antalyada yaptran çok galiba antalya tüp bebek merkezinde yaptıran varmı? sayı ve morfolojisi düşük olup,benim dr murat beydi...
aşılama neden boşuna olur dedi
sperm sayısı deişiyo geçen ay toplam 120 milyon du konsantrasyon 38 milyondu.bu ay 21 milyon olmuş..ileri hızlı %0.morfoloji ile şansınız yok denecek kadar az dedi.yani normal yolla olmasına yakın aşılama dedi.benim rahmimde eğrilik varmış.tüp bebek öncesi düzelticekmiş.düşük olmasın diye sanırım.
birde arkadaşlar neden jinekologlar bu morfolojiyi önemsemiyorlar anlamadım.bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.önemli degilse niye teste koymuşlar degil mi?
haklısın bazı dr lar dikkate almıyor bazıları ise önemli diyor.sanırım sayı ve hareket fazla ise morfolojinin pek önemi yok.mesela doktor bana morfoloji ile ilgili tek kelime etmedi.sadece sayı ve harekete byorum yaptı.ben de anlamış deilim
bizim sayı iyiydi ama morfoloji sıfır olarak yaptırdık kemel bey morfolojinin o kadar önemli olmadıgını söyledi.iki kere tüp bebek yaptırdık ikincisi dondurulmuştu malesef.belki sıfır olarak yaptırıp hamiş olanda vardır. kemal bey ve ekibi yalnız çok iyiydi.ben morfolojinin önemini burda okuduktan sonra ögrendim.[/QUOTE
2.tüp bebek denemem olursa bende kemal beye geçicem murat beyde iyiydi ama kemal beyin başarı oranı daha fazla diye duydum ben ne dersin ?
bizim sayı iyiydi ama morfoloji sıfır olarak yaptırdık kemel bey morfolojinin o kadar önemli olmadıgını söyledi.iki kere tüp bebek yaptırdık ikincisi dondurulmuştu malesef.belki sıfır olarak yaptırıp hamiş olanda vardır. kemal bey ve ekibi yalnız çok iyiydi.ben morfolojinin önemini burda okuduktan sonra ögrendim.[/QUOTE
2.tüp bebek denemem olursa bende kemal beye geçicem murat beyde iyiydi ama kemal beyin başarı oranı daha fazla diye duydum ben ne dersin ?
murat beyde iyi .zaten benim yumurta toplama işlemini hasan bey kontrollerimi seda hanım ve murat bey transferimide kemal bey yapmıştı.senin eşinin sorunu neydi.
murat beyde iyi .zaten benim yumurta toplama işlemini hasan bey kontrollerimi seda hanım ve murat bey transferimide kemal bey yapmıştı.senin eşinin sorunu neydi.
Bende antalya tüp bebek merkezinde kemel beye gidicem.ama takiplerimi kendi doktorum yapcak.sadece toplama ve transferi kemel bey yapcak sanırım..
merhaba arkadaşlar.
beş buçuk senelik evliyim, son 1,5 senedir çocuk istiyoruz ve istediğimizin 6. ayında eşimin spermlerinin çok sorunlu olduğunu öğrendik. sayı 1.000.000 ileri hareket çok az (şimdi tam hatırlamıyorum), morfoloji %4 (ama sonradan onun da öyle olmadığı anlaşıldı)
hemen tüp bebeğe karar verdik. yalnız öncesinde 2 ay kadar keçiboynuzu kürü, korean gingseng, çinko, selenyum ve e vitamini kullandık. bir gün korean gingseng ve e vitamini, diğer gün çinko ve selenyum veriyordum çok yüklenmemek için. neyse çok uzattım sonuç olarak yumurta toplama gününde eşimin spermlerinde ileri hareket oldukça artmıştı, sayı düşmüş, morfoloji ise aslında çok daha kötüymüş... ilk denememiz kimyasal gebelikle sonuçlandı maalesef temmuz ayında. yalnız 2 adet embriyom donduruldu ve kaliteleri oldukça iyiydi.. 4ba ve 3aa.
aralık ayında dondurulmuş embriyom ile denedik. çözüldüğünde kalitesi 4ba dan 6aa ya yükseldi herşey harikaydı ama maalesef o da boş gebelik oldu ve kürtaj oldum.. ilk denememizi yaptığımız merkezden aldığımız dosyamızın her sayfasında morfoloji çok kötü!!! şeklinde notlar vardı.. eşimin morali çok bozuldu. şimdi yeni bir deneme yapmadan önce bende proxeed plus ve keçiboynuzu kürü uygulamayı düşünüyorum..morfoloji kötü diye mi böyle sonuçlar aldık onu da bilemiyorum. sizce tüm tahlillerle kaan beye mesaj atmam yararlı olur mu??
