moralim çok bozuk

eebf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
68
0
86
Karabük
kızlar, yarın akşam saat 7 de kız kardeşimin kınası var. bizim evden 2 saat uzaklıkta bir yerde ve 3 vasıtayla gidilebiliyor. Ancak araba olduğu zaman yol da açık olursa çok daha rahat varılabiliyor.
Eşim zaten gideceğim her yere karşı, benim gitmemi istemiyor. Hem ikimiz de çalışıyoruz akşam geç çıkıyoruz yetişemeyiz diye, hem o saatte köprülerde aşırı trafik olur çok yorulurum diyor, hem ben hamileyim diye gitmek zorunda olmadığımı söylüyor hem de 1,5 yaşında bir çocuğumuz var o yıpranır diyor, ayrıca kardeşimle ilgili hiçbir olaya dahil olmak istemiyor. Daha önce çok problem yaşanmıştı hep kardeşim yüzünden. eşim haklı ben de gitmek istemiyorum ama sonuçta bir defa olacak bir şey bu. problem çıkartmanın alemi yok değil mi?
neyse bu arada ben yarın için izin aldım iş yerimden öğleden sonra çıkacağım. araba bir tek bizde var annemleri damat götürecekmiş ama o arabada da bana yer yok. oğluma bakacak kimse de kalmıyor. eşime dedim nolur biz de gidelim diye, ben o trafiğe giremem o saatte , iş yerinden izin de alamam dedi (halbuki alır). sen kendin git dedi.
neyse aradan birkaç saat geçti mesaj atayım dedim, izin aldığımı söyledim. ben çocukla otobüse binerim ordan trene geçerim sonra da minibüsle giderim dedim. bekledim ki siz yorulmayın madem gitmek istiyorsun ben sizi götürürüm desin. nerdeee... çocuğuma yazık o kalabalıkta, babana bırak ben gelince bakarım dedi. yani ben tek başıma hamile halimle 3 vasıta değiştirip kınaya gitmeye çalışacağım ama eşimin umrunda olmayacağım. çok moralim bozuldu kızlar. gitmesem mi diye de düşünmeye başladım ama bu sefer bizimkilerle aram açılacak. gitsem perişan olacağım yollarda. eşim götürse bile artık çenesinden geçilmez. ne yapmalıyım bana akıl verin..

sonuçta o senın kız kardeşin "KARDEŞİN "
kim ne derse desın bence gıtmelısın eskıden aranızad ne sorunlar olduysada unut ..

şu an kardeşinin sana çok ihtiyacı var bencee
cocuklada perişan olmazsın yaa böyle kötü düşünmee ..herseyı guzel dusunkı guzel olsun

eşin çok ayıp etmıs ama bır yandanda sanada kıyamıyor hamılesın dıyee
...
kendı kardesının kınası vs olsa gıtmıcekmıydı yanıı ..kardesı farz etsın en var snakı alt tarafı 2 sattlık yoll ayıpp bencee

Yaptığı çok yanlış eşinin. Yapacak tek birşeyin var kendini acındır. Senin kardeşin olsaydı ben giderdim diye başlayan cümleler kurmaya başla şimdiden cnm.

sağolun kızlar, moral buldum biraz sayenizde insanın haklı olduğu başkası tarafından onaylanınca kendine güveni artıyor.

Kardeş kardeşi bıçaklamış, dönmüş yine kucaklamış diye bir söz var...
ne olursa olsun,kim ne derse desin o sizin kardeşiniz ve böyle mutlu bir gününde gitmezseniz ertesi gün çok pişman olacaksınız

bu senin kardeşin....kanın canın....olur mu bahaneler..acaba kendi kardeşi olsaydı yoktan var ederdi ve giderdi...eşin soğuksa sende onun gibi soğuk olma derim...ne yap ne et gitmen gerekiyor...gitmezsen bu ömür boyu kızkardeşinde eşide unutmayacakardır.....

kardeş bu daha ötesi var mı , eşinin yaptığı çok ayıp

kendi kardeşi olsa 2 gün önceden giderdiniz birde yardım edeceksin derdi

hep erkeklerin ailesi önemli zaten el üstende tutulur herşey onlar için yapılır

kardeşimle ilgili sorunlar yaşandı demişsin. neden bu derece sevmiyor eşin kardeşini?

geçmişe sünger çekip kardeşinizin bu özel ve mutlu gününde bulunmaya bakın.

eşiniz ayıp etmiş. hergün kına gecesi olmuyor ki...

akşam nasıl döneceksiniz peki?

ne olursa olsun gitmelisin sonradan pişman olursun ama iş işten geçmiş olur üzüldüğünle kalırsın
kardeş bu yaa ailenden bi parça onun en mutlu gününde yanında olmayacaksın ne zamn olacaksın
eşininde yaptığı çok ayıp hadi kınaya gitmek istemiyor kendince mazereti var ama sizi götürmekle yükümlü
hemde hamilesin ve 3 vasıta değiştireceksin bu konuda duyarsız olmasını anlayamadım
kendi imkanlarınla bi şekilde gitmeye çalış mutlaka ama eşine tavrını belli et sineye çekme bu durumu bence

Son düzenleme:
arada ne sorunlar çıkmış olsada o senin kardeşin..böyle günlerde kardeşler birbirlerine destek yoldaş olmalı..eğer hamileliğiniz sorunlu değilse gitmeme gibi bir lüksünüzün olduğunu düşünmüyorum..eşiniz gelmek istemeyebilir ama sizin gitmeniz gerekir..arabanız yokmuş hiç olmamış farzedin, kardeşinizle hiçbir problem olmadığını düşünün eliniz iki kanda dahi olsa gitmezmiydiniz?..

