• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

ben bu aralar bunalımdayım galiba kızlar.aslında anlatıp tadınızı kaçırmakta istemiyorum ama bi akıl verene ihtiyacım var.ben motivayonumun düştügünü hissediyorum.sürekli yeniden yeniden başlayıp sonra bozmalarım artık kendimden nefret etmeme sebep oldu.bugün tamam diyorum yeni bir başlangıç ama 2 gün sonra bi kaçamak hadi ertesi gün yeniden .bıktım artık iradesizliğimden .çokta aman aman oburlugum yok ama bu suçluluk pişmanlık duygusundan bıktım artık.kendimi salmak istiyorum ama biliyorum ki fazlasıyla bu bana pahalıya patlıyacak dahada mutsuz olacagım.çünkü biliyorumki salmak demek hooppp kiloların yeniden geri gelmesi demek.sürekli zayıflamayla hayatımda değişen şeyleri düşünmeye çalışıyorum eşime karşı daha rahatım mesala koplekslerim azaldı yada bi magazaya girdiğimde buldugum kıyafet secenegi arttı.insanların övgülü sözleri gibi gibi ama işte bunlar bile beni gaza getirmiyor sanki.akrepbimin başlattıgı yarışmaya bile 2 günden fazla azimlenemedim.kendi manevi hayatımla ilgilide sıkıntılarım var en büyük sorunum bi karar alıp sonuna kadar arkasında duramıyorum.acaba aldıgım kararlarla kendimi çokmu kasıyorum kafam karışık anlayacagınız biraz ara versem sizce iyi gelir mi bana yada daha farklı çözüm varsa lütfen yazın bana çünkü ben monti yapıyorum diye kendimi ve sizleri kandırıp vaktinizi almak istemiyorum

narincim seni o kadar iyi anlıyorumki...hangimizin başına gelmediki bu depresyon hali...ben en son 2 hafta önce cuma tartıda 78,800 ü görünce sinirlerim bozulmuştu,o gün kendi kendime kızıp durdum,bi türlü diyet moduna giremiyodum,pazartesi başlayıp çarşambaya varamadan son bulan denemeler,2 gün yürüyüş yapıp devamını getirememeler
bu hal işede yansımaya başladı,çünkü mutsuzdum ve o gün herşey okadar üstüste geldiki abartmıyorum 2 saat falan ağlama krizine girdim...sonra hem burdaki arkadaşlarım hemde nişanlım sayesinde kendime geldim,o gün dönüm noktam oldu,önümde bi hedefim var,gelinliğimin içinde zarif bi gelin olmak istiyorum ben..ve karar verdim,şu ana kadarda 4 kilom gitti bile...karar vermek inan herşeyin başı...seninde şu anda ki sorunun karar tam olarak karar verememek...
canımcım sen zaten yolun büyük bi bölümünü katetmişsin,resimlerine baktım l,öncekiyle şimdiki arasında inanılmaz fark var,biliyosun kendimizi salınca hemencecik eski halimize dönüyoruz ve kendimize en büyük mutsuzluğu yaşatıyoruz...bugün seninde dönüm noktan olsun bence...bi karar ver inan arkası gelicektir...kendini çok daha mutlu hissedeceksin eminim...burdan kopmayıda sakın düşünme,inan benim için. şuraya yazıyor olmak,size karşı sorumlu hissettiriyo beni ve birbirimize verdiğimiz destek motivemi ikiye katlıyo

hmm tamam aynı usül..gayet lezzetli ve sağlıklı görünüyor ben içine biber de koyarım azıcık...cokacimcoook
et suyu tablet vs. ben hiç kullanmam eskiden kullanırdım ama katkı maddeli şeyler kullanmamaya gayret ediyorum.
sağol canım tarifin için bende yapayım birara..özledim yeşil mercimeği..cokacimcoook

