iyiki açmamıssın tlfnu canım...sonunda msj attı eşim.
allahımdan bulacakmışım ben, allaha havale ediyormuş beni bu zor günlerinde sorun yarattığım içn.
biliorum hem suçlu hem güçlü işte. konuşmaya kalksam bağıracak edecek. etsin bakalım işimiz allaha kaldı zaten
fişeklenmesin,erkek olsun istiyorum. fişekleyecek olan bi bahane bulur zaten.ben ne yapsam da o yapacağını yapıyor. ben hatayı eşimde buluyorum.kayınvalideme kızamıorum bile. bana aşık olan kocam,bana sahip çıkması gerekn kocam. aradı aradı açmadım diye kızdı bana. denetlemesi var ya, stresli ya, ben alltan alıyım o da bu stresli dönemi rahat geçirsin istiyor. bencillikten başka bişey değil yani.
Valla ne diyebilirim ki... Ben öyle "aman arkadaşım o senin kocandır, alttan al, güleryüzlü ol, sen kadınsın sabretmen lazım"cılardan değilim. Bu önerilerin her zaman yapıcı olabileceğine de inanmıyorum, siz şu aşadan sonra bile bunları yapmaya devam etseniz, bu evlilik yürüsün diye tek başınıza iteliyor gibi olursunuz.
Öfkeyle kalkan zararla oturur, doğrudur. Ama şimdiye kadar öfkeyle oturdunuz da ne oldu, "hayatım evet annem biraz zor bir kadındır, tatlılıkla idare edebildiğin için teşekkür ederim" bile denmedi size, hâlâ siz suçlusunuz, oturup o öfkenizle kendi kendinizi yediniz, onlar da birbirlerinden yüz bulup sizi yıprattıkça yıprattı.
Ben de mesela gereğinden fazla iyi niyetli bir insanım, karşımdaki insanlarda da iyi niyet sezdiğim sürece, kendimden bir sürü taviz verebilirim, gözüme gelmez, yeter ki o ortaklık daha iyiye gitsin, yeter ki yardımcı olabileyim. Ama bu iyi niyetler karşılıklıdır, tek taraflı olunca adı kullanılmak oluyor, ve o noktada "dur" diyebilmek gerekiyor.
Bu kez de öfkeyle kalkın, nasılsa daha fazla zarar görecek değilsiniz. Ama muhatabınız kayınvalideniz olmasın, sizin sorununuz eşinizle. Daha doğrusu eşinizin sorunu evlilik müessesesinin anlamını kavrayamamış olması. Anlatın, ama telefonda değil, yüz yüze. Sakince falan değil, yüksek sesle ve son derece kararlı olarak. Siz eşinizi daha iyi tanırsınız, öyle konuşun ki neye uğradığını şaşırsın, afallasın. Siz yaşadıklarınızı sorun etmiyor gibi görünürseniz, her seferinde daha beterini yaşarsınız. "Ben bunları hak etmiyorum, ve bundan sonra bana bunu yapmanıza asla izin vermeyeceğim, anladın mı!!" deyin, ama kararlı olun.
Peki bu sekiz aydır eşinizde hiç gelişme yok mu, evliliğini bilmesi açısından?
iyiki açmamıssın tlfnu canım...
bide haklı olduguna dair nutuğunu dinleyecektın denetlemem var acıtasyonu eşliğindemsjında bile acıtasyon yapıyor yaa bişey demıyorum artık...
o anasını ben Allaha havale ediyorum kımbılır nededi kocana
acaba senın attıgın maili gordumuki onu merak edıyorum ben :26: o maili okuduktan sonramı dellendi bukadar yoksa k.validen senı aradıgı zaman sen acmayınca kadında hemen oğlunumu aradı yoksa..
açmadıgın daha iyi oldu tekrar dıyorrruummmm... açsan ne olacaktı ozaman sana msjda çekemedıklerını yuzune soyleyıp senı ağlatacaktı kıracaktı
kesınlıkle taviz verme canım.. k.validenede iyi demıssın.. sizin aranızdaki tartısmayı kesınlıkle bılmesın..mutlu etme kadını..siz aranızda halledersınız insallah.
var canım daha iyiye gidiyor bi derece tabi. ilk ay bana sormadan kardeşine para yollamıştı.
