Misafirlikte ocuuna sahip kmayan kadnlar!

böcüğüm ne demek istediğini çok iyi anladım ben..Sen çocuğun yaramazlığından değğil annenin vurdumduymazlığından fazla rahatlığından rahatsız olmuşsun.
HAklısın da aslında.Her şey annede bitiyor.
Tabiki çocuk yaramaz olabilir,enerjisi diğer çocuklardan fazla olabilir.
Farklı şeyler ilgisini çekiyor olabilir.
Bütün bunları zaten anne biliyordur.Çocuğunun enerjisini,ilgisini çeken şeyleri,hırçınlığını..
Ya çocuk aklı başına gelene kadar ona gerektiği eğitimi verene kadar evinde oturacak ya da gittiği yerde onu oyalayacak masum şeyler bulacak..Ne bileyim belki çocuğuna ait ilgisini çekebilecek bir şey....
Ama oturduğu yerden yapma etme demekle çocuğa daha fazla gaz vermiş oluyor.
Çocuğa yapma dedikçe emin ol o daha çok yapar.
Çünkü yapmaması gereken şey yasak olandır ve her daim ilgi çeker.
Halbu ki dediğim gibi ilgisini kendine çekip oyalamayı bilse herkes de o anne de çok rahat ederdi sanırım..

En sinir oldugum olaylardan biridir bu!!

Tamam cocuktur oynayacakda, kiracakda dökecekde, ama bir zahmet lüften kendi evinde yapsin....Benimde ikitane kizim var ufaklik 2 yasina girecek o kadar aksi o kadar hareketliki zor zapt ediyorum lakin inanin ablamdan baska bir iki arkadastan baska kimseye gidip rahatsiz etmek istemiyorum...cünkü biliyorumki herkez yeterince kendi cocugunun yaramazliginla ugrasiyor zaten!! Benim kizimin yaptigi yaramazlik ancak bana tatli gelir, bu böyle!!:1closedeyes:

Benim iki eltilerimde öyle malesef bir misafirlikte hic ilgilenmezler cocuklarinla kücük eltimin kizi (4 yasinda) yaramaz, küfür ögretmisler agzia alinmicak laflar, birde sürekli isiriyor özelikle kücük bebeklere cocuklara zarar veriyor, eltim hanim hic orali olmaz ama bir defa kizi benim ufakligi isirmak isteyince benim büyük kizimda (7yasinda) onun kizina bir tane patlattiginda kardesini korumak icin kizimi nasil azarlamisti...

Gectim karsisina bana bak dedim seninki cocukda bizimki nedir, utanmiyormusun sen herkezin cocugu kendine kiymetli, ya kizinin terbiyesini ver yada kizin laftan anlayana kadar otur evinde kimseyide rahatsiz etme dedim...Hemen basladi aglamaya...
Hic kusura bakmasin vallaha, kim oluyorda benim kizimi azarliyor bagiriyor

Sinir oluyorum böyle kadinlara, kendi evlerinde tun tun dikkat ederler aman birsey pislenmesin birsey kirilmasin baskalarinin evlerinde hic orali olmazlar, ortanca eltim ne zaman bana gelse illaki kizinin elline bisküvi, pasta, vs. vs. verir ya madem veriyorsun al yanina oturt yedir iste, benim ne mecburiyetim var yataklarin altina kadar cekip sactigi ekmekleri toplamaya....kendi evindede bir dikkat eder bir dikkat eder sormayin...birsey vermez o cocuklarin eline...

Böcegim en güzel yöntem bu tür kadinlarla mümkün oldugu kadar nadir bir araya gelmek, sinir olmaktan baska birsey degil yani....

valla arkidişler bende 2 çocuk annesiyim kızım 14,oğlumda 10 yaşında ve oğlum nasıl hareketli bir çocuktu anlatamam o okula başladıktan sonra rahat ettim ve çocuğumun o çok yaramaz döneminde yakın arkadaşlarımla bile görüşemedim kendi kardeşlerim,eşimin kardeşleri dışında kimselere gitmedim çünkü kalabalık ortamlarda çocuklar pek bi coşuyor başka çocuklarda varsa birbirlerine zarar veriyor buda tabi anneyi çok yıpratıyor,bende sarıböcüğe katılıyorum bakmıcaksa dizini kırıp evinde oturucak illede gezmek istiyosa çocuğunun peşinde dolanacak ...bizde anneyiz hem çocuğumuzu,hem kendimizi,hemde dostlarımızı düşünmek zorundayız yok öle saldım çayıra,mevlam kayıra...