afiyet olsun tatlım

nevracım ketum abla çok teşekkür ederim desteğiniz için.haklısınız bu uzun soluklu bir dönem ben bu kiloları 6 ayda almadımki 6 ayda vereyim.nevracım deiğin gibi kendimi fazla kasıyorum galiba .hernekadar ara vermeliyim desemde biraz önce yemek yedim yine tercihimi montiye uygun yapmaya çalıştım farkında olmadan demekki yavaş yavaş bu disiplin oluşuyor dedim kendi kendime.birde aeben ablanın ilk sayfadaki kilo verme çizelgesine tarihlerine baktıgımda az az verebildigini gördüm bazen kendi değimiyle cozutma dönemleride olmuş ama baktıgımda gördüğüm şey ne olursa olsun yolundan dönmemiş arada verse yine yine yeniden demiş ve en önemlisi sabrı gerçekten hayranım bu konuda ona ve bu şekilde mutlu sona ulaştı.benim en büyük hatam bu işe sanırım fazla kafa yorup kendimi olmadık yere yıpratıyorum sonra bıkıp aman be diyip kaçamak yapıyor ve sonrasında pişmanlık duyuyorum benim kendime bir ugraş bulmam lazım bunu anladım sadece çalışıyor olmak ev iş güç değil benim zihnimi dinlendirecek bişeye ihtiyacım var galiba
evet canım bak aeben çok iyi örnek. azimle yavaş yavaş yılmadan....
hoşuna gidebilecek az da olsa vakit ayırabileceğin bir hobi bul bence..hoşlandığım yaparken ona konsantre olacağın bişi..:hulya:

kirazcım çok teşekkür ederim bana verdiğin destek için .bu okadar önemliydiki benim için şu dakikaya kadar omuzlarım çökmüş bir halde kendimi çok mutsuz hissediyordum ama sizlerin sayesinde kendimi daha iyi hissediyorum şuan.hepinize sonsuz teşekkür ederim.bunları yaşayan bu gel gitleri bu bunalımları yaşayan bir ben değilmişim demekki.zararın neresinden dönülse kardır öyle değilmi?kendimi gereksiz yere depresyona sokup fazlasıyla artı kilolar alıp buraya dönmek istemiyorum.

valla akrepcim 2 haftadır hiç kaçamaksız yapıyorum montiyi,bu sabah tartıldım dayanamadım çok fark yok gibikafamçokkarıştıkafamçokkarıştıanlamadım niye böle oldu,ama asıl sonuç yarın belli olur,yanlız şölede bişi var görenler inceldiğimi sölüyo,bakalımm yarın sabah ölçülerimide alıcam fark varsa süper,tartıda göstermesede oluryerimsenibenyerimseniben

ayrıca ben çok rahatım canımcım,hç bi diyette olmadığım kadar rahatımm:1::1:

hmm rahatsın demek..
hani ne bilim canın tatlı felan çekerse akşam ye diye şettiidimdelikafadulden

kirazcım çok teşekkür ederim bana verdiğin destek için .bu okadar önemliydiki benim için şu dakikaya kadar omuzlarım çökmüş bir halde kendimi çok mutsuz hissediyordum ama sizlerin sayesinde kendimi daha iyi hissediyorum şuan.hepinize sonsuz teşekkür ederim.bunları yaşayan bu gel gitleri bu bunalımları yaşayan bir ben değilmişim demekki.zararın neresinden dönülse kardır öyle değilmi?kendimi gereksiz yere depresyona sokup fazlasıyla artı kilolar alıp buraya dönmek istemiyorum.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisha şöle seni böyle görmek istiyorum ben,kendinden emin,ne yapmak istediğine karar vermiş:lepi::lepi:kaldığımız yerden devam narincim...sonunda mutlu olan biz olucaz yineyerimseniben
hmm rahatsın demek..
hani ne bilim canın tatlı felan çekerse akşam ye diye şettiidimdelikafadulden

tatlımı akrebim oda ne olakiiisempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

Narincim bende aynen senin gibiydim. Her kaçamakta kendime kızar nasılsa kaçamak yaptım der yerdim. Ve mutlaka kilo olarak geri dönerdi. Bu hafta yine bir öyle bir böyle geçti. Ama baktım ki ciddiye alınca gidiyor gerçekten. Sıkmamız lazım dişimizi canım.
Kararlı olmamız lazım. Ne istediğimizi bilmemiz lazım. Şişko bir anne olarak çocuklarımızın yanında yürümek mi yoksa zayıf narin şık birer anne olarak çocuklarımızın yanında yürümek mi.
Benim istediğim kızım büyüyüp genç kız olduğunda en az onun kdr genç görünmek ve annesinin güzelliğiyle gurur duymasını sağlamak. Ve bunu başaracağım. Sende başaracaksın. Yada şişko olarak hayatına devam edeceksin.

