımda seninle konuşmak istiyor.müsait değilim dedim anlamadı ve annesi geldi tele.bi sevecen konuşma oğlunun yanında yaaa.neysee işte ne zaman gittin,ne zaman geleceksin ayyy çok özledim seni falan.hiçbirşey demedim.cevap bile vermedim ben şu an trafikteyim müsait değilim.oğlunuza söyledim ama anlamadı sanırım dedim ve kapattım.haa belki nyaptığım yanlış ama sinir oldum eşimin emrivakisinden.tabi o da hatasını anladı.aramadım akşam aradı hiç o konu olmamış gibi konuştum sonra kendisi konyu oraya getirmeye çalışarak ya kusura bakma annem yanımdaydı seni istedi bende verdim teli dedi.sen söylediğin için söylüyorum.sana trafikte olduğumu söylemiştim.annenin yanında neyi kanıtlamaya çalışıyorsan artık emrivakinden hiç hoşlanmadım.sen böle yaparsan ailenin bana saygı duymasını hiç bekleme.bi daha sakın bana böle bi emrivaki yapma.beni çok şaşırtıyorsun değiştiğini sanmıştım ama görüyorum ki evliliğimizin ilk yıllarına döneceğiz.iyi ki senden uzaktayım düşünmek için iyi bi fırsat oldu bana dedim.haa bi de ben seni eğitimli,kültürlü biri sanmıştımm.anam telefonda nasıl konuşmazsın diyen maço bi erkekten ne farkın var dedim.tabi bunu taklit yaparak söyledim.
bunu şunun için anlattım.eşimde ailesine acaip düşkünleşen tiplerden evlilik sonrası.ve ben 3 yıllık evliyim.ve 2.yılımdan itibaren şunu fark ettim ben eşime ve ailesine değer verdikçe,tavizler gösterdikçe benden çok şey gidiyor.resmen kendimi unutmuştum.ama artık kendime geldim.saygısızlık etmiyorum ama artık tavrımı koyuyorumm.

yok kızlar yok benim kocadan adam olmaz ben anladım.
dün bi konu oldu işle ilgili.ikimizin arasında kalması gereken bi durum. eşim aradı anlattı ben de iyi kimseye anlatma ailemiz dışında dedim. hemen hazırmış beyimiz. onlar da onun ailesiymiş yetermiş artık,üzülüyomuş bu konuya.
haftasonu geldiğinde konuşucaz zaten bu konu kapanmadı dedim.bu arada hala soğuk konuşuyorum. aramıyorum etmiyorum yani. ama tahmin ettiğim gibi o konuyu kapatıp rahata ermeyi tercih etmiş.
konuşucaz bunu haftasonu dedim, yok dedi dinleyemezmiş dönüp uyurmuş beyimiz. dırdır çekemezmiş..
konuşucaz dedim,sinirlenmeden. konuşucaz ve bu konu halledilecek.neyse sonra msj attım. ben kimseye aileni sil demedim,sadece bizim kendi ailevi işlerimize karıştırtma dedim.anlamak istemiyorsan sen bilirsin ben gerekeni yaparım dedim.rahatını bozma dedim.
mesaiye kaldım dün,gece çıkıcam biliyo da. allahtan babam var da gelip alıyo beni, ankarada ulusu bilenler vardır,pek tekin olmaz geceleri.
eşimi aradım çıkışa yakın,meşguldü.
sonra aramadı da. bi kaç saat sonra tabi ben eve gittikten sonra aradı. hiç sormadı eve nasıl geldin iyimisin evdemisin diye.ben de iyiym evdeyim babam sağolsun aldı sen merak etme dedim.aradım telefonun meşguldü dedim hatırlamıorum dedi.iyi dedim başkalarıyla konuşacak vakti buldun ama beni arayıp eve varıp varmadığımı soramadın,iyi geceler sana dedm kapattım.
gece 1 de aradı,yeni geldim işten yorgunum falan filan. iyi dedim,konuşmadım yattım uyudum.yani bak ben geç geliorum seni düşüncek halim yok mesajı veriyo bana aklı sıra.
haftasonu dananın kuyruğu kopacak zannımca.

