- 1 Ağustos 2015
- 18
- 5
- 1
- 33
Mol gebelikmi yasadiniz kurtajmi oldunuzda alti ay dedi yada bi ilacmi verdide oyle soyledi yani normal bi vucutta alti ay demesinin sebebini aciklamadimi
Bende kurtaj oldum haziran ayinda daa ikinci kontrolum aylik olarak banada bir yil dedi ben uygulamayi dusunuyorum dogrusu bir yil icinde ayni seyleri yasamak istemiyorum tekrar o psikoloji cok farkli sen bilirsin psikolojik olarak hazirsan diyemem bise ama ben bir yil kesin dusunmuyorumBen 6 haftalikken mol tanisi kondu 27 nisanda kurtaj oldum bir ayda degerlerim sifira dusdu allaha sukur birdahada cikmadi. Bugunde doktora gittim aylik kontrolum vardi .ben cocuk istiyorum dedim direk oda bana min.6 aybeklenmen lazim dedi ama genelde biryil oneriyoruz dedi. bir ay sonra korunmayi birak folik asit kullan gecikincede gel dedi ama ben kararsizim yorumlarinizi bekliyorum sonucda 6 ay gecdi sayilir eylul ayiyla beraber bi alti ay gecsede ne farkedicek olca varsa olur
Bilmiyom kararsiz kaldim ama icime bi ferahlik geldi ☺
Ya bende dusunmuyordum o sıkıntilari cekmeyi asla istemem ama sOnucda alti ay sonra rahim toparlanio bi alti ay daha bekleyince yani toplam bir yil sonra kesin tekrarlamaz demiyorlar yine risk var malesefBende kurtaj oldum haziran ayinda daa ikinci kontrolum aylik olarak banada bir yil dedi ben uygulamayi dusunuyorum dogrusu bir yil icinde ayni seyleri yasamak istemiyorum tekrar o psikoloji cok farkli sen bilirsin psikolojik olarak hazirsan diyemem bise ama ben bir yil kesin dusunmuyorum
Risk tabiki var ama iste hucrelerin cogalma riski oldugu icn diolar bir yil die hamileyken cogalirsa anlasilmicagi icin bir yil canim o zmanda erken teshis olmucakYa bende dusunmuyordum o sıkıntilari cekmeyi asla istemem ama sOnucda alti ay sonra rahim toparlanio bi alti ay daha bekleyince yani toplam bir yil sonra kesin tekrarlamaz demiyorlar yine risk var malesef
Harika bir haber bu.sakin olumsuz dusunme.benim doktorum bana umut verdi.ikinci kez basina gelmesinden korkma ben hic rastlamadim tekrarladigina dedi.
Insallah guzel haberlerle donersin geri bize umut olursun.
Bugün daha jinekologda randevum vardi. Cok sukur rahmim yumurtaliklarim tamamen iyilesmis. Kanimdaki degerler de sifirlandi birkac hafta once.Ay ne guzel senin doktorda guzel konusmus inss. Hebimizin basina birdaha gelmez Sagolasin .buarada umutlanmayi istiyorum ama yinde aklima geliyor bazi seyler hala karar vermis degilim ama cok istiyorumm kafam cok karisik sen nabmayi dusunuyorsun doktorun neler dedi sure icin ve bu sure icinde yabman gereken bisielr varmiymis birde sen nabmayi dusunuyorsun
Amin canim insallah birdaha yasamayiz kucagimiza alacagimiz yavrumuzla bugunleri unuttrur insllah allah.Bugün daha jinekologda randevum vardi. Cok sukur rahmim yumurtaliklarim tamamen iyilesmis. Kanimdaki degerler de sifirlandi birkac hafta once.
Benim planim uc ay kadar daha hap kullanip sonra kendimce korunmak. Ben alti ay sonunda hemen istiyorum cunku Allah nasip ederse.
Israrla sordum, Turkiyedeki doktorlar bir sene beklenmesi gerektigini söylüyormuş neden diye. Bence gerek yok dedi. Bu ikinci gorustugum jinekolog, ikisi de 6 ayin yeterli oldugunu soyluyor.
Maalesef ilac yada baska turlu sana yardimci olacak bi fikir veremem. Tek yapabilicegimiz dua etmek.
Umudunu asla yitirme. Hersey güzel olacak inşallah.
maalesef canım bir buçuk yıl önce yaşadım bunu parsiyel mol dü benim ama daha birşey yokArkadaslar doktora gitmis olan daha dogrusu farkli birseyler ogrenen ve mol gebelikle ilgili birseyler paylasmak isteyeniniz yok mu????
