Misafirlik ne kadar sürmeli?

Haklısın canım belki suçunu anlarsa bir daha böyle birşey yapmaz

canım öncelikle sakin ol eşinin seni ne kadar sevdiğini düşün sinirli hareket edipte daha fazla
gerilmeyin ama sakın kendinide bu olayda ezdirme affedilecek birşey değil ama sen yinede sakin bir şekilde halletmeye çalış biz kadınlar istediklerimizi elde etmesini biliriz ama karşı tarafında biraz anlayışlı olması lazım canım

hiç aramadı ki canım, sorsam niye aramıosun diye yoğunum arayamadım diyecek. haksız olduğunu bildiği için kaçıyor. ben kendi kendimi yiyip duruyorum işte.

bence şimdi üzerine gitme sadece şu msjı cek en iyisi;bu konuyu kapandı sanma eve gelince halledilecek /halladilmesi gerekecek desen??
bu haftasonu gelecekse bekle derim..
çünkü sen üsteledikce o denetlemelerini bahane edecek gibi geldi bana...

bide mumkunse konusurken sinirlerine hakim ol olurmu? sen parlarsan o üste çıkmak için konuyu alelacele kapamaya yönelecektir..

bu erkeklerın aile olma kavramı acıkcası adamına göre değişiyor ama benım adam 14 aylık evlıyken anladı çok sukurrrrrr....
oncesınde illakı ailesini sıkıstırırdı araya sinir olurdummm sinir...
işten eve geldiğinde pcye bi yazı koydum okuması için: senın konunu görunce onu arıyordum buraya koyacaktım ama bulamadım , ama bulursam ya buraya yada özelden gonderırım..
o yazıyı okuduktan sonra hizaya geldi... baslıgı:rahim kokan erkekler .. anasının sozunden cıkmayan aile oldugunun farkına varmayan erkekler adına çok güzel bi yazı..
biraz daha araştırayım belki bulurum.. normalde pcde vardı ama ya ben bulamıyorum yada eşim silmiş..bikere uyarıldık anladık dercesıne

internetten buldum canım, eşime yolladım ama bi yazıyla düzelebileceğini sanmıyorum. aramıyor sormuyor belki msjlarımı bile okumuyor, sorunu olduğunu kabul etmiyor ki ona göre bunlar normal. senin ailen benim dediğimde onlar da benim ailem diyor. sen benim ailemsin seninle bi aile kurduk diyeceğine.sevgisinden şüphem yok ama ben böyle hayat boyu yıpranmak istemiyorum. bu adamı yola getirmenin bi yolu olmalı. ya arayıp annesine kızıcam yeter benim kocamı yönlendirmeye çalşmayın evliliğimize bulaşmayın diye, o zaman da ipler kopacak. ya da eşime uzun süren ve ciddi bi konuşma yapmalıyım.

şimdi buldum bende ''asla cocuk sahıbı olmak istemeyenler topıgınde vardı bende zaten ordan gormustum keşke uzerınden biraz oynama yapsaydın kendi lehine oyle gonderseydın ben o yazının uzerınde oynama yapmıstım kendı lehime haa ekleme yapmadım ama bazı cumlelerı cıkarmıstım
eger esının şifresını bılıyorsan onu gonderdıgını sil sonra üzerinde oynama yaptıgını bidaha gonder derim..

hmmm o sana oyle dediğinde tmm senın ailen benım ailemdir tıpkı benım ailemın senın ailen oldugu gibi desen ve sonra ama bizde çekırdek aileyiz kendımize ait artık bi evımı var desen??

ben kendi anneme minnoş derim sonra eısmın memleketıne gittimizde dıyorum artık benım kocam değil minnosumsun benım senden baska kımsem yok,annen baban benım ailem(bunu hiç isteyerek söylemesemde) olsada sen baskasın.. bende senın için baska olmak isterım demıstım..

sabret canım canım benim.. öyle yada böylee.. yakında öğrenecek aile oldugunu..

Ödipal çatışmayı sağlıklı çözümleyemeyen erkeklerin evliliklerinde cinsel problemlerin yanı sıra evlilik problemlerinin de artırdığını belirten CİSED Medya ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Psikolog Serap Yeşil;
Rahim kokan erkeklerin duygularında dengesizlikler ön plandadır, nefret ve sevgi, dostluk ve düşmanlık gibi birbirinin karşıtı olan duyguların aşırı biçimlerde yansıtıldığı ve bu duyguların sık sık birbirleriyle yer değiştirdikleri görülür.
"Annesinin nefesini ensesinde hisseden, her an onun kontrolü altında olan, onun yemeklerinin dünyanın en iyi yemekleri olduğuna ve annesinin her şeyin en doğrusunu bildiğine inanarak büyüyen bir erkek çocuk, bir gün gelip sevdiği kadınla aynı evi, aynı hayatı paylaşmaya başlayınca, bir taraftan bağımsızlaşma savaşı verirken bir yandan da annesinin özelliklerini karısında aramaya başlar.

