Erkek İnfertilitesi morfoloji bozukluğu için ne kullandı eşlerinizzzz???

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
antalyada yaptran çok galiba antalya tüp bebek merkezinde yaptıran varmı? sayı ve morfolojisi düşük olup,benim dr murat beydi...

bizim sayı iyiydi ama morfoloji sıfır olarak yaptırdık kemel bey morfolojinin o kadar önemli olmadıgını söyledi.iki kere tüp bebek yaptırdık ikincisi dondurulmuştu malesef.belki sıfır olarak yaptırıp hamiş olanda vardır. kemal bey ve ekibi yalnız çok iyiydi.ben morfolojinin önemini burda okuduktan sonra ögrendim.

aşılama neden boşuna olur dedi

sperm sayısı deişiyo geçen ay toplam 120 milyon du konsantrasyon 38 milyondu.bu ay 21 milyon olmuş..ileri hızlı %0.morfoloji ile şansınız yok denecek kadar az dedi.yani normal yolla olmasına yakın aşılama dedi.benim rahmimde eğrilik varmış.tüp bebek öncesi düzelticekmiş.düşük olmasın diye sanırım.

birde arkadaşlar neden jinekologlar bu morfolojiyi önemsemiyorlar anlamadım.bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.önemli degilse niye teste koymuşlar degil mi?

birde arkadaşlar neden jinekologlar bu morfolojiyi önemsemiyorlar anlamadım.bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.önemli degilse niye teste koymuşlar degil mi?

haklısın bazı dr lar dikkate almıyor bazıları ise önemli diyor.sanırım sayı ve hareket fazla ise morfolojinin pek önemi yok.mesela doktor bana morfoloji ile ilgili tek kelime etmedi.sadece sayı ve harekete byorum yaptı.ben de anlamış deilim

bizi doktorda morfoloji üzerin konuştu antalya tüp bebek mrzinde murat bey morfoloji sorununuz var dedi benimde anlamadığım madem tüp bebekte eniyi sperm koyuluyo neden morfoloi önemli zten kalitesi iyi olanı yüklemiolar mı şekli bozuk olanı ayırt etmiyolar mı neyse ben şimdi bu akşam ankaraya gidiyorum yarın kaan ayosa muayene olucak eşim belli bi tedavi olmadan tüp bebek denemek istemiyoum kime inanıcağımızı şaşıdık valla

Son düzenleme:

merhaba arkadaşlar.

beş buçuk senelik evliyim, son 1,5 senedir çocuk istiyoruz ve istediğimizin 6. ayında eşimin spermlerinin çok sorunlu olduğunu öğrendik. sayı 1.000.000 ileri hareket çok az (şimdi tam hatırlamıyorum), morfoloji %4 (ama sonradan onun da öyle olmadığı anlaşıldı)bu arada istanbul ünlü bir üroloğa gittik, kendisi marmara universitesi tıp fakültesi dekanlığı da yapmış bir bey. onun muayeneleri, renkli doppler ve tam bir üroloji testi sonucunda ne hormonsal ne de işlevsel bir bozukluk ve varikosel olmadığı ortaya çıktı.

hemen tüp bebeğe karar verdik. yalnız öncesinde 2 ay kadar keçiboynuzu kürü, korean gingseng, çinko, selenyum ve e vitamini kullandık. bir gün korean gingseng ve e vitamini, diğer gün çinko ve selenyum veriyordum çok yüklenmemek için. neyse çok uzattım sonuç olarak yumurta toplama gününde eşimin spermlerinde ileri hareket oldukça artmıştı, sayı düşmüş, morfoloji ise aslında çok daha kötüymüş... ilk denememiz kimyasal gebelikle sonuçlandı maalesef temmuz ayında. yalnız 2 adet embriyom donduruldu ve kaliteleri oldukça iyiydi.. 4ba ve 3aa.

aralık ayında dondurulmuş embriyom ile denedik. çözüldüğünde kalitesi 4ba dan 6aa ya yükseldi herşey harikaydı ama maalesef o da boş gebelik oldu ve kürtaj oldum.. ilk denememizi yaptığımız merkezden aldığımız dosyamızın her sayfasında morfoloji çok kötü!!! şeklinde notlar vardı.. eşimin morali çok bozuldu. şimdi yeni bir deneme yapmadan önce bende proxeed plus ve keçiboynuzu kürü uygulamayı düşünüyorum..morfoloji kötü diye mi böyle sonuçlar aldık onu da bilemiyorum. sizce tüm tahlillerle kaan beye mesaj atmam yararlı olur mu??

