Moreller Sıfır sıfır sıfır ..

Bizim arabamız 2006 model. Senelik sadece benzin masrafı en az 3000 tl + eğer tatile falan gidersek 4000 Tl . Sigortası+vergisi+muayenesi+bakım masrafları derken toplam en az 6000 tl masrafı var . Bizimkinin vergisi diğer araçlara göre daha az olmasına rağmen bu para gidiyor. Araba garajda bile dursa masraf
+ çocuğumuz var + kiradayız + tek maaşla geçiniyoruz + İstanbul'da kiradayız..
Evet gerçekten zor ama yinede şükrediyorum
Her ay kredi kartına borçlanarak geçiniyoruz, ay sonu ödeyip tekrar borçlanıyoruz o şekilde...tabi ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Mesela şuan evde sadece 2 tane petek yanıyor. Geçen ay 3 petek yakmıştım ama yarım gün yanardı yani sadece akşamdan sabaha kadar.Gündüzleri kapatırdım ona rağmen 285 lira fatura geldi☹
Bu ay da böyle deneyeceğim bakalım
Allah herkesin yardımcısı olsun
evde iki tane petekle geçirse doğalgaz faturaniz değişmiyor.
bence her odaları açin aynı gelir belki de bide ev ısı yalıtımlısa..
nasıl olucak biz iki odayı kullanmiyoruz maalesef..

Hiç yoktan bin kat iyi.

Insanlar para tutmayı ve biriktirmeyi bilmiyor. Net.
Bozuk paraları bende kumbarama atıyordum eve gelince ama yol param çok olunca o
bozuklukları da kullanmak zorunda kalıyorum ben. kenara 20 lira bile atmak çok lüks geliyor
şu an. Ben ne yapayım:KK42:

Aldığı maaşın yarısını kreşe falan verse kalan yine eline 3-5 kuruş fayda olur
İşte öyle bir dengesizlik var ki piyasada. Kurulu bir iş Yoksa şu an asgari ile başlayacak hatta 400-500 ü geri alan şirketler var. Kreşler 1500 civarı. Yol parası, giyim kıyafet derken astarı yüzünü geçiyor. Maaşı iyi olanlar için tabi ki ayrı mesele.

Merhaba hanımlar
1 haftadır ufak bir hastalık geçiriyorum .
Biraz bu hastalıkla aydınlanma yaşadık .
Gece 3 kez hastaneye gitmemiz gerekti ..
Hep birisini aramamız gerekti ..
Taksi cagirsak hastaneye 80 TL yaziyor ..
Biz bir gecede 3 kez gidip gelmek zorunda kaldık ..
Ufak bebeğim olduğu için yatisi kabul edemedim.
Eşimle arabamız yok birikimimiz yok ..
Hiç kıyıda köşede 5 kurusumuz yok .
Ben hasta oldum bunu bir şekilde atlattık eşim avans çekti bir şekilde hallettik.
Ama bizim ufak bebeğimiz var .
Ya Allah korusun ona birşey olsa ..( diye düşünmeye başladık )
Birşeyler yapmamız gerekiyor ama ne ?
Kredi cekemiyoruz ..
Kara listede esim .
Başkasına kredi çekti ödemeyince eşime kaldı esimde ödeyemeyince kara listeye düştü ( çektiği kişi abisi ) bize geri odemeside imkansız ..
Para deseniz zaten biriktiremiyoruz ..
3.5 kuruş biriksede sıkıssak hemen açıyoruz kumbarayi anlicaaginiz ay sonunu zor getiriyoruz elektirik su doğalgaz derken ay sonunu bile getiremiyoruz desek yeri ..
Etrafimizdakiler ev alıyor araba alıyor nasıl alıyor bilmiyorum .. düşünüyoruz napsak diye ama bir çıkar yolu yok neler yapabiliriz aceba ?? Çok kötü durumdalar dediğimiz çoğu kişi birden ev araba alıyor nasıl yapıyorlar bilmiyoruz ..
Soyle kııı Bı yerlerden kısarak oluyo bu işler.mesela evlenince borca girmeden düğün yaparak sonrası borc odenmeyınce Bı sekılde bırıkıyor

araba bu devirde ihtiyaç, büyük nimet..

