• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Motivasyona ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bosyapma

🌑🌒🌓🌔🌕🌖🌗🌘🌑
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2018
711
2.394
33
İstanbul
Herkese selam
Uzun zamandır forumu takip ediyorum kısa bir süre önce de üye oldum çünkü içimi kemiren bir derdim var ve çevremde bunu paylaşacak kimse olmadığı için buraya yazmak istedim.
18 yaşındayım bu sene üniversite sınavına girdim ama istediğim bölümü kazanamadığım için bir yıl mezuna kalmam gerekti. Şimdi bir etüt merkezine kaydoldum haftanın 3 günü derse gidiyorum ama ücreti çok pahalı. Babam da memur ve aynı zamanda ev kredisi ödüyor. Her ay benim etüt merkezime 1000 TL ödüyor. Geriye maaşından 1000 TL kalıyor ve ben İstanbul gibi büyük bir şehirde bu parayla nasıl geçiririz diye düşünmekten derslerime odaklanamıyorum. Annen de çalışsın diyenler olacaktır ama annemle babam ayrı . Ben babamla yasiyorum bir tane de kardesim var okuyor. annem asgari maaşla geçiniyor o da 1000 TL kredi ödüyor. Geriye 600 TL kalıyor 200 TL sini ben istiyorum yol masrafı için. Yani ondan da daha fazla isteyemem. Bu maddi durumu düşünmekten derse odaklanamıyorum ve 1 senem daha boşa gidecek diye korkuyorum. Sizce büyük şehirde 1000 TL ile geçinmek imkansız mi? :KK17:

halk egitim merkezlerinin ucretsiz kurs veren yerlerine gitseniz ?

Herkese selam
Uzun zamandır forumu takip ediyorum kısa bir süre önce de üye oldum çünkü içimi kemiren bir derdim var ve çevremde bunu paylaşacak kimse olmadığı için buraya yazmak istedim.
18 yaşındayım bu sene üniversite sınavına girdim ama istediğim bölümü kazanamadığım için bir yıl mezuna kalmam gerekti. Şimdi bir etüt merkezine kaydoldum haftanın 3 günü derse gidiyorum ama ücreti çok pahalı. Babam da memur ve aynı zamanda ev kredisi ödüyor. Her ay benim etüt merkezime 1000 TL ödüyor. Geriye maaşından 1000 TL kalıyor ve ben İstanbul gibi büyük bir şehirde bu parayla nasıl geçiririz diye düşünmekten derslerime odaklanamıyorum. Annen de çalışsın diyenler olacaktır ama annemle babam ayrı . Ben babamla yasiyorum bir tane de kardesim var okuyor. annem asgari maaşla geçiniyor o da 1000 TL kredi ödüyor. Geriye 600 TL kalıyor 200 TL sini ben istiyorum yol masrafı için. Yani ondan da daha fazla isteyemem. Bu maddi durumu düşünmekten derse odaklanamıyorum ve 1 senem daha boşa gidecek diye korkuyorum. Sizce büyük şehirde 1000 TL ile geçinmek imkansız mi? :KK17:
Tabiki imkansız. Ne yiyip içeceksiniz? Nasıl ısınacaksınız?

halk egitim merkezlerinin ucretsiz kurs veren yerlerine gitseniz ?

Burada öyle yerler yok ve ben meslek liseliyim lisede diğer liseler ders işlerken ben hastanede staj yapıyordum yani benim temelim yok bu yüzden ilgilenen bir yere vermek istedi benim babam. Şuan bulunduğum yerden memnunum ama bu olay beni üzdü. Çıkamam da artık çünkü peşin para verdik 4000 TL kadar o da yanar

Abartıyorsun bence de. Aylık 1000 liralık etüt merkezi mi olurmuş yahu? Oha.
Etüt merkezlerinde öğreneceğin bilgileri internetten de alabilirsin,öğrenebilirsin.

etut merkezinde neyi anlamadigini fark edip o sekilde ilgileniyolarsa anlatiyolarsa tabiki devam etmelisin

ayrica bu gecici bi donem, sinavdan sonra bi yere girer çalışırsın uc bes neyse

gecinmek cok zor parayla, ama sen boyle yaparsan o da bosa gidecek yazik gunah

onun dışında evde internet varsa bos bekleme bi yandan da zayif oldugun konulari izle soru cozumlerini falan

ayni soruyu on kez çöz usenme ta ki cozumu kafanda oturana kadar

bak uzun bi maraton simdiden birakirsan o kadar konuyu toparlayamazsin

ayni yollardan gecmis sansini iyi degerlendirmemis biri olarak soyluyorum sana bunu

burda da cogu arkadas gecmistir o yollardan. benzer kosullarda daha zor kosullarda okuyanlar olmustur

temel zayif derkederken hic matematik cozemeyenlerden misin

koskoca istanbulda halk egitim merkezi yokmu ya cok sasirdim

Babana yazık 1000 tl ile nasıl geçindirsin sizi. Kursun parası fazla bence 10 ay gitsen 10000 tl yapıyor.

Birak da bu detaylari ailen dusunsun, baban senin egitimine egitimine boyle bir yatirim yapiyorken senin uzerine dusen tek sey sadece ve sadece derslerine odaklanmak.
Herkesin oncelikleri farklidir, simdi burda sana verilen fikirlerin hicbiri babanin fikrini degistirmeyecek. Ben de ayni kafadayim cunku, ac kalirim ama cocugumun egitiminden kismam.

En guzel motivasyonunuz gecliginiz, azminiz olsun. Haftada birkac saat calisacak gecici isler bakabilirsiniz belki, harcliginizi cikartirsiniz, ders calismanizi da cok etkilemez.

Düşünme sen bunları. Baban düşünmüştür zaten. Sen sadece derslerine odaklan ki bir senede hemen kazanabilesin. En büyük amacın bu olsun. Kazan, baban da rahatlar böylece. Sonra gerekirse çalışır yardım edersin. Şimdi bırakmayı falan da düşünme bunlar babanın düşüneceği şeyler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X