Buarada canim ben 27 nisanda kurtaj oldum bir ay icinde sifirlandi degelrerim devlet hastanesine gidiyordum arada bide ozel hastaneye gidiodum simdi gecen ay tamamen birakdim devleti ozel odktorum bana heb bir yil beklememi soyluyordu bende gecen ay gidisimde doktora cocuk istedigimi soyleyince doktirda minumum6 ay beklenmesi lazim dedi sonra bana eylul ayinda adetden doneminden sonra korunmayi birak gecikir gecikmezde bana hemen gel dedi . bana sifirlandikdan sonra alti ay demedi hicSelam arkadaslar. Mol gebelik sonrasi kan degerlerinizdeki hamilelik hormonu sifirlandiktan sonra en az 6 ay beklemeniz gerekiyor, kurtajdan sonra degil.
Ben temmuzun basinda kurtaj oldum,agustosun ortasinda kan degerlerim sifirlandi.ardindan uc kez daha haftalik kan verdim. Simdi artik 6 ay boyunca her ay kan vericem, eger Allah'in izniyle bir artis gozlenmezse daha sonra hamilelige izin verilicek.
Dogum kontrol hapi kullaniyorum, 4 ay daha kullanip birakicam. Cunku doktor onay verene kadar hapin da yan etkileri vucudumdan atilsin istiyorum.
Size doktorlariniz ne tavsiye ediyor?
Paylastikca bilgileniyoruz hemde rahatlatiyo bir nevi.
Allah hepimize hayirli saglikli evlatlar nasip etsin. Amin...
Korkma canim Allah buyuk. Ama benim kafami karistiran her doktorun ayri birsey soyluyo olmasi. Ama demin baska bir sohbette okudum birisinin arkadasi iki ay sonra hamile kalmis saglikli bebegi olmus. Kismet hersey. Korkutma kendini. Bekleme sureci sadece daha garantide olmak icin bence. Emin olmak istiyo doktorlar rahimin toparlandigina sanirim. Ben de uc ay sonra hapi birakip dogal korunmayi dusunuyorum kismetse o zamâna dek de 6 ay dolmus olucak. Bakalim takdiri ilahi ne zaman nasibimizde varsa. Ama beklemek.cok zor oluyoBuarada canim ben 27 nisanda kurtaj oldum bir ay icinde sifirlandi degelrerim devlet hastanesine gidiyordum arada bide ozel hastaneye gidiodum simdi gecen ay tamamen birakdim devleti ozel odktorum bana heb bir yil beklememi soyluyordu bende gecen ay gidisimde doktora cocuk istedigimi soyleyince doktirda minumum6 ay beklenmesi lazim dedi sonra bana eylul ayinda adetden doneminden sonra korunmayi birak gecikir gecikmezde bana hemen gel dedi . bana sifirlandikdan sonra alti ay demedi hicdirek eylul ayindan snra korunmayi birak ve gecikince gel dedi bunu soyledigi gunde ultrasondan bakdi yani iyi dedi hani cok ayrintili bisi demedi ama bir sikinti olsaydi bana eylulde korunmayi birak demezdi diye dusunuyorum hakkimizda hayirlisi umarim erken davranmamisimdir allahima dua ediyorum yani cumlemize birdaha bu illeti yasatmasin!!
Agustosun ortasinda sifirlandi kan degerim.E canim sende 6 ay beklemis olmuyormusun eylul ekim kasim aralik 4ay oluo hani demissin tem. Agus.2 ay toplam 6 ay sonra olmuyormu
Evet canim haklisin kimi doktorlar farkli soyluyolar bu sohbetlerde bu yuzden cok iyi oluyo .. Buarada o arakadas molmuymus cok sasirtici iki ay cok kisa normal dusuge bile alti ay diyolar.. Ama isde allahin isi bilemeyiz insallah bizimde saglikli cocouklarimiz olur.. Kendimi korkutmamaya calisiorum ama olmuyo aslinda kotuyü hic dusunmemek lazim dusune dusune onu cagiriyoruz resmen ... Sende buarada iyi dusunmussun kanindan iyice temizlensin kotu olmasada ddaha iyi olur inan. insallah burda iyi haberlrimizide veririzKorkma canim Allah buyuk. Ama benim kafami karistiran her doktorun ayri birsey soyluyo olmasi. Ama demin baska bir sohbette okudum birisinin arkadasi iki ay sonra hamile kalmis saglikli bebegi olmus. Kismet hersey. Korkutma kendini. Bekleme sureci sadece daha garantide olmak icin bence. Emin olmak istiyo doktorlar rahimin toparlandigina sanirim. Ben de uc ay sonra hapi birakip dogal korunmayi dusunuyorum kismetse o zamâna dek de 6 ay dolmus olucak. Bakalim takdiri ilahi ne zaman nasibimizde varsa. Ama beklemek.cok zor oluyo(
Guzel haberlerinizi bekliyorum. Umut olun bize
Oyle dusunme ben ilac kullanmadim bisi yabmadim bende oldu ya olcagi varmis.. Bak bende kendimi sigara icdigim icin kotu hissediodum yada kotu beslendigim icin ama yakin arkadasim cok zayif veslenmesine dikkat etmez ve sigara cok icer ama saglikli evladi oldu yani kendimizi nekadar suclasakda bos ... Bizim basimiza gelecegi varmiss napalim kAder.. Allah birdaha yasaatmasinnAgustosun ortasinda sifirlandi kan degerim.
