Muhabbet kuşu besleyenler yardımm !

Dişiyi eğitmenin çok zor olduğunu söylerler. Ama evin içinde pır pır uçmasına bolca müsade edersen sağa sola konarak ısınacaktır size. Bir bakmışsınız başınızdan inmiyor sonra :)

Yillarca muhabbet kusu baktim.kari koca besledim hep sikilmasinlar diye.yuva aldim yumurtlattim torun torbaya bile karistim.sunu soyliyim dunyanin en cana yakin hayvanlari kopeklerden sonra muhabbet kuslari bence.agzinin icinden yer o kadar samimi olursunuz ve son olarak disi kuslarimda konusurdu benim.

Ne acı.
9 ay önce perişan halde sokakta bulunup gönüllü bakmaya razı olduğum jako papağanımı, hala insanlardan korktuğu için ısırdığından, hala vahşi olduğu için kafes dışına çıkarmadığımı ve beni taklit ederek sahibi olduğumu bildiği halde ısırıyor diye yenisiyle değiştirdiğimi düşünüyorum da. İnsanlığımdan utanırdım herhalde.

konu ilgili bölüme taşındı..

Dişiler konuşmaz malesef. Bol bol elinize alıp severseniz uysallaşacaktır.
dokunmaya çalışıyorum ama kaçıyo benden o yüzden şuan sadece konuşarak uysallaştırmaya çalışıyorum

ben uğraşmaya devam edicem ama konuşmasa da olur.ben de arada kuş sesi falan açıyorum hiç ötmediği kadar ötüyo kızım :) bize alışsın iyi arkadaş olalım yeter :)

hayatım alır almaz aynı gün yada bir gün sonra elinizi kafesin içine sokup bir korkuttunuz mu onu. Genelde ilk birkaç gün hiç llememek lazım, bi korktular mı bir daha o agrasiflik ve korkularını atamıyorlar.
Evet maalesef yaptım ama elime almaya çalışmadım.sadece elime alışsın diyeydi bi süre sonra sakinleşti.elimden yem yemeye başladı

teşekkr ederim canım insan sabırsızlanıyo işte hemen bana alışsın falan diye bekliyo hemen olmaz haliyle :) umarım benm huysuz kızım da alışır :)

teşekkür ederim.dal darıyı denycem :)

Benimki de öyle olmaz inşallah.ama alşmasa da 7 sene bakmışsınız tebrik ederim.ben bile 3 günde çok alıştım canı sağolsn :)http://i.hizliresim.com/2Q61jL.jpg

Dişiyi eğitmenin çok zor olduğunu söylerler. Ama evin içinde pır pır uçmasına bolca müsade edersen sağa sola konarak ısınacaktır size. Bir bakmışsınız başınızdan inmiyor sonra :)
İnşallah canım inşallahh :)

canım ne güzel anlatmışsın darısı başıma

bende alalı daha 1 ay olmadı 2 aylık erkek kuş aldım .. kafese elimi sokuyorum geliyor yeminide yiyor fakat uçurdupumuz zaman bizi hiç takmıyor ve kaçıyor acaba kafesden hiç çıkarmamam mı lazım ?

bende alalı daha 1 ay olmadı 2 aylık erkek kuş aldım .. kafese elimi sokuyorum geliyor yeminide yiyor fakat uçurdupumuz zaman bizi hiç takmıyor ve kaçıyor acaba kafesden hiç çıkarmamam mı lazım ?

Muhabbet kuşları ne kadar kafes dışında kalır odaya alışırlarsa o kadar cana yakın olurlar diye biliyorum ben . Kendi kuşumun kapısını hiç kapatmam , baştan beri böyle alıştırdığım için kendisi ne zaman girmesi ne zaman çıkması gerektiğini biliyor. Yani odanın içinde özgürlük bir süre sonra ona normal gelecektir ve sizin de o odada bulundugunuzu farkedip oda içinde konduğu yerden elinize gelmeye başlayacaktır.

hergün çıkarıyorum acıkınca giriyo kafesine yemeğini yiyip çıkıyor sonra yine giriyor fakat ben yanına yaklasıyorum konusuyorum ama elimiz uzatınca hemen uçuyor alışmamasından korkuyorum

hergün çıkarıyorum acıkınca giriyo kafesine yemeğini yiyip çıkıyor sonra yine giriyor fakat ben yanına yaklasıyorum konusuyorum ama elimiz uzatınca hemen uçuyor alışmamasından korkuyorum

Her kuşun alışmak için zamana ihtiyacı vardır , aniden onlardan birşey beklememeli.. Benim kuşum da bahsettiğiniz gibiydi başlarda hatta çok hırçındı , kafes dışında kesinlikle ele gelmezdi kafesten çıkarmak için almaya çalışırken ciddi ısırırdı ama zamanla bize alıştıkça evcilleşti , şimdi ağzımdan ne olursa yiyor , topla oyun oynuyor , seslenince cevap veriyor. Bütün bunlar icin zaman sevgi ve ilgi gerekli :)

ayyyyyy bian önce o zamanlar gelsin yaa :))) çok tatlı şeylerrr tahmini ne kadar sürdü tam alışması sizce

ayyyyyy bian önce o zamanlar gelsin yaa :))) çok tatlı şeylerrr tahmini ne kadar sürdü tam alışması sizce
5 ayı geçkindir bizimle , benim eğitimde şöyle bir artım vardı , kuşum midesine düşkün biraz , ağzımla marul versem tükürür çikolatalı gofret için gözümu oyar o derece , kendi yeminden çok bizim yemeklerden yiyor kereta :))) Böyle kuşlar yem ödülü ile daha rahat evcillestirilebiliyor , yani afferim sana al bakalım krakerini mantığı ile :) Belki sizinki de böyledir , ballı kraker ile eğitimi deneyebilirsiniz :)

ya onu deneyim kafesin içine uzattım ilk ucunu kıtır kıtır yerken yavaşça dısarı dogru dizime gelsin ordan yesin dedim kafesden çıkar çıkmaz ucdu gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…