Misafirlikte ocuuna sahip kmayan kadnlar!

böcük arkadaşım benimde birinci sınıfa giden bir kızım var.ben bugüne kadar gittiğim her yerde oldukça dikkatli oldum.gelen misafirlerimdende saldım çayıra mevlam kayıra yapanlar oldu.
bence bakamayan ilgilenemeyenler çocuk yapmasın,insanlar kendi işlerine vakit bulamazken,başkalarının pisliğini temizlemek zorunda değil.

bence çocuk evde butür haylazlıklar yapabilir. ama misafirliğe gidildiği bir yerde yabancı bir evde bunları yapmamalı. bende uyuz olurum aynı duruma. benimde kücük bir bebeğim var. Allah düzgün tarafından yetiştirmek nasip etsin. kınadığım şeyleri yapmasın benim kızım. Rabbim bana iyi bir çocuk yetiştirmek nasip e tsin. bende dur çocuğum deyip oturduğu yerden kalkmayan kişilere uyuzumdur.. çocuk dur dan anlamaz. anlatmalısın. demelisinki ev sahibi bunları yaparsan birdaha bizi misafir olarak çağırmayabilir, o yaptığı pastalardan böreklerden herkese verir ama bize vermeyebilir, yada bize kek pasta yapmayabilir, yada bize bu oyuncağı oynaman için vermeyebilir, çocuğunu seninle görüştürmez vs örneklerle çoğaltılabilir...

hic demeyin kizlar.cocugu ile ilgilenmeyen annelerden sinir oluyorum.kendi keyfine bakiyor.olan ev sahibine oluyor.anlamiyorum insan nasil musade eder cocuguna baskasinin evine esyalarina zarar vermesine.benim cocugum olacakta baskasinin evinde yaramazlik yapacak.gozunun icine baktimmi tamam daha bir sey yapamazklava:

bizim eve gelen kaçarak gidiyor genellikle de şöyle söyleyerek ALLAH yardımcın olsun şeklinde

Sabirli ol canim, büyüyecekler eninde sonunda....:teselli:

Onlarin cani sagolsun, anneligin en büyük fedakarligida Vazgecmektir arkadasim, belirli bir yasa geldiklerinde, laftan anladiklarinda bu günlerinin acisini cikartirsin insallah..a.s.

Allah yardimcin olsun...:Saruboceq:

ah be bacım hem gezmeyi severler hem bebeleriyle ilginmezler bu hatunları bacaklarından asmak lazımlaelaelaelaelae

valla canım bencede anne anne anne....o cocugun davranıslarını yonlendırebılecek tek kısı.annede suc.eger bakabılecegıne guvenmıyorsan alıp cocugunu bı yere gıtme kardesım.barı ınsanların senı kınamasını engellemıs olursun.sonucta o cocuk adı ustunde .hata annede.

saruboceq

yazdıklarını okuyunca birzamanlar aynı senin gibi düşünen beni gördüm sırnaşık şey

birzamanlar diyorum çünkü artık benimde bir çocuğum var ..

neolur büyük konuşma.. bak seninde çocuğun olunca anlıycaksın nedemek istediğimi

çalışan bir anneyim çocuğumada yakın bir arkadaşım bakıyor. gün içinde bizi görmediği için akşamları bir acayip oluyor çocuğum. hafta sonu beraber geçirdiğimiz anlarımız öyle güzelki hafta içi çocuğumu tanımakta zorlanıyorum bazen. bütün özlemini hırçınlıklarıyla kaprisleriyle bizden çıkarmaya çalışıyor. hafta sonu ve hafta içi öyle farklı oluyorki
aynı zamanda çoooook hareketli ve sürekli keşif halinde bir çocuk. emin ol çoğu anneye göre ben otoriter bir anne oluyorum . çalıştığım için her dediğini yaptırmak isteyen bir çocuk olmasın diye daha fazla çaba sarfediyorum. evimde bazen kendi halinde oynayan bazende tepemde inmeyen bir çocuğum var ve ben çocuğumu çooooooooooooook seviyorum