iremcim bende gencecik görünmek istiyorum.son 10 yıldır yaşımdan olgun gösterdim kilolarımdan ve bunlara baglı giysilerimden dolayı.30 yaşıma aylar kaldı ve artık oldugum yaşta hatta dahada genç görünmek istiyorum kaybolan yılların acısını çıkartmak adına .benim bi arkadaşım var 35 yaşında ama dersinki enfazla 28-29 ben 35 o 29 görünüyor hayranım ona .ve sadece 65 kilo yani benim hedef kilom kadar yani ulaşmama 7 kilo kalan 65 kilo kadar.neden bende öyle olmayayım ki 30 yaşımda en fazla 25 göstermek istiyorummmm artıkkkkkk delikafadulden

evet canım bak aeben çok iyi örnek. azimle yavaş yavaş yılmadan....
hoşuna gidebilecek az da olsa vakit ayırabileceğin bir hobi bul bence..hoşlandığım yaparken ona konsantre olacağın bişi..:hulya:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisha şöle seni böyle görmek istiyorum ben,kendinden emin,ne yapmak istediğine karar vermiş:lepi::lepi:kaldığımız yerden devam narincim...sonunda mutlu olan biz olucaz yineyerimseniben

canım benim olumunekankayizsmile aslında yaşadıgım duyguları sizlere anlatmaktan utanıyordum bir insan bukadar mı iradesiz olur bukadar mı hergün karar alıp bozar diye düşüneceksiniz diye anlatmak istememiştim.ama yaşadıgım duygular buna engel olamadılar ve iyiki paylaşmışım kendimi şuan çok daha iyi hissediyorum.hatta bugün kandil diye dagıtılan ne çikolatalardan nede keklerden nede ögle yemeğinde gelen patates kızartmalarından bir küçük tadımlık bile almadım.tam gaz yola devam inşallah Allahın izniyleee kaydirigubbakcemile4 arada tökezlesemde düşsemde yola devam

Narin ikimizde 65 göreceğiz canım eminim. Gel haftaya kendimize hedef koyalım. Yarın Cuma yarından itibaren sadece bir haftacık sıkalım dişimizi. Bakalım sonuç ne olacak. Sadece bir hafta kaçamaksız düzenli gidelim ne dersin.

hmm tamam aynı usül..gayet lezzetli ve sağlıklı görünüyor ben içine biber de koyarım azıcık...cokacimcoook
et suyu tablet vs. ben hiç kullanmam eskiden kullanırdım ama katkı maddeli şeyler kullanmamaya gayret ediyorum.
sağol canım tarifin için bende yapayım birara..özledim yeşil mercimeği..cokacimcoook

Etsuyu konusunda isabetli bir karar almışsın canım, az önce baktım, içinde montiye uymayan malzemeler var, en önemlisi de glutamat!!, kullanmamak en doğrusu, sayende fark etmiş oldum, merciii:))

Herkese merhaba,
ben de bu diyete başlamak istiyorum ancak 2 ay evvel doğum yaptım ve emziriyorum.Bu nedenle emin olamıyorum.Arkadaşlar aranızda benim gibi emziren olupta bu diyeti uygulayan var mı? Nedersiniz bende başlıyım mı bu diyete.Fikirlerinizi bekliyorum...

sabah meyve yedim

poleni içtim (yağ yakıyormuş)

kahvaltıda yoğurtlu biber kavurması yedim 1 dilim kadar ekmek

Narincimmm çabuk toparlanmana sevindim, işte budur kaydirigubbakcemile5

canım toparlanmaya çalışıyorum sayenizde olumunekankayizsmile

Narin ikimizde 65 göreceğiz canım eminim. Gel haftaya kendimize hedef koyalım. Yarın Cuma yarından itibaren sadece bir haftacık sıkalım dişimizi. Bakalım sonuç ne olacak. Sadece bir hafta kaçamaksız düzenli gidelim ne dersin.