hatrı sayılır bir gelirim olduğu halde cesaret edemiyorum ben bebeğe vs. zor gerçekten

Bu zamanda kimseye kefil olunmaz ilk önce bunun farkında olmanız lazımdı abiniz bile olsa çünkü herkes zor durumda ödeme gücü yok
Çalışmanız lazım ama onada sıcak bakmıyorsunuz bu şekilde yapacak pek bişey yok
Herkes çok iyi şartlarda çok iyi paralar kazanmıyor
Ama çaba harcıyor emek sarfediyor
Nasıl ev alıyorlar nasıl araba alıyorlar anlamıyorum dediğiniz insanlar karı koca canını dişine takıp çalışıyor yıllarca kredi ödüyorlar
Ya evde bişeyler yapıp satmalısınız ya da
çalışmalısınız başka türlü tek maaşla geçinmek çok zor

Yol parasına. Hayatım okul-evden ibaret. Ders yükümden dolayı da dışarıda çalışamıyorum.
Bu dönem az ders alacağım sırf bu sebepten
kredi felan mi aliyorsunuz? alıyorsaniz değerlendirirsin..
ben hiç kredi almadim:)
ben ünv okurken çok iyi birikm yaptım bak..
hiç zordegil Kenarda 20 lira koymak..
2008-2010 yıllında ünv okudum ve ben otobüsle gidip geldim okula..
30 dklıktı.. babam hergün 10 lira verirdi... aylık 200 ediyor yani hesabimda...
o 3lira cebimde kalirdi harcamazdim...
yemek parasini ayrı verirdi babam. 20liralık yemek parasiydi..
ben o 3 lira hergün kumbaraya atardim yahu...
aylık 60 ediyor:KK70:
gerçekten çok rahat bir öğrenciydim.. :KK70:
bi yolu bulup tutumluluk ederdim:)

evde iki tane petekle geçirse doğalgaz faturaniz değişmiyor.
bence her odaları açin aynı gelir belki de bide ev ısı yalıtımlısa..
nasıl olucak biz iki odayı kullanmiyoruz maalesef..

Evet öyle diyenlerde var tamamen kapatmak yanlışmış soğuyan evi doğalgazın ısıtması daha zor oluyomuş o yüzden bu ay 2 peteği hiç kapatmıyorum ama bizim odamızdaki petek büyük olduğu için gündüz kapatıyorum orayı bakalım deneme yanılma yöntemiyle en uygun kararı vericem😒 bizde salonu kullanmadığımız için oranın kapısı kapalı yakmıyoruz. Malesef bu binada ısı yalıtımı yok ondan dolayı galiba faturamız çok geliyor☹️ Her kış çabucak geçse diye iple çekiyorum kış çok uzun ya bu ev yazın bile serin oluyor klima varmış gibi sanki ama hiç iyi değil bu çünkü ev güneş almıyor 😞

kredi felan mi aliyorsunuz? alıyorsaniz değerlendirirsin..
ben hiç kredi almadim:)
ben ünv okurken çok iyi birikm yaptım bak..
hiç zordegil Kenarda 20 lira koymak..
2008-2010 yıllında ünv okudum ve ben otobüsle gidip geldim okula..
30 dklıktı.. babam hergün 10 lira verirdi... aylık 200 ediyor yani hesabimda...
o 3lira cebimde kalirdi harcamazdim...
yemek parasini ayrı verirdi babam. 20liralık yemek parasiydi..
ben o 3 lira hergün kumbaraya atardim yahu...
aylık 60 ediyor:KK70:
gerçekten çok rahat bir öğrenciydim.. :KK70:
bi yolu bulup tutumluluk ederdim:)
Hayır bende hiç kredi almadım. Almayı da düşünmüyorum.
Okuluma minibüs gidiyor o yüzden ulaşım kartı avantajım yok.
O bozuklukları verirken gözlerim yaşlı veriyorum hep o.o

