Misafirlikte ocuuna sahip kmayan kadnlar!

ben yazdım bi kenara. ikinci çocukları olsun aynı onların yaptığı gibi yapcam... yerimden bile kalkmıcam. uzaktan seslencem kızıma.. :jeyyar::jeyyar::jeyyar:
kızım yapma... çok ayıp...
ne ekersen onu biçersin demişler.... :ecrin_bebek:gamyoncuiremsu:içelim:

Valla bayıldım buna ya hadi evladım kalksana gibisinden işaret he valla o anneyi kutlamak lazım ben hep hayran kalmışımdır bi bakışınla ne istediğini evladına anlatabilenlere.

İlgi konusunda teyzem süperdir allah muhafaza dışarı çıkarız ne bi çocuğun elinden tutayım ne hakim olayım saldım çayıra hesabı artık birlikte yola çıktık mı yolda sinir krizi geçiriyorum resmen madem bakmayacaksın niye doğuruyon demi ama:bbo:

vallahi canımsana sonuna kadar katılıyorum.geçen hafta benimde akşam yemekte misafirim vardı.ve çocuk çok yaramaz değil ama biraz annenin ilgisine açıkçası yapma demesi gerekiyor.ayakkabılarla içeri dışarı girdi çıktı,tv aç kap aç kpa mahvetti her yerimi dağıttı etti.tabi bişey diyemedim misafirim sonuçta ama üzüldüm.o halimel gece 12 ye kadar evimiz tekrar temizldeim.bende anne olucam şimdiden böle şeyşeri konuşmak ne kadar doğru bilemeiyorum ama allah inşallah bize bu kadar yaramaz çocuklar vermez.kimi çocuklar doğuştan hiperaktif oluyor kimileride ailenin sorumsuzluğundan deliriyor.

bende sorumsuz annelere kızıyorum valla benimki çok yaramaz koşturup duruyorum biryere gittiğimdekaydirigubbakcemilehatta gitmek istemiyorum daha çok yoruluyor ve geriliyorum çünkü:a015:geçenlerde bende komşuma kızdım çocuklu misafirim vardı bahçeye geçirdim çocuklar rahat oynasınlar biraz dursunlar diye arkadaşa da sen biraz dur yanlarında bende mutfağa gideyim dedim komşumda hiç sormadan bizim bahçeye kendi çocuğunu da atmış çocuk yaramaz laftanda anlamıyor benim ne kadar uğraştığımıda biliyorlar güler misin ağlar mısın:sm_confused:insan bir lutfedip sorar değil mi?

iş tahammul sınırını aşmaya geldimi karşımdakini kırmayı göze alırım kırılmayacaksa gelmesin sevmem oyle gevşekliği... zaten cocuklu arkadaşlarım anlıo halimden kucaanda cocukla oturmak istemiosa gelmio

valla kınayabilirsiniz tabi serbestsiniz.inşallah kınaya kınaya kınanacak duruma gelmeyiz hiç birimiz.zira bu çocuklar hep küçük kalmıyor,büyüyor,dertlerde büyüyor vs...sizin deyiminizle daha da manyaklaşabiliyorlar.
umarım her zaman gözlerine baktığınızda dediğinizi yapan çocuklarınız olur

çocuğum henüz yok ama çocuklu arkadaslarım var...ee bende çocuk özlemi çok olduğu için eve gelenlerlede çok ilgilenirim,oynarım eğlendiririm,sabırlı biriyimdir cocuk konusunda...zamane cocuklarının hepsi zaten çok aktif ona bakarsanız... bir arkadasın da dediği gibi bizide annem evde tembihlerdi gittiğimiz yerde mumya gibi otururduk diğer mumya çocuklarla beraber...bizim jenerasyon saftı bide herşeye inanırdık....
neyse şimdi bile gerildim yani hatırlayınca...olay şu:bana gelenler içinde beni sinir edecek bi hatuna denk gelmedim hiç.takii eşimin arkadasları yemeğe gelene kadar... 2 aile ve biz...öyle bi çocukları vardıki birinin evde herşeyi kaldırdık.... zaten en sonunda gitmelerine yakın oğlan finalide yaptı...mutfaktayken koca bi ses koptu koştum salona bi baktımki oğlan asıla asıla koca perdeyi kornizle beraber indirmiş aşağıya tarzancılık oynarken...anneside gülüyo yüzüm seyirdi inanın sinirden bende son lafı ilk söyleyenlerdenim ama ne varki misafir işte...kalktılar gittiler ama evimin görüntüsü resmen badana yapacakken kaldırırsınız ya aynı öyle duruyordu...eşimede ilk ve son bir daha kesinlikle istemiyorum dedim gelecek olduysada müsait değilim dedim ,işim var dedim falan filan derken ses çıkmadı bi daha...
burda çocuğa kızmıyorum adı üstünde çocuk ama kadının yaptığına kim tahammül ederki...bu kadar genişini ve gülecek kadar arsızını sanıyorum bir daha görmem,görmekte istemiyorum amannn