çok haklısın arkadaşım bende çok sinir oluyorum bu tür durumlara
o hanımda pek rahatmış hani insan yerinden bi kalkarda çocuğuna bakar yapma oğlum demeklen oluyormuymuş, terbiyesini veremiyorsan otur evinde milletide rahatsiz etme dimi
ama benim çok uzağiya bakmama gerek yok benim dayimin eşide böyle birisi çünkü
5 yaşındaki oğlu var çok ama çok aşırı yaramaz
çocuk koltuğun tepesinden inmiyor bi bakmışım yatak odama girmiş bi bakmişim banyoda eşimin jölesini boşaltmış kafasın bi bakmışım mutfakta masanın üstüne çıkmaya çalışıyor (masa cam olmasa sorun değil belki) bide bikeresinde salonda büfenin üzerine çıkarken son anda tutum neymiş aynada saçlarına bakacakmış, sanki evde bitek ayna büfenin üzerinde var. Allahım anneside oturuyor ve onun laflarına gülüyor bikere. Oğlum ne işin var büfenin üzerinde düşüp biyerini kiracaksın demiyorda ha ha ha baksana şuna saçlarına bakacakmış diye kahka atiyor yerinden kalkmıyor anca oturuyor. Banada afakanlar basıyor. Baktım olmuyor yengemin ilgilendiği yok artık ben öyle bi kızıyorumki çocuğa oturduğu yerden kalkmaya cesaret edemiyor. Doğrumu yapiyorum belki hayır ama annesi ilgilenmiyor bu sırada olanlar benim eşyalarıma oluyor. Annesi peşinden dolansa ilgilense benim bişey dememe zaten gerek kalmıyor her gelip gittiklerinden sonra eşimlen şöyle bir ohh çekiyoruz ya yok böyle bişey.

ayol benim bebelerim melek herlade:1hug: gecen hastaneye gittim çocukları komşuma bıraktım kadın şaşırdı bunlar nasıl çocuklar dökmüş önülerine oyuncakları ben gelendek oynamışlar oyuncaklar hatta onun kızda çok yaramazdır benin kileri görünce oda başamış onlarla oynamaya kadın şaşırmış bana diyor arda getir bebelerini benim kızda oynaın diye :ecrin_bebek:

bende sevmem öyle yaramaz çocukalrı bende bir yere gittimde gözüm devamlı onların üstünde olur :ecrin_bebek:

Bizi zamanında annemiz dogru düzgün misafirliğe götürmezdi gittiğimiz yerde rahatsızlık vermeyelim diye.Bir gün annemin apartmanca günleri varmış benide götürmüş her ne hikmetse ele avuca gelmeyen bi çocugum yine o zamanlar:1closedeyes:Ev sahibinin 15 yaşında bir kızı varmış elinde resimlerle gelmiş bende bakmak istemişim annemin elinden almışım 4 yaşındaymışım ozaman kız vermek istememiş elime vurmuş elimden almış resimi annemin zoruna gitmiş gel demiş senin çişin geldi tuvalete götürcem yok anne diyormuşum bende çişim filan gelmedi yok geldi demiş tuvalete götürmüş ağzıma bir vurmuş kan patlamış ağzımdan
:roflol::roflol:niye orada inatlaşıp bakmak istemişim diye bir daha da gitmemişiz bir yere zatenkaydirigubbakcemile2 ama misafirliğe gidip çocuklarını ortaya salan ve sahip çıkmayan hatunlardan hiç hazetmedim şimdiye kadar

