moralim çok bozuk

bu kadarda bencilliğe pess diyorum pesssssss... duyan da ayagının teki protez yada araba kullanamayacak durumda bi hastalığı var zannedecek ....o bu bahane arkadaşım isteyen taksi tutar öle yine gider

arkadaşım, rica ediyorum sen bana yorum yapma. istemiyorum. tarzın hiç hoş değil. onca insan yorum yaptı, hangisi senin gibi yazmış bir bak bakalım. yarın öbür gün senin de bir konun olursa ben de sana yazmam, dert etme.

işinize gelen yorumlar yapmadığım için üzgünüm .. konunuz yoruma açık ister yapar ister yapmam bu sizi ilgilendirmez ... yorum yapılmayacagını istemiyorsanız yada işinize gelmeyen yorumları kaldıramıyorsanız konu açmayacaksınız

caldion 78 :

yüzyüze aynı konuşmayı yapsaydık aynı tepkiyi mi verirdin? hayır. aynı kelimeleri kullanmazdın. burası forum ama karşındaki gerçek insanlar. bazen bunu unutup acımasız yorumlar yapılabiliyor sırf senin için değil, bazıları böyle işte.
neyse lafı uzatmaya gerek yok. mesaim bitti eve gidiyorum

ii istiharetler dilerim .....

Evet aile bağlarının farklı olduğu aşikar.. Neden bilmiyorum ama hiç bir konuya da bu kadar şaşırdığımı hatırlamıyorum :26:

Kardeş bu ya kardeş ötesi yok...

2 saatlik değil 12 saatlik yol olsa bu kadar lafı yapılmaz... :44:

' Eşim kırılır yorulur ' u hiç anlamadım zaten . Eşin niye yoruluyor arkadaşım hamile olan da sensin tek git denilen de sensin...

Zaten 7 mahalle öteden birinin kınasına icabet edermiş gibi gitsem mi gitmesem mi diye düşünülüyorsa da çokta birşey söylemeye gerek yok

Aslında bu arkadaş herkezin gitme boşver

zaten çocuğun var zaten hamilesin demesini beklemiş

Ama kimse söylemeyince bozuldu

Böyle birgünde kardeşinin yanında olmazsan çok kırılır aranız iyiyse bile ileride sana bunu mutlaka dile getirecektir baba evinde geçireceği son günlerinde ve birkez yaşanacak birgünde herkes kardeşlerini yanında görmek ister bırak eşin ne derse desin moralini bozma git ailenin yanında ol.Hatta imkanın varsa bu akşamdan git yarına kadar dinlenmiş olursun.

Aslında bu arkadaş herkezin gitme boşver

zaten çocuğun var zaten hamilesin demesini beklemiş

Ama kimse söylemeyince bozuldu

hahayyy vallahi öle yaa agzımdan aldın ..... yazık böyle bi kardeşim olmasını asla istemezdim .. bemde var 2 çocuğum ikiside küçük nişanı var kardeşimin ona hazırlık yapıyorum 1 ay öncesinden ne giydem sacımı neyle yaptırsam die ... bizimde mesafe 9 saatlik yol ..... kaldı ki arkadasım dahi olsa aynı şeyi yaparım isterse 1 günlük yol olsun .. o yüzden konu sahibinn bakış açısı çok farklı zaten eve gitti farkındaysanız ....

Açıkcası bütün söylenenlere bir cevap bulmasından ben bunu anladım ...:) :)

neyse yolu açık olsun ister gitsin ister gitmesin biz soruyu cevapladık sadece

eşinize cok sinirlendim sizede cok kızdım
ne demek yaa kardesin kınasına gitmemek
yok yorgunmus bilmem ne ama işine geldiği zaman eminim yorgunda olsa gittiği yerler vardır
sadece senin değil eşininde orda bulunması gerekir

ilk yorumlarında gitmek istiyosunda eşini ikna etmeye çalışıyorsun gibi bi havan vardı ama şu üstteki yorumunda seninde niyetin yokmuş onu anladım