Saruböcek canım sana sonuna kadar katılıyorum...bende aşırı sinir oluyorum walla kimse kızmasın üstüne almasın herkez hoşgörülü bakamaz ..evladına çeki düzen verecek. Doğruyu yanlışı gösterecek....dikkat edecek.benimde bir komşum var ..aman allahım dairelerimiz yan yana oturma odalarımız bitişik..ya o çocuğa nasıl bağrıyor anlatamam...dövüyor bide ..şimdi burda annesi suçlu çocuk artık en kötüsünü gördüğü için arsızlaşmış..annenin yaşıda küçük ..çocuğu ite kaka büyütmüş.ama çocuk aşmış artık ya .geçenlerde bana geldi..çocuğu altına yapmış..bezini değiştirdi..şimdi ben olsam o bezi aldığım gibi çöpe atarım hijyenik kurallara uymak zoruındayız...benim yeni sildiğim halımın üstüne koydu..o bez ortada öle durdu.walla bi garip oldum ya..çocuk altıda temizlenip karnıda doyunca iyice kudurdu resmen tv kumandasını eline aldı .telefon gibi oynamaya başladı..anam bir anda o tv kumandasını vitrinime atmasınmı ..vitrin çizildimi..içim cız etti resmen ya .kınamak sa kınamak yani sen evladının potansiyelini biliyorsun..çocuğunun hiçmi sevdiği oyuncağı yok getir yanında..kız bide evdede durmaz sürekli gezer ...tabi gittiği evlerde hep çocuk var da anacım dayakla olmuyor bu işler ..ilgilenecek ya ..temizliğine dikkat edecek ..gerekli malzemesi yanında olacak ..gözü gibi bakacak ya çocuk bu ya ..tabi sürekli put gibi durmayacak ama annede gereken özeni gösterecek..

kronick walla tepki vereceğini bile bile söylemek istiyorum....alınganlık yaptığını düşünüyorum..aslında burda herkezin anlatmaya çalıştığı ..çocuğuna özen göztermeyen anneler e kızıyoruz biz...sen çocuğunla ilgilendiğin halde çocuk bunu yapıyorsa ona laf yok en azından ev sahibi senin ilgi ve alakanı görüyordur ..ilgisiz ve sorumsuz anneleri kınıyorum ben.....diğer arkadaşlarda annelerden bahsediyorlar zaten ......

Son düzenleyen: Moderatör:
haklısın tabi kimse istemez sorumsuzluktan baska birsey değil
benim oğlumda küçükken çok hareketliydi ve ben üç sene boyunca evden dışarı çıkmadım hatır kıramadığım arkadaşlarım oldu ve çay bile içemedim oğlumun peşinde koşmaktan
acaba aynı davranış anlattığınz kişiye yapılsa ne tepki verirdi merak ediyorum.
KENDİNE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİN DAVRANIŞI BİR BAŞKASINA YAPMA bu doğru bir söz olur kanımca.....

şimdi şöle diyiim kendi fkrm
bnde bi anneyiim ve çocuğumla gttğim yerde kesnlkle diken üstünde oturuum
bir iki rahat etttğim evler vardr o da çocukları bm çocuğumla yaşıt olduğu için halden hatrdan anladıkları için