ahhh bu konuu......
damarıma bastınız :)
bi sinir olurum bi sinir olurum var yaaakötükedihüso kötükedihüso

yengemin bi komşusu var onun da çok yaramaz bi çocugu var
mevlütlerde kadın huşuu içinde okunan duaları dinlerken çocuk ayranı fln hep halıya dökmüştü
annesi öyle bi dalmış ki çocuktan haberi yok
çocugun teyzesi mi ne bi kadın var çocuk ne dökse o kadın silermiş
kadın kendini alamıyo ya çocugundan da haberi yok tabii
ne kaygısız kadın yaa
çocuk nereye gitse mutlaka içtigi şeyden birazını yere dökermiş ilginçç

çocuğa yapma etme demekten başka bir şey denilemez.
çocuk hiperaktifse bu yapma etmelerin hiç bir anlamı olmaz onun için.sanırım bu çocukta hiperaktif davranışlarına bakılırsa öğle görünüyor ve anne için çok zor.ama yinede çocuğunun peşinde olmalı onu kollamalı.benimde oğlum 2 yaşında çok yaramaz beni hiç oturtmaz beni çağıran komşularıma durumu izah ediyorum ama onlar ısrarla çağırıyorlar.geçen bir komşu çağırdı kahve içmeye gittim benim haylaz iş başında tabi devamlı gözüm üstünde zarar verebileceği bir şeye uzanıyorsa müdahale ederim.artık komşum dediki bırak çocuğu rahat bişi olmaz.tam geçtim oturdum paaat diye bir ses kaltık baktık ki ayakkabığı düşürmüş.çocuğu başı boş bırakmaya gelmiyor.genelde gitmemeyi tercih ediyorum çünkü oğlum yaramaz bende huzursuz oluyorum.komşularım efe yi çok seviyolar haylazlığı hoşlarına gidiyor ama ben rahat olamıyorum.zoooor yaaa çocuk büyütmek allah yardımcımız olsun....

yapma etme demekten başka arkasından gezip çocuğunu sürekli kollayabiir,ev sahibinin eşyalarına,yada diğer çocuklara zarar vermesini engelleyebilir
ha yok bide çocuğun arkasındamı dolancam diyorsada gezmesin ozaman
kimse o özene bezene aldığı eşyaları kolay almıyor,kimsede çocuğunu sokakta bulmuyor
karşıdakinin çocuğu sosyal olsun diye kendi çocuğumun kaşını gözünü feda edemem kimse kusura bakmasın

benim de yeğenim bize geldiğinde 6 aylıktı. annem ve ben ilgilendik onunla. ben 18 yaşında bir anne gibi ilgilendim. 5 yaşına kadar biz baktık.
ne kendi evimizde birşey kırdı döktü.ne de gittiğimiz yerler de. bir şeyi izinsiz alsa ona derdik. izinsiz alınmaz. ikram verileceği zaman önce çocuğa verilir benim bildiğim. anne çocuğunu doyurur sonra kendi rahat rahat yer. ben hep önce yeğenimi doyurdum. yere bez sererlerdi. üzerine oturtup yedirirdik. hep yanımızda kocaman bir çanta oyuncağı bezi vs. olurdu.
tabi akşam annesi gelince biraz hareketlenirdi. annesi çok yüz veriyordu. evlerinde neler kırılmadı ki? ama bizim yanımzda usluydu. yaramazlığı çocukça şeylerdi. 4-5 yaşında onu alıp dışarıya çıkardım. hep gezerdik. beni üzmedi çok fazla.
ben de küçükken annem günlere götürürdü. çocukları ayrı bir odaya alırlardı. orada oynardık. anneler gelip kontrol ederlerdi. televizyonda çizgi film açarlardı. oturur seyrederdik. yaramazlık yapan olursa annesi tenha bir yere çekip tembihlerdi.
şimdi ne değişti anlamıyorum. ben anne değilim. ama bende bir çocuk yetiştirdim.
annler çocuklarını nasıl eğitirse çocuk öyle terbiye alır.

