Misafirlikte ocuuna sahip kmayan kadnlar!

sana tamamen katılıyorum böcekcim, suç tabiki çocukta değil, anne eğer oraya çocuğunu getirdiyse peşinde olacak biraz, güzellikle engelleyecek bazı davranışlarını kırıp dökmeelerini,öyle çocuksuz kadın gibi süs gibi oturmucak bence, aynı dert bendede var, geçen sene eltimler geldi, 2,5 yaşındaki kızlarıyla, bir hafta yatılı kadılar ama arkalarından valla bi ay temizlik yapmışımdır garanti, yolluklara işemeler, krem rengi halıma mühür basmalar, duvarları çizmeler, kırıp dökmeleri hiç saymıyorum bende bişi diyemedim annesi bozuluyo hemen diye, annesinden kaynaklı çıplak haliyle yemek masama bile oturttu yani çocuğu

hele bu seneyi hiç sormayın, ev aldık yepyeni döşedim tertemiz, taşındığım hafta dopum yaptım, 10 günlükken geldi bebek görmeye güya, güya diyorum çünkü neden, o değil!!! bunlar boşanıyolar şimdi, kayınvalidemler bebek görmeye bana gelirken kaynımda gelcekti kızını alarak, ve ben sizden önce giderim çocuğu ben götürürüm konyaya önce diyebilmek için sırf aldı kızını geldi, 10 günlük loğusayım kızıyla kaldı 3 gün, daha hiç girip oturmadığım salonuma kuruldular başka odaya geçmek de yok, çekirdek saçmalar koltukta zıplamalar onu bunu tvye fırlatmalar kadın yapma kızım bile demedi, ben dedim bazen ama ben bebeğimle yatak odasındayım daha çok tabi, nereye kadar, sonra döndü istanbula hemde kızını bana bırakarak, zaten yaramaz ben zor yürüyorum sezeryanlı bebeğim var başka gelen gidende oluyo, öle bıraktı gitti, giderkende banyosunu yaptır şunu yesin bunu giysin off o kadar bunaldım ki o dönem, sonra babası geldi birazda öle kaldılar ama ben haksızmıyım yani şimdi o halimel bebeğe zor bakarken, bu arada babası babannesi kalkıp bakmadılar bide babası bakar diodu giderken eltim, LAF!!! misafir başım üstünede kızlar bu ne ya, birazda MİSAFİR olmayı bilcek insan!!! ben niye zarar vermiyorum kimseye, (amma dertliymişim be) saolun dinlediğiniz için

canım siz konuyu yanlış anladınız galıba..
arkadaşımız çocuklara yada annelere genel anlamda laf etmıyor.eleştirmiyor..
yaramaz çocugu olan bayanlara daha dikkatli ilgili ve alakalı olmasını söylüyor...
oda anne adayı...
asıl sız konuyu tam anlayıp dınlemeden yargılıyorsunuz...
benımde bu konuda yorumum oldu..
ve bugun nerden bakarsan 50.00 ytl lık bır sehba ...
sırf annesı bol çene olduğu için yanı başındaki çoçuğun elinden anahtarı almadığı için sehpa bodrumda...

canım iyi de hepimizi annelerimiz yetiştiriyor..Burada bir çok hanım çocuk sahibi..Biz de çocuk olduk..Annelerimizle misafirliğe gittik..Belki yaramazlık ta yaptık..Çok hareketliydik,çok haşarıydık belki..Ama annem gereken disiplini sağlamıştı..Kimsenin malına zarar vermedim..Ola ki yaptım annem - babam başkasının malına zarar verme durumunda çok mahçup olurlar ve ev sahibine o zararı karşılamak için ellerinden geleni yaparlardı..Bu anne-babanın yaklaşımı,bakış açısıyla ilgili..benneyaptımki Anne bir kontrol edemedi,iki kontrol edemedi diyelim..Ama misafğir gittiği evde çocuğununbir çok mala eşyaya zarar verecek duruma gelmesine sessiz kalan,gerekli tepki göstermeyen bir anneye de normal gözüyle bakamam..Örneğin ben yeni evliyim,o kadar zorlukla aldığımız eşyaların üzerinde daha şimdiden çizik,kırık istemem..Daha öncede dediğim gibi çevremde küçük çocuklu tanıdıklarımız yok henüz..Ama böyle bir durumda karşılaşırsam anneyi de çocuğu da uyarırım..Çocuktur yapar düşüncesindeyse kusura bakmasın..Ben bu kadar rahatlığa müsamaha edemem..Anne alınırsa alınsın..Parayı sokaktan bulmuyoruz..Eğer illa yaramazlık yapıp sağa sola zarar verecekse kendi evlerinde yaptırsın ne yaptırcaksa..Başkasının malına zarar vermesine izin vermeyecek anne..Böyle bir durum olursa da gereken önlemi alıcak,zararı da ödicek bir şekilde..Çok mu sertim ..?