Son düzenleme:

bence şansını bir dene.eger mümkünse ankaraya gidip muayenede olabilir eşin.sayı düşükmüş.proxeed plus kulanırsa artabilir.en az 6 ay kullanması gerekiyor.keçi bonuzu kürüde faydalı olabilir.

bence şansını bir dene.eger mümkünse ankaraya gidip muayenede olabilir eşin.sayı düşükmüş.proxeed plus kulanırsa artabilir.en az 6 ay kullanması gerekiyor.keçi bonuzu kürüde faydalı olabilir.

yukarıdaki mesajıma ekledim canım istanbullu ünlü bir üroloğa gittik, kendisi marmara universitesi tıp fakültesi dekanlığı da yapmış bir bey (prof.dr. atıf akdaş) onun muayeneleri, renkli doppler ve tam bir üroloji testi sonucunda ne hormonsal ne de işlevsel bir bozukluk ve varikosel olmadığı ortaya çıktı. herhangi bir tedavi vermedi bize. yardımcı üreme tekniklerine yönlendireceğiz sizi dedi. bir daha kendisiyle görüşmedik zaten.

merhaba suuperisi sizin sorun neydi morfoloji kaçtı.doktor ne önerdi.çok soru soruyordum galiba

canım bu benim hocaya mailim..

hocam merhaba..iyi çalışmalar..sizin
> çalışmalarınızı internet aracılığıyla duydum..bir kaç sorum
> olacak ama inşallah rahatsızlık vermem..hocam 26
> yaşındayım..eşim ise 30..2,5 yıılık evliyim..sadece 6 ay oks den
> sonra hiç bir korunma yöntemi kullanmadık..ben kadına yapılacak
> tüm testleri yaptırdım(hormon,hsg,usg) ve bir problem
> yok..eşimin de kan ve spermiyogramına bakıldı..kan değerleri
> normal ama spermiyogramında morfoloji (kruger e göre) centrium
> tüp bebek merkezinin lab.da% 2 gazi ünv lab. da ise % 0
> çıktı..gazi ünv.üroloji prof. e gittik...varikosel olmadığını
> morfolojinin tedavi edilmediğini aşılama ve sonrasında tüp bebek
> yapılabileceğini söyledi..hocam biz 2 kez aşılama yaptırdık ve
> tutmadı..önümüzdeki ay tüp bebek yaptırıcaz..fakat eğer bu
> durumdan kaynaklı yine tüp bebek tedavimiz olumsuzlukla
> sonuçlanacaksa boşa kürek çekiyor olacağız...1 aydır eşim bir
> dr.un tavsiyesi olmadan e vit.ve proxeed plus ı kullanmaya
> başladık..hocam eğer bu morfoloji bozukluğunun bi tedavisi varsa
> sizin muaynanenize gelip tedavi olmak istiyoruz..biz boşa kürek
> çekmek istemiyoruz..ilk başta tedavi olsun eşim daha sonra tüp
> bebek yaptıralım istiyorum...hocam çok uzun bir mail oldu lütfen
> kusuruma bakmayın...cevaplarsanız çok ama çok mutlu
> olurum..şimdiden teşekkürler...iyi
> çalışmalar..

hocanın bana cevabı
Tüp bebek için acele etmeyin. Ben size önce sabahları 1 adet Endol tablet, akşamları da yine 1 adet Trental 400 mg tablet kullanmanızı önereceğim. 1 ay sonra ise hormonlara tekrar bakıp, testisleri uyarıcı bir tedavi verip, bunun arkasından tüp bebek yapılmasını önereceğim. Bu konuda ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ sayfasından daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS

gittiğimizde çok bekledik ama deydi bence..bizim sadece morfoloji bozuk..başka bi sorun yok..hoca çok ilgili ama çok yoğun...bize bide tetradoks die antibiyotik veri.1hafta sonra orda spermiyogram yapılacak...bakalım hayırlsı...

canım bence mail at sonra müsait bi zamanda muhakkak görünün hocaya...

canım bence mail at sonra müsait bi zamanda muhakkak görünün hocaya...

ya şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca ben de mutlaka danışmak istiyorum.. akşam eve gidince raporlarımızı önüme alıp detaylı bir mail yazacağım hocaya. cevabına göre de dediğin gibi gider görünürüz. belki bebeğime vesile olmuş oldunuz canım, Allah razı olsun..

7 de otobüs iniyo zaten 8 de orrd olruz açılmaş olsa bile. tahlil fan istedimi sizden akşa döncektik dönebiriyizki?
canım 1 hafta sonra spermiyogrm için gitcez..tahilil isteyebilir ama siz memleketinizde yaptırırsınız.konuş hocayla ankara dışından geldik de.çoookkk anlayışlı zaten..

ewt mutlaka danış cnm..eğer müsait olursanızda gidip görüşmenizi tavsiye ederim..hoca sadece kısırlığa bakıo..inşallah canım..inşallah en kısa zamanda hepimiz kavuuruz bebeğimize...sendende Allah razı olsun ne demek:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…