tamam canım.bu sefer kesin kez tamam.bu benim zayıflama değil kendimle olan mücadeleme dönüştü.belki çok saçma diyeceksiniz ama bendeki durum budur.varım iremcim ve hergün kaçamak dahi yapsam menü vereceğim ne olursa olsun hergün menü vereceğim konusunda sana söz veriyorum beni bu konuda mutlaka takip et iremcim oldumu canım olumunekankayizsmile

sinemugur arkadaşım hoşgeldiniz aramıza...bende sizinle aynı durumdayım...emzikliyim.ama benim ewlat 11 aylık. daha önceki sayfaları okuduysanız ben kilolu değilim.hatta biraz fazla zayıf bile sayılabilirim şu aralar.(180 cm - 57 kg ) gebeliğim süresince de montiyi 2.aşamada sürdürerek 9 kg ile doğuma gittim.bir gün sonra eve geldiğimdede tekrar eski beslenme şekline döndüm.emziriyorum diye extra extra bişeyler yemedim...sütü yapan bol su ve yediklerinin içeriğidir cnm.ne kadar yediğin değil ne yediğin önemlidir laktasyon(emzirme) döneminde...sütü çoğaltan gıdaların başında kaliteli protein ve yeşil sebze meyvelerdir.ben gebelik ve emzirme dönemimde (hala daha) mutlaka yumurtamı yerim sabahları.özellikle beyaz et ve salatayı çok tükettim.ve zaten yaz dönemine gelmişti ilk başları emzirme dönemimin o sebeple booooolca su içerek hem o lohusa teri dedikleri durmak bilmeyen sıkıntılı teri attıktan sonra vücutta su kaybı olmadı ve ödemim olmadı bu sayede....hemde kalan 4 kilomuda bir ayda vermeme vesile oldu...montide aç kalan yok tatlım.menülerine dikkat ettiysen arkadaşların hiç kimse aç kalacak kadar az yemek yemiyor.doyana kadar yiyiyorlar.normalde yemediğimiz şeylerde değil üstelik..hep yaptığımız hergün yediğimiz şeyler....
bende yaklaşık 8 yılı geçkin bir süredir bu şekilde besleniyorum.tabii 5-6 yıldır 2.aşamadayım...çok yemek çok süt yapmaz tatlım,kaliteli süt için stresten uzak durup,bolca sıvı gıda(montide isen şekersiz tabikii) ve düzenli beslenerek kolaylıkla eski kilona geri dönersin..vaktin varsada eşin işten gelince yawrunu ona bıkakıp bir saatte olsa yürü.bu hem kafanı dinlemen için iyi gelecektir.hemde bebeğinle babası başbaşa kalıp nitelikli vakit geçirecektir...sende eve enerji depolayıp dönmüş olacaksın...(ben öyle yaparak atlattım o dönemi,her gün bir saat yürüdüm açık havada,haftada 3 günde step yaptım salonda)
şimdiiiiii............narinim gelelim sanaaa.....canım kilo verdiğim dönemde daha ewelde bir çok kez yazdığım gibi ve burdaki herkesinde yaşadğını yazdığı gibi bu dalgalanmayı yaşaman son derece normal cnm.yediklerimiz kısıtlı olmamasına rağmen diyet psikolojisine kaptırıyoruz zaman zaman kendimizi....istediğimiz hiç bir şeyi yiyemiyoruz gibi geliyor ve amaan boşver ye gitsin dediğimiz çok oluyor.bende yaptım bunları.daha lokmalar boğazımdan geçerken pişmanlık duymaya başlıyordum tatlım..ama yemekten kendimi alıkoyamıyordum.yedikçe yiyesim geliyordu.ama ertesi sabah uyandığımda duyduğum pişmanlığı anlatacağım kelime bulamıyorum...açabilme imkanım olsa midemi açıp içindeki herşeyi atasım gelirdi.niye yaptın bunu iradesiz şey diye kendimi şuçlar dururdum.ağlardım zırlardım,düşe kalka kaldığım yerden tutunurdum diyetime....ben her hafta sonu tartılmazdım kilo vermemişimdir diye on onbeş günde bir bakardım çok kiloluyken ....anaaa bir bakardım bir kilo birbuçuk kilo bazen iki kilo gitmiş.oynaya zıplaya inerdim tartımdan.o gün eteklerim zil çalarak giderdim işe...ağzım kavuşmazdı gülümsemekten,sevinçten....
insanız hepimizin zaman zaman boşluklara düşebiliyoruz ama kısa bir sürede toparlanıp yolumuza devam ediyoruz işte cnm...sende biraz öyle olmuşsun bu çok normal ve geçici bir süreç...sakın ara verme ,şimdi azıcık düşen motivasyonun ara verir sen dahada fazla düşecek ve o rahvetle yiyecek kilo alacaksın sinir sistemin iyice zayıflayıp motivasyon diye bişiy kalmıycak.burdaki bir çok arkadaşımızında tecrübeleri bu doğrultuda tatlım.sakın vazgeçme.bu kadar yol gelmişken geri dönme lütfen...sende bu azmi görmesem bu kadar dil dökmezdim canım inan bana....ve tabii en çokta kendine....azmin sonu başarı....sendede bu azim var tatlım......