bende o konuda müzdarıbim aslında...
anneler çoğu kez sahıp çıkmıyor çocuklarına..
çünkü,
bizler ev sahıbı olarak yada diğer misafır olarak çocuğa dur yapma etme gibi bir şey deme hakkımız yok..
olsa bile çoğu anne alınıyor kızıyor..

kayınvalidem hep der..
çocuklarımı evden yedirir öyle çıkarırdım ki gittiğim yerde karınları çok aç olmasın diye..
yada masaya oturulmadan önce onları yedirir,sonra msaya otururdum..
bana da çok mantıklı gelmişti bu yaptığı..

birgün annemin sırası vardı işte
hanımlar oturuyor ..bende çay pasta servisi yapmak için misafirlerin önlerine sehpa koymuştum...
çocuğun biri ağladı anneside onu susturmak için anahtarı verdı.çocugunuda yanına oturdu..
çocuk aldı anahtarı sehbanın üzerine şak şak vuruyor sonra kalemmiş gibi sehbanın üzerine çiziyor..
ben seslendim sehbayı almaya çalıştım.çocuk ağladı ama annede hiç tepki yok.. ben gittm sehbayı tekrar yanaştırdım.. çocuk aynı hareketlerle sehbanın üzerine anahtarı atıyor..
misafırler giiti tahta vernıkli sehbanın üzeri hertarafı çizilmiş..
sehbayı bodruma koymuştuk...

Bu konu beni taaa 6 sene öncesine götürdü ve bir anımı sizlerle paylaşmak istedim..
Annem günü var ve 3 gün öncesinden temizlikler yapılır çünkü gelicek olan misafir sayısı bir hayli fazla.Bir gün öncesinden pastalar,börekler,çörekler ikram edilecek herşey akşamdan hazır edilir.Ve günümüzün olduğu sabah erkenden kalkılır,öğlene doğru kapı zili hiç susmaz..
Her gelen yanında tabiki çocuklarınıda getirir,gelicekler tabiki ona bir şey söyleyen yok..
Evimiz 3 oda 1 salon,hanımlar salonda otururken çocuklar tabiki haliyle bizim odada karşılıklı iki ranzamız ve her odaya girip çıktığımda kan beynime fırlıyordu...
Yerleştirdiğimiz ne nevresim kalıyordu,nede yatak yorgan.Hele birde bir araya geldiğinde 3-5 çocuk vay o evin haline..
İkramlar yapılırken bir sofra kurulur ve bütün yapılan yemeklerden çocuklarada verirdim.Ama sanki yerde sofra serili olduğunu bilmeksizin ellerine poğça,böreği dökülecek her ne varsa eline alarak gezine gezine yemezlermi..
Şimdi sorucaksınız çocuklar bu durumdayken çocukların anneleri nerede,salonda ellerinde dantel,mantel bacak bacak üstüne atılmış Biri bizi gözetliyor,Semra kaynana sohbetlerindeler..
Üzgünüm ama tamam çocuktur yapar diyenlerde olmuş ancak çocuğunun yaramazlığını bilen bir ebebeynde çocuğunu getirdiği gibi yanından da eksik etmeyecek onunla ilgilecek.
Çok bilirim tuvaleti gelen çocuğunun arkasından tuvalete gitmeyerek o yaptıkları tuvaletlerinin arkasından su döküp yıkadığını yani kaba tabiri caizse pisliklerini yıkadıklarımı..
Bütün misafirler gittikten sonra o evin son halini ve ne durumda bıraktıklarını daha neleri var neleri ancak bu kadarını paylaşmak istiyorum..

