Muhendisle evlenip gecinememek olabilir mi?

Insani his konusunda tamamen katılıyorum. Ama meslek sahibi birini bularak bu kısmı yerine getirmiş zaten. Artık biraz da duygusal tarafını düşünsün bi zahmet. Herşey para mi? Çok kazanir da savurgan olur, başkasına yedirir ailesinden saklar vs vs. Iyi kazanıyor mu diye bakarken, cömert mi, merhametli mi, beni seviyor mu diye bakmayı unutmamak lazim

Merhaba benim oğlumda aynı bölümden mezun staja başlayacak bir iki güne birde kız arkadaşı var şahsen ben kız arkadaşı ile ciddi bir durum olsa kız arkadaşı da böyle kamuoyu araştırması yapsa bozulurum derim hemen uzaklaş bu kızdan :)))
Anlıyorum tabi İst hayat zor geçim derdi daha zor ama seviyorsanız daha önemlisi güveniyorsanız beraber çalışır geçinirsiniz sizin aile durumunuz iyi ise onlar yardım eder , hayırlısı olsun hakkınız da.

Benim eşim bilgisayar mühendisi
Önce bir fabrikada çalışıyordu çok zor bir dönem geçirdik çok varlıklı bir aileden geliyorum çok zorlanmistim o dönem

Kendi işini kurduğundan beri rahatız şimdi hicbir sorun yok

Bu tamamen nerde çalıştığına da bağlı 3 bin TL alan muhendisde var 15 binde

Maddi sorun yaşamamak istiyorsanız sizde çalışabilirsiniz

bunu sorduğuna göre para senin için önemli ama kendine itiraf edemiyorsun

Erken evlenmek zorundamıısınız? Bekleyin, çalışıp ekonomik durumunu toparlasın siz de acaba geçinir miyiz diye düşünmeyip görmüş olursunuz. Bir de evi geçim sıkıntısı yaşamamak için siz de çalışıverin. Ailelerden bir şey beklemek hoş değil bence.

Meslekle alakası olduğunu sanmıyorum.
Is adamiyla evlenirsin aylık 30 bin bile yetmez gecinemezsin.
Ben maaş ne kadar artarsa; harcama gider de o kadar artar diye düşünüyorum ..
ama şu var birde 30 bin kazananın yetmese bile yaşam standarti yüksek demektir. 2000 tl kazanıp kenara atan kişinin yaşam biçimi ile karşılaştıramayiz....

rızkı veren Allahtır varlıklı biri ile evlenirsin bir gecede iflas eder fakir biriyle evlenirsin zengin olursun öncelliğin kalbinin güzelliği konuşması olsun bence

vay arkadaş biz mühendis sevgilimiz var ne güzel çalışmış okulu kazanmış azimli diye gurur duyup öpüp başımıza koyuyoruz millet mühendis diye beğenmiyor

yalniz konu sahibinin eski konularinda diyabet 1 hastasi talibim vs var.
Kimle evleneveksiniz cok merak ediyorum.

CNm yanlış anlamayın ama bence siz öncelıkle bi terapıste gitmelisınız diye düşünüyorum terapıstınız ıle bırlıkde seçin talıplerınızı o sızı daha iyi yonlendırır

Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, parana güvenme bir kıvılcım yeter
Demek geldi içimden

Geçinmeye gönlün varsa elbette geçinirsin insanlar ne düşük ücretlerle geçiniyor ancak babanın evindeki standartları ilk başta bulamazsın muhtemelen zamanla hayat ne getirir sonrası tabiki bilinmez

Ben bu adamla mutlu olabilir miyim değilde geçim sıkıntısı çekermiyim diye düşünüyorsan başlamadan bitsin.

Para mutluluk getirmez maalesef, ne demişler iki gönül bir olunca samanlık seyranlık olur. İçine sevmediğin bir adamı koysunlar saray da verseler mutsuzluktan ölürsün. O asgari ücrete çalışsa bile sen de çalışırsan geçinirsiniz merak etme. Yok ben çalışamam, babamın evindeki rahatı ararım diyorsan ona göre birine bakacaksın.

Yaşarsın canım ; hele daha staj yapiyormus; kirada otracaksaniz birde çok zor; mühendis dediğine bakma o is bulacak bir yerde tutunacak ta zamanla maaş artacak derken zor ; var tanıdığım elektronik mühendisler 2500 3000 e kalıcı iş bulan zil takip oynuyor ; yani demem o ki ailenle yaşadığın rahatlığı zor bulursun; allah kimseyi gördüğünden geri koymasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…