o kadar büyük ve gerçek dışı konuşuyor ki bazılarınızgamyoncuiremsu
verdiğiniz örnekler çok uçta...sanırım hep sorumsuzun dik alası anneler ve hiperaktiviteyi geçmiş ve ciddi tedavi gerektiren çocuklarla karşılaşmışsınız:1closedeyes:
bu duruma kimse müsamaha gösteremez tabi ki...
ama şu yaklaşıma çok güldüm..."annede biter","anne yaparsa olur","anne yetiştirememiş","anne şöyle,anne böyle","ben olsam böyle yapardım,benim çocuğum böyle olmaz" vs..vs..vs...
ne kadar uğraşırsanız uğraşın çocuk kısmı bir yerde gelip sizi mahçup edebilir.hiç öğretmediğiniz bir hareketi yapabilir.bütün çabalarınız boşada çıkabilir.
bunun garantisi yok.
aşırı yaramaz çocuklardan ve aşırı sorumsuz annelerden herkes bunalır.ama okuduğum yorumların çoğunda çocuk kısmına külliyen tahammülsüz kadınlar görüyorum.yani mümkünmü hem çocuk olsun hemde süs bebeği gibi kenarda otursun.hiç bişey yapmasa meraktan kurcalar.her dakika yapma etme denilmez ki...
yani kadınların önce çocuğunu doyurmayıp kendi yemelerine bile takıldınız.belki çocuk aç değil.yada huyunu biliyor kadın,ısrar etmiyor.
dantel gibi işlenmiş,kusursuz çocuklar bekliyorsunuz...
bu tanıma uymayan her çocuğun anneside kötü.mirmirmirmiryetiştirseymiş...:1closedeyes:
çağırmazsınız o zaman çocuklu misafir olur biter...sizde çocuğunuz olunca bir yere gitmezsiniz.
(böcek bu sitemim sana değil.ben senin şikayet ettiğin konuyu anladım.:asigim:bu konuda hemfikiriz:içelim:)
kesinlikle katılıyorum sana.benim kuzenim var öyle.teyzem bir defa bile dur demez ya.kızım küçük daha 2 yaş var aralarında seveyim derken dövüyor kızımı.ben de teyzemle görüşmemeye karar verdim.her gittiği yerde salıyor çocuğunu orta yere,kendisi rahat etsin diye.olmaz böyle sorumsuzluk...Kızlar dün akraba gününe gittim kendi ailemin..
Haliyle çocuğu ile gelenlerde vardı..Hemen hemen herkes çocuğuna sahip çıkıyordu..yapma etme diye..yasakkelime
Sadece bir kişi vardı..Bir amcamızın küçük gelini..
Allahım bu kadar mı sorumsuz bir kız olur çocuğu ile ilgili.
Çocuk da bir canavar..
Ama hep diyorum annede biter iş diye.
Ufaklık elinde kalemle halıları çizdi,yengemin yatak odasındaki yatak örtüsü üzerindeki gülleri kopardı..eline annesinin verdiği pideyi döke saça yedi bide o elleriyle diğer çocuklarla elleşti.Üstüne üstlük giderkende su sayaçlarını kapadı..kafamçokkarıştı
Bir de başka çocuklara zarar veriyor..eline geçirdiğini kafalarına atıyor..terlik,telefon,çay kaşığı,kumanda..:mymeka:
Hadi çocuk bu eline fırsat geçse aklına gelmicek yok diyelim..
Ama anneye ne demeli..ben ev sahibi olmadığım yerde kadının rahatlığına sinir oldum..
Ben hamile hamile gerildim ki orda diğerlerini düşünün bide.kaydirigubbakcemile
Tek yaptığı yapma oğlum demek başka bir şey yok..
Çocuğun yaramazsa ve diğer çocuklara zarar verip ev sahibini rahatsız ediyorsa ya çocuğuna çok fazla sahip çıkacaksın..yada kıracaksın dizini büyüyene kadar evinde oturacaksın..Yanlış mı düşünüyorum..
Sordum bizimkilere siz bu kıza bişe demiyormusunuz diye..
Bir kaç kere dedik bize kırıldı,güne katılmıyorum dediği gibi normal günlerde toplantılara da gelmedi dedi..Neticede abimin hatrı var o yüzden de onun rahatlığına razıyız dedi 61 yaşındaki yengem..benneyaptımki
Şimdi ailenin evli kızları ve gelinleri ile gençler kendi aramızda gün yapıcaz kocalarımızla akşam oturmalı..açıkçası çokda katılma taraftarı değilim bu kız yüzünden..şahsen ne gerilmeyi istiyorum nede evime sorumsuz bir anne yüzünden zarar gelmesini..şakkıdı
siz ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ettim??
dantel az kalir mümkünse mekik oyasi gibi çocuklar yetiştirelim-tatlicadiarzu-
allan krosu biz burda çocuklar değil annelerini suçluyoruz
ya çocuğuna sahip çikacak yada kircak dizini oturcak
değil bize gelen apartmandaki çocuklari bile öyle korkutmuştum ki
çarşida pazarda beni görünce hazir ola geçiyorlardi :lepi:
hele pazarlari evdeyim uyuyom diye üstekinin çocuklari
banu alkan misali parmak uclarinda inip çikiyodu
çok tahammülsüzüm çocuklara karşi çok nolacak benim halim
yada neye benzeyecek benim çocuğum merak etmiyor değilim
geçende de eltimin küçük oğlu yani o yürüteçte olan bendeydi..açtım ona yumurcak tv yi.şu anda 3 yaşına giricek.