Daha önce de söylediğim gibi eşin senin yazdığın mektubu filan okumaz. Sana hı hııı der geçiştirir. Öyle mektupla yok efendim konuşmayla falan halledemezsin bu olayı. Hallettim sanarsın sonra yine burda konu açarsın. Sen birşeyleri açıklamaya çalıştıkça konuştukça eşinin gözünde senin lafının değeri iyice düşüyor. Dırdırcı oluyorsun. Ne kadar çok konuşursan söylediklerin o kadar değersiz olur. Az ve öz konuşacaksın.

Bir erkek için senin yazdığın mektup dırdırdan vırvırdan öteye gitmez. Biz beğeniriz çünkü içinde yazdıkların çok doğru ama o sıkılır, bunalır. Sen daha fazla konuşma diye de okudum tamam haklısın der. Sen sanarsın ki yola geldi ama gelmezzzz. Öyle mektupla filan gelmez. Sen lafı çok dolandırıyorsun uzattıkça uzatıyorsun. Anlattıkların doğru olsa bile sıkıcı bir hal alıyor. Az ve öz ol.

Hay şöyleydi hay böyleydi deyeceğine ne istiyorsan açıkca söyle. Tek cümleyle kesin katı sert ve kararlı bir şekilde. Kafasına çaka çaka. Onlarla plan yapmasına mı kızdın bir daha benden habersiz plan yaptığını görürsem çok kötü olur, benden günah gider dersin biter nokta. Mesaj alınır.

Niye hep kayınvalidelerin dediği oluyor çünkü onlar işi biliyor. Örnek, bana şunu yapmazsan hakkımı helal etmem, evlatlıktan reddederim. Bitti. Hadi yapmasın da görelim. Yapmazsa arkasından bir eylem geleceğini biliyor.

Ama sen napıyorsun işte aile şöyle olmalı böyle olmalı... Hani nerde yaptırım? Sadece laf salatası, hee hee derim geçerim diye düşünüyor eşin.

Ne kadar çok konuşursan o kadar değersizleşirsin. Eli maşalı derler bazı kadınlara herkes çekinir onlardan eşi de kayınvalidesi de. Niye? Çünkü az konuşur öz konuşur. Lafını söyler geri çekilir, topu karşısındakine atar. Kararlıdır ama karşısındaki bilir eğer onun istemediği bir şeyi yaparsa başına gelecekleri.

Haftasonu da konuşma filan yapma bence, soğuk ol, kararlı ol. Ama lafını söyle bir iki cümleyle. Eğer şöyle şöyle yaparsan böyle böyle olurrrr!!! Bitti. O kadar kararlı ve buz gibi ol ki korksun, cesaret edemesin. Hiç bir zaman olmadığın kadar kararlı ve sert gözükürsen (ses tonun, bakışların) o da susar, dediğini yapar. İstediğin gibi adam olur.

Ha tabi baktın bir iki kere sözünden çıkıyor, gerekeni yaparsın. Bir daha mum gibi olur.

Çok konuşmak yok icraat var

canım sürekli takip ediyorum olayını bir ara düzelir gibi olmuş yine ama erkekler niye böyleler bilmiyorum ama kendi doğrularından başkasını kabul ettiremiyosun inşallah becerebilirsin sizin bir aile kurduğunuzu anlamasını bakalım haftasonu neler olucak....