şimdi şöle bi söz var bekara karı boşamak kolay diye
çocuksuz bir bayan anlamıyor çocuklunn halinden
bi sahip çıkamadınmı dioo
sonuçta çocuk bu
hele 2 3 çocuk bi araya gelince vay zaptedene
bnce hani misafrlkteki eve ve kendilerine zarar vermektikten sonra herşey serbest bzm evde de gttğim yerde de
sonuçta bizde zamnanında çocuktuk bizde yaptık
ve şimdinn çocukları daha beter enerji yüklüler
kimi sorsam hiperaktiflk tedavisi görüoo
allah için varmıydı bzm zamanmzda hiperaktif die bişey bnde bunda bi 10 yıl önce çocuktum yani çok değili

bende böyle insanlara çook sinir oluyorum.misal alt komşumuz! oturmaya çıkar bize gittiklerinde ev savaş alanı gibidir.yerler kırıntı koltuk yastıkları yerlerde sehpa nın yeri değişmiş üstündeki örtüsü kristaller yemek masasının üstünde. Allahtan öyle sürekli görüşmüyoruz hatta son zamanlarda annem ayıp oluyor bi kahve içmeye gidelim bari dedimi yok diyorum biz ne kadar az gidersek o da o kadar az gelir hiç olmassa böyle buldum yolunu..
benimde küçük yiğenim var bi süre ben baktım ona ve elbette çocuğun laftan anlamayacığını biliyorum.ama bence iş annede bitiyor.sen kendi rahatını düşünüp oturup kahveni çayını yudumlayıp sohbet ederken çocuğunuda ihmal etmeyeceksin.tabi robot gibi onu yap bunu yap diye başında beklenmez o zaman gezmeye gitmenin bi anlamı kalmaz zaten ama orta yolu bulmayı bilmek lazım yoksa böyle rahatın yüzünden istenmeyen insan olursun görüştüğün insanlar arasında

yoo hiç alınmadım.oğlum 2,5 yaşında ve çok şükür dediğimi dinleyen bir çocuk.öyle çok azgın değil.
ama çocuksuzken çok atıp tutan,çocuk sahibi olduktan sonra dünyanın kaç bucak olduğunu gören bir kaç arkadaşım oldu
o yüzden kimseyi kınamayın dedimsengözlerimebaksanab

ben de çocuklu gelen demeyeyimde çocuğuna sahip çıkmayan vurdumduymaz annelere sinir oluyorum. geçenlerde eşimin bi akrabası geldi 2 çocuğu var biri 3 biri 6 yaşında bembeyaz halılarıma kola döktü koltuklarımı tırnaklarıyla derisini koparmaya bile kalktı küçük biblolarıımı kırdı en son nikah fotograflarına bakarken bi baktım çocuğun eline vermiş eşimin teyzesi baksın diye dayanamadım patladım görmüyo musun resimleri buruş buruş etmiş ne anlar 3 yaşındaki çocuk resim bakmaktan bi dur diyin şu çocuklara ayıp ama ya dedim. biraz bozuldular ama onlar beni düşünmüyosa kusura bakmasın ben de onları düşünemem. ben durun demesem durduracakları yoktu çocukları. o kadar geniş ve rahatlar ki ben salonumda yemek yemeğe kıyamıyorum ucacık çocuk elinde tatlı tabağı evde geze geze yiyo duvarlar halılar hep çikolata. 2 gün sinirimden kendime gelemedim onlar yüzünden eşimin hatrına sustum bütün evi sildim 2 gün.

yaramı deştiniz
ben bu konuda çok çektim....ne sebepten bilmiyorum ama bizim eve gelenler kendi evlerinde olduklarından daha rahatlar
kimse ne çocuğuna dur sus der nede ilgilenir
vay geldi bizim evin haline
çocuğuyla ilgilenmeyenlerle ilişkilerimizi kestik zaten
tahammül edemiyorum...gelmesinler evime

bizim eve gelince evi dağıtanların evlerine gittiğimiz zaman odaların kapıları kitleniyor :dilcikar:
oda benim kızım gibi bi çocuk için....buda şans galiba
çocuğun yaramazsa ya arkasında dolanacan ilgilenecen yada kıçını kırıp evinde oturacan bence misafirliğe gitmeyecen

Ben de sorumsuz annelere kızarım. Aynı derecede habire gözü çocuğunun üzerinde olan ya da çocuktan aşırı derecede rahatsız olanlara da...
Çocuk adı üzerinde tabiatı gereği inatçı, yaramaz, hareketli olabilir. Onlara oynayacak mekan gösterdikten sonra bunun dışına taşan çocuk bence terbiye kurallarını aşıyordur. Hele ki orayı burayı dağıtacak, eline geçirdiğini kıracak, halıları boyayacak burda kesinlikle annenin müdahalesi şarttır. Nerede olursa olsun. Kendi evinde bunlara müsaade ediyor mu ki başkasının evinde çocuğuna bu özgürlüğü veriyor?
Ben de olsam çileden çıkardım. Ayrıca çocuktur anlamaz diye bişey yok. Benim oğlum akıllıdır ama hırçındır bazen yapma dediğim şeyi yapmakta inat eder o zaman alırım tutarım elinden çıkarım ortamdan. Ona neden yapmaması gerektiğini izah ederim. Sesim 'patron benim' sesidir ve genelde bu ikaz işe yarar. Yaramadığı durumlarda müsaade ister kalkarım kimseyi bu kadar rahatsız etmeye hakkımız yok bence.

