Mükemmelliyetçimiyim?

Eğer ilişkiniz ciddiyse bunu önemsemeyin. Çünkü ayrı eviniz olucak benimde kayinvalidem cok temiz biri değil ama yapicak bişey yok değiştiremem benim evim ayrı haftada bir gidiyorum. Sizi o yüzden çok iyi anlıyorum dağınık evde insanın ruhu daralıyor gidesim bile gelmiyor bazen eminim düzenli ve temiz olunsaydı esyalarini sıklığı gözünüze batmadı bence

Dediğinizde haklısınız bence cünkü ben o evde yasamıcam neticede genel olarak Dagınıklık beni hep rahatsız ediyor kendi evimdede böyleyim oyuzden Yadırgamam normal kendi kafama göre dısardan belki anormaldır tesekkür ederim öneriniz için

Bu mükemmelliyetcilik değil öncelikle onu söyleyeyim.
Evin dağınıklığinin yanında evi, eşyaları falan da begenmediniz daha farklı bekliyordunuz sanki.

Baktim yazmışsınızda konu içinde.

Belki sizin alistiginiz ev düzeninden farklıdır o yüzden garip gelmistir. Yada bir yeri kolay benimseyemiyorsaniz o yüzdende olabilir . Belkide cidden begenmediniz bana garip gelmedi , olabilir.
Ama orasi sizin eviniz olmayacak onlarin cani oyle istemistir durumu ona yetmiştir. Siz evinizi istediginiz gibi kurabilirsiniz .

Konu sahibi ben sizi anladim. Cunku benzer seyler yasadim. Mukemmelliyetci degilsiniz sadece farkli kulturleriniz var bence ailelerinizin. Ama bu farklilik sonuna kadar sizinle geliyor benden soylemesi. Ben de kvaldemin evine ilk gittiginde oyle bir farklilik hissetmistim. Alisik olmadigimiz bir mahallede otuyorlardi, evin duzeni de oyle dediginiz gibi icime sinmemisti. Yataklar falan daginikti yani. Ilk dusundugum annem babam tanismaya gelince bazi seylerin iclerine sinmeyecegiydi. Sonra nisanliyken anneler gununde haberli gittigimde mesela hicbir hazirlik yoktu disaridan lahmacun soylemisledi. Yeni evliyken ise bayramda gittigimizde yine ev daginik ve pisti aksamdan bulasiklar falan duruyordu ve hicbir hazirlik yoktu. Sadece cikolata tutulmustu. Ve bunun gibi cok ornek. Bizim ailede bu tarz seyler cok onemsenir o yuzden ben hep bunlari kisisel algiladim ve deger verilmedigini hissettim. 13 yillik evliyim bu konular yakin zamana kadar esimle tartisma konusu oldu maalesef.

Senlik bi durum yok onların evi orası. Ayrıca bazen evi toplayamıyoruz temizleyemiyoruz misafir geliyor şansa belki sanada öyle denk geldi.

Peki bu süreç içerisinde alıştınız mi çok sinir bozucu ya bi insan neden temiz olamaz ki özellikle mutfak

Şöööyyyleeee bir geçmişi tara bakalım ne düzenli evlerde oturup kv ve görümcelerinin kan kusturup aaa o aslında kızılcık şerbeti diye içirdikleri gelinler var. Siz ilişkileriniz nasıl olacak ona bakın

Peki bu süreç içerisinde alıştınız mi çok sinir bozucu ya bi insan neden temiz olamaz ki özellikle mutfak
Sonra kvalde kayinvalde bosandi farkli sehirlere gittiler simdi yilda bir kez birkac gunlugune cocuklari gormeye geliyorlar ayri ayri. Biz o kadar maruz kalmiyoruz yani artik cunku gidecegimiz bir anne baba evi yok. Yani duzensiz bir aile maalesef sonuna kadar hersey duzensiz oluyor. Belki de taa o zamanlar sorunlari vardi o nedenle evde de duzen yoktu. Ama onlarin duzensizligi esimin kendi evine baglanmasini ve kiymet bilmesini sagladi. Kendi duzenimizi kurduk yani.

Olmaz mı?
Sizin gibiler yüzünden, unutuluyor yazmak.
Benim gibi müfettişe asıl burda ihtiyaç var.

Ama soğudum burdan. Sevabına bile, yardım etmem
Ya iyi hoş, uyarılarının haklı tarafı var ama sen de “buradan” değil, “burdan” yazmışsın, bir de konu sahibinin sevabına mı yardım etmeyeceksin? Yoksa kendisine mi?
Virgülü, cümlede doğru yere koymak o kadar önemli işte.

O otomatik düzeltme, yazıp silip yeniden yazıyorum
Ama, yine otomatik düzeltmeye takılıyorum.

Dikkatin için, uyarın için teşekkür ederim.

Sonuna kadar haklisiniz cok onemli bir faktor benim icin de.. o hayal kirikligini bende yasadim ama farkli olarak.. benim bir arkadasim var cok iyidir uzun bir sure evinde istirahat etmesi gerekti bende ayip olmasin diye ilk kez evine ziyarete gittim ve o da ne??? Ev o kadar daginik, pis, duzensiz benim o gun oraya gidecegimi bilmesine ragmen esofmanlar koltuk tepelerinde..mutfak ocak les gibi silinmemis muz meyve vs almislar posetle yerlerde posetten sarkmis yere degiyor ve en cok uzen kismi ise bir biskuvi bile koymadi onume ben annesiyle o gelince neler neler yapmistim sonucta bir biskuvi koymak zor olmamali... her neyse bir daha mumkun degil evde gorusmemiz disarida vs olabilir ama ben o evi o sekilde gorunce bana saygisizlik olarak anladim ya da ne bileyim o daginik gormuyordu evini... ev olayi onemlidir bende akrabam dahi olsa duzensiz ve daginiksa gitmem yani.

Anladım bizim ailesel problem yok çok şükür sadece kayinvalidem düzensiz ve temiz değil yakın olduğumuz içinde haftada bir gitmek zorunda kalıyorum

Günlük yaşantılarında nasıl oldukları beni ilgilendirmez ama önemsenmek isterim haklısın en azından gidecegin gün düzenli olabilirlerdi

Kültür farkı alışkanlıklar kişilikleri ve zevkleri etkiler,kişilik ve zevklerse ilişkiyi fazlaca etkiler. Sizin doğalarınız birbirine aykırı. Ufukta uyumsuzluk,ileride mutsuzluk gördüm (Biraz fal gibi oldu ya neyse :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…