Ben teyzem mi suçlu dedim güzel kardeşim?Teyzenin saatini izinsiz takan sen,kolunda unutan sen,sorulunca vermeyen sen,gizli saklı köşelere bırakmayı planlayan sen suçlu teyzen öyle mi?
Mağdur edebiyatının boyut atlamış hali.
İnsanların tutumları nasıl böyle olabiliyor. Anlayamıyorum.
Ben teyzem mi suçlu dedim güzel kardeşim?
Bak homo sapiens, ortada yanlış anlaşılma var. Dinlemeden getir onu bilmem ne diye yükseliyor. Bu kısmı anladın mı?Birinin size karşı yanlış tutumda olduğunu düşünmek suçlu olmak değilde nedir?
Yav mesele beğenmek değil. Samimi söylüyorum swatchın 130 liralık saatlerinden. Eski sezon. Ben takı takamıyorum ayrıyetten. Kendiminde var hatta hatrı sayılır bir markanın. Evde yatıyor. Bir kolyem var ona da aşırı alıştım. Yüzük küpe bileklik işim olmaz. Toka bile bir kıstırmalı bir bağlamalı vardı. Geçenlerde alıyım dedim iki parça daha aldım. Yani bunu bari düşünseydi. Takamayacağı şeyi neden alsın diye ki sürekli görüşüyoruz. Tak çıkar mı yapayım. Ha ama okutacağımı düşündüyse bilemem. 130 liralık saati de 20 liraya falan okuturdum herhaldeYani şimdi beğendiğimiz,hoşumuza giden her şeyi kolumuza taksaydık ohooo çok çalanlardan farkımız kalmazdı.
Ama ben de teyzeyim üniversite öğrencisi yeğenlerim var. Bu tür bir durumla karşılaşsam ortalıkta değil,tenhada hallederdim.
Yerim de olmayın ama olsanız kendinizi nasıl açıklardınız?Bence biraz empati yapmalisin. Şu durumda ilk hata yapan sensin ama herkesin seni anlamasını bekliyorsun. Ben bana ait birşeye rahatça dokunulduğunda sinir oluyorum mesela. Hiçbir şekilde karşı tarafı haklı goremiyorum. Çünkü en baştan belli ederim karakterimi. Sonraki açıklamalar umrumda olmaz dolayısıyla. Teyzenin de karakterini sen az çok bilirsin. Şimdi kalkıp da bana hırsız diyor diye tepki vermen anlamsız oluyor o yüzden. Neden onlar seni anlamaya çalışsın ki üstelik ? Hatalı olan, hatayı devam ettiren sensin burda. Gurur meselesi , art niyet vs demeden olayı güzelce çözmeye çabala. Annen de arada kalmış üstelik, bu konu daha büyük anlaşmazlıklara dahi yol açabilir. Olayı bilen herkesin önünde kendini açıklaman yerinde olur.
Yerim de olmayın ama olsanız kendinizi nasıl açıklardınız?
ne kadar cok kuzen konusu var allah onlari islah etsin uzulmeyin anliniz aciksa kimse inanmasada onemli degilMerhabalar,
Ctesi teyzemlere gitmiştik. Üzerimi değiştiriyordum. Saat gördüm. Hoş duruyordu taktım koluma öyle kalmış. Sonrasında diğer teyzemlere kalmaya gittim kuzenimin yanına. İki gün için. Bugün tekrar görüştük tüm teyzemler. Saati bulamadık vs laf açıldı ben de o an insanların yanında söyleyemedim. Yanlış anlarlar diye düşündüm. Eve geldim. Anneme eve geldiğinde söyleyecektim saat bende kalmış diye. Her neyse kuzenime mesaj attım o ara. Gittiğimizde koyalım bir yere elbet bulurlar diye. Sonra nasıl oldu noldu bilmiyorum kuzenim saat Desmond’da demiş. Kolunda kalmış vs demiş ama öyle söylediğine inanmıyorum. Teyzem aradı saati getir vs diye yükseldi. Annem de ağlıyor baştan söyleseydin kalmış diye. Ama saat düşünmedim yani. Ki değerli bir şey falan da değil. Hırsız muamelesi gördüm. Nasıl böyle şeyler yaşayabiliyorum aklım almıyor. İnsanların tutumları nasıl böyle olabiliyor. Anlayamıyorum.
Yav mesele beğenmek değil. Samimi söylüyorum swatchın 130 liralık saatlerinden. Eski sezon. Ben takı takamıyorum ayrıyetten. Kendiminde var hatta hatrı sayılır bir markanın. Evde yatıyor. Bir kolyem var ona da aşırı alıştım. Yüzük küpe bileklik işim olmaz. Toka bile bir kıstırmalı bir bağlamalı vardı. Geçenlerde alıyım dedim iki parça daha aldım. Yani bunu bari düşünseydi. Takamayacağı şeyi neden alsın diye ki sürekli görüşüyoruz. Tak çıkar mı yapayım. Ha ama okutacağımı düşündüyse bilemem. 130 liralık saati de 20 liraya falan okuturdum herhalde
Evet acı bir şekilde tecrübe ettim.Aslinda sorun su:
Siz kendi acinizdan dusunuyorsununuz.
Sizin icin onemli olmayan dogal harekey baskasina yanlis gelebiliyor.
Ornegin saat bir kurus olsa bile vermek istemeyen koluna takilip denenmesini istemeyen insanlar olabilir.
Boyle zamanlarda her zaman onceden izin alip sormak gerekiyor.
Hatta hic bulasmamak bence daha iyi..
kuzenin önünde taktın ama gizlice evin bir yerine koyarım diye oyun peşindesin kendince. söylemeye çekindiysen bariz sen de biliyorsun yanlış bir şey yaptığını insanlar sana bunun yanlış olduğunu söylüyor niye bu anlamamak için çaba gösteriyorsun? Teyzen de olabilir annenin bile eşyasını izinsiz almaman gerekir bu bi terbiye görgü meselesidir git doğru düzgün anlat derdini burada g.te g.t diyen insanlara çemkirmek yerine yanlış olduğun fark ettiğini söyle mesela. Hırsız gibi davranırsan hırsız muamelesi görürsün bu net bir şeydir.Gizlice almadım kuzenimin önünde taktım. Siz gibi insanların diline düşmeyegörün işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?