Herkes ne kadar iyi tanıyo konu sahibini, yorumlarda baya kişilik analizleri var.
bu bdv de hayf alma yeri olmuş artık.
kadın çalışma imkanım yok diyor herkes bastıra bastıra ÇALIŞ demiş herkesin ÇALIŞMA imkanı olamayabilir çocukla!
Konu sahibi siz eğer herhangi bi ödediğiniz borç yoksa ufak ufak birikim yapın ve unutun, yani bi kumbara yapın ve belli bi tarih belirleyip hiç açmayın mecbur kalmadıkça. Ve kesinlikle planlı harcama yapın ihtiyaç olmayan hiçbirşey almayın. Etrafınıza da haber salın evden veya çocuğunuzla yapabileceğiniz bi iş çıkar belki.

Merhaba hanımlar
1 haftadır ufak bir hastalık geçiriyorum .
Biraz bu hastalıkla aydınlanma yaşadık .
Gece 3 kez hastaneye gitmemiz gerekti ..
Hep birisini aramamız gerekti ..
Taksi cagirsak hastaneye 80 TL yaziyor ..
Biz bir gecede 3 kez gidip gelmek zorunda kaldık ..
Ufak bebeğim olduğu için yatisi kabul edemedim.
Eşimle arabamız yok birikimimiz yok ..
Hiç kıyıda köşede 5 kurusumuz yok .
Ben hasta oldum bunu bir şekilde atlattık eşim avans çekti bir şekilde hallettik.
Ama bizim ufak bebeğimiz var .
Ya Allah korusun ona birşey olsa ..( diye düşünmeye başladık )
Birşeyler yapmamız gerekiyor ama ne ?
Kredi cekemiyoruz ..
Kara listede esim .
Başkasına kredi çekti ödemeyince eşime kaldı esimde ödeyemeyince kara listeye düştü ( çektiği kişi abisi ) bize geri odemeside imkansız ..
Para deseniz zaten biriktiremiyoruz ..
3.5 kuruş biriksede sıkıssak hemen açıyoruz kumbarayi anlicaaginiz ay sonunu zor getiriyoruz elektirik su doğalgaz derken ay sonunu bile getiremiyoruz desek yeri ..
Etrafimizdakiler ev alıyor araba alıyor nasıl alıyor bilmiyorum .. düşünüyoruz napsak diye ama bir çıkar yolu yok neler yapabiliriz aceba ?? Çok kötü durumdalar dediğimiz çoğu kişi birden ev araba alıyor nasıl yapıyorlar bilmiyoruz ..
Ben konusunca banlaniyorum. Allah akil fikir versin diyorum sadece

Çağımızın en büyük sorunlarından biri bu bence. Bir aile geçindirecek para kazanmadan evlenmek üstüne bir de çocuk yapmak. Planlı yaşamak lazım. Allah rızkını verir diyip çocuk yapılmaz.
Gecen bi konuda bunu yazdim diye saldirdilar. Gardinizi alin

Çağımızın en büyük sorunlarından biri bu bence. Bir aile geçindirecek para kazanmadan evlenmek üstüne bir de çocuk yapmak. Planlı yaşamak lazım. Allah rızkını verir diyip çocuk yapılmaz.

türkiye çok değil, bir kaç yıl öncesine kadar işçi sınıfı için bu kadar pahalı standartları olan bir ülke değildi. o zamanlar geçinen, çocukları olan insanlar şimdi geçinemiyorlarsa ne yapsınlar, onlara yapmasaydınız da denilemez, yaptıklarında hali vakitleri yerinde olan insanlarsa? burada insanları suçlamak yerine, insanlara sadece temel ihtiyaçlarını rahat bir şekilde idame ettirebilecek standartları sağlayamayan devlet büyüklerini eleştirin.

Çocuk yokken birsuru iş buluyordum.. simdi bulamıyorum.. şey gibi dusunuyo işverenler galiba.. arkasinda kuyruğu var ise gelmemesi işi bırakması sık izin kullanması çok olur tecrübesi de yok gibisinden.. simdi kac yeri aradım önce gel diyorlar çocuk var deyince olmaz diyorlar.. tecrübe olsaydı çocuk olsa bile iş bulabilirdim presli yerlerde en azindan

Back
X