- 3 Haziran 2015
- 36.937
- 119.186
- 798
- 36
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
Eviniz kiradaymişsinEvet öyle diyenlerde var tamamen kapatmak yanlışmış soğuyan evi doğalgazın ısıtması daha zor oluyomuş o yüzden bu ay 2 peteği hiç kapatmıyorum ama bizim odamızdaki petek büyük olduğu için gündüz kapatıyorum orayı bakalım deneme yanılma yöntemiyle en uygun kararı vericembizde salonu kullanmadığımız için oranın kapısı kapalı yakmıyoruz. Malesef bu binada ısı yalıtımı yok ondan dolayı galiba faturamız çok geliyor☹ Her kış çabucak geçse diye iple çekiyorum kış çok uzun ya bu ev yazın bile serin oluyor klima varmış gibi sanki ama hiç iyi değil bu çünkü ev güneş almıyor
38 yaşındayım ilk arabamı 26 yaşımda çalışarak ve kredi ödeyerek aldım. 2 Yıl önce de eşimle birlikte çalışarak biriktirerek ve krediyle ev sahibi olduk. Daha bir 8 yıl daha ÇALIŞARAK ödemeyi planlıyoruz.
yürüyüş yapın hem kilo verirsin hemde kazanç sağlarsinHayır bende hiç kredi almadım. Almayı da düşünmüyorum.
Okuluma minibüs gidiyor o yüzden ulaşım kartı avantajım yok.
O bozuklukları verirken gözlerim yaşlı veriyorum hep o.o
O zaman hem yok olurum hem yorgunluktan zaten ölmüş olurum.yürüyüş yapın hem kilo verirsin hemde kazanç sağlarsin
Çok tatlı çok cimcimeymiş çocukluk halinizBen de bulaşık makinasını 2 lira karşılığı boşaltırdım küçükken . Hatta binaya ilan asmıştım . Beni çağırıyorlardı millet.
insanlar sevimli bulduğu için çağırıyormuş ben de topluma yararlı iş yapıyorum diye havalanıyordumBulaşık makinası boşaltma fabrikası açmayı düşünüyordum 7 yaşındayken
İnşallah Kızım bana çekmezdaha zeki olur
Sevgili konu sahibisKsEsLsEsBsEsK arkadşaların dediği gibi ufak ufak başlayın . Boşuna dememişler damlaya damlaya göl olur . Ya da yapabilirseniz , evde çocuk filan bakın kendi çocuğunuza da arkadaş olur
Gerçi başkasının çocuğuna , küçük bir çocukla bakmak zor . Ben tercih etmem ama aklıma geldi ne bileyim
Vallahi bakın yanımda apartman görevlisi oturuyor şu anda ziyaretime gelmiş, adamı 18 yıldır tanıyorum, maaşını biliyorum, emekli ettik bikaç sene oldu ne kadar ikramiye aldı biliyorum. 2 tane çocuk büyüttü okuttu, evlendirdi,3 tane torunu var. Arabası var, evi var, oğluna da bir ev almıştı yarısını ödedi gerisini oğlu ödüyor. Kızının çocuğunun okul taksitlerini ödüyor haksızlık olmasın diye.. Adam 65 yaşında hala çalışıyor maşallah taş gibi dinç ölene kadar da çalışırım diyor. Yani demem o ki, herkes şanslı olamıyor ama insan bazen de kendi şansını kendisi yaratıyor tırnaklarıyla kazıyor.. Geçim derdi zor Allah herkese kolaylıklar versin ama ben hem üniversite okudum hem çalıştım 17 yaşımdan beri çalışıyorum hatta inanmazsınız belki pirim günümü doldurdum bile bu yaşta ,eşim üniversite okumamış ortaokulda bile çalışmış,hala gece gündüz çalışıyor,kendi işi hariç ek iş yapıyor, biz de bahsettiğiniz rakamlara çalıştık yıllarca yapılacak birşey yok ülke koşulları bu malesef, arabamı aldığımda bekardım, evlenmek için bazı koşulları yıllarca bekledim, keza çocuk yapmak için de aynı şekilde bekledim (hoş şimdi de çocuğum olmadı o da ayrı mesele ama neyse).. Yılların tecrübeleri, bilgi birikimleri ve başarıları, terfileri ile izin verin de asgari ücretin 3-5 tik üstüne çıkabilmiş olalım diymi ama? Bu dirsekleri boşa çürütmedik, bu gözleri az uykusuz bırakmadık, bu kafaları az patlatmadıkkarı koca çalışan, anca kıt kanaat geçimini yapan insanlarda var.4 kişilik bir ailenin düzgün beslenebilmesi için gerekli miktar bugün 2500tl civarında. kirası, elektriği,suyu, doğalgazı kılık kıyafeti hariç. ailede bir diğer kişide asgari ücret ile çalışıp bu giderleri karşılasa, "çalışarak" malesef ev,araba sahibi olamazlar.