Veee mol illetinden sonra hamile kalmis olan varmi :)
maalesef canım bir buçuk yıl önce yaşadım bunu parsiyel mol dü benim ama daha birşey yok
ben 2014 te kürtaj olmuştum 1 yıl diyende oldu 6 ayda ama ben 1 yıl beklediktan sonra yani 2015 mayıs itibari ile başladım ama aynı zamanda düzensşz adet olan biri olduğum için şansım daha az.ama bana sorarsan keşke 6 ay beklesem yetermiş die düşündüm çünkü o beklediğim 1 yıl içinde adetim hep düzenliydi ne zaman düşünmeye başldaım uzun gecikmeler başladı belki strestendir... bilemedimSuan korunmuyormusunuz canim??
daha dogrusu korunmayi ne zaman birakdin??
ben kararsizim 6 aymi 9 aymi 1 yilmi beklesem
karar veremedim hala 27 nisanda kurtaj olmusdumda nekadar bekliyecegime karar veremedeim☺☺
Daha 5 ay olmus canim ya olur sıkma canini .. Benim de duzensizdi adetim Kurtajdan once.. sonra duzeldi gunugunune geliyo suan allaha sukur ..canim bende artik korunmayu birakmayi cuddi ciddi dusunmeye basladim oof o kadar korkuyorumki mol olcak diye daha simdiden dusunmeye basladim hamile kalinca nolcak bilmiorum artik bikac aylik olup buyuyene kadar burnumdan gelir.. Seninde insallah hayirlisiyla hamile haberini aliriz canim .mutlaka yazariz burdan☺☺... Senin haberini daha once aliriz gibime geliyo insallaahh en yakin zamanda mutlu haberi verirsin bide ben izmirdeyim benim ozel hast.doktirda unuverste hast. Deki doktorda sadece kan alip ultrasondan bakiyorlar sana farkli bisiler yabdilarmi test falanben 2014 te kürtaj olmuştum 1 yıl diyende oldu 6 ayda ama ben 1 yıl beklediktan sonra yani 2015 mayıs itibari ile başladım ama aynı zamanda düzensşz adet olan biri olduğum için şansım daha az.ama bana sorarsan keşke 6 ay beklesem yetermiş die düşündüm çünkü o beklediğim 1 yıl içinde adetim hep düzenliydi ne zaman düşünmeye başldaım uzun gecikmeler başladı belki strestendir... bilemedim
en kötüsü o psikoloji zaten atamıyorsun üstünden aynısı olacak diye düşünmekten bıktım..yok canım benim çok tuhaf oldu kürtajdan sonra uzun süre hastaneye gidemedim düşük sonucu kürtaj olmuştum ben birgün gittim kan vercem başka birşey için dediler parça vermişsiniz sonuç çıkmış görünce şok oldum tabi üst üste 3ay kan tahlili yapıldı hep aynı çıkıncada sıkıntı yok dediler.inşallah en kısa zamanda haberlerimizi veririz bizde yaşarız o güzel duyguyu.Daha 5 ay olmus canim ya olur sıkma canini .. Benim de duzensizdi adetim Kurtajdan once.. sonra duzeldi gunugunune geliyo suan allaha sukur ..canim bende artik korunmayu birakmayi cuddi ciddi dusunmeye basladim oof o kadar korkuyorumki mol olcak diye daha simdiden dusunmeye basladim hamile kalinca nolcak bilmiorum artik bikac aylik olup buyuyene kadar burnumdan gelir.. Seninde insallah hayirlisiyla hamile haberini aliriz canim .mutlaka yazariz burdan☺☺... Senin haberini daha once aliriz gibime geliyo insallaahh en yakin zamanda mutlu haberi verirsin bide ben izmirdeyim benim ozel hast.doktirda unuverste hast. Deki doktorda sadece kan alip ultrasondan bakiyorlar sana farkli bisiler yabdilarmi test falan
Dimi cok kotu bu piskoloji aman cocugumuzu kucagimiza alalimda ben her piskolojiyi cekmeye raziyim suan ....amin canim insallah oda nasip olur burda derdimizi paylasirken insallah o guzel gunler gelirde iyi haberlerde veririzen kötüsü o psikoloji zaten atamıyorsun üstünden aynısı olacak diye düşünmekten bıktım..yok canım benim çok tuhaf oldu kürtajdan sonra uzun süre hastaneye gidemedim düşük sonucu kürtaj olmuştum ben birgün gittim kan vercem başka birşey için dediler parça vermişsiniz sonuç çıkmış görünce şok oldum tabi üst üste 3ay kan tahlili yapıldı hep aynı çıkıncada sıkıntı yok dediler.inşallah en kısa zamanda haberlerimizi veririz bizde yaşarız o güzel duyguyu.
E canim sende 6 ay beklemis olmuyormusun eylul ekim kasim aralik 4ay oluo hani demissin tem. Agus.2 ay toplam 6 ay sonra olmuyormuSelam arkadaslar. Mol gebelik sonrasi kan degerlerinizdeki hamilelik hormonu sifirlandiktan sonra en az 6 ay beklemeniz gerekiyor, kurtajdan sonra degil.
Ben temmuzun basinda kurtaj oldum,agustosun ortasinda kan degerlerim sifirlandi.ardindan uc kez daha haftalik kan verdim. Simdi artik 6 ay boyunca her ay kan vericem, eger Allah'in izniyle bir artis gozlenmezse daha sonra hamilelige izin verilicek.
Dogum kontrol hapi kullaniyorum, 4 ay daha kullanip birakicam. Cunku doktor onay verene kadar hapin da yan etkileri vucudumdan atilsin istiyorum.
Size doktorlariniz ne tavsiye ediyor?
Paylastikca bilgileniyoruz hemde rahatlatiyo bir nevi.
Allah hepimize hayirli saglikli evlatlar nasip etsin. Amin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?