canım bizim bulunduğumuz yerle ablamın arası 1100 kilometre ve ben evlendiğim zaman ki( kına gecesi+nikah düğün filanda yapmadık )hiç düşünmeden hemen gelmişti üstelik 6 aylık bebeğiyle.yani insan isterse mesafeler bile engel değil.tabii gerçekten istiyorsa

valla canım kim ne derse desin ben seni anlıyorum
benim kızkardeşim ben ve eşim arasındada çok problemler oldu
uzaktan konuşmak kolay ama yaşayınca kırgınlıklar anlaşılabiliyor
eşim kardeşime karşı çok korumacı ve çok iyimserdi ama o bunu anlamadı
ama yinede düğünündebulundu ve görevini yaptı tabi herkesin mizacı bir değil
eşin ne derse desin sen git kardeşinin kınasına daha sora pişman olma
bırak eşin istemiyorsa gelmesin kardeşinide affet şimdilikk hatasıyla yaşasın
ben öyle yaptım en azından

Kusura bakmayın ama bencillik yaptığınızı düşünüyorum.

Bahsettiğiniz insan kardeşiniz.Kanlı bıçaklı kavga etmiş olsanız yine gidilir kardeşin kınasına.

Kardeşinizden nefret etseniz,anneniz için gitmelisiniz.

Bırakın kınayı ,düğünü, ben kardeşimin doğum gününe 3 yaşında çocuk ve birinede hamileyken 6 saatlik yola gittim.

Kocanızı düşündüğünüzün yarısı kadar anneciğinizi düşünün ve mutlaka gidin o kınaya

Eşi kızkardeşini sevmeyen tek insan ben zannederdim....Çok da üzülürdüm...Demek ki oluyor.Çünkü etrafımda kimi bildiysem hep baldızıyla karısından daha iyi anlaşır insanlar var...Ben gıptayla bakarım.....Kardeşimin düğününde yalnızdım ben....Çok üzülmüştüm kendi halime.....Sevdiremedim kardeşimi.....) 9 senelik evliyim toplamda bir sene barışmış olarak geçirilmedi....Saygı duymaya çalışıyorum.Zorla kimse kimseyi sevemez tabi...zor olsa da bunu kabullenmek.Ama karşılığında ben de saygı bekliyorum...Olmuyor....Okudukça yaram deşildi....Rabbim herkesin gönlüne göre versin.......
İçinizde kalmasın....Sonunda eşinizle kötü olacağınızı da bilseniz gidin derim.Eninde sonunda gönlünü alırsınız,ama kardeşiniz bugününü bir daha göremeyeceksiniz.....Kolaylıklar dilerim..........

İnsan istedikten sonra mesafeler engel değil
bence arkadaşın kendi canı istemiyor gitmek
bizdende gitme dememizi istiyor.
kendine destek arıyor anlaşılan..

Mutlaka gitmelisiniz.

Eşinizi de ikna edin.

İnsanlar için önemli şeyler vardır.

Düğün, cenaze vs.

Gitmezseniz belki de hayatınız boyunca pişman olacaksınız...

Burda kardeşimin kınası var gitsem mi diye sorman bile hata. Kınada kardeşinin gözleri seni aramayacak mı? demeyeceklermi ablan nerde diye. Yada kardeşin gitmezsen bunu ömür billla hatırlamayacak mı. Sıradan bir gün değil ki. Kardeşinin kına gecesi. Kocanla kardeşinin sorunları olabilir ama hiç değilse ailene olan saygıdan onun da gitmesi gerek. Bunları da geç nasıl bir koca ki ufak bir çocuk ve hamile bir kadını tek başına o kadar yolu otobüslerde trenlerde geçirmesine izin verebiliyor ve sen gelip de kocamın ayağı arıyor yoruluyor vs diye onu savunabiliyorsun. Bir gün daha fazla yorulmuş çok mu. Kocan o halde sana sen git diyorsa bu halde inan sana ne kadar değer verdiğini gözden geçir bence. İnat edip gelmeyecekse bu halde yollarda sefil olamam de taksi parasını iste bin taksiye git. Ne diye yollarda rezil olacaksın.

