- 25 Aralık 2017
- 279
- 292
- 18
- Konu Sahibi Maviminval
-
Dediğinizde haklısınız bence cünkü ben o evde yasamıcam neticede genel olarak Dagınıklık beni hep rahatsız ediyor kendi evimdede böyleyim oyuzden Yadırgamam normal kendi kafama göre dısardan belki anormaldır tesekkür ederim öneriniz içinEğer ilişkiniz ciddiyse bunu önemsemeyin. Çünkü ayrı eviniz olucak benimde kayinvalidem cok temiz biri değil ama yapicak bişey yok değiştiremem benim evim ayrı haftada bir gidiyorum. Sizi o yüzden çok iyi anlıyorum dağınık evde insanın ruhu daralıyor gidesim bile gelmiyor bazen eminim düzenli ve temiz olunsaydı esyalarini sıklığı gözünüze batmadı bence
Noktalaması olan bir topiğe gidin o halde burda size ihtiyac yok :)Hayır.
O başlık ne öyle. Iyk.
Noktalaman da yok
Olmaz mı?Noktalaması olan bir topiğe gidin o halde burda size ihtiyac yok :)
Peki bu süreç içerisinde alıştınız mi çok sinir bozucu ya bi insan neden temiz olamaz ki özellikle mutfakKonu sahibi ben sizi anladim. Cunku benzer seyler yasadim. Mukemmelliyetci degilsiniz sadece farkli kulturleriniz var bence ailelerinizin. Ama bu farklilik sonuna kadar sizinle geliyor benden soylemesi. Ben de kvaldemin evine ilk gittiginde oyle bir farklilik hissetmistim. Alisik olmadigimiz bir mahallede otuyorlardi, evin duzeni de oyle dediginiz gibi icime sinmemisti. Yataklar falan daginikti yani. Ilk dusundugum annem babam tanismaya gelince bazi seylerin iclerine sinmeyecegiydi. Sonra nisanliyken anneler gununde haberli gittigimde mesela hicbir hazirlik yoktu disaridan lahmacun soylemisledi. Yeni evliyken ise bayramda gittigimizde yine ev daginik ve pisti aksamdan bulasiklar falan duruyordu ve hicbir hazirlik yoktu. Sadece cikolata tutulmustu. Ve bunun gibi cok ornek. Bizim ailede bu tarz seyler cok onemsenir o yuzden ben hep bunlari kisisel algiladim ve deger verilmedigini hissettim. 13 yillik evliyim bu konular yakin zamana kadar esimle tartisma konusu oldu maalesef.
Malesef çok gitmemek bazen elimizde olmuyor :)E sen evlenirsen ayrı evde oturacaksın sonuçta?
Pire için yorgan yakmak gibi olur bu.
Çok gitmezsin olur biter.
Sahi neden gittin söz nişan yakın mı?
Şöööyyyleeee bir geçmişi tara bakalım ne düzenli evlerde oturup kv ve görümcelerinin kan kusturup aaa o aslında kızılcık şerbeti diye içirdikleri gelinler var. Siz ilişkileriniz nasıl olacak ona bakınHerkese merhaba arkadaslar konuya şöyle gireyim ciddi anlamda görüştüğüm bi insan var ben merkezdeyim o ilçede oturuyor herneyse ikimizin aile durumuda belli çok zengin lüks bi yaşantımz yok bugun ben evlerine gittim kız kardesi ve ablası vardı annesiyle babası bi akrabalarına gitmiş sehir dısına kız kardesleri vardı evde onlarla tanısmak için gittim tüm aile ilede onlar döndükten sonra tanışcam sorunum şu bizim evimizde cok lüks degildir Orta derece bugun evde gördüğüm daha çok köy evi gibi zaten müstakil bir ev esyalar falanda eski tip hiç böyle hayal etmemiştim bi hayal kırıklığına uğramış gbi hissediyorum sacma sekilde sonucta herkesin bi düzeni yasayıs sekli var evden ziyade birazda dagınık geldi bana oyuzden bukdar taktım bence sanırım biraz gelişigüzel umursamaz insanlar sizce insanları bu sekilde degerlendirmek dogrumu? Yani daha annesi ile tanısmadım karakter yapılarını bilmiyorum kız kardesleri oldukca sıcak davrandılar kişilikleri ile ilgili bi skıntı yasamadım sdc ortam ev beni biraz hayal kırıklığına uğrattı şimdi diyeceksiniz ki ne alaka bu seni niye rahatsız etti benim garip garip huylarım var bilmediğim yerde bişey yiyemem rahat rahat oturup kalkmam sonucta bi aile olucaz tiksimirmiyim rahat hareket edemezmiyim diye tedirgin oldum anlatmaya calıstıgım sey bi lüks düşkünlüğü degil temizlik düzen ferahlık ev çok boğuk geldi bana lütfen fikir verin ben hiç böyle düşünmemiştim dagınık geldi bana ben mi abartıyorum yanlıs düşünüyorum nebilim cocukla bi skıntım yok gayette iyi anlasıyoruz ama ailede önemli evli olanlar bilir tesekkürler şimdiden
Sonra kvalde kayinvalde bosandi farkli sehirlere gittiler simdi yilda bir kez birkac gunlugune cocuklari gormeye geliyorlar ayri ayri. Biz o kadar maruz kalmiyoruz yani artik cunku gidecegimiz bir anne baba evi yok. Yani duzensiz bir aile maalesef sonuna kadar hersey duzensiz oluyor. Belki de taa o zamanlar sorunlari vardi o nedenle evde de duzen yoktu. Ama onlarin duzensizligi esimin kendi evine baglanmasini ve kiymet bilmesini sagladi. Kendi duzenimizi kurduk yani.Peki bu süreç içerisinde alıştınız mi çok sinir bozucu ya bi insan neden temiz olamaz ki özellikle mutfak
Ya iyi hoş, uyarılarının haklı tarafı var ama sen de “buradan” değil, “burdan” yazmışsın, bir de konu sahibinin sevabına mı yardım etmeyeceksin? Yoksa kendisine mi?Olmaz mı?
Sizin gibiler yüzünden, unutuluyor yazmak.
Benim gibi müfettişe asıl burda ihtiyaç var.
Ama soğudum burdan. Sevabına bile, yardım etmem
O otomatik düzeltme, yazıp silip yeniden yazıyorumYa iyi hoş, uyarılarının haklı tarafı var ama sen de “buradan” değil, “burdan” yazmışsın, bir de konu sahibinin sevabına mı yardım etmeyeceksin? Yoksa kendisine mi?
Virgülü, cümlede doğru yere koymak o kadar önemli işte.
Anladım bizim ailesel problem yok çok şükür sadece kayinvalidem düzensiz ve temiz değil yakın olduğumuz içinde haftada bir gitmek zorunda kalıyorumSonra kvalde kayinvalde bosandi farkli sehirlere gittiler simdi yilda bir kez birkac gunlugune cocuklari gormeye geliyorlar ayri ayri. Biz o kadar maruz kalmiyoruz yani artik cunku gidecegimiz bir anne baba evi yok. Yani duzensiz bir aile maalesef sonuna kadar hersey duzensiz oluyor. Belki de taa o zamanlar sorunlari vardi o nedenle evde de duzen yoktu. Ama onlarin duzensizligi esimin kendi evine baglanmasini ve kiymet bilmesini sagladi. Kendi duzenimizi kurduk yani.
Bi kere o tavizi verirsen sonrasında gitmeyince saygısızlık diyorlar ama baştan mesafeyi koymak gerek :)Malesef çok gitmemek bazen elimizde olmuyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?