gittiğimizde çok bekledik ama deydi bence..bizim sadece morfoloji bozuk..başka bi sorun yok..hoca çok ilgili ama çok yoğun...bize bide tetradoks die antibiyotik veri.1hafta sonra orda spermiyogram yapılacak...bakalım hayırlsı...
peki sizin fsh kaç bizimki 2,12 burdan baktıgım kadarıyla düşük gibi. inşallah faydası olur.ilaçların.proxeed plus keçi boynuzu kürü gibi şeyler kullanıyormusunuz.
benim eşimin fsh kaç bilmiyoruz bi de bu mu vardı.hiç gitmedi ki üroloğa..sanırım gitmez çünkü kadın doğum doktorumuz gitme dedi ona((
yukarıdaki mesajıma ekledim canım istanbullu ünlü bir üroloğa gittik, kendisi marmara universitesi tıp fakültesi dekanlığı da yapmış bir bey (prof.dr. atıf akdaş) onun muayeneleri, renkli doppler ve tam bir üroloji testi sonucunda ne hormonsal ne de işlevsel bir bozukluk ve varikosel olmadığı ortaya çıktı. herhangi bir tedavi vermedi bize. yardımcı üreme tekniklerine yönlendireceğiz sizi dedi. bir daha kendisiyle görüşmedik zaten.
ne için gitme dediki tedavide önce erkegin görünmesi gerekirmiş çünkü onlar için bir semen analizi ile ne oldugu anlaşılabiliyor.
semen analizlerine kadın doğumcular baktı.ürolojiye gerek yok dedi zaten varikosel ameliyatı nermiyoruz dedi dr.
eşim evlenmeden 5 yıl önce varikosel ameliyatı olmuş zaten.yani bu varikosel tekrarlıyo olabilir mi.bide bizim dr olmayın sakın ameliyat dedi.ikna edebilsem eşim çookkk inat gitmez.bence biran önce iyi bir ürologa görünsün.varikosel olup olmadıgını onlar bilemezler.
ya şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca ben de mutlaka danışmak istiyorum.. akşam eve gidince raporlarımızı önüme alıp detaylı bir mail yazacağım hocaya. cevabına göre de dediğin gibi gider görünürüz. belki bebeğime vesile olmuş oldunuz canım, Allah razı olsun..
hikayeni okudum canım problemlerimiz hemen hemen aynı,
size bir test daha tavsiye edeceğim yaptırmış olabilirsiniz ama sanmıyorum
dfı diye bir test var spermin dnasını inceliyor değerlerin düşük olmasında etkili olabilir
biz henüz yaptıramadık ama en yakın zamanda bizde yaptıracağız benimde 2 negatifim var ve morfolojimiz oldukça kötü...
minnik ne yaptı acaba merak ettim.:79::79::79:
teşekkür ederim canım rabbim kimseyi aratmasın inşalah...ceylincim yazını görür görmez araştırmaya başladım. nerede yaptırılıyor biliyor musun. internette çeşitli makaleler dışında birşey bulamadım. o makaleler de açılmıyor
sana da geçmişte yaşadığın olumsuz denemeler nedeniyle çok geçmiş olsun diyorum. inşallah bu defa ikimizin de, bekleyen herkesin de yüzü güler..
bu sabah döndüm ankardan kaan hoca çok memnun kaldım 45 dk yakn muayene olduk herşeyi anlattı kızlar il öncetüp bebekte morfolojinin bir önemi yokmuş sadece doğl yolla olanlar için önemli imiş bize ilk önce 1aylık tedavi verdi sonra 1 ayın onunda çeşitli testler istedi bunların sonunda ilaçları değiştireceini söyledi duruma göre karar vercekmiş daha sonra morfloji testi için ankaraya çaırdı burda kendim görüyim dedi kırmızı et yasak kuru bakliyat yenicek bolbol yeşillik ve ısırgan otu ve keçi bonuzu tozu dedi sabah aç karna dedi. alkol sadee kıızı şarap alıyosa dedi, sigarayı azaltı dedi en sonda bana sorarsanız bu tedaviiz 1 yıl sürer dedi bekleyn derim sonucu zamanla fydasını görürsünüz ama eğer yok hocm bklicek sabrınız kaldı derseniizde tüp bebek için an bazı değerlernizi yükseltip başlarsınız buda sonuç için iyi olur dedi bu arada mutlaka ddoğal yolla olması için deneelerinizi yapın yumurtlaa dnlernizde dedi hbirşey elli olmaz 1 yıl dei 3 aayındda kalabirsin dedi ki arkadaşlar krizhazeli hatırlayın aynı öyle oldu bakalım nerye kadar bekliybilicem şimdi umut doluyum ama 2 ay sona n olur bilmem
