Misafirlik ne kadar sürmeli?

canım numara diyorum ama ben de gerçekten hasta oluyorum. istifra etmeler, baş dönmeleri eşimde görüyor bunları. gece yataktan kalkıp istifra ediyorum. bir keresinde ağlamaktan nefes alamadım, dizlerim tutmadı ayağa kalkamadım. sebebi de eşim görevdeyken ben ailesini aramamışım diye şikayet etmişler. ben 1,5 ay doğuda yalnız kalıyorum eşim görevdeyken. ben onları aramamışım diye eşimi doldurmuşlar. onların merak edipte aramaları lazım. böyle şeyler yüzünden kaç kez boşanmanın eşiğinden döndük. 4 yıldır 2 kişilik bir aile olamadık hala 5 kişilik bir aileyiz. bütün planlar yapılır herşeyi ben en son duyarım.22 yaşında kaynım yanımızda çocuk gibi gezer.balayında bile bizimle gelecekti. apartmandaki komşularından utandılar da vazgeçtiler. kayınvalidemler yola çıkar benim 1 saat kala haberim olur. izinleri sadece eşimin ailesinde geçiririz. eşim 1,5 yıldır benim aileme gitmedi. daha bir sürü sorun canım.

sen taviz verme canım yoksa böyle devam eder.

ah canım ya işte ben böyle olsun istemiyorum. sürekli böyle gitsin istemiyorum. tahammül edemiyorum. evlenmeden önce herşeyi konuşmuşrtuk. ben özgürlüğüme düşkünüm kmse bize karışmasın, müdahale istemiyorum dediğimde tabi ki aşkım diyordu. ikimiz olucaz zaten ailemden bunaldım diyordu. çocuk değiliz diyordu. söz vermişti bana.
hastalanmana da çok üzüldüm canım. umarım hastalanmam yoksa tek başıma ne yaparım bilemiyorum. babam yakında allahtan ona haber veririm ama kocamın ruhu bile duymaz. bugün de gelecek mi bilmiyorum.mesajlarım iletilmiş.

Canım, yaklaşık 11 aylık evliyim ve benzer şeyleri yaşadık diyebilirim. Erkeklere iyi bir ders vermen gerekiyor. Eşin geldiğinde onun da sakin olduğu bir zmanda çok güzel ve kendi kırgınlığını anlatacağın bir konuşma yap. O da seni anlayacaktır, mutlaka. Ama sakin sakin sesini yükseltmeden.

Allah kolaylık versin..

Son düzenleme:
evet iyi bi ders vermeliyim. onu kırmak istemiyorum yine de. konuşursam ağır konuşucam ve belki de daha çok üzücez birbirimizi. ama bu işin alttan alınacak bi tarafı kalmadı. hem suçlu hem güçlü eşim.
bi özür dilemesi, durumu düzelticem afedersin demesi gerekirdi en azından.

bencede kesinlikle alttan alma çünkü zaten bayağı sabırlı davranmışsın şimdiye kadar (yani ben olsaydım asla davranamazdım ) ama bundan sonrası içinde ezdirme kendini canım inşallah bu akşam gelir eşin ve konuşarak halledersiniz

bişey sormak istiyorum bu akşam eşin gelse konuşsan içindeki herşeyi kırıldığın noktaları eşine anlatsan fakat eşin yine anlayamabilir senin olayı büyüttüğünü söyleyebilir yani yine seni suçlu görebilir bu tarafıda var olayın peki o zaman nasıl davranmayı düşünüyorsun canım bu konuda bir plan varmı kafanda ?

işte ben de kara kara ne yapacağımı düşünüyorum canım, konuşsak da beni anlayamayabilir. anlamak isteyen anlar sonuçta değil mi?
o anki duruma göre gelişecek sanırm. tehdit etmek, şartlar öne sürmek istemiyorum. soğukluk girsin de istemiyorum aramıza. ama bi insana zaten dedirtilmez ki beni adam yerine koy,başının tacı yap,benden habersiz iş çevirme başka insanlarla diye. bunu zaten yapması gerekir. ben aynısını ona yapsam nasıl hisseder acaba kendini...