Eylul ekim kasim aralik sonunda 4 ay olucak. Hapi birakip iki ay kadar da dogal korunmayi dusunuyorum. Yani vucudumdan dogumkontrol hapinin hormonlari da gitsin diye. Ondan sonra 6 ay dolmus oluyo insallah.cunku kimi doktor da hapi birakinca hemen hamile kalinmasini onermiyo. En az iki kez adet olunmasi gerektigini soyleyen doktorlar var. Gecen hamileligim hapi birakir birakmaz oldum kendimi suclu hissediyorum keske bekleseydim diye. Tabiki mol gebelik sebebi degilmis ama iste
Amin canim. Ama iste o moral cokuntusu ile bi sebep ariyosun kendinde. Rabbim bidaha yasatmasin hicbirimize. Ve birdaha ismini dahi duymadigimiz hicbir hastalikla sinamasin bizleri.Oyle dusunme ben ilac kullanmadim bisi yabmadim bende oldu ya olcagi varmis.. Bak bende kendimi sigara icdigim icin kotu hissediodum yada kotu beslendigim icin ama yakin arkadasim cok zayif veslenmesine dikkat etmez ve sigara cok icer ama saglikli evladi oldu yani kendimizi nekadar suclasakda bos ... Bizim basimiza gelecegi varmiss napalim kAder.. Allah birdaha yasaatmasinn
Aminn canimmm aminnnAmin canim. Ama iste o moral cokuntusu ile bi sebep ariyosun kendinde. Rabbim bidaha yasatmasin hicbirimize. Ve birdaha ismini dahi duymadigimiz hicbir hastalikla sinamasin bizleri.
Gitmedim zaten dunkine. Acikladim da onlara kendimi iyi hissetmedigimi. Ama cumartesi gunu olan en yakin arkadasimin ama ona da gitmiycem. Allah sabir versin bizeBabyshower nedir ya hic anlamam boyle seyleri yapmaktan yani onlar seni anlayamazlar canim bence bisey deme bu durumu bilen bir arkadas akraba birini davet et onlarada aniden misafirim geldi dersin gitmezsin digerindede biyerlere git bir yanidigim hastalanmis ona gitmistim falan de yani zaten psikolojimiz bozuk bide oyle biyerde olmak beni uzerdi dogrusu benm kac ay oldu hala dusunup agliyorum yasasa su kadarlik olcakti karnim buyucekti falaan diye ama bos elden bise gelmiyor tek duam su zaman gecsin de saglikli bir gebeligim vr evladm olsun tabi benle birlikte isteyen herkesin insallah
Benimde dorduncu ayim iste suan normal hersey ins boyle kalirda bi problem olmaxGitmedim zaten dunkine. Acikladim da onlara kendimi iyi hissetmedigimi. Ama cumartesi gunu olan en yakin arkadasimin ama ona da gitmiycem. Allah sabir versin bizesenin kac ay oldu?
Tam da birazdan hastahaneye gidip kan aldiricakken ne guzel bi mesajla karsilastim. Tesekkurlerrr:):)kızlar üzülmeyin ben tam mol geçirdim.3_4 kontrolde sifirlandi hcg .doktor 1 yıl doğum kontrol hapı dedi ben 2 ay ilaç içtim sonra doktora gittim hamile kalcam dedim doktor tekrar mol olursan rahmin alınır dedi ben dinlemedim veee tam 5 ay sonra hamile kaldım ve cok sukur bebeğim doğdu her gebelik kendine ozgudur.sadece sağlıklı beslenin ve mutlu olmaya çalışın .Çok öpüyorum sizleri
Insallah canim. Ben de birazdan kan aldirmaya gidicem. Her ay ayni duygu geri geliyoBenimde dorduncu ayim iste suan normal hersey ins boyle kalirda bi problem olmax
Hic birsey olmaz allahin izniyle gecicek bizde mutlu sona ulascaz allahim nasip etsin hepimizeInsallah canim. Ben de birazdan kan aldirmaya gidicem. Her ay ayni duygu geri geliyo
Ben de dogum kontrol hapini birakinca hemen folik aside baslamayi dusunuyorum. Ne tesaduftur ki ben de meyve sikma makinesi aldim:)Kurtajdan 5 ay sonra hamile kaldim ama o 5 ay kafayi yedim kimseye diyemedim hemde tekrar mol olurum korkusu sariyordu ama kendime cok iyi baktim her sabah meyve suyu siktim folik asit ictim hamile olarak doktora gittigimde doktor da sok oldu yakin takiple bebegime kavustum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?