miyom ve gebelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım şimdi baktım benim miyomum haziran ayında 10*8 cm.miş ben ağustosda doğum yaptım. yani bu ölçümden 2 ay sonra. stres yapma sen renkli doppler çekildinmi hiç.orada daha net çıkıyor nerede olduğu ,bebeğe zararı olup olmadığı doktoruna danış olmazsa bir doktora daha git. ben doğum yapana kadar kaç doktor değiştirdim.ağrı bendede arada oluyordu sadece parol içebiliyorsun biliyorsundur zaten.çok zorlanırsan gece falan acile gidin bana iğne yapmışlardı tabi önce doktoruna danış.

evet cnm parol ve minoset dedi doktor birde magnezyum günde 2 tane azaltır agrını dedi yani senin 7 aylıkken 10 cm miş öylemi o zaman benimde işde 5 aylık 6 cm olmuş ama plesentayla besleniyor o korkutuyo beni önceden karşı duvarındayken şimdi nasıl yanyana geldiler anlamadım üff yasenağlama

cnm 12 cm baya büyük ya allh korusun daha bunun agrısına durulmuyo ya benim doktorum pek önemsiz demedi açıkçası başka doktor bulsam gitcem ama kime gideyimki bulamıyorum netten bakıyorum her akşam ama istirahat veriyodu ama illa gerekli değil işin ağırsa dedi bende öğretmenim tatile 2 hafta var almadımsenağlama

canım Allah yardımcın olsun kendine çok dikkat et doğuma kadar.o bahsettiğin ense kalınlığını dr 3. ayında ultrasonda bakıyo yani karnından korkmana gerek yok....

cnm ense kalınlıgını çokdan çektirdim şimdi renkli dopler istedi doktor ama başım şu karın ağrısı ve miyomla dertte

canım miyomlar 2 çeşit oluyor bazıları rahime yapışık oluyor bazıları olmuyor seninki demekki yapışık değil yer değiştirdiğine göre bu renkli dopplerde belli olur o yüzden çekildinmi diye soruyorum.yapışık değilse almak daha kolay doğumun sezeryan olur büyük ihtimalle doğum sırasında alırlar benimki gibi. korkma zor değil o zamana kadar dikkat et ağır iş yapma eğilip doğrulma fazla.

cnm miyommu yer değiştirmiştir ki bence plesenta yer değiştirdi ve miyomun yanına gitti orda damarlanma yapıp müyomu besliyor işde bence öyle sence?birde baksana her ne olursa lsun ben magnezyum içersem bişey olmaz dimi kötü bişey yani erken doğum olmaz dimisenağlama

hayır canım aksine magnezyum kasılmalar kramplar oluşmasın diye..iç onu ihmal etme.her iki ihtimalde olabilir yer değiştirme konusunda ..

Yelizcim, benisec ve bu topigi okuyan tum myomlu gebelik geciren annelere bir sorum olacak. Yanitlarsani cok sevinirim. Ben su anda 7. gebelik haftasindayim. Sizlerin ilk ne zaman myomdan dolayi sikayetleri oldu. Mesela myomlu bolge ne zamn agri yapmaya basladi. Lekelenme vs. Gorduyseniz ne zaman olustu. Kendimin boyle seyler yasayacagindan korkuyorum ve en azindan sizlerden fikir alabilirsem daha rahatliyacagim sanirim.

candy5 sende miyommu var?benim hiç şikayetim yoktu ama gebe kalınca 8. ve12. haftalarımda kanama lekelenme yaptı 20 haftamdan itibarende karın kasık agrısı ama aişırı derecede çekiyorum işde bunların hepsini bana miyom yaptırıyo erken doğum riski de mevcut tabii allah korusun inş olmaz korkuyorum çok birde bu miyom gebelikde büyüyo en azından benimki öyle cnm çok geçmiş olsun senin önünde uzun haftaların var daha 7 haftalıksın madem agır iş yapma hatta mümkünse hiç iş yapma ayaklarını üşütme bol su iç sana tavsiyelerim bunlar nacizane inş sağlıcakla doğurup bebeklerimiz hakkındada konuşuruz:)

kızlar başka doktora gittim muayene oldum kanamalarımın sebebi düşük tehlikesiymiş myomda görülmedi.ama iki hafta sonra tekrar gideceğim kontrole diğer dokorun ne söylediği nede gösterdiği gibi bir myomum yokmuş doktor gösterdi.allah hepimizin yardımcısı olsun.

amin cnm miyomun olmadıgına sevindim bendeki kocaman olmuş baksana 6 cm allh hepimizin bebeklerini korursun ,inş

