Muhendisle evlenip gecinememek olabilir mi?

Kazancı ne kadar ona bağlı. Her mühendisin maaşı bir değil. Deneyime, çalıştığı firmaya göre değişir.
Ama bu kadar kafaya takmayın. Biraz da ıkinizin harcamasına bağlı. Kimine ayda 20 bin dayanmaz kimi 1500 liraya rahat geçinir.

Tabi ki yaşam standartınızı düşürmeniz gerekebilir ama sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.

Bak nerde okudu bilmiyorum eger iyi bir uni çikisliyda ve azimli bir adamsa stajdan sonra is arayacak is bulacak once 1750 2000 le baslar ama sansina azmine bagli olarak maasi iki yil icinde 4000 vs olur. Bu ulkede her paraya gecinen insan var 1300 den tut 130 000 tl ye kadar. Senin su anki kafa yapina gore işi olan 3 4 yillik tevrubesi olan biriyle evlen. Daha adami taniyomusun is arar mi bulabilir mi ASKERLIK sorun yaratir mu.
Sen bosver bu cocugu belki o da bana kayinbabam destek olur mu diyodur icinden :)

Bak nerde okudu bilmiyorum eger iyi bir uni çikisliyda ve azimli bir adamsa stajdan sonra is arayacak is bulacak once 1750 2000 le baslar ama sansina azmine bagli olarak maasi iki yil icinde 4000 vs olur. Bu ulkede her paraya gecinen insan var 1300 den tut 130 000 tl ye kadar. Senin su anki kafa yapina gore egi olan 3 4 yillik tecrubesi olan biriyle evlen. Daha adami taniyomusun is arar mi bulabilir mi ASKERLIK sorun yaratir mu.
Sen bosver bu cocugu belki o da bana kayinbabam destek olur mu diyodur icinden :)

Durumunuz iyi baba evinde,anlıyorum fakat evlendiğinizde de aynı durumu beklemeniz doğru değil.
Yarın öbür gün baban battığı zaman ne yapacaksın bide öyle düşün? Çalışmayı düşünmüyorsun anladığım kadarıyla kocam bana baksın ben harciyim geziym düşüncesindesin. Eğer bu düşüncedeysen evlenme. Çünkü evlilik sorumluluk gerektiren birşey. Tabi ki harcamalısın,gezmelisin ama senin beklentin sanki sadece bu yönde...

Standartlarını devam ettirmek istemen normal. Neticede sevgilin değil fikir soruyorsun.

Mühendis dolu ülkede nerden mezun nerede calısacak azimlimi önemli bunlar.

Ben maddi açıdan rahat bir ailede büyüdüm. Severek evlendik eşimle ikimizde çalıştık cok sükür iyi durumdayız ama dediğim gibi ikimizde emek verdik çocuklara güzel gelecek için.

Benim eşim mühendis. Her yeni mezun, sömürülecek kurban gibi onu da ilk seneler hunharca sömürdüler :) asgari ücretle çalıştı. Şimdi çok daha iyi bir konumda.. Eş adayı özel sektörde mi kalacak yoksa KPSS'e hazırlanıyor mu ? Devlet işi daha garanti, ücreti de iyi olur, çalışma saati de. Mesleği gayet iyi, ilk zamanlar sömürülür sonra yolunu bulur..

Nerede çalıştığına bağlı.. Nerede çalıştığı da kendini geliştirmesine bağlı.. Benim eşim de mühendis daha 1 senelik ama dilediğimiz gibi yurt içi yurt dışı tatilimizi de yapıyoruz birikim de yapıyoruz. Ben de öğretmenim bu arada.. Eşimle aynı mezun olup asgari ücretle çalışan arkadaşları da var.

Can'ım ya bu kadar aklına takılıyorsa ailen o aileyi araştırabilir.Daha gerçekçi olur öğrendikleriniz o Zaman.Şimdi biz maaşını bilmiyoruz ne desek yalan olur.Ama senin de çalışma durumun olacaksa geçinirsin rahatlıkla.En kötü kendi ailenden yardım alırsın.Karşı tarafa minnet etmeye bu kadar meraklı olma.Yoksa evlenince size her istediklerini yaptırabileceklerini düşünürler,huzur bırakmazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…