Diğer taraftan çocuk için normal olan davranışlardan abartı derecede rahatsız olanlara da sinir olurum. Ondan büyük adam davranışı beklemek de hem çocuğa hem de annesine haksızlık olur bence.
Velhasıl ağaç yaşken eğilir. Bazı şeylere 'çocuktur yapar' diye göz yumarsak ilerde hiçbir şekilde söz geçiremediğimiz bir evlat karşımıza dikiliverir 'ben nerde hata yaptım' diye kara kara düşünürüz.

benimde ailemde olan yengeciklerim evlerinde çocuklarını hiçbirşeyi yaptırmazlar ama annemlere geldiklerinde yataklar yorganlar birbirine girer halılar oyun hamuru olur boyarlar çok kötü bir durum.

eltimde çocuklarıyla ilgilenmezdi yatak odma girip aynanın yüzlerine şekerli sakız sürerlerdi ojelerimi mobilyalara dökerlerdi sonrada alıştılar oturduğu yerden kalkamıyorlar ya sahip çıkmaları gerekiyor

her çocuk yaramazdır ama çocuğunun peşinde dolaşsın ozaman dimi oturuyo çocuk geziyo evin içinde olmaz bence

Benim 16 aylik erkek ikizlerim var henuz yurmuyorlar tutuna tutuna gidiyorlar ve emekliyorlar.Yaramaz deiller ama her yeri kurcalamaya dokmeyi seviyorlarki bu da ogrenmeleri icin gerekli olan birsey.Ben genelede misafirlege gitmem.cunku peslerinde kosmaktan ne oturdugumdan nede konustugumdan birsey anlarim.Disiplinde vermeye basladim yapma deiyince bir durup bakiyorlar bana yada kaslarimi catinca dururlar genelde yaparlar daha kucukler henuz tam bilmiyorlar.Salonumuzun kapilarini kapadik biz hereyerede hali serdim bir koltuk takimiz birde tv miz.tam kucuk cocuklarin oyniyicagi gibi.Gelen misafirlerimden simdiye kadar birinden pek hoslanmadim.4 yasindaki kizi surekli ogullarimi itip kakiyor.

Biz gormeden genelde yapiyor.1-2kez evien gitttim evinde dokulecek kiriliacak esyasi yoktu ama gene ben pesindeydim cocuklarin hem zarar vermesinler bir yere diye hemde daha cok kizindan korumak icin cocuklarimi.Gecen hafta bize yemege geldi.aksam onlarin gelmesine yakin uyuttum cocuklarimi 5 kadar kadar uykusuz kaldilar.cunku biliyordumki yemek yerken cocuklarimi rahat birakmiyicak kiz.birde etrafi karisitiryor.Neyseki kapi kollarina cocuk kiliti taktim onu acamiyor.cocuklarim yemek bitip caya basladigimiz an uyandilar.kiz hemen basladi itip kakmaya.esim zaten inanilmaz pinpiriklidir inanin kendi annesinebile basedemez baslarina birsey gelir diye birakmamisti gerisini siz dusunun artik.
Kadin kizi hakkinda soyledigi bir cumleden sonra zaten gorusmemeyi dusunuyordum ocumleden sonra tam oldu.
Bana dedigi "benim kizim evde melek gibidir tek basina oldugunda oynar dissari cikinca boyle oluyor eh bende ne yapiyim izin veriyorum".
Oldu dedim bende icimden ben zaten senin kizin cocuklarimi dovsun diye dogurdum

Benim Görümcemin küçük oğlu da bize geldiğinde (ki daha 3 kez geldiler ama bezdirmeye yetti) Her yeri karıştırır telefonumu klurcalar kumandayı işgal eder annesi hiç müdahale etmez
hoş etse de çocuğa lafı geçmiyor ama bi oğlum dur yapma etme dese o da yok
geleceklerini duyduğum an stres başlıyor bende herşeyi ortadan kaldırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…