uzattım biliyorum yerimseniben

çocuğuma kızınca bağırınca yapma diyince herseferinde dinliycekmi sanıyorsun. üstelik her çocuk aynı değildir. biyere gidince onun peşinde dolaşmaktan halim kalmıyor ama çocuğumunda benimde aile ortamına kalabalığa girmemiz lazım. oğlum onu elleme aman yapma dur sus.....demekle çocuk seni dinlemiyor malesef yapmak istiyorsa yine yapıyor yine yapıyor hihoyyyt
hatta bazen tepki verdiğin zaman dahada beterini yapan bir çocukla karşılaşıyorsun
çocuğun böyle diye asosyal olamazsınki. benim yeğenim gelince ortalık savaş alanına dönüyor. kavga ediyorlar bibakıyorsan kardeş olmuşlar bağrış çağrışlar heryer heryerde....

adı üstünde onlar çocuk.. herzaman kontrol edemiyorsun malesef :bbo:

umarım bunu sende anlarsın çocuğun olduğunda

Son düzenleme:
kayraz sanada hak veriyorum canım.benimde çocuğum olsa kesinlikle izin vermem bu tür şımarıklık yapmasına.ama onlar çocuk her zaman dediğin gibi kontrol edemiyorsun..
benim sinir olduğum,misafirlikte şımaran,döküp dağıtan,başka odalara giden çocuğa,annesinin bişey dememesi.bizde geçen misafirliğe gittik,çocukları görsen hepsi bir yerden dağıtıyor.sinir oldum,eşimin annesi kızım sizede gelirlerse dağıtırlar,olacak okadar demesi.peşinen kabul ediyor.çocuğun eline börek vermişler,yağlı yağlı döke saça yiyor.yere sofra ser,çocukları otuttur.tamam çocuktur dağıtır ama herkes çocuğuna sahip çıksın.geçen düğüne gittik.çocuk masadaki tabağı yere atıyor.uyaranlarada,atsın kırılırsa babası öder diyor.çok kızıyorum ya.Allahım büyük konuşmak istemyiorum ama böyle ebeveyn olmam inşallah

benim eltim iyidir ama bazen kızıyorum. dur der kızına ama sadece dur. ama çocuk durdan anlamaz. kuzumu uyutuyorum. kızım sus diyorum yok dedimki. bak yavru senin kardeşin olunca benim kuzum büyüyecekk o zaman bende onu ellemeyeceğim ve senin kardeşin uykusundan uyanacak ağlayacak o zaman ben bakmam kendin bakarsındedim. sen de şimdi aynı şeyi yapıyorsun uyandırıyorsun ve ben bakıyorum... sadece dur demekle olmuyor. inşalalh sözümü dinleyenbi kızım olurda bu söylediğim lafları bana yutturmaz. kınamak istemiyorum ama çocuk bu dur dan anlamaz anlatılması gerek. uyurken bakacakmış olmaz dedim izin vermedim ama kaşka göz arasında annesi izin verdi gitti yanına. sevmioyrum böyle şeyi. madem benden izin alması gerektiğini neden söylersin çocuğa annesiii... ben izin vermeyince sen izin vereceksen benden izin almanın bir mantığı yoktur herhangi bir yaptırımıda. bu çocuğu sıkmamk değildir bence. garip birşey ya. uyuz oldum akşam. izin istediği zaman çocuk izin verilmiyorsa yapılmaması gerektiğini bilmelidir ama anne hem izin al kişiden deyip hem kendi git sessizce bak derse bu çocuk üzerinde değişik tepkilere yol açar.. Rabbim inşalah kızımı kızdığım şekilde büyütmeme izin vermez. yüzümü kara çıkarmadan evlat yetiştirmek nasip etsin

ay ay en nefret ettıgım konu belkı de bu.. eltımı gordum resmen ya, kesınlıkle saruboceq'le aynı seyı dusunuyorum. cocuk bu yaramazlık mutlaka yapıcak ama anne de annelık yapıcak bı zahmet yerınden kalkıp ılgılenıcek cocuguyla. ben 1 senelık ewlıyım, daha bıkac aylık ewlıyken eltımın oglu(5 yasında) pılot kalemlerle krem rengı sandalyelerımı cızmıs, kremlerımı parkelere surmus, yatak ortume oje surmus, banyodakı muslukların hepsını acmıs, ben sofra hazırlıorum saf saf. sewgılı eltıcıgım de aa ne yaptın amaaa demekle yetınıyo her seferınde, cocugum olsun werıcem eline boyayı fırcayı salıcam eltımın ewıne walla:)
annelerın sorumsuzlugu ne olursa olsun kabul edılemez bence, kalksın gezsın cocugunun pesınde ya da kırsın dızını otursun aynen boyle dusunuyorum..