Freud'un dediği gibi "Gerçek kadınını bulan erkek annesini bulmuş demektir." Yani annesinin özelliklerine en yakın olan kadın, erkek için hayatının kadını olmaya hak kazanmıştır. Anneler içinse bu süreç oğullarının başka bir kadın tarafından ellerinden alınacağı bir süreçtir ve bu süreç gelin ve kaynana arasında bilinçdışı bir savaşı getirir.

Kayınvalidelerle oğullarının kontrolünü kaybetmemek için yoğun olarak müdahaleler başlar. Bu evliliklerde kişiler kendilerini bağımsızlaştıramamaktadır, ne erkek ne de kadın aidiyet duygusunu oluşturamamaktadır. Aidiyet duygusunu erkek annesinde bulurken kadın kendini eşe karşı kızgınlık, öfke, saygı ve sevgi eksikliği, yıpranan güven duyguları içinde bulur. İletişim boyutundaki bu kopmalar onarılamazsa sonunda "kaynanam yüzünden boşandım" durumu ortaya çıkabilir.

Peki, bu tür bir ilişki karşısında nasıl bir yol izlemelidir?

Eşle açıkça konuşmak, bu konuşmaların kavgaya dönüşmesine izin vermemek, sevgi ve saygıya dayalı bir ilişkide eşlerin birbirlerini eğitebilmeleri çok önemlidir. Çünkü erkeğe annesiyle olan bağımlılık düzeyindeki ilişkisinin eşini incittiğini uygun bir dille anlatmak ve aynı zamanda oğlu üzerindeki hâkimiyeti kaybetmekten korkan kayınvalideye de oğluyla olan ilişkisine gelininin zarar vermeyeceğini davranışlarla göstermek kolay değildir.

Ayrıca aile düzenine bir sınır çizilmelidir, annesini yalnız bırakmamak için çabalayan bir erkeğe, artık başka bir ailesi olduğu, bu nedenle kendi evinde eşiyle birlikte daha çok zaman geçirmesi gerektiği hatırlatılmalı ve ona annesiyle olan ilişkisini sınırlı tutmaya yönelik destek olunmalıdır.

ben bu kadarını okutmustum

canım bence telefonda üstüne gitme hatta arayana kadar da arama haftasonu gelirse eğer geldiğinde yüzyüze konuş bu konuda kararlı ve ciddi olduğunu anlasın ancak yüzyüze anlar bunu baktın konuşmakla olmuyor kabullenmiyor bence aç kaynananla konuş ama sinirli falan değil gayet sakin konuşki tartışmalara yol açmasın ''bizi biraz kendi halimizde rahat bırakın evliliğimizde daha yeniyiz'' falan de biraz çaktırmadan duygu sömürüsü falan yap canım bişeyler yapki rahatlayın biraz

kesinlikle katılmıyorum boyle bişey yapsa ozaman o evde kıyamet kopar... anası onun dedıklerıne bin katıp hemen esıne yetıstırır hemde aglayıp zırlayarak.. sonuc..öfkeden deliye donmus bi koca,ve lilypos bu saaten sonra agzıyla bal tutsa yaranamaz kocasına.. çünkü lilyposla henuz aile kavramını anlamamıs bi kocası var..aile olarak kaynana -kaytana ve kayın goruluyor oyuzden yani.

mümkünse kaynanası hiç bilmesin...cunku lilpos kaynanasını arayıp eşinin hiç vaktı yok denesine ragmen kadın sırf bunun tersini yaptırtmak için kocasına izin gununu ayarlatmıs..yanı sırf lilposa 1-0 ustunluk saglamak için

