mthfr c677t homozigot olan arkadaşlar :(

bana genetık testler yapıldı ama esım sanırım bende bısey cıkar dıye korkuyo bı turlu kan verıp ıkna edemedım yaptırmıo testlerı bend de ben kendımı akladım dıye bıraktım artık napıım hem butun acıyı derdı ben cekıorum sen bı kan vermeye korkuosun
secdesını bılıyorum ama okuyamıorum
meryem suresını okuyamıorum cok zor dınlesem hergun olur mu kı yanı youtubedan acıp dınlesem

aynen ben de ama pişmanım bır dr bı de nrmal sıradan bı dr a gıttım cok pışmanım ama burada gıdebılecegım bundan baska sdr yok napcm bılmıorum
Senin şartların o canım ben izmirdeyim de noldu 3 kez tanıdık diye ayni doktora gittim..simdi o yurtdisinda mecbur başka doktor buldum..yoksa gene belkide ona gitcektim..bu sefer eşime valla birkaç tane gitcem dedim..insan goz gore gore kan degerlerini kacirirmi vücut tepki verdi kıpkırmızı kızamık gibi oldum uyuz gibi kasiniyordum bana cildiye ye git dedi..sağlık ocaginda yaptırdığım kan tahlilinde değerlerim yüksekmiş bakmamış bile..cildiye doktoruna gittim oda allahın belası baktı büyüteçle aaa bunlar doğum lekesi doğurunca geçer dedi..meğersem karaciğer vücuda vurmuş..bir tahlil yapmadı oda..basiret herhalde baglandimi yapcak birşey yok gerçekten..

ufff boyle olunca da ınsan cok kızıyor ınsallah bu sefer bısey olmaz bebeklerımıze cnm ben senı ızlemeye aldım daha sık göruselım tedavılerı aktaralım bırbırımıze

Bi yandan ac bi yandan takip etmeye çalış..bende okuyamadım valla..burdaki herkes yazıyor diye niyetlendim..yatmaktan hicdoğrulamadım okuyamadım.

ufff boyle olunca da ınsan cok kızıyor ınsallah bu sefer bısey olmaz bebeklerımıze cnm ben senı ızlemeye aldım daha sık göruselım tedavılerı aktaralım bırbırımıze
Tamam canım inşallah bu sefer hayırlısı ile kucağımıza alalım..seni çok iyi anliyorum bazen insanin esi bile anlamıyor çünkü onlar hic taşımıyor..her seferinde o masaya yatan biziz..inşallah hayırlı doğumlar olur sağlık la kavusuruz bebeklerimize su ramazan gününde çevrilmez inşallah dualarimiZ..hocalık bile oldum valla..subyan var dediler..daha ne yapayım bilemiyorum..

aynen bana da artık bısey yazıolarmıs 3 aylıkken falan yaptıracam ben onu da göbegıne baglıomussun cıkarmıomussun ne bılım hayırlısı artıkn

aynen bana da artık bısey yazıolarmıs 3 aylıkken falan yaptıracam ben onu da göbegıne baglıomussun cıkarmıomussun ne bılım hayırlısı artıkn
Bu foruma da gelebilirsin bak canım..
2015 kasim,aralik,2016 ocak subat anneleri ....

merhaba arkadaşlar benimde 2 kimyasal 1 diş gebelik 1 düşük yaptim kan pihtilaşma testi yaptirdim C677T sapntanmiştir diyor şimdi hamile olursam ignemi vurunucam

cnm 3 aya kadar hıbor kullandım...sorun olmadı..korkma lutfn

@kaderim35 sormak istediğim K vitamini içeren besinlerin az tüketilmesi mi gerekiyormuş nasıl bir diyet veriliyormuş

Kan pıhtılaşması ve gebelik kaybı
Son yıllarda erken gebelik kayıpları, tekrarlayan gebelik kayıpları, rahim içi ani çocuk ölümleri, erken başlangıçlı gebelik zehirlenmeleri, nedeni açıklanamayan yeni doğan ölümleri gibi durumların tanılarında artış vardır. Bu durumlar ile gebe kadındaki kan pıhtılaşma faktörleri önemli oranda ilişkili bulunmuştur.

Gebelik kayıpları ve düşükleri olan bayanlarda araştırılacak tetkikler:
  1. Trombofili hematolojik markerları
  2. Trombofili ile ilişkili genetik mutasyonlar
  3. Anne ve babadan kromozoma analizi
  4. ACA Ig G ve M (Antikardiolipin antikor)
  5. Alınan hikayeye göre HbA1C ve ilgili araştırmalar.
Kan pıhtılaşması tanısı olan vakalarda folik asit, düşük doz çocuk aspirini, kan pıhtılaşmasını azaltıcı iğneler, B vitamini gibi koruyucu-önleyici tedaviler sonuçlara göre verilmelidir. Çoğunlukla koruyucu-önleyici (profilaksi) dozları % 80 vakada yeterli olmaktadır.Klinik tecrübeme göre kan pıhtılaşmasının tanısı her zaman laboratuar ile korrele değildir. Fakat endikasyonu olan vakalarda kan pıhtılaşmasını azaltıcı ilaçlar ile eve sağlıklı çocuk gitmesi sağlanabilmektedir.

Görünen o ki anneler gebe kalmadan önce kan pıhtılaşma riski olan grubu belirlemek önemlidir. Bu durum için:

-Ailede anne, kız kardeş, teyze, anneannenni gebelik kaybına (düşük) sahip olması,

-Bu gebede daha önce gebelik kaybı öyküsü,

-Gebelik öncesi uterin arter akımının değerlendirilmesi,

-Derin ven tromboz, hipertansiyon gibi problemlerin iyi bir hikayesinin alınması,

bu konuda yol göstermektedir.

Önemli olan gebelik öncesi, gebelik kaybı oluşmadan önce bu riskli grubun belirlenmesidir. Ayrıca günlük kan pıhtılaşmasını azaltıcı iğnelere rağmen gebelik kaybı hikayesi olanlar için, koruyucu (profilaktik, önleyici) dozda değil tedavi edici dozda tedavilere geçebilmek gerekmektedir. Yaklaşık % 20 vakada tedavi edici dozda kan pıhtılaşmasını azaltıcı daha yüksek dozlar gerekebilmektedir.
Prof Dr Mustafa Başbuğ

pıhtılaşma için tedavi edici dozda iğne verilen var mı aranızda ? hangi testle belirleniyor dozu?
gebelik öncesi uterin arter akımına baktıran var mı aranızda?

Son düzenleme:
pıhtılaşma için tedavi edici dozda iğne verilen var mı aranızda ? hangi testle belirleniyor dozu?
gebelik öncesi uterin arter akımına baktıran var mı aranızda?

Bende de 677 homozigot çıktı bir düşük birde kürtajım var rahim filmi sperm her testi yaptırdık iki prof birde uzman doktora gittim iğneye gerek yok dedi hepsi neden böyle ya her biri bişey diyo

Bendede mthfr c677t homozigot..pai serpine heterozigot mutasyon saptandı..1 kürtaj 1 kimyasalım var..hematoloji ve kadin dogumcum iğneye gerek yok dedi..677 homozigot olanlar iğne kullanmış gebeliklerinde benim dr mu yanlış yapıyor acaba içine bi şüphe düştü şimdi (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…