3lü koltuğuda açtım uzandı..
bende içerleri topluyorum..
bir ara yanına gidim dedim ne kadar uslu otuuyor..geldim yanına baktım gerçektende uslu..
maşallah dedim..yanağına sıkı sıkı bi öpücük kondururken gözüm duvara kaydı..
ne görim al anahtarı duvarı çiz çiz..
verdim eline bezi al sil şimdi dedim..yasakkelime
anahtarı kalem gibi kullanmış..verdim biraz sildi..
bu olaydan sonra kendime kızdım..
sen içerde git iş yap sonrada olacağı bu dedim...çocukla ilgilenme..
eşimde aynı şeyi söyledi..işi uyurken yapardın ya dedi..süprizzzzz
Allahım korusun :Saruboceq:
sen bi evlenmeyi becerde elindekini kaçırmadan çocuk işi kolay:mymeka:
benim saf saksağan arkadaşım:1rolleyes:
evet anneleri suçluyoruz ama hangi anneleri.
anladığım ve okuduğum kadarıyla çocuğu yaramaz olup kollamayan anneleri.
ve çoğu kişiye göre annesinin yanında saksı çiçeği gibi oturup fotosentezle beslenmeyen,azcık kıpırdayan her çocuğa yaramaz,dolayısıyla onu yanında oturtmayı beceremeyen her kadında kötü anne.
ben bu noktadan şeyettim konuya....:mymeka:
bir insan evine çocuklu misafir çağıracaksa çocuğun ortalığı dağıtabileceğini hesap edecek ve anneninde çok karışmamasına takılmayacak.:1closedeyes:
normal yaramazlıklardan bahsediyorum ama.başkasına yada eve ciddi zarar veren çocukları yada kıyamet kopsa yerinden kıpırdamayan anneleri değil.(şimdi bazı muhteremler başkasına zarar verdirmem,rahatsız etmem geyiği yaparlarsa şaşırmam...)
gecen yazdigimda biraz büyükmü konustum ne,dün aksam misafirlerim vardi 4 cocuklu iki aile,ama ne cocuklar....pastalari yatak örtümden topladim,beyaz sehpam boya oldu,panjurlar tepemize indi,sandalyemin alti kirildi,banyodaki taki kutumdakiler kopuk,parca parca topladim...anneler mi ne yapti,ayaklarini toplayip koltukta sohbet ettiler....gelen misafirede ses cikaramazsin ki,annelerin düsünmesi gerekirdi,esleri bile utandi düsünün...
Herşeye ama herşeye bi yere katlanabilirim belki ama
takilarimin tek bi boncuğuna zarar gelirse bu büyük olsun yada çocuk olsun
işte o an tam anlamıyla psikopata bağlanip seri katil olabilirim
su sayacını kapadı haa:roflol:vay haylaz:1rolleyes:
neyse konumuza dönersek.
sevgili böcük;henüz anne olmadığın için bu kadar keskin konuşabildiğini düşünüyorum.evet belki haklısın.yani hiç müdahale etmediyse kadın yanlış tabi.ama yapma etme oğlum demekten öte ne yapabilir?herkesin yanında diğer çocukların gözü önünde daha çok tepki verse çocuk daha çok azacak.üstelik gururunun kırıldığını düşündüğü için dahada hırçınlaşacak.belki evde verecektir cezasını.
bu işler çok zor.her yaptığımıza dikkat ediyoruz anneler olarak.ama yinede çocuk kısmı (en uslusu bile) en ummadığımız yerde en ummadığımız şeyi yaparak bizi zor durumda bırakabiliyor.
benim oğlum normalde 2,5 yaşında olmasına rağmen bir bakışımla anlar ne demek istediğimi.yaramazda değildir.ama başka çocuklarla bir araya geldimi zaptedebilene aşkolsun.kızıncada "anne sosyal hayata karışıyorum:bbo:" diye bana velet:sm_confused:
kırsın dizini evinde otursun fikride hoş değil...o çocuğun normalleşebilmesi,artı annen,n kafayı sıyırmaması için insanlarla bir arada bulunması şart.böyle böyle yapmamayı öğrenecek çocuk.bu yüzden daha rahat olabileceği akraba ortamlarını tercih ediyor olabilir kadın...
bu kadar büyütmenize gerek yok.
ben evime gelen çocuklu misafirde yönetimi ele alıyorum.bütün çocuklara ben mani oluyorum.annesini dinlemeyen çocuk yabancı birini çok daha rahat dinleyebiliyor.
yani kısacası sinirlenmekte haklısın ama kendini diğer annenin yerine koymayı denersen sinirin azalacaktır.inan yaraaz bir çocuğa sahip olmak ve o çocuğun diğer insanlarca kınandığını görmek,her ne kadar takmıyor gibi görünsede bir anne için çok acıdır
Saruboceq sanırım çocuk sahibi olmadan aynı senin gibi düşünüyordum anllattığın çocuğun benzeri üstelik 2 tane var 3 aydır kendi anneme 6 aydır kızkardeşime 1 yıldır hiçbir komşuma gitmiyorum oturamıyorum nasılsa diye yabancılara hiç gitmiyorum .bunalıma girdim geçen gün kuyrukta beklerken bir kadınla konuştum farkettimki o kadar özlemişimki konuşmayı kuyruk hiç bitmesin istiyorum eşim konuşmayı sevmez peki ben ne yapacağım artık fıttırma aşamasındayımsen söyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?