Öyleyse böyle bende...:dilcikar:

Bademe katiliyorum bizide annelerimiz yetistirdi!!

Rahmetli annecigim bir yere gittigmiz zaman (5 kardesiz bu arada 3 kiz 2 erkek) daha arabada bize, kesinlikle yapma etme demicem size, gözlerinize baktimmi anlicaksiniz tamami kizim, Kardeslerinizede sahip cikin mahcup olmayalim kimseyi rahatsiz etmeyelim derdi!!

Sofraya birsey konulsun bir misafirlikte annemin gözüne bakardik alin yeyin dedigi zaman alirdik!! Hicbir yerde onu mahcup etmedik ve bircok kisi gördük ama senin cocuklarin kadar uslu akili efendi cocuklar görmedik diye takdir ederlerdi annemi!!

Iykide böyle yetistirmis heryerde seviliyor sayiliyoruz cok sükür

Ebeveyn çocuk ilişkisine hepimizin bakış açısı farklı..Benim çocuğum yok..Bu durumda gözlem yapıp sadece kendimce yorumlayabilirim...Bunu örneklerle karşılaştırırsam daha netlik kazanır..Benim bir komşum ve onunda bir kızı var..Ben çocuğumu özgür yetiştiricem diyor ve öyle de yapıyor..sonuçta çocuk ne isterse anne ona göre davranıyor..7 yıllık bir süreçten sonra oldu bu arada..dağıtsın nasıl olsa toplarım..kirletsin nasıl olsa yıkarım..ağlarsa kıyamam herşeyi yaparım vs.vs..Çocuk bir şekilde disiplinsiz büyüyor yani..Biraz kuralların olsun diye uyardığımda nacizene sümsük mü olsun ya da sen de anne ol öyle kolay değil kıyamazsın şeklinde yanıtları var..Bir diğer komşumunda yine iki kızı var..Onlarsa uslu ve saygılı biraz da çekingenler..annelerinin kurallarını benimseyerek hareket ediyorlar..Ama tabi ki anneleri onlara karşı asla katı değil..Oyun oynuyor çocuklar.. oyun bittiyse toplama vakti geldi..ne bileyim ellerine bi kek falan verdiğinde bu sofrada yiyelim tamam mı şeklinde sürekli alakadar bi şekilde çocuklara bi takım alışkanlıkları kazandırmaya çalışıyor..Yani şu olguyu anlamaya çalışıyorum..Burda iki farklı anne var..Özgürlükle disiplin arasındaki uyumda sizce kim karlı çıkacak..
Biz kadınlar anneler duygusal yanımızın dışında davranış kalıpları oluşturabilirsek bazı durumlarda ,bir birey yetiştirdiğimizin bilincinde olursak, yaşamın kuralları olduğunu ilgiyle anlatabilirsek evlatlarımıza ve tek kaçış yolumuz ve bahanemiz sen anne olunca anlarsın olmazsa, özgürlüğün disiplinle sınırları çizildiğinde yaşamın gittikçe daha kolay hale geldiğini kavrarsak ve yaşayamadıklarımızdan dolayı onları arsızca büyütmezsek,eşlerimizle kurduğumuz diyologlarla saygıyı gösterebilirsek,ağlamasın üzülmesin diye sevgiyi kuralsızca heba etmezsek,baştan savarcasına biraz daha rahat edeyim diyerek her dediğini yapıp tüketmeye alıştırmazsak belki daha sağlıklı bireyler yetiştirebiliriz..Herbirimiz ayrı kimliklerde anneyiz ya da adaylarıyız..çoğumuz demez miyiz ben başka türlü bir anne olacağım şunun bunun gibi olmayacağım diye..ya da denmez mi ki şu erkekleri yetiştiren anneler değilmi dir ya da kayınvalidem gibi k.valide olmayacağım diye..bunları bi düşünmek lazım..
Bir çoğumuz evlenmeden önce evlenince anne baba ocağını ararsın diye laflara maruz kalmıştır..5 senelik evliyim belki çok eski değil... Evlenenince anlamam gerekeni yaşamadım mesela ..Bu insanlar arasındaki aşktan önce iletişime bağlı..yani ailemi seviyorum ama baba ocağını hiç aramadım..evimdeki iletişim beni hep doyurdu..demem o ki..herkes evlenince ya da anne olunca farklı yaşanmışlıklara sahip oluyor ve farklı bakış açıları geliştiriyor....Bu tehditvari kelimeleri hiç sevmedim oldum olası..olunca anlama meselesini..zaten yaşayarak görüyoruz herşeyi..Herşey kendini yetiştimek çevrene olan saygın ile alakalı zaten bu şekilde yetiştirdiğin bir çocuktan en güzel ödülleri alırsın..Bence önce kendimizi yetiştirmeli sonra ailemizle olan diyologlarımızı sağlıklı kılmalıyız ki inanın o zaman yorulmadığınız çocuklar yetiştirebiliyorsunuz..Kötü yetiştirilen çocuk örnekleri olduğu gibi iyinin de örnekleri var..İyiyi görüp biliçlendirelim kendimizi..Ve anneler babalar çocuğun en büyük mimarı bizleriz..sonra çevresi..Çuvaldızı biraz kendinize batırın...