konuşsan anlamaz,çünki öteki taraf ailesi. anca zamanla anlar tabi senin bu konuyla ilgili ufak ufak farketmesi için söylediğin sözlerle...

konuşsan anlamaz,çünki öteki taraf ailesi. anca zamanla anlar tabi senin bu konuyla ilgili ufak ufak farketmesi için söylediğin sözlerle...

ufak ufak söyleyince yer etmiyo sanırım canım. ağır bi travma yaşaması gerekiyo belki de. ilk defa, kaç yıllık ilişkimizde hiç konuşmadığımız 2 gün geçirdik. bu bile yeter aslında anlaması için.

acaba sende bir süre relax davransan bişey yaparken ona sormasan niye sormadın dediğinde falan ''aaa söylemedimmi söylemişimdir falan'' diye hatırlıyorum desen daha kötümü olur işler yoksa sen öyle davrandıkça hata yaptığını sen söylemeden farkedebilirmi ? eşini en iyi sen tanıyosun biz sana sadece burdan fikir verebiliriz onun davrandığı gibi davransan acaba düzelme ihtimali var mı ?

zaten düşünüyorum "sanane" politikası uygulamayı. ama böyle de alışıp daha beter olursa diye korkuyorum. ama nereye kadar umursamaz davranabilirm ki ben bi bayan olarak? hadi ben aldım biletimi gidiyorum desem , yapamam,onsuz gitmek istemem ben zaten.mutlu olamam. aramızdaki fark burda sanırm. ben daha bi kere bile onun onayını almadan ailemi eve davet etmedim. hep onun davet etmesini bekledim. ona da söyledim.benden habersiz benim ailemi bile çağırma diye. ben senden onay almadan hiç bişey yapmıyorum dedim. biliyor yani.
ben aile olalım diye çok çabalıyorum.hasta olmadığım sürece annemlerde bile kalmıorum o yokken. yalnız olayım ama evimizde olduğumu bilsin istiyorum.

seninle aynı durumu bende yaşadım bende evlenmeden evimde kalındı ve çeyizlerim kullanıldı.. hem ben balayına bile gitmeden hemen düğünün ertesi günü evimde misafirler vardı... lanet olsun bu düşüncedeki insanlara ben artık birşey diyemiyorum.. hem sana söyleyim böylelerinden yakamızı kurtarmamız zor.. ben sekiz ay oldu daha kurtulamadım umarım sen kurtulursun...

Canım benim okudum bütün olanları eşinin mesajı çok ağır olmuş...Ama bizim eşlerimiz ve evliliklerimiz normal değil biliyosun,biraz da olsa işlerinin stresi bizden çıkıyor. Ama tabiki bunlar tek sebep değil, eşinin bu şekilde davranmasının nedenini öğrenmek gerek. Ailesiyle olan problemleriniz bunlara etki ediyor olabilir,bundan nasıl sıyrılabilirsiniz bilmiyorum bunun için zaman gerek bence. Eşinin ailesinin yapısı bu biraz zor değişirler ama eşinde seninle aynı davranırsa bi nebze körelirler. Eşinle uzak olmanızda çok büyük etken.
Geçen hafta bana olanları biliyosun,abuk subuk bi sebep buldu ve bana bir hafta küstü,yemeklerimi bile yemedi,ben yattıktan sonra yatıyordu...Sebep çokk saçma,ben fedakarlık yapıp bu sebebi ortadan kaldırdım. Hem de bunu yapmama gerek bile yokken.

canım ben de sebebi ortadan kaldırmayı planlıyorum beni üzmek annesine cevap vermekten ya da kardeşine bi eşime danışayım diye cevap vermekten daha kolay geldi eşime. gelirse, açık açık konuşacağım. bundan sonrası ona kalmış. benimle mutlu bi evlilik sürdürmek istiosa bana dokunmayan yılan bin yaşasın psikolojisinden sıyrılmalı.

canım dualarım seninle inşallah iyi haberlerini bekliyorum inşallah bugün gelir herşeyi halledersiniz ve mutlu bir haftasonu geçirirsiniz...