eltine harbi gıcık oldum .benceeltin hem kötü bir anne hemde senin evini eşyalarını kıskanıyor.allah bilir senin enin eşyaların küçük canavar tarafından mahfedilirken biyerleri haz alıyordur.malesef var böyle kıskanç benciller

benim annem çalışan biriydi. haftasonu gezmelere giderken tenbihlerdi bizi uslu durmamız için. gittiğimiz yerdede gözümüze bi baktımı tamamdı, oturduğumuz yerden kalkamazdık. ama bize gelen misafirlerin çocukları heryeri karıştırırmış, annemde bıkmış tabi, bi gün misafirliğe gitmeden bize nasıl istiyosanız oynayın, sizde karıştırın seslenmiicem demiş :)) ama kime dion, öyle alışmamışız ya, yapabilirsen yap, annem kızacak diye yine yerimizden kalkmıyoruz. annem işaret ediyo, çocuğum kalk oyna diye ama nafile :)))
bu benden kısa bi örnekti
bende çok karşıyım çocuğuyla ilgilenmeyen annelere. accayip sinir oluyorum.

krom bunun kınamakla alakası yok benimde çocuklarım çok yaramaz ama bi eve gitiğimde peşlerinden ayrılmıyorum. birde benim evime gelen çocuklu misafirin çocuğun eline yiyecek bişey verip salıvermesinede uyuz oluyorum... ben kimsenin evinde yapmıyorum özelliklede yapan kişilerin evinde üstüne basa basa uyarıyorum ellerine bişey verme diye anlayana sivrisinek misali bana gelincede sen yapma demeye getiriyorum ama nerdeee...
geçen bi komşum geldi bana mutfakta sarma sarıyoduk kendi kızıyla benimknin eline birer sarma verip içeri yolladı ama ....... yağlı o dediğimde olsun silerim ellerini dedi.. bakarmısnız zihniyete benim halılar koltuklar yağlansın önemli il yani...

Benim kızımda 2 yaşında ve çok yaramaz.benim dışımda kimse benim çocuğumu çekmek zorunda değildir.mecbur olmadığım sürece ev oturmalarına falan gitmiyorum.çünkü biliyorum gittiğim zaman rahat durmuyor.peşinde koşmaktan yoruluyorum.sanki gezmeye değil savaşa gitmiş gibi yorgun dönüyorum evime.tabi evede kapatmıyorum kızımı.dışarı gezmelerine parklara götürüyorum enerjisini boşaltması için.bencede anneler ya çocuklarının peşinde dolanıp ilgilensin,yada biraz büyüyene kadar evlerinde otursun.çok rahat annelere bende sinir oluyorum valla..

valla ben kınıyorum....neden kınamayayım bende büyüttüm iki tane evlat kimsede diyemediki ah bu kadın ne sorumsuz.empati yaparım kendime istemediğimi başkasınada asla yapmam yaptırmamda.3 sene evvel lojmana taşındım arkadaşlar hoşgeldine geldiler. öyle manyak çocukları vardıki iyadeyi ziyaret etmedim. çocuk bunlar manyamış gibi davranabilir ama başı boş bırakılmaz kadınların o gün notunu verdim sadece dışardan selamlaşmakla yetindim. arkamdan nekadar burnu büyük bizi beğenmedi demişler ,evet beğenmedim ben onların anneliklerini beğenmedim

walla kınamıyorum zaten de benım de derdım cocukla degıl annesıyle, dogurduysan sorumlulugunu da tamamen almayı bılıceksın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…