bak arkadaşım çocuk büyütmek çok zor sen çocugun olunca anlarsın bazen annenin kontrolündende çıkıyor senin yok henüz olunca anlarsın kimseyi bu konuda yargılama senin dekontrol edemediğin durumlar olur canım
bak arkadaşım çocuk büyütmek çok zor sen çocugun olunca anlarsın bazen annenin kontrolündende çıkıyor senin yok henüz olunca anlarsın kimseyi bu konuda yargılama senin dekontrol edemediğin durumlar olur canım
o kadar büyük ve gerçek dışı konuşuyor ki bazılarınızgamyoncuiremsu
verdiğiniz örnekler çok uçta...sanırım hep sorumsuzun dik alası anneler ve hiperaktiviteyi geçmiş ve ciddi tedavi gerektiren çocuklarla karşılaşmışsınız:1closedeyes:
bu duruma kimse müsamaha gösteremez tabi ki...
ama şu yaklaşıma çok güldüm..."annede biter","anne yaparsa olur","anne yetiştirememiş","anne şöyle,anne böyle","ben olsam böyle yapardım,benim çocuğum böyle olmaz" vs..vs..vs...
ne kadar uğraşırsanız uğraşın çocuk kısmı bir yerde gelip sizi mahçup edebilir.hiç öğretmediğiniz bir hareketi yapabilir.bütün çabalarınız boşada çıkabilir.
bunun garantisi yok.
aşırı yaramaz çocuklardan ve aşırı sorumsuz annelerden herkes bunalır.ama okuduğum yorumların çoğunda çocuk kısmına külliyen tahammülsüz kadınlar görüyorum.yani mümkünmü hem çocuk olsun hemde süs bebeği gibi kenarda otursun.hiç bişey yapmasa meraktan kurcalar.her dakika yapma etme denilmez ki...
yani kadınların önce çocuğunu doyurmayıp kendi yemelerine bile takıldınız.belki çocuk aç değil.yada huyunu biliyor kadın,ısrar etmiyor.
dantel gibi işlenmiş,kusursuz çocuklar bekliyorsunuz...
bu tanıma uymayan her çocuğun anneside kötü.mirmirmirmiryetiştirseymiş...:1closedeyes:
çağırmazsınız o zaman çocuklu misafir olur biter...sizde çocuğunuz olunca bir yere gitmezsiniz.
(böcek bu sitemim sana değil.ben senin şikayet ettiğin konuyu anladım.:asigim:bu konuda hemfikiriz:içelim:)
o kadar büyük ve gerçek dışı konuşuyor ki bazılarınızgamyoncuiremsu
verdiğiniz örnekler çok uçta...sanırım hep sorumsuzun dik alası anneler ve hiperaktiviteyi geçmiş ve ciddi tedavi gerektiren çocuklarla karşılaşmışsınız:1closedeyes:
bu duruma kimse müsamaha gösteremez tabi ki...
ama şu yaklaşıma çok güldüm..."annede biter","anne yaparsa olur","anne yetiştirememiş","anne şöyle,anne böyle","ben olsam böyle yapardım,benim çocuğum böyle olmaz" vs..vs..vs...
ne kadar uğraşırsanız uğraşın çocuk kısmı bir yerde gelip sizi mahçup edebilir.hiç öğretmediğiniz bir hareketi yapabilir.bütün çabalarınız boşada çıkabilir.
bunun garantisi yok.
aşırı yaramaz çocuklardan ve aşırı sorumsuz annelerden herkes bunalır.ama okuduğum yorumların çoğunda çocuk kısmına külliyen tahammülsüz kadınlar görüyorum.yani mümkünmü hem çocuk olsun hemde süs bebeği gibi kenarda otursun.hiç bişey yapmasa meraktan kurcalar.her dakika yapma etme denilmez ki...
yani kadınların önce çocuğunu doyurmayıp kendi yemelerine bile takıldınız.belki çocuk aç değil.yada huyunu biliyor kadın,ısrar etmiyor.
dantel gibi işlenmiş,kusursuz çocuklar bekliyorsunuz...
bu tanıma uymayan her çocuğun anneside kötü.mirmirmirmiryetiştirseymiş...:1closedeyes:
çağırmazsınız o zaman çocuklu misafir olur biter...sizde çocuğunuz olunca bir yere gitmezsiniz.