Bu konudaki çocuk; bebek.türkiye çok değil, bir kaç yıl öncesine kadar işçi sınıfı için bu kadar pahalı standartları olan bir ülke değildi. o zamanlar geçinen, çocukları olan insanlar şimdi geçinemiyorlarsa ne yapsınlar, onlara yapmasaydınız da denilemez, yaptıklarında hali vakitleri yerinde olan insanlarsa? burada insanları suçlamak yerine, insanlara sadece temel ihtiyaçlarını rahat bir şekilde idame ettirebilecek standartları sağlayamayan devlet büyüklerini eleştirin.
Çok tatlı çok cimcimeymiş çocukluk halinizsesli güldüm gerçekten
Cebimde 100 lira olunca çabuk bittiğini fark ettim.maaş alınca merkez bankasından 100 lira verip 1 liralık alıp kutuya koyuyorum. Sadece yol parası alıyorum. Daha çok gittiğini fark ettimYol parasına. Hayatım okul-evden ibaret. Ders yükümden dolayı da dışarıda çalışamıyorum.
Bu dönem az ders alacağım sırf bu sebepten
Eviniz kiradaymişsin
taşının...
ısı yalıtımlı güneş alan bir yerlere ev tutun...
en zor ayı kış aylari biliyorum
yazin karinca gibi çalışıcaz kışın rahat geçinecegiz o misali..
çok zor allah yardimciniz olsun.
Kumbaram sıkışınca içinden alabileceğim bi şey değil. Kesmek kırmak ya da tornavida ile sökmek gerekecek kumbara tercih edilmeli.Bozuk paraları bende kumbarama atıyordum eve gelince ama yol param çok olunca o
bozuklukları da kullanmak zorunda kalıyorum ben. kenara 20 lira bile atmak çok lüks geliyor
şu an. Ben ne yapayım
Benzer bir yöntem deneyeceğimKumbaram sıkışınca içinden alabileceğim bi şey değil. Kesmek kırmak ya da tornavida ile sökmek gerekecek kumbara tercih edilmeli.
Ben önceleri bir kutuya atıyordum. Ama hiç çoğalmıyordu. Meğerse eşim yol parası olarak ordan yürütüyormuş 1 liraları
Gittim. Sağlam kumbara aldım. Şimdi ben de dahil kimse alamıyor.
Bi de mesela sattığım ürünlerden aldığım paraları bütün olarak saklıyorum. 100 ya da 200 liralık banknotlar şeklinde saklıyorum. Ve kesinlikle bozduramıyorum. Bozulursa gidiyor.
Bir diğer yöntemimde bankada altın hesabim var. Oraya da atıyorum altın hesabı olarak.
Mesela kumbaradan para çıkarıyorum. Bütün olan paraları da ekliyorum
.hemen altın hesabına atiyorum.
Param da bereketli oluyor
. Tatil yapıyorum paramla bazen. Ve eşimden para istemek zorunda kalmıyorum. Aksine o benden istiyor
Bu konudaki çocuk; bebek.
Yani en fazla 1.5 yıl önce dünyada yoktu.
Pahalılık da son 2 3 yıldır çok fazlalaştı.
Maalesef ülkemizde bizler her türlü kararımızın sorumluluğunu almak zorundayız. O devlet erkanına bir şey olmaz ama halk yani bize olur. Hepimiz maaşlı çalışan kişileriz. Maaş kesilse birikim yok ise dımdızlak kalırız. (Aileden miras yok ise)
O yüzden gerekirse içgüdüsel kararlar almamalıyız.
