• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müdürden nefret ediyorum

Allah yardimciniz olsun bende okul onceciyim bagimsiz anaokulunda calisiyorum gecen sene bir zumrem 3 saatlik iznini kullandi su anda bende dogum iznindeyim basladigimda bende kullanacam ki kullanan arkadas ucretsiz izne ayrilacakti mili egitim müdürümüz kendisi teklif etti evde oturup bunalma gelir 2 saat durur gidersin sanada degisiklik olur demisti yonetmeliktede bu sekilde geciyor hocam bu bizim hakkimiz ins istediğiniz gibi olur

Yarım gün çalışıyorsanız süt izni kullanamıyorsunuz malesef ben de öğretmenim ve istanbuldayım bana da verilmedi bu izin ve kullanan duymadım tüm gün olan okullarda alınabiliyor branş dersi olan sınıf öğretmenine branş dersi saatin de verilebiliyor diğer durumdakilere yok haksızlık ama böyle işte durum bende lavaboda sağıyordum sütümü ya hem de ağlaya ağlaya döküyordum onu tabi derdim sütüm çekilmesin akmasın idi aklıma geldi yine sinirlendim ya sizin de Allah yardımcınız olsun çalışan anne olmak çok zor inşallah bir çıkar yol bulunur selam ve dua ile

İdareciler evet gerçekten insanı meslekten soğutuyor.. Bir tane de benim başımda var. Ek ders istemedikçe veriliyor.
Çalışan anne olmak çok zor hem de çok. ama ben en azından 21aylık olana kadar ücretsiz izin kullandım. Erkenden bırakılan çocuklara çok üzülüyorum..
Bu arada, yarım günde süt izni günde 3saat olmaz bir yanlışınız olmalı.

Eğer özel bir anaokulu öğretmeniyseniz müdürünüzle aranızı iyi tutmanızı öneririm, nitekim sözleşmelisiniz ve sözleşmeniz bittiğinde sizi işinizden edebilir. Eğer kadrolu öğretmenseniz ve yarım gün eğitim verilen bir kurumda çalışıyorsanız maalesef bahsettiğiniz izniniz olmuyor, yönetmeliği çok detaylı okuyup ona göre hareket etmenizi öneririm.

Eğer yarım gün eğitim verilen kurumlarda süt izni yok ve sizde 30 dakika erken çıkıyorsanız, müdürünüz tutanak tutarak sizin ceza almanızı sağlayabilir kadroluysanız tabi. Fakat sözleşmeliyseniz yine tutanak tutarak sözleşme fesih bedelinizi ödemeden sizi işten çıkartabilir. Lütfen dikkatli olun.

• Istediğiniz zaman dilimi çok makul. Ama şu 3saat izin kısmını tekrar araştırın. Memurlarda 3saat, ancak öğretmenlerde bu iznin kullanmasıyla ilgili yönerge daha farklı. Yarım gün çalışılan okullarda kendine uygun zaman dilimi(sabahçı-öğlenci) öğretmenin isteği ile belirlenir, ama onun dışında süt izni yoktur.

Yönetmeliğe baktı o da böyle bir hakkımız var bu yüzden dilekçemi almak zorunda kaldı.

• Istediğiniz zaman dilimi çok makul. Ama şu 3saat izin kısmını tekrar araştırın. Memurlarda 3saat, ancak öğretmenlerde bu iznin kullanmasıyla ilgili yönerge daha farklı. Yarım gün çalışılan okullarda kendine uygun zaman dilimi(sabahçı-öğlenci) öğretmenin isteği ile belirlenir, ama onun dışında süt izni yoktur.
Ben de oyle biliyorum mesela benim de kizom ilk 6 ayda iken sabah 8 den oglen 2 te kadar okuldaydim. Öğretmenler tam gün çalışmadığı için süt izni onlarda diğer memurlara uygulandığı gibi uygulanmıyor.

neden 3 saat birden kullanmıyosun? ben olsam hakkımı sonuna kadar kullanırım .

Canım o senin yasal hakkın hiç kafana takma sen süt veriyorsun böylece gereksiz insanlar yüzünden sütun kesilmesine.

süt izni bize hiç kullandırmadılar.'zaten yarım gün çalışıyorsunuz.tüm gün çalışanlar için o dediler.'okulda bir tek rehberlik öğretmeni kullandı.yarım gün işe geldi,derslerede girmek zorunda değil diye.iki ayrı okul da da kullanamadım ben.aynı dönemde bebeği olan arkadaşlarım da kullanamadı.

Back
X