muhasebeci veya ön muhasebeciler yardım edermisiniz acil:(

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
muhasebeci bayanlar bi sorum var yardımcı olurmusunuz? Çek takastan döndü ne demek? çeki bi firmadan aldık bugün vadeli bir çekti.Çek portföyümüzde bekliyodu..bugün çeki aldığımız firma aradı çek takastan döndü sizdemi çek bana dönüş yapın dedi.Anlamadım bişey...nedemek istiyo. Bu işte yeniyim kusuruma bakmayın yardımcı olursanız çok sevinicem

Çek takas denilen sistem çekin bankaya teminat yada tahsilat için verilmesidir.2 şekilde tahsilat yapılır ya elden direkt tahsilat yaparsınız ya da bankaya verip takasa girer.Takasta ise çek saat 4-5 kadar ödenmesi gerekir.Ödenmez ise karşılığı yoktur dize üzerine yazılır yani çek vurdurulur.

Sonra da firmaya telefon acın bu işlemi 4:30 a kadar yapmanız gerekiyor

tm patrona söyliyim ozaman.Yani döndü derden nedemek istediğini anlamaııştım o bayanın

Bankaya takasa vermiş olduğunuz çek, borçlu firma tarafından ödenmemiş ve yazılmış
Bir talimat yazıp bankadan size iadesini isteyeceksiniz
Sonra firma borcunu ödediğinde yazılmış olan çeklerini iade edeceksiniz
Eğer parayı hemen yatıracaksa, yazılmış çekin tahsilini bankada yapabilir

Çek eğer bugün vadeli ise daha takastan dönmez.Ancak bugün ödemez iseler geri döner.

patrona bu çeki ne yaptınız bugün vedeliydi dedim bugün bankaya gidip tahsil ettircem dedi.

daha bugün gidip tahsil ettircekse nasıl takastan döndü diyo o bayan anlamadım

eminim çekün fotokopisimi almıştım vadesi bugün görüyorum yani.
Bence en sağlıklısı firmayı arayıp çek elimizde el den tahsil edeceğiz demen yani bankada takasta değil demelisin.Tabii önce bir patronuna sor istersen sonradan sıkıntı olmasın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…