Benim arkadaşım mesela devlette çalışıyor. Eşi özel sektörde ev sahibi olmadan çocuk istemiyorlar. 6 yıllık evli. Bu yıl veya seneye ev alacak duruma geldiler. Ev alip öyle anne olacak nasipse. Işte bu riski azaltmaktır. Nereden baksan istanbulda en az 1500 tl ev kiraları var. En azından kriz durumunda onu ödemek durumunda olmaz.Yoksa olan çocuğa Allah sağlık versin. Bundan sonra korunun dedik. Bir çocuk yetiştirilir ama 2 3 4 cocuk olursa üzgünüm ama asgari ücretle okutamazsin imkansız anca dahi olmaları lazım ki okusunlar. O yüzden buraya yorum yazıldı. Yoksa zamanında benim babam da bir maaşla 4 kardeş yarı aç yarı tok okumuş mesleği olmuş. Ama şu an bu hayal. Önceden olan durumlara kimse çok bir şey demiyor. Şu an ve sonrası için yazıldı.. kimse burada elitizlik yapmadı.. umarım bu hayat pahalılığı geçer. Temel tüketim madde fiyatları iner. Inanın bende 60 tllik peynir 8 tllik süt fiyatları görmekten bıktım. Herkes bıktı.
Vallahi bakın yanımda apartman görevlisi oturuyor şu anda ziyaretime gelmiş, adamı 18 yıldır tanıyorum, maaşını biliyorum, emekli ettik bikaç sene oldu ne kadar ikramiye aldı biliyorum. 2 tane çocuk büyüttü okuttu, evlendirdi,3 tane torunu var. Arabası var, evi var, oğluna da bir ev almıştı yarısını ödedi gerisini oğlu ödüyor. Kızının çocuğunun okul taksitlerini ödüyor haksızlık olmasın diye.. Adam 65 yaşında hala çalışıyor maşallah taş gibi dinç ölene kadar da çalışırım diyor. Yani demem o ki, herkes şanslı olamıyor ama insan bazen de kendi şansını kendisi yaratıyor tırnaklarıyla kazıyor.. Geçim derdi zor Allah herkese kolaylıklar versin ama ben hem üniversite okudum hem çalıştım 17 yaşımdan beri çalışıyorum hatta inanmazsınız belki pirim günümü doldurdum bile bu yaşta ,eşim üniversite okumamış ortaokulda bile çalışmış,hala gece gündüz çalışıyor,kendi işi hariç ek iş yapıyor, biz de bahsettiğiniz rakamlara çalıştık yıllarca yapılacak birşey yok ülke koşulları bu malesef, arabamı aldığımda bekardım, evlenmek için bazı koşulları yıllarca bekledim, keza çocuk yapmak için de aynı şekilde bekledim (hoş şimdi de çocuğum olmadı o da ayrı mesele ama neyse).. Yılların tecrübeleri, bilgi birikimleri ve başarıları, terfileri ile izin verin de asgari ücretin 3-5 tik üstüne çıkabilmiş olalım diymi ama? Bu dirsekleri boşa çürütmedik, bu gözleri az uykusuz bırakmadık, bu kafaları az patlatmadıkYani doğuştan şanslı olmayı bekleseydik o iş biraz zor olurdu demek istiyorum.. Öyle armut piş ağzıma düş olmuyor bu işler.. Allah herkese bileğinin hakkını versin inşallah..
Bende iki yıl bi kenara atıp durduğum bozuklarımla 10gramlık bilezik aldım, oğlumda kumbarasına iki lira üç lira 50kuruş ne bulursa atıyor, okulda etkinlik olunca sinema kahvaltı falan, açıp kumbarayı anne hadi seni sinemaya götüreyim diyor. Bozuk para insanların gözünde değersiz ama çok işe yarıyor bencede.Ben el emeklerimi satıyorum. Ve kazandığımı çoğunlukla biriktiriyorum. Bunun haricinde 1 liraları da biriktiriyorum. Geçen sene 1 çanta 1 lira cıktı bu evden. Altın aldım. Kenara koydum.
Birikim demek her ay kenara 500 lira atmak değildir.
1 liralarda fabrika dikeceğim ben . Az kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?