bu sabah döndüm ankardan kaan hoca çok memnun kaldım 45 dk yakn muayene olduk herşeyi anlattı kızlar il öncetüp bebekte morfolojinin bir önemi yokmuş sadece doğl yolla olanlar için önemli imiş bize ilk önce 1aylık tedavi verdi sonra 1 ayın onunda çeşitli testler istedi bunların sonunda ilaçları değiştireceini söyledi duruma göre karar vercekmiş daha sonra morfloji testi için ankaraya çaırdı burda kendim görüyim dedi kırmızı et yasak kuru bakliyat yenicek bolbol yeşillik ve ısırgan otu ve keçi bonuzu tozu dedi sabah aç karna dedi. alkol sadee kıızı şarap alıyosa dedi, sigarayı azaltı dedi en sonda bana sorarsanız bu tedaviiz 1 yıl sürer dedi bekleyn derim sonucu zamanla fydasını görürsünüz ama eğer yok hocm bklicek sabrınız kaldı derseniizde tüp bebek için an bazı değerlernizi yükseltip başlarsınız buda sonuç için iyi olur dedi bu arada mutlaka ddoğal yolla olması için deneelerinizi yapın yumurtlaa dnlernizde dedi hbirşey elli olmaz 1 yıl dei 3 aayındda kalabirsin dedi ki arkadaşlar krizhazeli hatırlayın aynı öyle oldu bakalım nerye kadar bekliybilicem şimdi umut doluyum ama 2 ay sona n olur bilmem
teşekkür ederim canım rabbim kimseyi aratmasın inşalah...
bana bu testi tavsiye eden arkadaş tümlab 'ı önerdi onlar orda yaptırmış sanırım spermiyogram yapan labarotuvarlar yapıyor bu testi aynı spermiyogram gibi test veriyorlarmış
sende istanbuldasın sanırım tümlabın bakırköyde ve nişantaşında şubeleri var
bende pek bir yazı bulamadım bu konuda sanırım çokda duyulmamış bir test ama yapılmasında yarar var znnediyorum...
tedaviniz hayırlı olsun minnikcim
inşallah birkaç ay sonra senden güzel haberler alırız
hoşgeldin canım emekleriniz boşa çıkmaz inşallah canım peki hangi ilaçları verdi.?
canım bu benim hocaya mailim..
hocam merhaba..iyi çalışmalar..sizin
> çalışmalarınızı internet aracılığıyla duydum..bir kaç sorum
> olacak ama inşallah rahatsızlık vermem..hocam 26
> yaşındayım..eşim ise 30..2,5 yıılık evliyim..sadece 6 ay oks den
> sonra hiç bir korunma yöntemi kullanmadık..ben kadına yapılacak
> tüm testleri yaptırdım(hormon,hsg,usg) ve bir problem
> yok..eşimin de kan ve spermiyogramına bakıldı..kan değerleri
> normal ama spermiyogramında morfoloji (kruger e göre) centrium
> tüp bebek merkezinin lab.da% 2 gazi ünv lab. da ise % 0
> çıktı..gazi ünv.üroloji prof. e gittik...varikosel olmadığını
> morfolojinin tedavi edilmediğini aşılama ve sonrasında tüp bebek
> yapılabileceğini söyledi..hocam biz 2 kez aşılama yaptırdık ve
> tutmadı..önümüzdeki ay tüp bebek yaptırıcaz..fakat eğer bu
> durumdan kaynaklı yine tüp bebek tedavimiz olumsuzlukla
> sonuçlanacaksa boşa kürek çekiyor olacağız...1 aydır eşim bir
> dr.un tavsiyesi olmadan e vit.ve proxeed plus ı kullanmaya
> başladık..hocam eğer bu morfoloji bozukluğunun bi tedavisi varsa
> sizin muaynanenize gelip tedavi olmak istiyoruz..biz boşa kürek
> çekmek istemiyoruz..ilk başta tedavi olsun eşim daha sonra tüp
> bebek yaptıralım istiyorum...hocam çok uzun bir mail oldu lütfen
> kusuruma bakmayın...cevaplarsanız çok ama çok mutlu
> olurum..şimdiden teşekkürler...iyi
> çalışmalar..
hocanın bana cevabı
Tüp bebek için acele etmeyin. Ben size önce sabahları 1 adet Endol tablet, akşamları da yine 1 adet Trental 400 mg tablet kullanmanızı önereceğim. 1 ay sonra ise hormonlara tekrar bakıp, testisleri uyarıcı bir tedavi verip, bunun arkasından tüp bebek yapılmasını önereceğim. Bu konuda ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ sayfasından daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS
hoşbulduk cnm ami inşallah hepimizin trental ve endol isminde iki ilaç verdi cnm sabah akşam 1 er tane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?