Ben de İstanbul'da yaşıyorum.Geçen gün yeğenimin mezuniyeti için köprü geçtim,kaç km yol gittim.Ama helal olsun iyi ki gittim,o anı kaçırmak istemezdim.
O kadar abartılı,aşılmaz yollar değil.Hele korktuğun-büyüttüğün kadar hiç değil.

Kına bu ya...Kına !
Aileden yakın kadınlar,kızlar toplanacak.
Anneden sonra en yakın kadın kimdir ? Kızkardeş.
Konu komşu,sınıf arkadaşı,dıdısının dıdısı gelecek ama kızkardeşi yok.
Olur mu öyle şey ?

herkese günaydın.
dün akşam problem çözüldü çok şükür eşim bizi götürecek.

değinmeden geçemeyeceğim, bu forumda bazı provakatörler var amaçları heralde forum ortamını kızıştırmak, ilgi toplamak. Biri demiş ki bakın eve gitti keyfine bakacak. nereye gitseydim eve gitmeyip? daha konumu bile okumadan cevap yazmış, okuyanlar bilir kına bu gece olacak, zaten dünden öğleden sonra çıkmak için izin almıştım. karalama olayına giren bu arkadaşların amacı belli zaten günlük hayatta da çıkıyor karşımıza böyle sorunlu tipler.

zaten amacımın gitmemek olduğunu yazanlar: gitmeyeceksem niye işten izin alayım ki, izin hakkımı da yakayım. deli miyim ben? bazıları demiş kıyafetim saçım hazır olur diye, sen nerden biliyorsun benim hazırlığımın olmadığını? biri de demiş ki kız kardeşinin evine git kal, daha yazdıklarımı bile okumadan cevap yazan birileri daha. annemle zaten aynı mahallede oturuyoruz 50 m mesafe var aramızda, niye orda kalayım benim de kocam var çocuğum var bir sorumluluğum var yani, üstelik dün gece kardeşim de kendi şirketinin yemeğine gitmiş evde kimse yoktu yani.

eşimi düşündüğüm için hayretler içinde kalanlar : tabii ki eşimi düşüneceğim. benim için eşim ve çocuklarım herkesten önce gelir yoksa nasıl bir yuva sahibi olunur ki? benim asıl görevlerim kendi evimde.

merak edenler : arabayla gidemeyecek olsaydım eşim de götürmeseydi herhalde gitmezdim. bu da kardeşime bir ders olurdu bugüne kadar yaptığı terbiyesizlikler ve saygısızlıklar için. neler yaşadığımızı bir allah bilir. herkes kardeşiyle iyi olacak diye bir şey yok karşındaki hak etmiyorsa zorlamanın da bir anlamı yok. nişanına gittik, çeyizine gittik, maddi destek sağladık , nihakına da gideceğiz, eee beni zor durumda bırakacaksa kınaya da gitmeyiverirdim, ama şükür eşim anlayışlı çıktı dün akşamki konuşmadan sonra. bazıları ölüm kalım meselesi yapmış bu durumu, hayat sadece kardeşimden ibaret değil.

niye konu açtığımı soranlar: tavsiyeye ihtiyacım vardı eşime ne desem de onu kırmadan ikna etsem diye. bazı arkadaşların fikirleri gerçekten çok işe yaradı teşekkür ediyorum onlara.

dip not: insanlar buraya üzgün olduklarında, kendilerini çaresiz hissettiklerinde konu açıyorlar. adı üstünde bir derdim var. bazı kötü niyetliler de yarayı eşelemeye çalışıyor. eee ne demişler gün gelir devran döner....

kalın sağlıcakla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…