Bekara kadın boşamak kolaydır diyenler olacaktır sanırım ama bu benim nacizane fikrim..

Son düzenleme:
o kadar büyük ve gerçek dışı konuşuyor ki bazılarınızgamyoncuiremsu
verdiğiniz örnekler çok uçta...sanırım hep sorumsuzun dik alası anneler ve hiperaktiviteyi geçmiş ve ciddi tedavi gerektiren çocuklarla karşılaşmışsınız:1closedeyes:
bu duruma kimse müsamaha gösteremez tabi ki...
ama şu yaklaşıma çok güldüm..."annede biter","anne yaparsa olur","anne yetiştirememiş","anne şöyle,anne böyle","ben olsam böyle yapardım,benim çocuğum böyle olmaz" vs..vs..vs...
ne kadar uğraşırsanız uğraşın çocuk kısmı bir yerde gelip sizi mahçup edebilir.hiç öğretmediğiniz bir hareketi yapabilir.bütün çabalarınız boşada çıkabilir.
bunun garantisi yok.
aşırı yaramaz çocuklardan ve aşırı sorumsuz annelerden herkes bunalır.ama okuduğum yorumların çoğunda çocuk kısmına külliyen tahammülsüz kadınlar görüyorum.yani mümkünmü hem çocuk olsun hemde süs bebeği gibi kenarda otursun.hiç bişey yapmasa meraktan kurcalar.her dakika yapma etme denilmez ki...
yani kadınların önce çocuğunu doyurmayıp kendi yemelerine bile takıldınız.belki çocuk aç değil.yada huyunu biliyor kadın,ısrar etmiyor.
dantel gibi işlenmiş,kusursuz çocuklar bekliyorsunuz...
bu tanıma uymayan her çocuğun anneside kötü.mirmirmirmiryetiştirseymiş...:1closedeyes:
çağırmazsınız o zaman çocuklu misafir olur biter...sizde çocuğunuz olunca bir yere gitmezsiniz.
(böcek bu sitemim sana değil.ben senin şikayet ettiğin konuyu anladım.:asigim:bu konuda hemfikiriz:içelim:)

