- 28 Mart 2020
- 21.925
- En iyi cevaplar
- 1
- 67.132
- 598
Belki birlikte bile olmayacaklar. O yaslarda pisman olabilirsiniz evet ama sonra geçiyor. Hayatinda bir anı olarak kalıyor toksik iliski degilse. Tabii ki cinsel egitim sart. O olmazsa riskler hep yani başımızda. Ama su an bunu hic kimse engelleyemez. Yillar once de yapildi yine yapılacak hep yapilacak. Dilerim yillar icinde cinsel egitim verecek olgunluga ve modernlige erişiriz.Ya şimdi bunu genele vuracak kadar çok bilmiyorum, dediğiniz gibi araştırması da yapılmamıştır. Yine de bence reşit olmadan girilen ilişkiden ileriki yıllarda genelde pişman olunuyordur.
Mesela arkadaşlarım ile bu konuyu konuşmuştuk, çoğu lise döneminde cinsel birliktelik yaşamıştı ve yaşımız şimdi bile küçük olmasına rağmen erken davrandıkları için pişman olduklarını söylemişlerdi.
Ülkede en basitinden cinsellik ile ilgili eğitim bile verilmiyor ve geri çekilmeyi korunma yöntemi sanan bir sürü genç kız var. Benim arkadaşlarımdan da bunu yapan oldu ya da başka bir tanıdığım, bilmediği için ertesi gün hapını çok yakın aralıklarla 3 kez kullandığını söylemişti.
Onun dışında hamilelik gibi istenmeyen bir durumda ülkede kaç kişinin ailesi normal yaklaşabilir ki? Ben bu gibi nedenlerden dolayı yasal olarak sorumluluğunu alabilecek yaşa gelmeden cinsel birlikteliği doğru bulmuyorum. Kimsenin doğrusu beni ilgilendirmez zaten orası ayrı, ben kendi hayatıma bakarım.
Normalde kızın ablası böyle hastalık derecesinde takıntılı bir insan olmasa uygun bir konuşma yapılabilirdi belki.
Iyi de canım evlenen 15 yıllık kocasından boşanan da pişman oluyor. Yaptığımız hiç bir şeyden pişman olamayacağız diye bir şey yok ki. Ben cinsellikten duyulacak pişmanlığın da bu tabular çerçevesinde abartıldığını düşünüyorum.Ya şimdi bunu genele vuracak kadar çok bilmiyorum, dediğiniz gibi araştırması da yapılmamıştır. Yine de bence reşit olmadan girilen ilişkiden ileriki yıllarda genelde pişman olunuyordur.
Mesela arkadaşlarım ile bu konuyu konuşmuştuk, çoğu lise döneminde cinsel birliktelik yaşamıştı ve yaşımız şimdi bile küçük olmasına rağmen erken davrandıkları için pişman olduklarını söylemişlerdi.
Ülkede en basitinden cinsellik ile ilgili eğitim bile verilmiyor ve geri çekilmeyi korunma yöntemi sanan bir sürü genç kız var. Benim arkadaşlarımdan da bunu yapan oldu ya da başka bir tanıdığım, bilmediği için ertesi gün hapını çok yakın aralıklarla 3 kez kullandığını söylemişti.
Onun dışında hamilelik gibi istenmeyen bir durumda ülkede kaç kişinin ailesi normal yaklaşabilir ki? Ben bu gibi nedenlerden dolayı yasal olarak sorumluluğunu alabilecek yaşa gelmeden cinsel birlikteliği doğru bulmuyorum. Kimsenin doğrusu beni ilgilendirmez zaten orası ayrı, ben kendi hayatıma bakarım.
Normalde kızın ablası böyle hastalık derecesinde takıntılı bir insan olmasa uygun bir konuşma yapılabilirdi belki.
Bütün bunlar telefonlaşmayı reddettim diye zaten mune. Ben de şaşkınım.Ben de son bir mesaj yazayım umarım topiğe bir daha gelmemi gerektirecek şeyler olmaz çünkü 3. gelişim götürmek için olur.