Son düzenleme:
ben de ondan korkuyorum canım. kendini öyle bi acındırıyor ki oğluna, hemen yanına çekiveriyor. mesela düğünden önce bizim evde kalma konusunda eşim son derece kararlıydı, asla o evde bizden önce kalamazlar ne münasebet diyordu. hatta ben diyordum ya bi yer bulamazsak sadece annenle baban kalır bi kaç gün diye. o da olmaz öyle şey demişti. annemle babam da napıcaklar boş evde diyolardı.ama sonra naptılarsa artık eşim 180 derece döndü. annemle babamı atamam, o benm kardeşim napıyım döviyim mi, ne kadar eşya meraklısısın gibi bana yüklendi.
şimdi kadını arayıp terslemeyi çok fazla istiyorum ama biliyorum ki arayacaklar eşimi ağlayacak edecek karın bizi istemiyor diyecekler. ki benim asla böyle bi durumum yok, gelsinler tabi misafirliklerini bilerek. ama benim kocamla, benim evimin erkeğiyle tatil planları yapmasınlar, bana danışmadan. hadi onlar yaptı diyelim benim kocam neden ben bi karıma sorayım, bi söyleyeyim görüşünü alayım demiyor?
canım o yazıyı da çok beğendim. aynen de yolladım bilimsel bi çalışma olduğunu görsün diye. şifreleri var istersem girip düzeltirim ama zaten mailine bakana kadar kaç gün geçer. dün konuşmadığımız için gece iş yerinde mi kaldı yoksa misafirhaneye mi döndü bilmiyorum bile. o da benim ne halde olduğumu bilmiyor etmiyor. insan karısı o tarz bi msj attıktan sonra bi merak eder dimi. yok, illa üste çıkacak beni suçlayarak kendi suçunu örtbas ettirecek.
aşık olduğum adamı özledim. sesini bile duymadım bu akşam da aramazsa iki gün olacak. tek dediğim ise "senin ailen benim" oldu.

canım su 17 sayfayı nasıl okudum anlatamam..
tam ne guzel barısmıssınız işler tatlıya bağlanmış yazıyordumkııı son sayfalarda olayların baska boyuta tasındıgını okudum..
offf... nıye bu erkekler evlendıklerı zaman annelerının dızının dıbınden ayrılmak ıstemezler?
yıllarca yalnız oturan adamlar evlenınce neredeyse her hafta sonu annesıne gıtmek ıstıyor?
ne olabılır bunun sebebı anlamıyorum...

canım senın su ankı durumunda ben olsam asla aramam sonucta sen haklısın arkadasım.. bakın ben olsam dıyorum sakın yanlıs anlama arkadasım senı bır seyler ıcın arkandan ıtmıyorum gaza getırmektı galıba yanı senı gaza getırmek ıstemem....
eşlerımızın artık evlendıklerınle kendı aılelerını kurdugunu anlamaları gerekıyor ama anlamıyorlarsa bırılerının onlara anlatmaya calısması gerekıyor... sen ona demıssın zaten aılen benım dıye.. evlenınce bız kadınlar olarak aılelerıyle gorusmesınler, sılsınler hepsını demıyoruzkıı zaten kımsenın bunu demeye hakkı yok.. sen sadece esınle beraber bır tatıl planı yapmıssın ... ne buyuk succc..
ama esın annesıyle beraber bır plan yapmıs.. hımm ne var bunda canımmm
annesını goremıyor sankı senı cok goruyor da...neyse annesı ıste ne yapsın adamcagız...
neden kadınlarda bu durum az rastlanıyor? kadınlar olarak bızler evlendıgımızde hemen evımıze esımıze baglanıyoruz.. artık benım aılem o dıyoruz.. ama erkekler?

yazacak cok sey var arkadasım... offfff..... kusura bakma uzun oldu ama bekle bıraz yanı...
sen dıyecegını demıssın zaten.. varsın bırazcıkta esın dusunsun...

şimdi ben de gitsem antalyaya uçak biletimi alsam, ona haber vermesem, çok sevgili ailesi(!) geldiğinde hadi ben arkadaşımın düğününe gidiyorum desem ne olacak?
beni en yakın arkadaşımın nişanına göndermedi eskişehire, kendisi gelemiyo diye, ben de tamam dedim. senin istemediğin bişeyi yapmam zaten dedim. ama ne oldu, bana haber vermeye bile gerek duymadı. "anneme söylemiş olabilirm ne var"mış bunda?? annesi yöneticek sanıyor hayatımızı.

canım ya...
olay cıkar bak ben sana soylıyeyım...
neden bana haber vermedın gıdememzsın gıbı laflar soyler esın...
ama o annesıyle beraber tatıl planları yapabılır... normaldır... hem ne varmısss bunda der!!!!
tabıkı de hayatınızı annesı yonetecek. cunku oyle alısmıs esın...
anlamıyorum arkadasım aklım almıyor... bırak oglunu gelınını zaten gorusemıyorlar... yenı evlıler...
ama olurmu hıc? oda onun bırıcık oglu...
tabıkıde tatıl yapacak gorucek onun en buyuk hakkı.. kendınde boyle goruyorlar...

ıkınızı dusunseydı yenı evlendıgınızde gelıp gunlerce kalmaz, bornozlarını kullanmaz ve herseyden haberı olmazdı canım...