Merhaba arkadaşlar,bende hamilelik çok istiyorum.Temmuz ayında dr a gittim ve de biri 6,5 cm diğeri daha küçük iki myom ve de dr um kesinlikle ameliyat dedi.Kanım da düşük olduğu için 1, 2 ay tedavi gördüm ve de ekim ayında ameliyat oldum.yarın üç ay oluyor ameliyat
olalı çok şükür bir problemim yok şu an.dr um 5 ay sonra rahim filmi çekeriz dedi.
Ameliyatta çıkan myom 11,5 cm di 3 ayda çok büyümüş.Bende ameliyattan olmadan çocuk çok istedim ama kesinlikle önermediler.İnşallah bir problem yaşamadan hamile kalırım.

bende de 12 cm myom var rahmin dışında 4 aylık hamileyim evde yatarak geöiyor zamanım birde simdi testlerde bebişimin beyinde kist var dediler ama ilerleyen haftalarda geçermiş bakalım bazı dr. amniyonsentez yapalım dediler ama bende zaten düşük riski var daha fazla riske girmek istemiyorum birde 11 haftada kan akışında bir düzensizlik gördüler bu da bir olasılıkmış offff sıkıldım bu var şu var hepsi ihtimal ben allahıma güveniyorum inşallah sağ salim doğacak yavrum

evet cnm şu miyomlar çok iş çıkarıyor hamilelikde başımıza ama inş sağasalim doğacak bazı arkadaslar doğurmuş valla tabii bazılarıda malesef kaybetmiş inş bizim öyle olmaz kanama yapıyormu sizin miyomlar?

selam arkadaşlar.
7 aylık hamileyim bende. 15. haftamda 2 adet myom oluştu. biri keseye yapışık, diğeri rahim duvarına. rahim duvarına yapışık olan 7 cm oldu, keseye yapışık olan 3.5. şu an büyümeler durdu ancak, büyük olan göbek değilimden çıkacak gibi oluyor ve psikolojimi etkiliyor. doktorum kafama takmamı söyleyerek beni rahatlatmaya çalışıyor. herhangibir kanama yada değişik bir ağrı olmadı. içinde deformasyon olursa erken doğum olur dedi. ama aklımızdan bile geçirmiyoruz. yatağa yattığımda elime portakal gibi bişey gelmese umrum olmayacak aslında. çok gerekli olmadıkça kimse alma taraftarı değil. çünkü kanla beslendikleri için çok kanama yapıyormuş.
moralinizi düzgün tutun ve doktorunuza güvenin.

nasıl eline geliyor ya anlamadım bendede var ama hiç öyle hisetmedim hatta tam olarak nede oldugunu bile bilmiyorum benkide 6 cm olmuş malesef magnezyu içiyormusun?

benim kanamam olmadı gebelik boyunca ama 6-7 aylıkken ağrılar başladı. birde benimkide elime geliyordu hatta sırt üstü yattığım zaman miyom sol taraftan dışarıdan bakılınca bile bariz belli oluyordu kontrolde hemşireler bebeğin kafası sandılar. ayakta dururkende solum sağımdan daha çıkık oluyordu.

nasıl eline geliyor ya anlamadım bendede var ama hiç öyle hisetmedim hatta tam olarak nede oldugunu bile bilmiyorum benkide 6 cm olmuş malesef magnezyu içiyormusun?

valla şekerim bi portakal düşün. derinin altına yerleştiğini. sırt üstü yattığında o portakalın yüzeye yaklaştığını ve eline geldiğin. ilk anlarda biz bunu bebek sanmıştık ve baya bir süre oğlumuz diye sevmiştik. bir gece (ilk büyüdüğü zaman) göbek deliğimde koca bir kitle fark ettik. ilk önce fıtık oldum sanırım dedim. gece hastaneye bile gitmeyi düşündük. sonra kendi doktorumun muayenes,nde, ele gelen o kitlenin myom olduğunu ve 6.5 cm olduğunu anladık.
şu an onunla yaşıyorum. takmamaya çalışıyorum. sırtüstü yattığımda bariz ortaya çıkıyor. yan dönüyorum ki kaybolsun diye. yoksa sinirimi bozuyor. eğer bi deformasyon olmazsa yani myom kendi içinde kanamazsa, doğuma kadar o ben ve oğlum bu şekilde yaşayacağız. doktorum doğumdan sonra hissetmeyeceksin dedi. çünkü şu an rahim onu itiyor ve daha da belirgin hale geliyor. belki hissetmesem (karşıdan bakıncada görülebiliyor)
bu kadar sorun etmeyeceğim. ama eşimin ve doktorumun telkinlerri ile son 2 ayı iyi geçirmeye çalışıyorum.

allh allh bana öyle bişey olmuyo anlamadım şimdi acaba benimki daha mı derinde peki doktorun bebege veya gebeliğine bi zararı olacagından bahsettimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…