Banlanmayın diye uyarı yapınca zorlamayın halat kopuyor, birbirinizin yorumları üzerinden dalga da geçmeyin, polemiğe de girmeyin, ayrıca bilmem kaç yılda öğrendiğim bir şey var ki çok samimi olup telefonlaşmayın da valla bak sonrası daha beter oluyor, en temizi her şeyi KK'da bırakmak.
Şu an atışmanızı bırakmanız da yerinde olur mesela.
Yani benim pişmanlıktan kastım, cinsellikte bir yerde bilinçli olmayı gerektiriyor bana göre. Ülkemizde tam da dediğiniz gibi tabu olduğu için küçük yaşlarda böyle şeyler yaşayanlar neyin ne olduğunu bilmiyorlar çoğu zaman. Mesela verdiğim örnekteki gibi geri çekilme bir korunma yöntemi değil ama arkadaşım prezervatif ile ikisinin aynı işlevi gördüğünü düşündüğünü söylemişti. Sadece hamilelik riskinden dolayı değil, hastalıklardan korunmak için de kondom gerekiyor. Ergen yaşta bunun araştırmasını yapacak bilinçte olmayan çok insan var.Iyi de canım evlenen 15 yıllık kocasından boşanan da pişman oluyor. Yaptığımız hiç bir şeyden pişman olamayacağız diye bir şey yok ki. Ben cinsellikten duyulacak pişmanlığın da bu tabular çerçevesinde abartıldığını düşünüyorum.
Arada kalmakta çok haklısın. 17 yaş çokta yetişkin bir yaş sayılmaz. Siz elinizden geldiği kadar yanlısı anlatmissiniz ama devirde kötü ben olsam dışarda görüşmesini söylerdim. Ama tabi yine attığı adımı bilemeyeceğiniz için buda onun hayat sınavıMerhaba herkese.Aklıma takılan bir mevzu var fikirlerinizi almak istedim. Benim kız kardeşim henüz 17 yaşında erkek arkadaşı da o civarlarda. Kız kardeşime sonsuz güveniyorum. Yarın erkek arkadaşının evine gidecek bana annesi kahvaltıya çağırdı dedi. Ben de tamam dedim. Ancak gece telefonunu açık unutmuş ve mesajlarında çocuğun evde tek olduğunu gördüm daha fazla karıştırmadan yerine koydum. Şimdi içime dert oldu bana yalan söylemesi. 17 yaşında olduğu için endişeleniyorum. Daha reşit bile değil. Seneye üniversiteye gidecek gerçi ama. Bu arada ailem fazla tutucu olduğundan onlara kız arkadaşımla buluşacağım yalanını söyledi. Yani doğruyu tek bilen benim. Bir kısmı yalan olsa da gideceği yer doğru. Bu durumda benim yapmam gereken bir şey var mı. Bu arada daha önce onunla konuştum ve dikkkatli olması gerektiğini ona güvendiğimi söyledim.
Konu ve konu sahibi fake çıktı.Arada kalmakta çok haklısın. 17 yaş çokta yetişkin bir yaş sayılmaz. Siz elinizden geldiği kadar yanlısı anlatmissiniz ama devirde kötü ben olsam dışarda görüşmesini söylerdim. Ama tabi yine attığı adımı bilemeyeceğiniz için buda onun hayat sınavı
Hadi yaKonu ve konu sahibi fake çıktı.
Telefonlaşmayı reddettin diye mi? Ben öyle bir şey demedim ki sen o mesajımı görmediğini söyledin ne ara reddettin? Ben işini geldiğin gibi davrandığın için kendi kendime sinir oldum ve zaten böyle bi arkadaşlık kurmanın mantıksız olduğunu düşünüp yolun açık olsun dedim. Kendini çok da şey yapma.Bütün bunlar telefonlaşmayı reddettim diye zaten mune. Ben de şaşkınım.
Neyse gidip yatayım ben banlanmadan.
Bir de neden 17 yaşındaki kızların namusundan bahsediyor alıntı istemeyen arkadaş.. 17 yaş erkek için de erken. Toplumun ikiyüzlülüğü işte. Oğlu olsa demek ki çok sa sorun yok gibi yazmış.Alintilanmak istemeyen arkadasa cevaben:
siz isteseniz de istemeseniz de o yastaki cocuk her istedigini yapar. Eger sizin aile yapiniza/dusuncelerinize uymuyorsa, onun onu istemesine engel olacak bir sekilde yetistirin. Yok eger bunu yapamiyorsaniz istediginiz kadar denetleyin, gene yapar
Di mi?Bir de neden 17 yaşındaki kızların namusundan bahsediyor alıntı istemeyen arkadaş.. 17 yaş erkek için de erken. Toplumun ikiyüzlülüğü işte. Oğlu olsa demek ki çok sa sorun yok gibi yazmış.