Bende asla böyle annelere tahammül edemiyorum gerçi çocuklar irade dışı yetişiyorlar çocuk hiç yapmadığı bir şeyi toplum içinde yapar sizde şaşırır kalırsınız,rezil olursunuz,hele bir kaç çocukla bir araya gelmişseler adeta çıldırırlar, ama yinede şekillenmelerinde anne babanın rolü çok büyük.
Konuyu açan akrdeşimiz gibi bencede kızılması gereken duyarsız anneler.
Benimde böyle arkadaşlarım var hele küçük çocuklarını tuvalete tek başına gönderen annelerden nefret ediyorum.Çocuklarının eline yiycekleri veripte kendi laklaga dalanlardan, kendi evlerinde yapmazlar genelde.Çocuğunun altına alt bezi açmadan bezlerini koltukta yada halı üzerinde değişenlerden kapı girişinde yere basan çocuklarının aynı çoraplarla eve girmelerinden rahatssız olamayanlardan, sokakta oynadığı giysilerle evde oturtanlardan,çocuklarının alınmaması gereken bir şeyi ellerine almalarına duyarsız kalanlardanBende çocuklarım küçükken bir yere gittigim zaman içim içimi yerdi çocukalrım rahatsız etmesinler diye geneldede götürmezdim.Birde bazı annneler çocuklarına hayır yada yok kavramını hiç ögretmemişler sanki
çocukalr ne istiyorsa yapıyorlar.

canim sana katiliyorum benimde iki oglum var cok da hareketliyiler onlari zaptetmeye calismaktan misafirlik zevki yasamadim kucukluklerinde, o yuzden oturup cocugunu takip etmeyen annelerle mumkun olan en az sekilde gorustum,asla tasvip etmiyorum bu insanlari,etrafa verdigi zarardan cok diger cocuklara verdigi zarar cok geriyor insani, cocugunu birde zarar gormesin diye kollamaya basliyorsun iyice tadin kaciyor

başıma gelmiş bir olayı anlatayım bende..
yeni evlendiğim dönemler kayınvalidemler 2 eltim çocukları babam ve kızkardeşim yemeğe geldiler..
ben ve kayınvalidem son hazırları yapıyoruz mutfakta . sonra masaya geçtik.
çocuklara da mutfakta masayı hazırladık..
4 çocuğun yanına görümcem gitti onları yedirdi içirdi ellerini bir güzel yıkattı buraya kadar normal.
biz salonda oturuyoruz çocuklar oturma odasındalar.
bir an çay doldurmak için mutfağa giderken uğrayayım dedim gördüğüm manzara karşısında şok oldum.
büyük 3 lü koltu ortaya gelmiş,abajur yerde,halı katlanmış..tülde çocuklardan biri dönüyor...kafamçokkarıştı
en uslu küçük olan dedim yürütece oturmuş ordan oraya gidiyor..
neyse herkesi yolettik gittiler bizde evi topluyoruz eşimle..
oturma odasına geldiğimizde birde baktıkki o dağınık odada birde koltuklarımın kenarları kahve rengi benim.yürütecin ön tarafıyla hep çizilmiş..ve ben daha yeni yani 2 aylık evliyim..:çok üzgünüm:
şimdi burda çocuklarda gerçekten suç yok onlar çocuk ufaklıkda 9 aylık filandı sanırım.
annelerde değilmi?:sm_confused:
hep salondaydık oturduk..
geçende de eltimin küçük oğlu yani o yürüteçte olan bendeydi..açtım ona yumurcak tv yi.şu anda 3 yaşına giricek.
3lü koltuğuda açtım uzandı..
bende içerleri topluyorum..
bir ara yanına gidim dedim ne kadar uslu otuuyor..geldim yanına baktım gerçektende uslu..
maşallah dedim..yanağına sıkı sıkı bi öpücük kondururken gözüm duvara kaydı..
ne görim al anahtarı duvarı çiz çiz..
verdim eline bezi al sil şimdi dedim..yasakkelime
anahtarı kalem gibi kullanmış..verdim biraz sildi..
bu olaydan sonra kendime kızdım..
sen içerde git iş yap sonrada olacağı bu dedim...çocukla ilgilenme..
eşimde aynı şeyi söyledi..işi uyurken yapardın ya dedi..süprizzzzz
Allahım korusun :Saruboceq:

Son düzenleme:
aman allahım...benim teyzemi mi tarif etti birisi......bu kadar yakın anlatılır...en sinir olduğum şey çocuktan çok annesine eğtim verilmeli..ama bu kişisel eğtim olmalı..
bahsettiğim teyzem önemli ve bilinen bir kurumda müdürlük yapmış, türlü ve çok sayıda nlp kitapları ve çocuk eğtim kitapları okumuş,ayrıca önceki mesleği çocuk hemşiresiydi..(şimdi farklı bir bölüm okudu ve farklı meslekte)
ama gel gelelim...aynı sözler kendisini tarif ediyor...okumayla ilgisi yok..allah bu tür kişilkerden uzak tutsun...helede beni.....otoritenin gözünü seveyim....kuralın gözünü seveyim...

Kroncik canim arkadasim, tabiki adi üstündedir cocuk bu hic beklemedigin anda herseyi yapabilir 24 saat kontrol edemessin bunda hemfikirim seninle...

Ne diyorum sana benim ufaklik iste tam bir velet, ama iste kizimin huyunu suyunu bildigim icin ailem ve birkac nazimi sözümü kaldiran arkadastan haric pek bir misafirlige gitmiyorum...yerimseniben

Benim tek kizdigim nokta su, cocugunun huyunu suyunu her anne biliyordur, bir misafirlige gidip bacak bacak üstünde eline cayini sigarasini almis salmis cocugunu ortaya, kirdimi, döktümü, baska bir cocuga zarar verdimi hic umrunda degil, sadece uzaktan bir yapma oglum veya kizim deyip ama kendi evinde o yavrucagin eline bir bisküvi bile vermeyen aman ortalik dagilmasin diye tun tun o cocugun pesinden kosturan anneler...

Hayir kendinde istemedigin seyleri baskasinin evindede yapmicaksin, senin evin cocugun herseyin kiymetli ise benimkide öyledir...

Bu bir terbiyesizlik bir saygisizliktir benim gözümde...ve dedigin gibi bu tür insanlarla görüsmüyorum cünkü bana saygilari olmadigini düsünüyorum...

:lepi::lepi:çok doğru bir tesbit

şöyle bir söz var...
bir çocukla bir domuzun her istediğini yaparsanız çok iyi bir domuz çok kötü bir çocuk yetiştirmiş olursunuz....
ben de çok çektim ve hala da çekiyorum ve bebekleri çok sevdiğim halde çocuklardan nefret ediyorum ( tabi yaramazlarından)...................................

benim de oğlum çok yaramazdı:1closedeyes:
bana da fazla korumacı olduğum için çevrem kızardı hep
yani yaramaz olduğu için, gittiğim yerlere zarar vermemek için çıldırmak pahasına da olsa kendimi eve kapamıştım.çünkü gittiğim hiç bi yerde rahat edemiyodum:1no2:
sadece onu eğlendirebileceğim yerlere gidiyodum(park vs)
sora ısrarlara dayanamadım ve bi gezmeye katıldım çok kalabalık olduğu için sürekli kucağımda taşıyodum ya da peşinden ayrılmadığım için ne çay ne pasta doğru dürüst yiyemiyodum hiç
başladılar bu sefer de söylenmeye
yok sen alıştırmışsın bunu kucağa,yok peşinden ayrılmadığın için çocuk kafayı yemiş de böyle hareketli olmuş bilmem ne
rahat bırak şu çocuğu da istediğini yapsın dediler
tabi oturdukları yerden konuşmak kolaydıÇok üzgünüm çoook
herkes kendi çocuğunun huyunu iyi bilir dimi.ben de siz kaşındınız dedim ve oturdum benim afacan dakka bir gol bir ev sahibinin kesme cam şekerliğini kırdıkaydirigubbakcemile3
bu sefer de ben rahatladınız mı deyince sustular
yani korusan bi dert salsan bi dertşakkıdı
yaramaz çocuğu büyütmenin zorluğunu yaşayan bilir.:1closedeyes:
Hele hele bekarlara hiç yakıştıramıyorum bu konuşmaları:mymeka:
kafanızdaki anne profiline uyup uymıycağınızı kimse bilemez siz bile bilemezsiniz...
yaşamadan hiç bişeyi bilemezsiniz.büyük konuşmamak lazımyasakkelime
RABBİM SAĞLIK SIHHAT VERSİN ,ONLARA BİŞE OLMASIN DA, VARSIN KUDURSUNLAR
ŞİMDİ 6 YAŞINDA OĞLUM
BENİM GİBİ BU KADAR ZORLANAN ANNELERE SESLENİYORUM HEPSİ ZAMANLA GEÇİCEK VE BUNLARA GÜLEREK ANI GÖZÜYLE BAKICAKSINIZ
BEN 5 YIL ÇEKTİM ŞİMDİ GİTTİĞİ YERİN GÖZDESİ OĞLUM ÇOK AKILLANDI MAŞALLAH

