Muhabbet kuşu besleyenler yardımm !

urazsel

Hayallerin kadar güzelsin (:
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
127
81
38
Merhaba kızlar. iki gün önce 2aylık çek bi muhabbet kuşu aldım dişi . çok huysuz bi kuş bi o kadar da sevimli.kendimi ona nasıl alıştırablirm besleyen varsa önerilerinizi bekliyorum.bir de dişi muhabbet kuşları konuşmaz diyolar doğru mudur hanımlar ?

bu da hanım kızımızın fotoğrafı eğitimde geldiğimz son nokta

Son düzenleme:
Kus ilk alindiginda korkar alisik olmadigi icn, veterinerler eve geldikten sonra yirmi gun felan kafesinde dursun korkusunu atsin ustunden derler ,birakin size ve eve alissin. Konusmaya gelince, benim kusum erkek ve bayaa bayaa konusuyor disi kuslar erkekler kadar konusmazlar diye biliyorum ben de cevremde gordugum disi kuslarin hic biri konusmuyor ama bunun pek bi onemi yok, benim kusum kus ildugu halde cok guzelce kelimeleri soyluyor ama otemiyor resmen :)

hayatım alır almaz aynı gün yada bir gün sonra elinizi kafesin içine sokup bir korkuttunuz mu onu. Genelde ilk birkaç gün hiç llememek lazım, bi korktular mı bir daha o agrasiflik ve korkularını atamıyorlar.

Canim mrb kusa bi yer belirle ve ordan ayirma mumkun oldugunca ilk haftalarda cok yaklasipta korkutma parmagini kafesten ona dogru uzat ve eline gelmesini bekle elinle yem vermeye calis sabir isteyen bisey benimde vardi alistirdim kendime kafamdan omzumdan inmezdi babamin biyiklarini cekerdi oyle alisti hepimize ama annem pencereyi acik unutinca gitti yavrum gelir diye bekledm gelmedi sabret alisir pes etme:)

Selamun aleykum kardesim
Bizde besliyoruz alistirmak icin cok sev oksa onunla konus bazen muzik falan ac hareketli eslik edecektir oterek :) birde
Avcunjn icine kusun yeminden al biraz alisirsa elinde yiyecektir haftada birde ucur evde ucsun

Benim dişi kuşum 20 kelime söyleyebiliyordu
Şimdiki kuşum erkek 5 aylık ama sadece ötüyor. Alıştırma için ilk 1 hafta kafesten çıkarmadım.
Sonra bir adet tüneği önce kafesin dışından ona gösterdim ve incelemesini sağladım bi kaç gün. Sonra yavaş yavaş kapıdan kafese soktum. Her gün biraz daha yakınına yaklaştırıp sabit tuttum. Sonunda göğsüne kadar getirdim ve atlaması için hafifçe göğsüne değdirdim. Zaten kuşlarda daldan dala atlama güdüsü var hemen bindi. Daha sonraki günler çubukla beraber patmağımı da uzattım. Ve parmağıma binmeye başladı. Ama hala çok ürkek. Kafes dışında sadece parmak ve ayağımıza konuyor. Kafamıza omzumuza gelmiyor. Kendini öptürüyor ve kafasını kaşıtıyor. Dal darı alıp elinden yedirebilirsin. Bi de yemlikleri bi gün çıkart acıksın o gün avcuna yem koyup uzat avcundan yesin.
Asla avcunun içinde sıkarak yani üstten tutma. Normal sesle konuş ve sesli kitap falan oku sesine alışsın..

ben besliyorum. ilk zamanlar ürkek oluyorlar elinizde korkutmadan alıştırmaya çalışın korkutarak yakalamaya çalışmayın iyice sizden kaçıyor o zaman dişiler de konuşur ama erkek kadar olmuyor sabırla ilgi göstermen gerekecek sürekli konuşun onunla sesi çok seviyorlar

Kafese ayna koyma konuşmaz yoksa.Erkek kuşlar konusur.Birde kuş alırken elini kafese sok eline gelen kuşu al.Senin kuşun hırçın ise duzelmicek malesef.Değiştirmem daha iyi.

Evet ilk zamanlar korkuyolar benimde 5 yaşında erkek muhabbet kuşum var.ne söylersek hemen soluyor cok tatli elimden gelse muhabbet kuşu Çiftliği kurcam

Yeterince öneri verilmiş ama ben de söyleyeyim bir şeyler...
dişi muhabbetler erkeklere göre oldukça agresiflerdir, genelde konuşmazlar ama başarılabilir de.
yavru ise eşitimi daha kolay olur. Petshoplarda dal darı satılır, çocuklar için çikolata neyse kuşlar için de dal darı odur. Çok severler bu sebeple eğitimde kullanılabilir. Önce tanıtın dal darıyı, sonra elinizle uzatın, sonra avucunuzun içine koyun. Böyle yavaş adımlarla alıştırabilirsiniz. Acele etmeyin ortalama 1 ay sürer tam bir eğitim...
bu arada kuşunuzun yabani olduğunu ve bilmediği her şeye tehlike olarak yaklaşacağını, alışması için zaman gerekeceğini unutmayın.

Kafese ayna koyma konuşmaz yoksa.Erkek kuşlar konusur.Birde kuş alırken elini kafese sok eline gelen kuşu al.Senin kuşun hırçın ise duzelmicek malesef.Değiştirmem daha iyi.
Kuşlar ev eşyası değil, ay bu bozuk değiştirelim mantığı da komik.

Kuşlar ev eşyası değil, ay bu bozuk değiştirelim mantığı da komik.

Evlat dogurmuyorsun canım ,karşılıklı sevgi için kuş alıyorsun,hırçın eline aldığında ısıran bir kuşun ,devanli kafeste kalması sence çok mu insancıl bir olay.Bu kısım mi komik geldi sana.Bence hiç komik değil.

Siz hayvan sevgisini pek yanlış anlamışsınız. Evlat gibi oluyor onlar zaten.
Neden devamlı kafeste kalsın? Evcil olmayan kuşlar da kafes dışına çıkartılabilir. Değiştir gibi bir tavsiye vermwk komik olan. Sanki eşya alınıyor.

Sen bildiğin gibi devam et.

Dişi kuşlar erkek kuşlara nazaran daha huysuz olurlar. Alışmaktan kaçarlar.

7 sene dişi kuş besledim. Çok az yaklaştırıyordu. Hemen tersi dönüp ısırıyordu.
Ona iyi bakanı bildiği halde alışmadı. Konuşmadı da. Ölene kadar öyle gitti.

Sonraki erkek muhabbet kuşum hemen alıştı ve konuşmayı başardı.

Benim izlenimlerime göre de dişi muhabbet kuşları konuşmuyor.
Alışma konusunda emin değilim belki sizinki daha cana yakındır.

Evlat gibi bakmayacaksan bir hayvan almanin bir mantigi da yok. Yeri gelir hasta olur, yeri gelir acikir, yeri gelir bir yeri kanar. Veterinere kosarsin.

Konussun diye muhabbet kusu almanin mantigini da anlamiyorum. Belki konusmayacak, belki korkacak, goturup geri mi vericez o zaman.

Itaat etmesini istiyorsan sus esyasi almak yeterli. Hayvan sevgisi karsilikli degil aksine karsiliksizdir. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…