sinemugur arkadaşım hoşgeldiniz aramıza...bende sizinle aynı durumdayım...emzikliyim.ama benim ewlat 11 aylık. daha önceki sayfaları okuduysanız ben kilolu değilim.hatta biraz fazla zayıf bile sayılabilirim şu aralar.(180 cm - 57 kg ) gebeliğim süresince de montiyi 2.aşamada sürdürerek 9 kg ile doğuma gittim.bir gün sonra eve geldiğimdede tekrar eski beslenme şekline döndüm.emziriyorum diye extra extra bişeyler yemedim...sütü yapan bol su ve yediklerinin içeriğidir cnm.ne kadar yediğin değil ne yediğin önemlidir laktasyon(emzirme) döneminde...sütü çoğaltan gıdaların başında kaliteli protein ve yeşil sebze meyvelerdir.ben gebelik ve emzirme dönemimde (hala daha) mutlaka yumurtamı yerim sabahları.özellikle beyaz et ve salatayı çok tükettim.ve zaten yaz dönemine gelmişti ilk başları emzirme dönemimin o sebeple booooolca su içerek hem o lohusa teri dedikleri durmak bilmeyen sıkıntılı teri attıktan sonra vücutta su kaybı olmadı ve ödemim olmadı bu sayede....hemde kalan 4 kilomuda bir ayda vermeme vesile oldu...montide aç kalan yok tatlım.menülerine dikkat ettiysen arkadaşların hiç kimse aç kalacak kadar az yemek yemiyor.doyana kadar yiyiyorlar.normalde yemediğimiz şeylerde değil üstelik..hep yaptığımız hergün yediğimiz şeyler....
bende yaklaşık 8 yılı geçkin bir süredir bu şekilde besleniyorum.tabii 5-6 yıldır 2.aşamadayım...çok yemek çok süt yapmaz tatlım,kaliteli süt için stresten uzak durup,bolca sıvı gıda(montide isen şekersiz tabikii) ve düzenli beslenerek kolaylıkla eski kilona geri dönersin..vaktin varsada eşin işten gelince yawrunu ona bıkakıp bir saatte olsa yürü.bu hem kafanı dinlemen için iyi gelecektir.hemde bebeğinle babası başbaşa kalıp nitelikli vakit geçirecektir...sende eve enerji depolayıp dönmüş olacaksın...(ben öyle yaparak atlattım o dönemi,her gün bir saat yürüdüm açık havada,haftada 3 günde step yaptım salonda)
şimdiiiiii............narinim gelelim sanaaa.....canım kilo verdiğim dönemde daha ewelde bir çok kez yazdığım gibi ve burdaki herkesinde yaşadğını yazdığı gibi bu dalgalanmayı yaşaman son derece normal cnm.yediklerimiz kısıtlı olmamasına rağmen diyet psikolojisine kaptırıyoruz zaman zaman kendimizi....istediğimiz hiç bir şeyi yiyemiyoruz gibi geliyor ve amaan boşver ye gitsin dediğimiz çok oluyor.bende yaptım bunları.daha lokmalar boğazımdan geçerken pişmanlık duymaya başlıyordum tatlım..ama yemekten kendimi alıkoyamıyordum.yedikçe yiyesim geliyordu.ama ertesi sabah uyandığımda duyduğum pişmanlığı anlatacağım kelime bulamıyorum...açabilme imkanım olsa midemi açıp içindeki herşeyi atasım gelirdi.niye yaptın bunu iradesiz şey diye kendimi şuçlar dururdum.ağlardım zırlardım,düşe kalka kaldığım yerden tutunurdum diyetime....ben her hafta sonu tartılmazdım kilo vermemişimdir diye on onbeş günde bir bakardım çok kiloluyken ....anaaa bir bakardım bir kilo birbuçuk kilo bazen iki kilo gitmiş.oynaya zıplaya inerdim tartımdan.o gün eteklerim zil çalarak giderdim işe...ağzım kavuşmazdı gülümsemekten,sevinçten....
insanız hepimizin zaman zaman boşluklara düşebiliyoruz ama kısa bir sürede toparlanıp yolumuza devam ediyoruz işte cnm...sende biraz öyle olmuşsun bu çok normal ve geçici bir süreç...sakın ara verme ,şimdi azıcık düşen motivasyonun ara verir sen dahada fazla düşecek ve o rahvetle yiyecek kilo alacaksın sinir sistemin iyice zayıflayıp motivasyon diye bişiy kalmıycak.burdaki bir çok arkadaşımızında tecrübeleri bu doğrultuda tatlım.sakın vazgeçme.bu kadar yol gelmişken geri dönme lütfen...sende bu azmi görmesem bu kadar dil dökmezdim canım inan bana....ve tabii en çokta kendine....azmin sonu başarı....sendede bu azim var tatlım......