bnde aynı dertten muzdaribim.
benimde çocuklu bi arkadaşım var erken evlenmiş çok bunalmış tamam çocuğuda çok kötü onu bunaltıyo. biz bekar arkadaşlar buluşup ev oturması düzenlediğimizde onuda aramıza almak istiyoruz dertlerini sıkıntılarını unutsun diye. ama sağolsun oda öle bi rahat ediyoki çocuğunu kollamıyo ben ev sahibiyim bi yandan servis yapıom biyandan çocuğun peşine koşuyom.
okadar yaramaz bi çocukki düz duvara tırmanıyo inanın. okadarda hızlıki 5 dkta evi talan ediyo. cd kutum vardı içinde orjinal cdlerim var birsürü. sen annesinin gözü önünde bul o kutuyu cdleri bi güzel çıkar kağıtlarını yırt cdleri kır. onları öyle görünce beynimden vuruldum.
yani anneside demioki alayım elindende uzamanmayacağı biyere koyayım.çocuk bana dokunmasında neyaparsa yapsın diye düşünüyo. bizi onu kollamay mecbur kılıyo.
ama çocukla başbaşa kaldığımızda (annesi wcye falan gittiğinde) kaşlarımı çatıyorum çaktırmadan çocuğa kızıom bizaman uslu uslu oturuo.sengözlerimebaksanab

ne bilim Allah herkesin yardımcısı olsun. saruböcek katılıyorum sana çok haklısın.

Bizim de görüştüğümüz bir aile vardı.Çocukları çok fena.Kadın kocasına bağırırdı bakması için,adam karısına.Sonuçta kimse bakmazdı.Çıldırırdım.Sanki ben doğurdum çocuğu.Evet bazı çocuklar çok yaramaz oluyor ama yaramaz diye bırakmak gerekmiyor.

anneyi çok sorumsuz buldum ben açıkcası...
ne çok bağırıp dövmekle çocuk terbiye edilir ne de kendi haline bırakılarak...
denge de tutacaksın...
çocukla konuşacaksın, o senin seviyene çıkamaz ama sen onun seviyesine inersin...
o bir birey ve işleyecek olan anne - babadır...
korktuğu demiyorum ama örnek aldığı bir model olacak mutlaka...
kendi hatasını görmeyip başkalarına küsmekle olmaz bu iş...
benim çocuğum kıracak dökecek diye başkalarının çocuğunun ne günahı var...
neden bir başka çocuğun kafasına kumandayla vurmak, neden o yaşta boyundan büyük şiddet...
annesi soramaz mı "neden vuruyorsun yavrum bak ağlıyor arkadaşın diyemez mi?"
alacağı cevaptan korkuyorsa diyemez tabiii...
kınamıyorum elbette ki Allah bana nasıl nasip edecek bilmiyorum...
o zaman da katılmam ailevi sohbetlere, uzak dururum bir süre...
ben katlanırım ama bir başkasına eziyet etmek haddim değil...

haklısın ablacım .....
benımde 3yasında kızım var şımaracak dıye pek bır yere gıdemıyorum....
ve mecbur olurda gıdersem yerımde duramıyorum çocugum zarar verecek dıye...
ben okadar rahat edemem dogrusu kızmakta haklısın...
ve bu arada kızım okadarda yaramaz olmadıgı halde mısafırlıge gıtmekte çekınıyorum bazen...

eşimin arkadaşının çocuğu var bize gelmişlerdi bir keresinde...
evdeki her şeyin yeri değişti üç beş dakika içerisinde...
sehpanın üzerindekileri kaldırır mısın canım? sehpayı kaldırmısın canım?
örtüleri kaldır canım eee...
sonra da giderken evini çok dağıttık kusura bakmazsın değil mi? dedi...
baksam da bakmasam da olan oldu ama sorun değil dedim...
evimize gelmediler ondan sonra...
çağırmadım çünkü...
birilerine iyi gözükmek için olmadığım şekilde davranamam...
elbette çocuktur, karnı acıkır ama çocuğuna mama mı yaptın yıkarsın tabağı, makine var koyarsın, tezgahın üzerinde bırakmazsın...
ya da altını değiştirdin diyelim banyoda bırakmazsın ben mecbur değilim koyarsın poşete yanında götürürsün gerekirse... çöp var bile demiyorum...
düzenli tertipli evi savaş alanına dönüştürüp gitmesin suistimal çok ayrı bir şey...
ben böceğe katılıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…