Kızınız sevişirse sorun oğlunuz sevişirse sorun değil mi? Edebi bi dişilerin mi bayağılaşıyo? Bu bayağılaşmaksa?Şaşkınlık içinde okudum yorumları... Ve rica ediyorum kimse yorumumu yanıtlamasın zira kimseyle polemiğe girme gibi bir derdim yok. Sizler nasıl fikrinizi söylüyorsanız,aksi fikirde olarak bizler de söyleyebiliriz. Dalga geçmenin alemi yok.
Alt tarafı erkek arkadaşının evine gidiyor,belki de birlikte olmayacaklar gibi cümleler,anormal olan bir durumun,aslında toplumumuzda nasıl normalleştiğini görmek için örnek 1-2 cümle sadece. Arkadaşlar yapmayın. Bu kadar da modern görünüm altında kadınlarımızın,kızlarımızın edebini bayağılaştırmayın. Şahsen benim kızım olsa izin vermezdim. Kızıma istediğim kadar güveneyim,karşı tarafın ne tür bir tuzak-kumpas kurduğunu bilemem. Her türlü oyun dönüyor artık. Her gün 3.sayfa haberlerinde okuyoruz. Gideceği arkadaşının bir manyak,psikopat olmadığının Garantisini kim verebilir?
Kardeşinin özel hayatı kalmadı,telefonunu karıştırmışsın vs. İyi yapmış. Dünya leş gibi bi yer. 17 yaşındaki bir kızdan olgunluk bekleyemeyiz,doğru yanlışı ayırt edecek iradede bile değildir belki. Kardeşini korumak istemekte sonuna kadar haklı. Oturup konuşmalı,doğruyu yanlışı anlatmalı kardeşine...
Konunun bir genç kız olduğundan olabilir mi acaba? Ayrıca namus kavramı benim için yalnızca kadınlardan ibaret değildir. Ama dışarı çıkıp 100 kişiye sorun, çoğu insan öncelikle kadından dem vuracaktır. Bu tabu maalesef kırılamıyor. Sizin veya benim böyle düşünmem sonucu değiştirmiyor. Ve emin olun yeni jenerasyonda aynı zihniyetle yetişiyor. Namusun sadece kadınlarda olmadığı konusunda hemfikiriz aslında. Dediğim gibi kimseyle karşılıklı tartışmaya girmek istemiyorum. Fikirlerinize saygı duyduğum gibi,saygı beklerim. İyi geceler arkadaşlar.Bir de neden 17 yaşındaki kızların namusundan bahsediyor alıntı istemeyen arkadaş.. 17 yaş erkek için de erken. Toplumun ikiyüzlülüğü işte. Oğlu olsa demek ki çok sa sorun yok gibi yazmış.
Özür dileyerek sadece bir şey söylemek istiyorum. Gidecem diyenin önünde dağ olsanız duramazsınız, gizli saklı yapar bu sefer. Benim önümde duramadılar da...Şaşkınlık içinde okudum yorumları... Ve rica ediyorum kimse yorumumu yanıtlamasın zira kimseyle polemiğe girme gibi bir derdim yok. Sizler nasıl fikrinizi söylüyorsanız,aksi fikirde olarak bizler de söyleyebiliriz. Dalga geçmenin alemi yok.
Alt tarafı erkek arkadaşının evine gidiyor,belki de birlikte olmayacaklar gibi cümleler,anormal olan bir durumun,aslında toplumumuzda nasıl normalleştiğini görmek için örnek 1-2 cümle sadece. Arkadaşlar yapmayın. Bu kadar da modern görünüm altında kadınlarımızın,kızlarımızın edebini bayağılaştırmayın. Şahsen benim kızım olsa izin vermezdim. Kızıma istediğim kadar güveneyim,karşı tarafın ne tür bir tuzak-kumpas kurduğunu bilemem. Her türlü oyun dönüyor artık. Her gün 3.sayfa haberlerinde okuyoruz. Gideceği arkadaşının bir manyak,psikopat olmadığının Garantisini kim verebilir?
