Muamele

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Teyzenin saatini izinsiz takan sen,kolunda unutan sen,sorulunca vermeyen sen,gizli saklı köşelere bırakmayı planlayan sen suçlu teyzen öyle mi?

Mağdur edebiyatının boyut atlamış hali.
Ben teyzem mi suçlu dedim güzel kardeşim?

Birinin size karşı yanlış tutumda olduğunu düşünmek suçlu olmak değilde nedir?
Bak homo sapiens, ortada yanlış anlaşılma var. Dinlemeden getir onu bilmem ne diye yükseliyor. Bu kısmı anladın mı?

Saat onlara göre değerliymiş ki yokluğunu farketmişler. Anlamadığım kolunuzda nasıl unuttunuz, bir ağırlık yapar.
Ortada yanlış anlama var diyorsunuz ama tavırlarınız onları haklı kılıyor.
Rahatlığınız çok ilginç, hala karşınızdakileri suçluyorsunuz.

Yani şimdi beğendiğimiz,hoşumuza giden her şeyi kolumuza taksaydık ohooo çok çalanlardan farkımız kalmazdı.
Ama ben de teyzeyim üniversite öğrencisi yeğenlerim var. Bu tür bir durumla karşılaşsam ortalıkta değil,tenhada hallederdim.

Yav mesele beğenmek değil. Samimi söylüyorum swatchın 130 liralık saatlerinden. Eski sezon. Ben takı takamıyorum ayrıyetten. Kendiminde var hatta hatrı sayılır bir markanın. Evde yatıyor. Bir kolyem var ona da aşırı alıştım. Yüzük küpe bileklik işim olmaz. Toka bile bir kıstırmalı bir bağlamalı vardı. Geçenlerde alıyım dedim iki parça daha aldım. Yani bunu bari düşünseydi. Takamayacağı şeyi neden alsın diye ki sürekli görüşüyoruz. Tak çıkar mı yapayım. Ha ama okutacağımı düşündüyse bilemem. 130 liralık saati de 20 liraya falan okuturdum herhalde

Birbirinize gel-git kalma vs oluyosa sizin hirsiz oldugunuzu düsünmezler heralde ama sizde niye taktiniz o da anlamsiz.. yani ben cok begensemde mesela cok samimiysem hadiii taktim diyelim o an gider gösteririm pek güzelmiş diye şakasına tabiki öyle habersiz takip kimsenin görmemesi de değişik geldi saat cunku hani baldıra takılmıyo ki bilekte oluyo şeker kuzeniniz niye söylemis ne diyo boşboğaz gibi

Bence biraz empati yapmalisin. Şu durumda ilk hata yapan sensin ama herkesin seni anlamasını bekliyorsun. Ben bana ait birşeye rahatça dokunulduğunda sinir oluyorum mesela. Hiçbir şekilde karşı tarafı haklı goremiyorum. Çünkü en baştan belli ederim karakterimi. Sonraki açıklamalar umrumda olmaz dolayısıyla. Teyzenin de karakterini sen az çok bilirsin. Şimdi kalkıp da bana hırsız diyor diye tepki vermen anlamsız oluyor o yüzden. Neden onlar seni anlamaya çalışsın ki üstelik ? Hatalı olan, hatayı devam ettiren sensin burda. Gurur meselesi , art niyet vs demeden olayı güzelce çözmeye çabala. Annen de arada kalmış üstelik, bu konu daha büyük anlaşmazlıklara dahi yol açabilir. Olayı bilen herkesin önünde kendini açıklaman yerinde olur.

Kimin olursa olsun sizin olmayan bir eşyaya dokunmamalıydınız.Taktıntan sonra çıkarıp koysaydınız yerine niye kolunuzda dolaştırıyodunuz onu anlamadım.Bile bile lades demişsiniz resmen

Yerim de olmayın ama olsanız kendinizi nasıl açıklardınız?

Yerim de olmayın ama olsanız kendinizi nasıl açıklardınız?

Ben aynı topluluğun olduğu bir ortamda konuyu acardim. Herkes beni dinleyebilir mi derdim. Sonra başlardım olayın başlangıcından sonuna kadar anlatırdım. Sonra da böyle bir talihsizlik oldu ama niyetim kesinlikle izinsiz habersiz kullanmak falan değildi. Öyle olsa zaten saklardim. İstemeden bir huzursuzluğa sebep olduğum için önce teyze ve annemden sonra da hepinizden beni anlamanızı diliyorum , bu nedenle de özür dilerim der, konuyu kapatırdim. Kalkar teyzemle anneme sarilirdim bir de.