(böcek bu sitemim sana değil.ben senin şikayet ettiğin konuyu anladım.:asigim:bu konuda hemfikiriz:içelim:)
ıyy bende nefret ediyorum böyle sorumsuz XXL kadınlardan
çocuğa zaten çocuktur yapacak kıracakta dökecekte dedikçe daha çok azar çocuk
ben çocukla daha bebekliğinden itibaren büyük insan gibi konuşulması taraftarıyım
o kadın bak oğlum gezmeye gidiyoruz misafirlikte uslu dur,başkasını eşyalarını karıştırma, çok ayıp yemeğini oturduğun yerden yee gezerek yemek yenmez çok günah falan diye gezmeye gitmeden önce anlatsa -tabi sadece 1 kere değil her bir yere gittiğinde- bu çocuğun kafasında yer eder.
demekki misafirlikte bunu bunu yapmıycam diye kafasına girer
çok iyi hatırlıyorum annem bizi tembihlerdi
bak kızım şimdi misafirliğe gidecez gel seni doyurayım sonra orda acıkma, acıksan bile acıktıııııım deme asla ayıp olur,mutlaka ev sahibi bişeyler getir, yerken sende diğer çocuklarla birlikte yersin,
ev sahibi çocuk sana oyuncaklarını vermek istemezse sakın istiyoru deyip ağlama vermezse vermez o onun oyuncağı, ama o geldiğinde sende ona verip vermemekte serbestsin,eğer istemiyorsan vermezsin derdi.
tuvaletin geldiğinde benide çağır ben götürürm seni, ama yalnız bile gitsen sifonu çek tuvaleti mutlaka temiz bırak,nasıl bulduysan öyle olsun diye tembihlerdi.
büyük insan gibi konuşurdu anlatırdı bize
herkeste anneme senin bu çocukların ne kadar olgun hiç böyle uslu çocuklar görmedik derlerdi
böyle sizin gündekisorumsuz annelerden nefret ediyorum,kaç defa gördüm ilgilenmiyor ilgilenmiyor çocuk heryeri kırıp dağıtıyor en sonunda en büyük zararı verince herkesin ortasında yapıştırıyor tokadı.
sen çocuğa öyle yapmaması gerektiğini,onun yanlış olduğunu anlatsaydın çocukta yapmazdı,korkardı en azından
ama tabi çocuğa bu eğitim verilirkende çocuğa cadı gibi gözükmemek lazım yani despot bi anne gibi değil.
benim de oğlum çok yaramazdı:1closedeyes:
bana da fazla korumacı olduğum için çevrem kızardı hep
yani yaramaz olduğu için, gittiğim yerlere zarar vermemek için çıldırmak pahasına da olsa kendimi eve kapamıştım.çünkü gittiğim hiç bi yerde rahat edemiyodum:1no2:
sadece onu eğlendirebileceğim yerlere gidiyodum(park vs)
sora ısrarlara dayanamadım ve bi gezmeye katıldım çok kalabalık olduğu için sürekli kucağımda taşıyodum ya da peşinden ayrılmadığım için ne çay ne pasta doğru dürüst yiyemiyodum hiç
başladılar bu sefer de söylenmeye
yok sen alıştırmışsın bunu kucağa,yok peşinden ayrılmadığın için çocuk kafayı yemiş de böyle hareketli olmuş bilmem ne
rahat bırak şu çocuğu da istediğini yapsın dediler
tabi oturdukları yerden konuşmak kolaydıÇok üzgünüm çoook
herkes kendi çocuğunun huyunu iyi bilir dimi.ben de siz kaşındınız dedim ve oturdum benim afacan dakka bir gol bir ev sahibinin kesme cam şekerliğini kırdıkaydirigubbakcemile3
bu sefer de ben rahatladınız mı deyince sustular
yani korusan bi dert salsan bi dertşakkıdı
yaramaz çocuğu büyütmenin zorluğunu yaşayan bilir.:1closedeyes:
Hele hele bekarlara hiç yakıştıramıyorum bu konuşmaları:mymeka:
kafanızdaki anne profiline uyup uymıycağınızı kimse bilemez siz bile bilemezsiniz...
yaşamadan hiç bişeyi bilemezsiniz.büyük konuşmamak lazımyasakkelime
RABBİM SAĞLIK SIHHAT VERSİN ,ONLARA BİŞE OLMASIN DA, VARSIN KUDURSUNLAR
ŞİMDİ 6 YAŞINDA OĞLUM
BENİM GİBİ BU KADAR ZORLANAN ANNELERE SESLENİYORUM HEPSİ ZAMANLA GEÇİCEK VE BUNLARA GÜLEREK ANI GÖZÜYLE BAKICAKSINIZ
BEN 5 YIL ÇEKTİM ŞİMDİ GİTTİĞİ YERİN GÖZDESİ OĞLUM ÇOK AKILLANDI MAŞALLAH
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?