şimdi bana sormadan hiç bi yere para harcamaz.
annesini çok fazla arardı. şimdi 2-3 günde bir arıyor.zaten kadın her gün aradığı için gerek kalmıor.
aa ne kadar ayıp birşey, biz evlendiğimizde eşimin ailesi eve girmemize kadar bize eşlik etti. üstelik, 2 saatlik mesafe var. ben girin dedim ama kapıdan içeri adımlarını bile atmadılar ve bir süre ne benim ailem ne eşimin ailesi yeni evliyiz diye evimize bile gelmemişlerdi.
çok yüzsüzlermiş. valla ailesine gelme diyemezsiniz ama gelseler bir türlü gelmeseler öteki türlü. kibar bir dille ben işteyim çalışıyorum, eşimde biliyorsunuz zaten yok. senelik izin aldıgımızda gelirsiniz diye nazik bir dille geri cevirin.... tabi yapabilirseniz...
Yok, ailesiyle kendi arasındaki mesafeyi düzenlemesi açısından değil de, sizi karısı, ailesi olarak benimsemesi açısından soruyorum. Yani sabretmeye devam ederseniz bir gün "Ya canım hakkını helal et, ben meğer neler yaşatmışım sana..." gibi bir laf eder mi?
.maili göremez canım sildim. senin dediğin gibi düzenleyip yollamaya karar verdim ama internete girdiğini sanmıyorum. iş yerinde olabilir.çalışıyordur büyük ihtimalle.işte deilse bile nete girmemiştir.
onun kızgınlığı aradığında açmamam.en fazla iki kere aramasında açardım. şimdi hiç açmadım.
suçlu olduğu zamanlarda asabi oluyor canım. üste çıkmak için.
msj atıyım dedim telefonunu kapatmış iletilmedi. aynı msj attım farklı bişe yazmadım.
bu sefer hem suçlu hem güçlü olamıcaksın dedim. açınca okur artık.
Tipik haksız erkek korkaklığı...
Peki biraz sakinleşince sizce gönlünüzü almaya mı çalışacak, yoksa üste çıkmaya çalışmaya devam mı edecek?
konunu başından beri takip ediyorum. eşlerimiz de aynı meslekten.senin yazdıklarını okuyunca sanki kendimi okuyormuşum gibi geliyor.
ben senin yerinde olsam şu an hasta numarası yapardım. hasta olunca eşim kıyamıyor ne desem yapıyor, sinirleri de bir anda geçiyor. bunu da kayınvalidemden öğrendim. kendisi de oğluna bazı şeyleri kabul ettirmek için hasta oldum senin yüzünden der. soluğu hastanede alır. telde inler durur. ses tonunu değiştirir istediğini yaptırır oğluna. ben de normal zamanda hastaneye gitmem eşimle kavga ettiğimizde ağlamaktan nefes alamam ben de soluğu hastanede alırım.
konunu başından beri takip ediyorum. eşlerimiz de aynı meslekten.senin yazdıklarını okuyunca sanki kendimi okuyormuşum gibi geliyor.
ben senin yerinde olsam şu an hasta numarası yapardım. hasta olunca eşim kıyamıyor ne desem yapıyor, sinirleri de bir anda geçiyor. bunu da kayınvalidemden öğrendim. kendisi de oğluna bazı şeyleri kabul ettirmek için hasta oldum senin yüzünden der. soluğu hastanede alır. telde inler durur. ses tonunu değiştirir istediğini yaptırır oğluna. ben de normal zamanda hastaneye gitmem eşimle kavga ettiğimizde ağlamaktan nefes alamam ben de soluğu hastanede alırım.
ah canım eşim yıllık iznini almış benden habersiz.annesinin haberi olarak.
çeviremeyeyim diye planlarını başbaşa yapmışlar.kaldı ki gelmeyin demezdim de, sadece insan yerine konmak istiyorum.
madem yaptılar plan gelsinler. eşinde senelik izinide almış madem baş başa geçirsinler. sen de işten geç çıkma imkanın varsa bilinçli eve geç git. işlerim yogun de. biraz otur, yorgunum de git yat. ne halleri varsa görsünler. sen adam yerine koyma.... eşiyle izinini baş başa kullanmak varken, hay allahım yarabbim...
madem yaptılar plan gelsinler. eşinde senelik izinide almış madem baş başa geçirsinler. sen de işten geç çıkma imkanın varsa bilinçli eve geç git. işlerim yogun de. biraz otur, yorgunum de git yat. ne halleri varsa görsünler. sen adam yerine koyma.... eşiyle izinini baş başa kullanmak varken, hay allahım yarabbim...
Haklısınız ama bu ikisinin de işine gelir zaten... Öyle görünüyor ne yazık ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?