Hiç değmez arkanizdan konuşulmasına izin vermeye, gurur yapmaya. Yapabiliyorsan kendi cumlelerinizle böyle birşey yapın. İçiniz rahat etsin, anneniz de ferahlasin siz de. Herkeste konuyu bizzat senden duymuş olsun.

ne kadar cok kuzen konusu var allah onlari islah etsin uzulmeyin anliniz aciksa kimse inanmasada onemli degil

Aslinda sorun su:

Siz kendi acinizdan dusunuyorsununuz.
Sizin icin onemli olmayan dogal harekey baskasina yanlis gelebiliyor.
Ornegin saat bir kurus olsa bile vermek istemeyen koluna takilip denenmesini istemeyen insanlar olabilir.
Boyle zamanlarda her zaman onceden izin alip sormak gerekiyor.
Hatta hic bulasmamak bence daha iyi..

Evet acı bir şekilde tecrübe ettim.

Yaptığınız sanki normal bir şeymiş gibi konuşuyorsunuz. Hadi yaptınız bir hata taktınız. O an kuzen gördüyse kibarca kızzz saatimi denedin yakışmış vs diyip şaka yoluyla hatırlatabilirdi.

Ben öyle yapıyorum. Özel ders verdiğim yaşça büyük bir öğrencim var. Arkadaş gibi olduk Parayı ders bitiminde zarf içinde masanın kenarına bırakıyor. Unuttuğu zaman geyiğe vurup çok önemli bir şey unutmadın mı diyorum :) ayyyy doğru diyor.

Garip bir durum sizinki.

Gizlice almadım kuzenimin önünde taktım. Siz gibi insanların diline düşmeyegörün işte.
kuzenin önünde taktın ama gizlice evin bir yerine koyarım diye oyun peşindesin kendince. söylemeye çekindiysen bariz sen de biliyorsun yanlış bir şey yaptığını insanlar sana bunun yanlış olduğunu söylüyor niye bu anlamamak için çaba gösteriyorsun? Teyzen de olabilir annenin bile eşyasını izinsiz almaman gerekir bu bi terbiye görgü meselesidir git doğru düzgün anlat derdini burada g.te g.t diyen insanlara çemkirmek yerine yanlış olduğun fark ettiğini söyle mesela. Hırsız gibi davranırsan hırsız muamelesi görürsün bu net bir şeydir.

Neden taktınız ?
Yani bir insan neden misafirliğe gittiği evde gördüğü şeyi takar ki..
Beğenseniz dahi size ait olmayan bir şey güzelmiş der geçersiniz..
Birde nasıl unutabildiniz ki çok ütopik bir şey bu.. Denemek için takılır kolda nasıl duruyor görülür ve çıkarıp aldığı yere ger konur..

Hoş olmayan bir durumun içerisindesiniz..

Bir de Desmond bu konular yıllar sonra dahi açılabiliyor. Ben kalabalık aile ortamını bu nedenle çok sevmem. Yıllar sonra biri bir olayda falan söyler tekrar başa sarar durum. O yüzden bu durumu senin yönetmen uzun vadede de önemli.

Kötü niyetle yapmamissin, fazla dikkatsiz davranmissin ama şu an farkındasın. Bizim aile de yillaar yıllar önce ( daha annemler falan bekarken ) bir olay olmuş. Dedikodu çıkmış. Ama aslında yok öyle birşey. Neyse zamanla geçmiş gitmis. Sonra bu konu bir yerde geçiyor geliyor ta bize kadar ( ben, kuzenlerim falan ). Öğreniyorum ki olayın bas kahramanları bu konuyu yüzyüze ve de herkesi karşılarına alarak hiç konusmamislar.
Herkesin kafadan ayrı bir ses çıkıyor. O zaman konuşup açıklığa kavustursalardi bugün böyle olmazdı. Gurur yapmışlar. Annem de der doğru düzgün açıklanmadı, konuşmadılar diye.

Yani o yüzden diyorum gurur yapma diye. Gereksiz çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…