eşimle konuştum kızlar. ama çözüm oldumu, sanmıyorum. herşeyi anlattım. içimdekileri sert ifadelerle anlattım ona. kırmamaya çalışarak, ailesini rencide etmemeye çalışarak. Benim haberim yok diyor başka bişey demiyor eşim.inanılır gibi deil.nasıl haberi olmaz? Annesi tek başına planları yapıp kamuoyuna duyurmuş yani ama karı-koca olarak bizim haberimiz yok. dedim ki öyleyse bu daha da vahim. bizim ikimizin de haberi olmadan bizim evimiz bizim hayatımız hakkında kararlar veriliyor ve sen bişey yapmayacağını söylüyorsun. Gelmeyin mi diyim, söyliym gelmesinler mi gibisinden cevaplar verdi bana. söyle ne yapayım dedi? ben de gerekirse karı koca bizim birlikte onları davet edeceğimizi söyle, ama biz birbirmizi kaç günde bir görüyoruz hiç düşünmüyorlar bunlar başbaşa kalsın diye dedim.anneni kırmadan güzelce bizim hayatımızla ilgili bi karar vermemesi gerektiğini, bizim evli çift olduğumuzu bizden habersiz iş yapmaması gerektiğini senin söylemem lazım. Ben söylersem ayıp olmaz mı, annen kırılmaz mı? yanlış anlamaz mı? benim söylemem hoş kaçmaz yanlş anlaşılır ama sen annene uygun şekilde bunu öğreticeksin dedim. hem geliceklerse de ben de hazrlığımı yaparım, temzliğimi yemeğimi hazırlarım beni niye adam yerine koymuyorlar dedim.
yani eşimin bile haberi olmadan kadın kendi kendine karar vermiş.:44:
eşim bana gelir gelmez beni çok özlediğini, izin alıp haftaya birlikte geçireceğimizi, az kaldığını söyledi. ben de izninin bana bi faydası olacak mı ki diye sordum,tabi ki başbaşa olacağız dedi. ama ertesi gün kayınvalidem yine bizi hiçe sayarak benim annemi arayıp eşimin 10 günlük izninde geleceklerini söylemiş. hem de eşim geçen hafta izin alıcam beni beklemeyin istanbula dediği halde.
eşime hala kızgınım. geldiği gece güzel bi gece geçirdik,birbirimizi özlediğimiz için ama eşim hala bunun bi sorun olduğunu kabul etmiyor. çözmeye de çalışmıyor. gerçekten artık psikolojim bozuldu, kendime ve evliliğime bi uzman bulmam lazım sanırım.

Kusura bakma ama ben suçu biraz da annende buluyorum. Kayınvalidene çok yüz veriyor bence. Belli ki kayınvaliden seni arayıp bunları söylemeye çekiniyor.Ama annenden hiç çekinmiyor ki anneni arıyor ve annen aracılığı ile mesajı iletiyor sana. Annen de biraz mesefeli konuşsa, benim bildiğim kadarı ile onların planları var siz kendilerine bir sorun müsaitler mi dese kayınvaliden de bir daha anneni aracı yapamaz. Kadın sana söylemeye cesaret edemediği çekindiği şeyi nasıl oluyor da annene söylüyor ondan hiç çekinmiyor ki?

evet canım çok haklısın ben de bu konuda anneme dün çıkıştım zaten. neden seni arayıp sana söylüyor senin evine değil benim evime gelecek dedim. ya işte kadın senden çekiniyor falan dedi annem de. çekiniyorsa sorumlusu yine kendisi dedim, beni adam yerine koymayıp ne diye seni arıyor dedim.
annem çok yufka yürekli, sesini yükseltmeyen, kibar bir kadındır. korkuyor arada kalıyorum diye. beni karıştırmayın diyor. ama kadın sürekli annemi aradığı için, annem aramadığı halde, çocuklara ulaşamadım da sizi aradım diyor bir de. güya cuma günü ikimizi de aramış eşmle ama ulaşamamış annemi aramış. yalan tamamen. ne benim telefonumda ne de eşimin telefonunda o gün tek bir tane arama yok. kontrol ettim. direkt annemi aramış. sanki onun evine gidecek. annemi de arada bırakıyor ki bi sorun çıktığında aa ben annenle konuşmuştum da size söylemedi mi diyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…