Kardeşinin özel hayatı kalmadı,telefonunu karıştırmışsın vs. İyi yapmış. Dünya leş gibi bi yer. 17 yaşındaki bir kızdan olgunluk bekleyemeyiz,doğru yanlışı ayırt edecek iradede bile değildir belki. Kardeşini korumak istemekte sonuna kadar haklı. Oturup konuşmalı,doğruyu yanlışı anlatmalı kardeşine...
Annesi kahvaltiya çağırdı diye yalan söylemesi normal evde tek olcaz dese siz izin vermiceksiniz ve atesle barut yan yana durmaz diye bir laf vardır. Bende sevgilimle evde tek kaldığımda oturup film izlemiyoruz sonuçta sen gerekeni söylemişsin gerisi ona kalmışMerhaba herkese.Aklıma takılan bir mevzu var fikirlerinizi almak istedim. Benim kız kardeşim henüz 17 yaşında erkek arkadaşı da o civarlarda. Kız kardeşime sonsuz güveniyorum. Yarın erkek arkadaşının evine gidecek bana annesi kahvaltıya çağırdı dedi. Ben de tamam dedim. Ancak gece telefonunu açık unutmuş ve mesajlarında çocuğun evde tek olduğunu gördüm daha fazla karıştırmadan yerine koydum. Şimdi içime dert oldu bana yalan söylemesi. 17 yaşında olduğu için endişeleniyorum. Daha reşit bile değil. Seneye üniversiteye gidecek gerçi ama. Bu arada ailem fazla tutucu olduğundan onlara kız arkadaşımla buluşacağım yalanını söyledi. Yani doğruyu tek bilen benim. Bir kısmı yalan olsa da gideceği yer doğru. Bu durumda benim yapmam gereken bir şey var mı. Bu arada daha önce onunla konuştum ve dikkkatli olması gerektiğini ona güvendiğimi söyledim.
Tabiki et neden soruyorsun?o yaslarda erkeklerin urolojik bolgesiyle beyni yer degistirir konusmalari hareketleri hep hormonlarin etkisiyle olur ilerleyen yaslarda da aynen devam eder,Merhaba herkese.Aklıma takılan bir mevzu var fikirlerinizi almak istedim. Benim kız kardeşim henüz 17 yaşında erkek arkadaşı da o civarlarda. Kız kardeşime sonsuz güveniyorum. Yarın erkek arkadaşının evine gidecek bana annesi kahvaltıya çağırdı dedi. Ben de tamam dedim. Ancak gece telefonunu açık unutmuş ve mesajlarında çocuğun evde tek olduğunu gördüm daha fazla karıştırmadan yerine koydum. Şimdi içime dert oldu bana yalan söylemesi. 17 yaşında olduğu için endişeleniyorum. Daha reşit bile değil. Seneye üniversiteye gidecek gerçi ama. Bu arada ailem fazla tutucu olduğundan onlara kız arkadaşımla buluşacağım yalanını söyledi. Yani doğruyu tek bilen benim. Bir kısmı yalan olsa da gideceği yer doğru. Bu durumda benim yapmam gereken bir şey var mı. Bu arada daha önce onunla konuştum ve dikkkatli olması gerektiğini ona güvendiğimi söyledim.
Konunun bir genç kız olduğundan olabilir mi acaba? Ayrıca namus kavramı benim için yalnızca kadınlardan ibaret değildir. Ama dışarı çıkıp 100 kişiye sorun, çoğu insan öncelikle kadından dem vuracaktır. Bu tabu maalesef kırılamıyor. Sizin veya benim böyle düşünmem sonucu değiştirmiyor. Ve emin olun yeni jenerasyonda aynı zihniyetle yetişiyor. Namusun sadece kadınlarda olmadığı konusunda hemfikiriz aslında. Dediğim gibi kimseyle karşılıklı tartışmaya girmek istemiyorum. Fikirlerinize saygı duyduğum gibi,saygı beklerim. İyi geceler arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?