Müsait olmadığımızı daha nasıl anlatabiliriz

Ayy annemlere konusunu bile açmadım. Zaten kadın kendine zor kahvaltılık çıkarıyor. Tuvalete zor gidiyor.
Hiç oluru yok Hayal bile kurmasına müsade etmeyin insanlar kendi evinde korkuyla mı yaşasın. Kendi anası babası kolayını bulamamış başından atıyor eşinizde şaşırmasın koysun tavrını

Eşim çok kibar söylemiş şimdi farkediyorum. Ben de misafirim. Size gelin diyemem, öyle bir hakkım yok dedi.
Ailece yarali parmağa işemeyen kendi rahatları için yüzleri kayış gibi Yarabbim şükür gillerden.

Böyle bi aileye asla lafımı esirgemeden çat çat istediğim gibi konuşurum.

Ben, eşim, 2 yaş bebemiz benim memleketimdeyiz. Anne ve babamın yanında tatil dolayısıyla. Eşimin abisi 1,5 saatlik başka bir şehirde. Yeğeni üniversite sınavına girdi.çocuk benim memleketime kafayı takmış. Bütün tercihlerini orası yaptı. Ama hiçbiri olmadı. En sonunda evde kapıları çarpmış. Ben üniversiteyi kazanamasam da oraya gideceğim, iş bulup çalışacağım diye. Yakın arkadaşı da burayı yazmış. O kazanmış. Bugün bizi aradı. Haftaya arkadaşıyla gelip benim annenlerin evinde kalmak istiyormuş. İş bulacakmış, kiralık ev bulacakmış. Annem babam yaşlı. Annem zaten oldukça zor yürüyor. Bi de 2 yaş sendromlu bebe var. Ev küçük. Ben annemlere diyemem bile gelmek istiyorlar diye. Bi de ufak bir tadilat var evde. Eşim, ben de misafirim burda, ev müsait değil dedi. Ne zaman müsait olur diye mesaj atmış . Kalp kırmadan nasıl söylenir bilemedik. Anne babasının onayladığı bir durumda değil. Annesi ile çok iletişimimiz yok. Mesela bizim bebeğimiz oldu, 29 aylık şu anda. Ne abisi ne eşi mesaj bile atmadı. Biz zaten hediye vs istemeyiz. En azından WhatsApp hayırlı olsun yazabilirdi. Ya da gelmek isteyen yeğeninin ben hiç hatırlamıyorum şimdiye kadar bizi aradığını. Bayram vs de aramadı hiç. Hatta anne babam şimdiye kadar hiç görmediler bu çocuğu. Müsait değiliz dedik. Hatta şehirdışına gitme durumumuz var onu da söyledik.Ama sürekli ne zaman müsait olur diye soruyorlar.
Kısa net ve tavırlı bır ses tonuyla direkt arayın ya da eşiniz arasın "biz müsait olamayacağız kardeşim anlatabıldım mı? "Desin...Kaybedebılecegınız bırsey oldugunu dusunmuyorum hanı velevkı suratınıza bakmasalar ki bana böyle gelecek yedi sülalem olsa silerim..Benden uzak dursun yeter ki diye...

Görgü denen ,utanma,arlanma denen şey ne akrabada kaldı,ne komşuda kaldı...

Kısa net ve tavırlı bır ses tonuyla direkt arayın ya da eşiniz arasın "biz müsait olamayacağız kardeşim anlatabıldım mı? "Desin...Kaybedebılecegınız bırsey oldugunu dusunmuyorum hanı velevkı suratınıza bakmasalar ki bana böyle gelecek yedi sülalem olsa silerim..Benden uzak dursun yeter ki diye...

Eşime dedim, benim üzerime at. Zaten herhangi bir iletişimim yok. Onu da yapamıyorsan bana ver ben konuşayım.

Böyleleri tümden küsse daha iyi eskidenmiş o çok insan eş dost tanıdık şimdi düğünler bile 50 kişi ile yapılıyor güven kalmadı

Ne münasebet ya. Anası babası bir sirkelesin o ergeni. Millet aç dövmeye mi para verecek. Okumaya gelse hadi dersin eğitim görecek. Ayrıca sizinle samimiyetlikleri bile yok nasıl kalacaklar utanmadan

Bişey söylemek istemiyorum, bizim de kızımız var. O da böyle yaparsa diye korkuyorum inanın
Anlamadım ne yapacak kızınız.

Bişey söylemeyecek iseniz çocuğun ailenizin evine gelip kalmak icin aramalarından rahatsız olmayın.

Belli ki daha çok arayıp yazacak…

Aslında eşim ev sahibi değil ki. Adam da ne söylesin
Abi eşimin ailesi misafir kabul etmiyor. Çocuğu buraya güvenerek yollamayın, ortada kalır. Net bir mesaj gerekiyor, böyle dan diye söylenirse anlarlar belki.
Ev müsait değil vs. deyince açık kapı aramışlar, sizin her kapıyı kapatmanız lazım.
Çocuğun doğumunu bile tebrik etmeyen kayınbirader, yüzünü bile hatırlamadığı gelininin ailesine yetişkin çocuğunu göndermeye çalışıyor. Olacak şey mi?

Ne münasebet ya. Anası babası bir sirkelesin o ergeni. Millet aç dövmeye mi para verecek. Okumaya gelse hadi dersin eğitim görecek. Ayrıca sizinle samimiyetlikleri bile yok nasıl kalacaklar utanmadan
Aynen işte. Okul kazanıp gelse, cebine harçlığına kadar koyarım. Açıköğretim kaç tercih yapmış. Onlara da yerleşmemiş. Sıkıntılı bir arkadaş. Ayrıca dövme yaptıracak insan kılı kırk yarıyor. Tanınmış olsun, garanti olsun, tecrübesi olsun diye

Aynen işte. Okul kazanıp gelse, cebine harçlığına kadar koyarım. Açıköğretim kaç tercih yapmış. Onlara da yerleşmemiş. Sıkıntılı bir arkadaş. Ayrıca dövme yaptıracak insan kılı kırk yarıyor. Tanınmış olsun, garanti olsun, tecrübesi olsun diye
Bence eşin arama ve mesajları cevapsız bıraksın anlamıyorlarsa

Böyleleri tümden küsse daha iyi eskidenmiş o çok insan eş dost tanıdık şimdi düğünler bile 50 kişi ile yapılıyor güven kalmadı
Eskiden derdini anlatırlarmış derman olurmuş komşun..Bir düğün olacak bütün akrabalar el atarmış maddi,manevi...

Şimdi derdini anlat yedi düvele duyursun bir de kısır partilerine meze yaparlar ...

Akrabalarında sadece seyre dursun..Ya hep bana diyen bir miras yedi amca,dayı,hala neyse..Ya da nasılsın derken sıkıntıdamısın oh oh ne güzel demediği kalmayan akraba...

O yüzden herkesle mesafemi bilirim..Böyle hadsizce,yüzsüzce bir nevi beni kullanmaya çalışacak insanıda tek konusmayla silerim..Hala mı yüzsüz basıcaksın red tuşuna...

Back
X