Muhendisle evlenip gecinememek olabilir mi?

Ister paşa. İster çöpçü olsun.seni hep mutlu hissettireni kendi iradenle sec eğitim kültürü ile insanlık kültürü. Ayrı şey biri kitapla olur diğeri karakter. Ve yetiştirme ile. Oluyor.birde görünüşen ve aynı evi paylaşmaya kadar her şey yolunda gitse de.aynı evde nasıl olacağınız piyango gibi

Meslekle alakası olduğunu sanmıyorum.
Is adamiyla evlenirsin aylık 30 bin bile yetmez gecinemezsin.
Ben maaş ne kadar artarsa; harcama gider de o kadar artar diye düşünüyorum ..

Eşim mühendis yanımızda çalışan birçok mühendis var. Maaşlar 2 binden başlayıp 20 bine kadar çıkıyor. Sevgiliniz yeni mezun olduğu için maaşı düşük olacak.
Siz çalışıyor musunuz? Aileniz maddi destek sağlar mı?
İlk yıllar geçim sıkıntısı yaşayabilirsiniz.

Eninde sonunda maasiartar muhendis olmus sonucta bosa okumadiysa..insan severse birlikte calisip birlikte gogus gerer herseye.. ama sevmezsen zmnla sevgin biterse vs. Gizune hersey batar

Evlilikte maddiyat tabi ki önemli faturalar kira yarın öbür gün çocuğun masrafları bunlar ilişkiyi de etkiliyor benim eşim mühendis ayrıca kardeşim de o yüzden bu durumları iyi biliyorum artık mühendislere iyi para vermiyorlar eğer 2 bin lira ile başlarsa dua edin ayrıca iyi bir para alması için en az 5 sene geçmesi gerekiyor ama çok çok iyi bir üniversiteden mezunsa iyi bir firmaya girerse o ayrı bu işler biraz da kişinin kendisinde biter yani girişken olmaya da bağlı ama akıllı kızsın en azından oturup düşünüyorsun ben düşünmedim evlendiğim günden beri borç ödüyorum üstelik ben de çalışıyorum evliliğimiz bu yüzden çok yıprandı hiç mutlu olamadım iyi düşün aşık da olsan aşk bitiyor mantık daha önemli

Allah aşkına bu maddiyata önem verme diyenler nerede yaşıyor acaba ya ?
Türkiye 'deki pek çok evlilik maddi sorunlar yüzünden bitiyor hiç mi duymuyorsunuz cevrenizden?
1 2 yıl sonra gecinemiyoruz diye konu açsa o zaman evlenmeseydin çocuk yapmasaydin diye lafı yapistirirsiniz ama degil mi ?
Tabi ki adamın maddi durumunu da ölçüp bicecek bunları şimdiden düşünecek.

Konuyla ilgili olarak da 1800 2bin civarı ile başlar.
Kod yazmayı öğrenip tecrübe kazanınca en az 4bin tl alır.
Çünkü istanbul da biraz daha yüksek maaşlar.
Konya da bi akrabamiz 3 yıllık mühendis 3700 alıyor şu an .
Yani biraz zaman ve tecrübe gerek iyi kazanmasi için.

Sadece maddiyat üzerine evlilik olmaz ancak sadece sevgi ile de evlilik yürümez.
Evlendikten sonra geçim sıkıntısı devreye girince eşler birbirine yemeye başlıyor.
Ne aşk kalıyor eskisi gibi ne de sevgi.
Bu nedenle önemli olan sevgi, para önemli değil diyen sevgi pıtırcıklarını anlayamıyorum
Ev kirası, elektrik- su faturası,mutfak alışverişi gibi gerçeklerle yüzleşip maaş yetmeyince ayyy sevgi yeter diyebilen kadın görmedim daha.
Bu nedenle bir kadının evleneceği adamın maddi durumunu merak etmesi gayet normal.

Maddiyat önemli evlenmeyide düşünüyorsunuz o yüzden düşünmekte sorgulamakta haklısın ama şunu anlayamadım of birde mühendis olacaksın bana şu kürküde çok gördün mü diyeceksin ? Kendi kazancın var mı ? 23 yaşındayım üstün çabamla 7 yıldır çalışıyorum alt tarafı 2 aydır evdeyim evde yine herşey var eşim sağolsun ama nereye kadar tek başına idare edebilir oda bir insan hastalansa işe gidemese ekmegi mi düşünsün sürdüğüm rimeli mi ruju mu ? Babamında durumuda iyiydi bir bakıyorum bazen evime birşeyler almış bana almış cüzdanıma para koymuş ona rağmen ben tekrar işe başliycam diye diretmeye başladım bu devirde zaten öyle bir kişi çalışsın ben yatayım yok ama öyle olsa bile kadın çalışmalı parasını kazanmalı evdeki söz durumu bile daha farklı oluyor