Sen daha iyi bilirsin canım,en iyisi konuşman eşinle. Ama sende sakin olmalısın,şöyle bi sakinleş sonra haklıyken haksız konuma düşme. Seni üzen inciten her şeyi eşine anlat. İnşallah toparlanırsınız. Geliyor mu eşin?

inşalalh canım.
aklıma başka planlar geliyor ama tereddütlüyüm. eğer eşimle her türlü konuşmayı yapmama rağmen anlamazsa beni, babamlarla konuşmayı düşünüyorum. eşim beni adam yerine koyamıyor, ailesi ne derse onu yapıyor bana sahip çıkmıyor dersem babam belki üzüntüden hastalanır, ama gereğini de yapar.çeker eşimi adam gibi konuşur. aynı zamanda babam eşimin komutanı sayılır, yeni emekli oldu çünkü. eşim de onu sayar. haa babama kızar belki üzülür ama bişey diyemez. karına sahip çık biz sana kızımızı bunun için mi verdik verdiğimiz gibi almasını da biliriz diyebilecek bi babam var çok şükür başımda. bilmiorum ama o her işini ailesi(!) ile halledecekse, ben de öyle yapayım bakayım en son çare olarak.

Canım bence onun ailesi geldiğinde sen de sizinkileri çağır sende kalsınlar. Annenle babana ters gelebilir, onlar üzülür diye sen bunu yapmak istemeyebilirsin sorununu bilmesinler isteyebilirsin ama bi seferlik olsun katlanın. Çağır annenleri bak ne güzel hep beraber ailecek oturuyoruz de. Sen annenlere yakın davran, nasılsa eşin de evde onun ailesi de evde o da onlarla ilgilensin. Hem sen kendini yalnız ve dışlanmış hissetmezsin hem de onlar rahat rahat kalamazlar evinde. Bir ay mı kalıyorlar, bırak sizinkiler de kalsın. Kayınvalidenler de sonuçta fizandan gelmiyor, istanbul ankara dediğin ne kadar yol ki. Böylece eşinin tatilini de bozmuş olursun, kayınvalidenleri de gıcık etmiş olursun hem de kendini yalnız hissetmemiş olursun.
Kayınvalidenler giderken de ay bu topluca tatil ne güzel oldu, bir dahaki ay da değişiklik olsun istanbulda toplanalım valla bana çok iyi geldi de bakalım bi daha konusunu açıyolar mı

bilmiyorum ki canım haberim yok. konuşmuyoruz

Ay unuttum söylemeyi, tabi bu cümbür cemaat aile saadetinizi yaşarken her gün işe gitmeden eşine bir alışveriş listesi bırak, e aşkım ailelerimizi ağırlıyoruz kolay değil falan de. Nasılsa senin ailene karşı da kibarmış eşin, sıkıntı çıkaramaz. Öyle gelip yayılmakla ya da aileyle eşten habersiz tatil planı yapmakla aile olunmuyor, adam olunmuyor. Anlasın hanyayı konyayı her iki taraf da. Sonuçta maddi sıkıntıyı sen de eşinle birlikte yaşayacaksın bu savaşın sonundaki ay ama olsun bir daha böyle uzun misafirliklere yelteneceklerini sanmam, dişini sıkacaksın artık bir ay

evlerimiz çok yakın canım,kalmazlar ama her akşam bize çağırıcam annemleri.söyledim de zaten,onlar gelirse siz de her akşam bizde olacaksınız.o kayınvalidem size hizmet edecek dedim.rahat edemeyecek dedim.
benim annemlerin evinde de düğünden önce uzun bi süre kaldılar.annem hizmet etti.hem düğün telaşı hem dünürlerle aynı evdeydi.alışverişi hep babam yaptı,iki ekmek almadılar eve.annemlerin yazlığında da tatil yaptılar 2 hafta kadar. yine hi bi katkı yok. tabi ben bunu sonradan öğrendim.o zamanlar bilseydim, gerekeni yapardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…