Muhendisle evlenip gecinememek olabilir mi?

Ben makina mühendisiyim. İyi bir gelire sahibim. Eşimin de maaşı iyi. Zerre düşünmedim evlenirken eşim maaşı nasıldır ne olur diye. Hep kendi başıma var oldum. Sen kendin çalışmayı düşün. Unutmadan on yıllık muhendis olup iki yıldır işsiz arkadaşlarım var.

Deveye sormuşlar neren eğri nerem doğru ki demiş bence sen herkesin çok etkisinde kalıyorsun ayrıca çok sevdiğini düşünmüyorum. Ha insanlar mantık evliliğide yapar saygı duyarım ama seninki mantığında dışı.. dengi dengine muhabbetine bir yere kadar katılıyorum ben çünkü öyle olanların hepsi çok mu mutlu diye sormak lazım neyse bu ayrı konu... konu sahibi artık aileleri bile denkleştirmeye çalışmış yakında sülaleri içler dışlar yapmazsa iyidir

O zaman kendinize denk birisini bulun, hiç değilse boşuna gelirinin hesabını yapmazsınız. Her şart uygun tek sıkıntı geliri kaldı sanırım?

Tabii gecinmeyebilirsiniz
Ne kadar maaş aldığı önemli aylık 10 bin lira alanı da var 2 bin lira alani da

Kesinlikle hak veriyorum
Önce evlenirken ne önemi var ne kadar kazanmasının ilkokul mezunu olsa ne olur deniyor
Sonra kız gecinemeyince anlaşamayınca çevrende onca adam varken bu adami mi seçtin deniyor

Mühendislerde 2 bine calısanlar da var 10 bine de.ancak sıkıntı şu ki çok fazla mezun olduğu için 40 lı yaşlarda bir sürü işsiz kalan insan var.ben olsam dert etmezdim ama sizin anne evindeki rahatı bulma ihtimaliniz zor.siZin kazancınız ne kadar ?

Kendiniz gibi birini bulun. Anladiniz siz...

Kendi alıştığınız standartı bulamadığınızda aşk yeterli olmayacak..hayat bir masal değil..bu yüzden kendi standartlarınızda biriyle evlenmenizi tavsiye ediyorum.

Sizin bir geliriniz olmayacak mı peki neyle uğraşacaksınız? Eğitimli biri ilk yıllar düşük kazanır, akıllı hamleler yaparsa gayet de eli para görür yıllar içerisinde. Fakat üretmeyen bir kadınla tatmin olabilecek mi onu da sorgulamak lazım, denklik sadece parayla ölçülmüyor malum.

Adama yüklenmeyi düşünüyorsan illa ki istanbul gibi bir yerde tek maaşla sıkıntı yaşarsınız. Bir zahmet çalışıver güzel yaşamak istiyorsan . Öyle oturdugun yerden oh ne güzel.

Aldığı maaş bana yetmez diyorsanız kendi denginize göre birini bulun.

Ona bakarsanız 5 dakka sonra bir nefes daha alabileceğinizin de garantisi yok ama hayatı bu kafada yaşamıyosunuz dimi?hepimizin gelecek için planları var sonuçta nası olsa garantisi yok diye plansız programsız allahlık yaşamıyoruz.

Parasının hesabını bilip bilmemesi karakter özelliği, hem üç kuruş para kazanıp ailesni geçindiremeyip ona rağmen o üç kuruşu da saçıp savuran var, yani mühendis diye savurgan çıkacak olması gerekmiyor.Sonuçta kimse kendi evinde gördüğünün altına düşmek istemez ve bu çok insani bi kaygı.

Ben pek o açıdan bakmamıştım ama mühendislerin maaşları iyi, ailesine para gönderme vs. gibi durumu olmazsa yeter.

Madem zorlanacağını düşünüyorsun hiç başlama o zaman. Çocukta boşuna ümitlenmesin. Kendi dengine göre birine bakarsın artık..

Cok sahane paralar kazanan muhendisler var.
Ama bana "biktim asgari ucrete canimin cikmasindan. Beni garson olarak alir misin" diyen muhendis de var.

Bu devirde hic bir seyi diplomaya baglamamak gerekir. Nerede nasil bir kurumda calistigi onemli. Biz garsona 3000 maas veriyoruz haftalik ortalama 400 de tip box cikar. Bunun cazip geldigi muhendis de var, 3000 ne ya diye gulup gececek olan da...

Siz calismiyor musunuz?

Esim muhendis .Biraz kendini grlistirmesine biraz da sansa bagli .Cok sukur hic cok dara dusmedik .Bunun muhasebesini yapiyirsaniz evlenmeyin .Nice doktor karilari perisan nice dekan karilari perisan oldu son zamanda.

Siz evleneceğiniz insana hem gelir testi hem de sağlık taraması yaptırın...Şu zamana kadar açtığınız tüm konular talip konuları...Ya bırakın bu tarz düşünceleri Allahtan hakkınızda hayırlı olanı isteyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…