Ailesi bir yere kadar yardım eder sonra elini çeker ne kadar maaş aldığını biliyormusun orada kalacağını ve şöyle bir durum var hiç belli olmaz bir bakarsın tavan yapar bir bakarsın dip yapar damat adayının nasibi neyse o olur eşim çalışmayı sever dedim kısmet 1 sene içinde 5 ay çalışabiliriz sonra işten cikardilar işsiz

Ailesi size destek olmak zorunda değil zaten.Evinizi birlikte geçindireceksiniz.

Bnm eşim mühendis
Bende bankacıyım
Ortalama gelırımız 10000 tl
Ikı cocugumuz var
Borcsuz evlendik
Ev ve araba aldık
Kredı oduyrz
Ihtıyaclarımızı gıderıyouryz
Luks yasamıyrz
Stsndart işte
Anca gecınıyrz

Sen çalışmıyorsan evet olabilir, özellikle de ilk yıllarda. Ama bu şekilde karşındaki kişiyi değerlendirmek de çok çirkin.

aile zengin olsa da güvenmeyin. benim eşimin ailesi varlıklı. birlikte ev alalım size deyip bize ümit verdiler. sonra ne oldu biliyor musunuz? biz ev bakarken gidip kendilerine yazlık aldılar. o yüzden boşver kimseye güvenme. karı koca kendi ayaklarınızın üzerinde durun

Aşkından ölüyorum, herşeye razıyım demek eskilerde kaldı, eskiden herkes bir divan üstünde otururdu, gece o divanlar yatak olurdu, bir kovalı soba, kışın örgü kazaklar, yazın makinede dikilmiş gömlek ve pantolonlarla insanlar mutlu mesut yaşayıp giderdi.

Ama şimdi öyle değil, konu sahibesi İstanbul'da yaşıyor, kafadan en az aylık 1000 lira kira parası demek bu, elektrik, su, doğalgaz, mutfak masrafı, bebek olursa bezi, maması, doktoru, yazlık kışlık ihtiyaçları, sinema, tiyatro, ayda bir de olsa dışarı da yemek vb katmıyorum dahi.

Ev kadını olduğunu varsayalım, erkeğin yeni mezun olduğunu da hesaba katarsak, aylık ortalama 2000 lira maaşı bu masraflara bölsün herkes, ne saman kalır ne seyran, ne aşk.
Konu sahibesi çalışsa o da ortalama 2000 lira alsa 4000 lirayla İstanbul'da zar zor geçinirler, kenara para falan atılamaz.

Ne kızın ne de erkeğin ailesi yardım etmek zorunda değil, gençler evlenirken kendi hesabını yapmalı, oluyorsa oluyordur, olmuyorsa oldururum demek hayalden ötesi değil.

2017 yılının sonuna geliyoruz, herkes okuyor ediyor bir şekilde meslek sahibi oluyor ama geri kafa hala değişmiyor: Evleniyoruz, aileler yardım etsin.

Bu millet evlilik denen şeyin evcilik oyunu olmadığını, hem kafa hem de maddi anlamda olgunlaştıktan sonra evlenilmesi gerektiğini ne zaman anlayacak çok merak ediyorum. Çocuk yapmaya gelince, ilk geceye gelince herkesin aklı çalışır, herkes "ben bilirim, o iş bende" kafası taşır, iş evlilik masrafı, geçim derdi gibi hayatın gerçeklerine gelince "aile yardım etsin"...

Kardeşim elektrik -elektronik mühendisliği mezunu ,yüksek lisansı var 3 yabancı dili var ama çok çok komik bir rakama ise başladı yeni mezun olduğu için. Biraz zaman gerekiyor tecrübe kazandıktan sonra alır yürür

Eşim bilgisayar mühendisi ,yüksek lisansı tek yabancı dili var ama 10 yıldır piyasa içinde ve şu an kurumsal bir firmada çok iyi diyebileceğim bir gelir karşılığı çalışıyor

Ve evlendigimizde ben onun 3 katı maaş aliyordum ama sorun etmedik ,gecindik ev aldık araba aldık ailemizden manevi yardım aldik sadece kendi imkanimizla yaptık bir şeyler ki çoğunu evlendikten çok sonra aldık diyebilirim

Demem o ki çok problem etme gerçekten seviyorsan bir şekilde aşılıyor ,okumuş insan mesleği var yavaş yavaş yükselir geliri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…