Ziligurti, cevabın için çok teşekkürler.Aslında doğumdan kısa bir süre öncesinde plan yapmaya başlamıştım doğum sonrası nasıl besleneceğime ve hangi sporları yapacağıma dair.Ancak yaptığım bütün planlar etrafımdan duyduğum yalan yanlış birçok duyumla ve dürüst olmak gerekirse hem iradesizliğim hem de bebeğimin rıskını keserim korkusuyla hep sonuç bulamadı.Oysaki ne kadar kararlıydım gebeliğimin son iki ayında.Neyse en azından şimdi neler yapacağım konusunda gerçekten fikir sahibi oldum buradaki yazılarınızı okuduktan sonra. Yarın itibariyle bende kendime göre montignac programına uygun bir beslenme düzeni kurup buraya hergün yazacağım.Hem emzirip hem sağlıklı besleneceğim.Bunun ödülü olarakta gereksiz kilolardan kurtulacağım.Temennim bu.Hadibakalım işbaşına kaydirigubbakcemile

Etsuyu konusunda isabetli bir karar almışsın canım, az önce baktım, içinde montiye uymayan malzemeler var, en önemlisi de glutamat!!, kullanmamak en doğrusu, sayende fark etmiş oldum, merciii:))
aman canım o glutamatlar filan mahfediyor bizi... sevindim farketmene, rica ederim canım...olumunekankayizsmile

bir haber daha kitabı istemiştim ya inanamadım bu ne hız az evvl teslim ettiler, hemen okumaya başlıyorum müsadenizle....:kahve:

menüm

kalkınca
4 kayısı bol su

Kahavaltı =
3 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
acılı ezme 2 -3 kaşık kadar
peynir ve zeytin

Öğlen
yoğurtlu patlıcan üzerine kavrulmuş domatesli kıyma mantı nefsim körlendi valla =)
1 tane salatalık

ara
biraz fındık,fıstık
ve kiraz

akşam
peynirli salata
zeytin yağlı bamya
3 tane tavuk burger

Akşam sporum olduğu için akşam öğününe protein ekledim .sadece sebze yediğimde spor sonrası herşeye saldırasım geliyor

spordan sonra ya meyve yada süt içerim

kızlar hepinize merhaba
3 hafta sizleri okuyp birşey yazamamak üzdü ama beni sizleri okumak .ok motive ediyordu beni
alçımı çıkardık ve yeniden aranıza dönmek istiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum tabi sakıncası yoksa
öncelikle tam anlamıyla montiyi daha hiç uygulayamadım muhakak bir taraftan yanlış yaptım ve nasıl düzelticeğimi bulamıyorum
kitabı almak istedim ama yedikçe zayıfla ve ince kal kitabı heryerde tükenmiş görünüyor nasıl ulaşabilirim acaba bu kitaba ???
birde sizleri o kadar okumama rağmen hep hata yapabiliyorum öneriniz var mı?

Back
X