ış sadece esınde bıtıyor senın... canım sen kendı kendını yıyeceksın..

benım kayınvalıdem!!!!!! esım ıcın su yorumu yaptı daha gecen gece: ben ogluma tapıyorum!!!
bu ne demek yaaaaaa anlamaıyorum...
ama oglu benle kavga etsın mutsuz olsun ondan mutlusu yokkk!!!!

bende sımdı ınadına esımle mutluyum huzurluyum....
onu bıle cekemıyorlar... ahh ahhhh..
ne dıyeyım canım sana ......

evet canım olay çıkar resmen. gelin hanıma bak kocasından habersiz tatile gidiyor olur.
ama erkek yapınca yapıcak tabi canım olur.
ben bu çifte standarda gelemiyorum. biliyorum bu eşimin fesatlığından kaynaklanmıyor. annesi kardeşi sıkıştırdılar o da onlara bi söz verdi bana da söyleme gereği duymadı. şimdi de korkuyor. üste çıkmak için de bağırıp çağıracak bana. sen benim ailemi istemiyorsuna kadar gelir bu iş az zorlasam.ben kimim acaba aileden değilsem?
ben sadece kendime ait bi aile istiyorum. hepsi bu

çok iyi anlıyorum canım senii inan..
ama olmuyor işte tek başına aile olamıyor insan..
o yüzden evleniyor çocuk sahibi oluyor ama bir yanı hep eksik kalıyor...
eşi eğer aile olamadıysa ve karısını aileden göremediyse sorunlar çıkıyor ister istemez...

zaten hemen söyledikleri cümleler :

sen ailemi istemiyorsun..
alttan al aşkım,, anlamaz annem..
idare et!
ne varki bu hafta sonuda beraber olsak, orada kalsak?
hayatım annem diyorki sen..............

ve bunun gibi benzeri bir sürü cümle duyarız onlardan...
tabi sen yapsan oooooo olayı ozaman gör arkadasım. ama erkek o işte en buyuk farkımız..
istediğimiz kadar yırtınalım eşitiz diye değiliz.. malesef...

daha sabah haberlerinde duydum günde 3 kadın eşi tarafından öldürülüyor ülkemizde. sebep yok işte...

senin olayında ise eşin (simdi biraz iyi niyetli düşünelim birzcık!) belkide sana soylemeyı unuttu..
hani yoğun çalışıyoya... ama seni aramaması sormaması yanlıs arkadasım..
allah korusun dunyanın bın turlu halı var.
ya sana bısey olsa..
allaha vereceği hesabıda mı dusunmuyor hıc?

zaten o annem diyor ki ile başlayan cümlelerine de uyuz olurum. evcilik oynuyoruz sanki. aşık olmaya varlar, senden her şeyi beklerler ama sahip çıkmaya gelince sana değil ailem diye hep 3. şahıslardan bahsederler. yok aramıcam,o da aramasın. haftasonu da denetleme dolayısıyla gelemez büyük ihtimalle. meraklı anneciği ise arar beni oğlu onu da aramadıysa haber almak için. alimallah onun haberi olmadan bi adım atıyodur belki

valla tatlım ne diyeceğimi bilemiyorum böyle güzel bir aşkın şuan bu durumda olması inan çok kötü yani heleki seni aramaması merak etmemesi de neyin nesi allah göstermesin başına bir şey gelse haberi olmayacak kesinlikle aramamalısın burnu iyice sürtülsün ama eşininde pek anladığı yok

aslında gıcıklığına antalya için eşin ve kendin için bilet alıcaksın ama haberi olmayacak zamanı geldiğinde gitmek zorunda kalır ama işte işler daha çok çığrından çıkar erkekler her zaman haksız bile olsalar üste çıkmayı iyi bilirlersen en iyisi hiçbişey yapmadan olayın seyrini bekle bakalım nasıl olucak ona göre bişeyler yaparsın ahhh şu kaynanaların gözü çıksın

kızlar anneme bile anlatamıyorum, iyi ki varsınız. çok bunaltıyo bu konular beni. ben bu adamı nasıl yola getiricem:26:

canım okudum ama ilk defa yorum yapıyorum... bu kv varya.. berbat insan hepsi.. ogulları sankı elmastan her yeri. ve hiç bir kızı layık görmezler... muruvet görmek için olup bayılılar.. ama ddugun gunu herşey biter.. eve davul zurna ile düşman alıyorlar sankı...

bence bin uçaga git antalya ya. ne yapacak... kendını bilen birisin sonuçta.. ve iyi sabrın varmış senın

şu anda iş yerinde oturduğum yerde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum rezil olacağım millete.
bizm çok güzel bi ilişkimiz vardı, çok güzel bi aşkımız var. hadi tartıştık anlıyorum ama insan merak etmezmi, özlemez mi? ne kadar yoğun olursan ol dimi, tek asker eşi ben değilim ki dünyada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…