Son düzenleme:

canim söylediklerinde sonuna kadar hakliisnn yani cocuga herseyin anlatilmasi gerektigi konusu cocukdur anlamaz diye gecistirmemek gerekiyor ama sadece bir sözüne deginmeden gecemiycem ``gezerek yemek yenmez çok günah`` cocuklara yasini tam hatirlayamiycam ama ya 7 yada 9 yasina kadar yavrum yapma cok günah Allah yakar gibi sözlerin söylenmesi yalnis ( cocuk pisikologlari ve pedogaoglarin görüsü) cünkü cocuk ozaman Allahi sadece günah yazan yakan cehennemi var olarak görüyor bununla ilgili bir örnekde ``bir gün x yasindaki cocukla babasi ymek yerlerken cocuk babasina söyle der baba ben peygamberi Allah dan cok seviyorum babasinin neden sorusunada cünkü Allahin cehennemi var ama Peygamberin yok diye cevap verir`` yani kisacasi kücük yastaki cocuklara sadece Allah sevgisini asilamamaiz gerekiyor kötü birsey yaptigi zamanda böyle yaparsan cok günah yerine ``bak yavrum Allah cocuklari cok sever ama sen böyle yapmassan daha cok sever seni diye anlatilmalidir.ins ne demek istedigimi anlatabilmisimdir .

suç çocuk ta değil annesinde bence çok şımartmış çocuğunu onun baştan terbiyesini vericecekti bence şimdi ne kadar kızarsa kızsın boşuna bende böyle annelere çok kızıyorum.benim de 2,5 yaşında oğlum var ama beni de çok güzel dinliyor çünkü; ben tedbirimi baştan aldım herşeyi güzellikle konuşarak hallediyorum.

Sağolun yaa,çok moral oldunuz bana.Çok aşırı olmasada yaramaz bir oğlum varCADIARZU Aman sağolsunlarda önce sağlık.

valla benimde en sinir olduğum şey bu cocuguna sahıb cıkmaayn aneler rahat olupta cocuk yaraamazlık yaptıgında cocuguna dur yapma etme demıyen annelr delı edr beni bencede herşey anede bıter cocuk elbette yaramazlık yapar tabı ama hersey annede bıter annenın terbıye vermsı lazım ........

kuzenımın 2 cocugu var hic agzından bi kelime cıkmıo. cocuklar cok yaramaz.. evi karıştırıyolar biri 10 yasında biri 8 :1shok:
gecende cocuga bagırsana ya dedim hic bişi demiosun bana dediki onla muhatap olma kendi işine bak.
cok fena sinirleniyorum kuzene cocuk büyütmeyi bilmiyor :bbo:

ya çocuk bu engelleyemiyorsun ki,bağarsan anlamıyo,çağarsan anlamıyor ee vurmak kelimesi bile yanlış..d,kkatini başka yerlere çekebilinen çocuklar var çekilemeyen çocuklar var,benim yeğen çok yaramaz,sen baağr o sana bağarır,kız ona ne varsa tar kırar,nasıl zap ediceksin ki?yani her çocuk bir değil,hiç bir yere gitmesende olmuyor.ama en güzeli nazının geçeceği kişilere gitmek bence.şuan çocuğum olmadığı için böyle düşünüyorumyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…