Muhendisle evlenip gecinememek olabilir mi?

O eşine bağlı. Benim eşimde mühendis. Hem de öğretmenken bitirdi mühendisliği. Acayip yaratıcı bir adam ve projelerini satıyor. İyi de kazanıyor. Ben akademisyenim ki iyi kazanıyorum ama o benden de iyi kazanıyor. Benim de ailemin durumu oldukça iyi. Eşimin ailesinin değil ama eşim o açığı kapatıyor. Tabii sen ben yer içer gezerim dersen olmaz o iş. Baştan kaybedersin. Çalışmasam çalışmazdım. Şu anda işi bıraksam ve boşansam gül gibi yaşayabilirim. Zorluk çekmem ailem sayesinde ama insanın kendi ayakları üstünde durması apayrı bir şey.

Artik muhendis olmak bir ayricalik degil ki.. her mahallede en az bir universite var, iyi-kotu biraz da paran varsa muhendis olarak cikarsin.. o yuzden kotu dusunecek olursak ya sen de calisacaksin ya da kendine baktiracak zengin birini bulacaksin.. en olmadi babacigin ikinize de bakacak artik..

Tek maaşla geçinmek zor olur. Yeni mezunlar pek para kazanamıyor bence tabii güzel bir torpil varsa işler değişir. Madem calismayacaksiniz babanız bir ev versin hiç olmazsa kira masrafı olmaz...

Çok zengin mühendisler olduğu gibi iş bulamayanları da var artık elini atsan mühendise denk geliyor bir ayrıcalığı kalmadı. Üzgünüm ama hayatımda böyle saçma bir soru daha duymadım. Daha staj yapıyormuş mezun olunca akıbeti nedir belli olmaz. "Niye paran yok, niye ailen yardım etmiyor?" diye çocuğun hayatını karartacaksanız hiç bulaşmayın babadan zengin birini bulun derim. Sizin için öncelik maddiyat gibi gözüküyor buradan.

Talibinizin mesleği oldukça iyi ve getirisi olan bir meslek ama şöyle de bişey var, maaşı iyi diye evlenirsiniz günde üç posta hakaret yersiniz. Bir de adam tembel çıkarsa vay halinize...
Ayrıca, ailesi size destek olmak zorunda değil. Afedersiniz ama bir yerlerini sıkmaya gelmeyen adam evlenmesin otursun evinde aşağı...!

Sen batıya ben sana hayran

Sevginin önüne daha şimdiden para derdi geçtiyse boşver , zengin bı koca mutlu eder seni ancak

Asgari ücretle gecinenlerin olması bu kızın kıstası değil ki kimisi 10binle bile gecinemez.Kimse de özellikle mantık evliliği yapacaksa baba evinin asagisindaki standartlara sahip biriyle evlenmesin zaten

Yani olmaz bu is konu sahibi kendi standartlarında birini bul.Yeri gelir kuru ekmek yersinciler kuru ekmek yemeğe gelince seninle olmayacak sonuçta

Bunun hayat boyu bir garantisi varsa söyleyin biz de bilelim. Parasının hesabını bile bilmeyen ne insanlar gördük, 3 kuruşa muhtaç kaldı.
Işi gücü olmayan birine 17 yaşında kaçsa, ilk paragrafta soylediklerinizi söylerdik evet. Ama zaten okulunu bitirmiş, meslek sahibi biriyle evleniyor, bu anlamda yapmasi gerekeni yapmis. Aç kalır mıyım korkusundan çok, anlasabilir miyim seviyor muyum diye düşünmesi lazım.

Önemli olan ne kadar kazandığı değil nasıl harcayacağı.Öyle yaşarsınız ki on binler yetmez,öyle yaşarsınız ki iki binden kenara arttırırsınız.Bana garip gelmedi kendinize denk birini istemeniz bu arada.Yalnız evlilik düşünüyor ve bu endişeler içindeyseniz mutlaka bu konudan eş adayınıza bahsedin.Herkes her şeyi ölçüp tartsın ondan sonra adımlarınızı atın.

Hanımlar üsluplara dikkat edelim lütfen, evleneceğiniz kişinin işini, kazancını düşünmemek, ikimiz birlikte olalım samanlık seyran olur demek için çok aşık olmak lazım, bu zamanda herşey ateş pahasıyken aşk bile kaç ay gider meçhul, konu sahibesi kendi için mantıklı olanı düşünmeye çalışıyor ki bunda yanlış birşey yok, evlenince 2 ay ev kirası gecikse ev sahibi:- çocuk yeni mühendis, ay ne şirin yeni de evlenmişler ben bunları idare edeyim demez, elektrik idaresi 1 ay geciken faturada cici mühendise bizden kıyak elektriklerini kesmeyeceğiz de demeyeceğine göre maddiyatı yok sayamayız.

İşin gerçeklerini masaya yatıralım, yeni mühendis çıkmış birinin maaşı asgari olabilir, o da kendi mesleğini yapacak bir yer bulabilirse, arkadaşım makine mühendisiydi, bir şirkette sekreter olarak çalıştı senelerce, mesleğime rağbet yok mesleğimi yapamıyorum deyip turizmci oldu, böyle de bir gerçek var.
Artık ev sahipleri evlerini özel sektörde çalışana vermiyor bile işten çıkarılır da kirasını alamaz diye.

Rahat yaşamaya alışmış bir kızın gerçekten çok aşık olması lazım maddiyatı görmemesi, bir çekyat üzerinde kuru ekmekte yerim ne olur demesi için, ölçüp tartması abes değil bence.

2 bin tl kazanan mühendis de var 20 bin tl kazanan da,
o yüzden evlilik düşünürseniz acele etmeyin, kariyer yapmadan, evinizi arabanızı almadan evlenmeyin.

İki mühendis evliyiz. Yıllar içinde maaşımız arttı. İlk girişte tabi ki düşük oluyor. İşsiz kalınan dönemler de olası. Maaş nerede ne iş yaptığına göre değişir. Sizin harcamalarınıza göre de geçim değişir. Size tavsiyem erkek arkadaşınız askerliğini bitirip işe girip çalışsın biraz. Siz de çalışmıyorsanız çalışın. Acele etmeyin. Babanızın evindeki standardı yakalamak yıllar alır muhtemelen.

Madem varlıklı bir ailen var senin ailen destek olur sıkıntı da yasamazsiniz böylece neden onun ailesinden destek bekliyorsun ki ayrıca ailesinin durumu olsa da yardım etmeyebilirlerdi .artik herkes kendi yuvasını tek başına kuruyor sende calisirsin gül gibi geçinir gidersiniz

Yahu mühendis var mühendis var, aynı iş yerinde 10 bin tl alan elektronik elektronik mühendisi de var, 2,500 alan da. Bizzat kendi iş yerimden biliyorum. İyi bir okuldan mezunsa muhtemelen çok sıkıntı çekmezsiniz.

afedersiniz ama yuh diyecegim. Madem varlikli bi aileye mensupsunuz azicik dunya gorusunuz olmali. Muhendis kimdir nedir ne is yapar gelecegi nasil olur diye azicik da bir fikri olur insanin ne bileyim. Yani evden burnunuzu cikarmadan mi buyudunuz ne yaptiniz?
Hani hayati boyunca koyden cikmamis genc bir kiz boyle sorsa anlayacagim da. Neyse, ayrica baba evinde calismadim koca evinde de calismayacagim. Kocisim bana bakabilir mi acaba modundasiniz simdiden. Bravo. Kendim bi tarafimi kaldirayim da su ulkeye iki gram faydam dokunsun ureteyim ekonomiye katkim olsun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…