bence şansını bir dene.eger mümkünse ankaraya gidip muayenede olabilir eşin.sayı düşükmüş.proxeed plus kulanırsa artabilir.en az 6 ay kullanması gerekiyor.keçi bonuzu kürüde faydalı olabilir.
merhaba suuperisi sizin sorun neydi morfoloji kaçtı.doktor ne önerdi.çok soru soruyordum galiba
çoookk güzl bende perşembe sabahı odayım memnun kaldığına sevindim inşallah bizede güzel şeyler söyler hadi hakkımızda hayırlısı
sayı 6 milyon hareketliliği iyi morfoloji %1 yumurta rezrvim iyimiş ilk tüp bebek ekimde yptk negatif 2. demem yapmadan önce yarın ankraya gidiyorum kaan beye en zından değerler biraz yükselir ben iğneleri kendim yaptım kontrollerini burdaki doktorum yaptı toplamayı yüklemeyide murat bey yaptı kemal beyi çok öneriyolar onun için kemal beye yaptırmak isstiyorum 2. yi
merhaba arkadaşlar.
beş buçuk senelik evliyim, son 1,5 senedir çocuk istiyoruz ve istediğimizin 6. ayında eşimin spermlerinin çok sorunlu olduğunu öğrendik. sayı 1.000.000 ileri hareket çok az (şimdi tam hatırlamıyorum), morfoloji %4 (ama sonradan onun da öyle olmadığı anlaşıldı)bu arada istanbul ünlü bir üroloğa gittik, kendisi marmara universitesi tıp fakültesi dekanlığı da yapmış bir bey. onun muayeneleri, renkli doppler ve tam bir üroloji testi sonucunda ne hormonsal ne de işlevsel bir bozukluk ve varikosel olmadığı ortaya çıktı.
hemen tüp bebeğe karar verdik. yalnız öncesinde 2 ay kadar keçiboynuzu kürü, korean gingseng, çinko, selenyum ve e vitamini kullandık. bir gün korean gingseng ve e vitamini, diğer gün çinko ve selenyum veriyordum çok yüklenmemek için. neyse çok uzattım sonuç olarak yumurta toplama gününde eşimin spermlerinde ileri hareket oldukça artmıştı, sayı düşmüş, morfoloji ise aslında çok daha kötüymüş... ilk denememiz kimyasal gebelikle sonuçlandı maalesef temmuz ayında. yalnız 2 adet embriyom donduruldu ve kaliteleri oldukça iyiydi.. 4ba ve 3aa.
aralık ayında dondurulmuş embriyom ile denedik. çözüldüğünde kalitesi 4ba dan 6aa ya yükseldi herşey harikaydı ama maalesef o da boş gebelik oldu ve kürtaj oldum.. ilk denememizi yaptığımız merkezden aldığımız dosyamızın her sayfasında morfoloji çok kötü!!! şeklinde notlar vardı.. eşimin morali çok bozuldu. şimdi yeni bir deneme yapmadan önce bende proxeed plus ve keçiboynuzu kürü uygulamayı düşünüyorum..morfoloji kötü diye mi böyle sonuçlar aldık onu da bilemiyorum. sizce tüm tahlillerle kaan beye mesaj atmam yararlı olur mu??
Allah yardımcınız olsun cnm..sabah çok erken gidip sıraya girin çok beklersiniz...
canım bence mail at sonra müsait bi zamanda muhakkak görünün hocaya...
canım 1 hafta sonra spermiyogrm için gitcez..tahilil isteyebilir ama siz memleketinizde yaptırırsınız.konuş hocayla ankara dışından geldik de.çoookkk anlayışlı zaten..7 de otobüs iniyo zaten 8 de orrd olruz açılmaş olsa bile. tahlil fan istedimi sizden akşa döncektik dönebiriyizki?
ewt mutlaka danış cnm..eğer müsait olursanızda gidip görüşmenizi tavsiye ederim..hoca sadece kısırlığa bakıo..inşallah canım..inşallah en kısa zamanda hepimiz kavuuruz bebeğimize...sendende Allah razı olsun ne demek:)ya şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca ben de mutlaka danışmak istiyorum.. akşam eve gidince raporlarımızı önüme alıp detaylı bir mail yazacağım hocaya. cevabına göre de dediğin gibi gider görünürüz. belki bebeğime vesile olmuş oldunuz canım, Allah razı olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?