ah bu erkeklerr.. bazen ne kadar da düşüncesiz ve anlayışsız olabiliyorlar.. o senin kardeşin sonuçta, herkesten önce senin orda bulunman lazım. ölüm kalım meselesi olmadığı sürece aksi düşünülemez bile. ne şekilde olursa olsun gitmen lazım. ama hadi 3 vasıtayla gittin diyelim. gece nasıl döneceksin geri?

kardeşimle hep kavgalı hep küstük. Taa ki ben doğum yapana kadar. Çocuğu benimseyince yeğeni olarak çok değişti. Hala sorunlarımız oluyor ama eskisi gibi değil. Kardeşim çok terbiyesizdir bana karşı, anneme karşı, eşime karşı.. ama tabi ki her insan değişiyor, o da değişti ve olgunlaştı. ancak eşim, onun bana yaptığı saygısızlıklardan dolayı hep kızgın. çocuk doğmadan önce senin bacın benim kapımdan giremez bile diyordu.
Her neyse.. bence de geçmiş geçmişte kalmalı. biz kalabalık bir aile değiliz teyze amca yok bizim tarafta. kız tarafı olarak ben annem ve yengem olacağız.
geri dönüş için, bilmiyorum. belki erkek tarafından biri bizi bırakır, belki 1 saat durur kendim dönerim belki eşim gelir alır.
aslında eşimi de üzmek ve yormak istemiyorum ama ne yapayım..kardeşimle aram yeni düzeldi bozan taraf ben olmak istemiyorum.
akşam biraz konuşayım bakayım eşimle.

bunu yazdığınıza göre sizde eşinize hak veriyorsunuz

o sizi üzüyor ama kucağın küçük bebek karnında bebek

3 vasıtayla yollarda sürünmene göz yumabiliyor

sen kardeşini affetiysen gitmek istiyorsan eşine laf düşmez bana göre sana saygı duymalı

hadi kardeşin sana karşı terbiyesizlik yaptı onu affetmiyor ama sizin de şuan düşüncenize saygı duymuyor böyle şey mi olur

kendi kınaya katılmayabilir zorlayamazsın ama seni götürüp getirmek zorunda hamilesin küçük yavrun var

sende bunu üzmek yormak olarak mı algılıyorsun

düğüne gidecek misiniz peki

kızkardeşin eşine karşı terbiyesizse eğer, gitmemekte haklı olabilir. ne derece bi terbiyesizlik olduğu önemli.

senin kardeşin, elbet affedceksin. ama eşin çok kırgınsa onu da anlamak gerekebilir...

yine de seni götürmeyi teklif etmeliydi...

Sanki başkasının kınasından bahediyorsunuz. Eşi üzmek ve yormak ne demek yahu; kızkardeşinizin kınası bir kez olur, bunu kacırmayı ya da yabancı gibi bir saat durup dönmeyi nasıl düşünürsünüz?

Uzaktan bir akrabanızın değil ki öz kardeşinizin kınası tabi ki gideceksiniz.. :26:

Acaba gitmesem mi ? diyorsunuz da yadırgadım doğrusu.. Ben olsam ne olursa olsun giderdim..

Eşinizin ekmeğine yağ sürmekten ve bundan sonra da size böyle diretmeler de bulunmasını sağlamaktan başka bir işe yaramaz bu.. Kızkardeşinizi kırmak ta cabası tabi..

2 saat çok uzun bir süre değil.. 12 saatlik yollar biliyorum ben uçakla gidilmedikçe.. Son dakika söylenince ailenizin gideceği arabada yer bulunmaması normal, bizde aylar öncesinden hazırlanılır böyle şeylere.. Neyseee

Kardeşler arasındaki iletişimin başlıca yolu genelde tartışmadır. Bu çoğumuzun
başına gelmiştir. Bir dönüm noktasından sonra farklı bir anlaşma metoduna
geçilir. O nedenle eşiniz bu denli katı olmasın. Yarın öbür gün kime muhtaç
oluruz belli olmaz. Küçük bir aileniz olduğundan bahsetmişsiniz, muhtemelen
sadece bu yüzden bile kardeşiniz çok kıymetlidir sizin için. Bu kıymeti kardeşinize
hissettirmeseniz bile ( şımarır diye ) çevrenizdekilere hissettirin.

Onun en önemli günü, alışılageldiği üzerine bir çoğumuz belki geceyi bile ailemiz
yanında geçirmiştik şimdi. Siz fedakarlık yapıp eşinizle kalmışsınız son ana kadar.
Gidip bir iki saat mutluluğuna ortak olmanızı hakediyordur eminim. Sonra bir
şekilde dönersiniz elbet. Hem vicdanen de rahat olursunuz.

kardeşimin kınası ve düğünü olucak olsa ben zaten akşamdan orada kalırım onun yanında olurum olmam gerkir kuaföre falan her yere giderim onunla senin de onun yanında olman gerekiyor

eşinizden çok size kızdım insan kız kardeşinin özel bi gecesinde kınasında yanında olmak nasıl istemez anlamıyorum .....
hadi eşiniz ayıp etmiş ama gel gelelim wsizde pek gönüllü gitmek istemiyorsunuz.... siz böle benmde gidesim yok mecburum aram acılır die gösteriş amaclı gidiyorsanız bence hiç gitmeyin .... kına düğün gibi merasimler mutluluğu paylaşmak mutlu etmek için gidilir .... tıpkı ölüye gidenin acıssını paylaştığımız gibi .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…