- 1 Temmuz 2009
- 233
- 78
- 98
- Konu Sahibi Anjina Pectoris
-
müsrüf değil müsrif dilimizi güzel kullanalım...
parayı tutarak hasta olacağına, parayla mutlu olun.
maalesef durumu iyi ama para biriktirip sürekli bir şeyler almayı kafaya takmaktan ruhsal olarak çökmüş insanlarla dolu bu ülke.
biraz da yaşamak lazım.
Bende 7 numaradan örnek vereyim o zaman7 numara da bir replikti. O yüzden o şekilde kullandım sayın tdk hanım efendi :) yinede arasındaki farkı bilmiyordum teşekkür ederim :))
Bende 7 numaradan örnek vereyim o zaman
Müsrüflüğün luzumu yok deyip çorlu ya ucuzcu markete gidip bedavadan ucuz alisveris yapacak kadar cimri olmayalim tabi ama gercekten dugun uzeri sacip savurmak musrufluk :))
Erkek Ada'm giyine ne kadar harcar ki
Yani en son hangi mağazadan ne aldı
Eşimle 10 yıldır evliyiz bu süreçte iki palto aldı mesela
Sadece iki
Son aldığı 1000 tl idi iki kış önce ama en az 5-6 kış giyer
Bizim kenarda düğün için yeterli parayı geç kuruşumuz yoktu ve hatta üstüne üstlük ben arabamın borcunu düğüne 2 ay kala ancak bitirmiştim. Eşim de düğüne 2 ay kala çalışmaya başlamıştı. Tabi biz bu kadar yardımsız kalacağımızı hiç tahmin etmemiştik aileler yine 3-5 bişey yapar diye düşünüyorduk ama yapmadılar
Biz de gittik kredi çektik , hiçbirşeyde gösterişe kaçmadan işimizi görsün yeter diyerekten herşeyin en uygunundan aldık , oldu düğünümüz. Çok açılmadığımız için de kolay toparladık zaten. Altınları bozdurduk düğün sonrası krediyi kolayladık kalanı da az az ödedik sıkışmadan.
Ama ikimizin de işi geliri belli idi zaten, ödeyebileceğimizin üstüne çıkmadan yapınca harcamayı hiç zorlanmadık
Abartmış birazŞöyle söyleyeyim, daha yeni botları var 700 liraya almıştı , yine almak istiyor. Bu küçük bir örnek. Bir kışta iki tane falan kaban alıyor. Tabiki alsın ben parasında değilim ama ilerisini de düşünmek lazım . Ev eşyaları gökten inmeyecek sonuçta :))
Ben de müsriftim evlenince düzeldim demek isterdim:) ama Hayır pek düzelmedim. Nerdeyse yedi yıllık evliyim hiçbir ay planlama yapmadım çünkü uyamayacağımı biliyorum. Ama son iki aydır gelen faturalar çok sinirimi bozuyor. Önceden üç kişi için normal derdim diğerlerinin faturasını görünce ama o kadar fark etti ki iki ayda. Sanırım sırf bu yüzden şimdi düşünüyorum alırken ama başka nedenlerle.
evlenince 2. ay duzelir merak etme elektrik su aidatlar gida hepsinin masrafi ustune bir binsin akillanir.
bende musriftim bekarken birikim yapardim ama canim istediiyse butun parami tek seferde harcayacak potansiyele sahiptim simdi cebimdeki 400 lirayi hwrcamaya kiyamiyorum :)(
Canm valla benim eşimde öyleydi ilk zamanlarda baya sıkıntı yaşattı bana sorumluluk aldığı için ama sen sabırlı olursan zamanla düzelir. Bi tek taksit felan tarihini mutlaka senin hatırlatman Laz'ım başka türlü ödemiyorlar :)))Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere nişanlım fazla para harcayan bir insan. Bugün eline para geçse yarını düşünmez. Şimdi diyeceksiniz ki sanane adam çalışıyor, istediği gibi harcasın. Fakat şöyle bir durum var biz yaza Allah nasip ederse düğün yapmayı düşünüyoruz. Elimizde çok bir birikimimiz yok. Ve ailelerden destek almadan yapacağız. Kendisi eli açık biri sadece kendisine değil bana karşı da parasını asla sakınmaz.
Her neyse, yine bir mesele oldu ve ben uygun bir dille düğün yapacağımızı ve paraya ihtiyacımız olacağını, biraz daha az harcama yaparak birikim yapmamızı, sorumluluklarımızın olduğunu söylemeye çalıştım. Bunu yaparken biraz fazla konuşmuş olmalıyım ki bana şaka yollu cırcır etme dedi güldü. Bende düşündüm , o kadar çalışıyor gönlünce harcasın. Sonra ona dedim; kendi paran, istediğin şekilde harca ben karışmıyorum. Senin paran benim param mı var deyip tavır yaptı. Şimdi ben bu adamla napiyim yahu?
Asıl konu biz evlendiğimizde sorumsuz bir insan mı olur? Böyle devam ederse afedersiniz de biz totomuzu nasıl doğrulturuz?
Acaba ben mi abartıyorum karışmasam mı ? Bi akıl verin bacılar..
Evlenmeden önce eşim de ben de dünya para harcardık. Hesapsız kitapsız, sınırsız müsriflik vardı. Evlendik, yine aynı devam. Adamı sabah ekmek almaya gönderiyorum 150liralık alışverişle geliyor ortada bişey yok. Sonra elektrik, su, telefon faturaları geldi, ucu ucuna ödemeyi yetiştirir oldu. Ardından bir durum yaşadık elde para yoktu 200liradan başka bize o gün 250 lazımdı acil. O gün bu gündür hesabını daha iyi biliyor. Birşey 1tane alınacaksa 1tane olacak, 3tane değil. Yada harcama yapılacak şeylerin sıralaması olmalı. Biraz da ben sıktım onu, yeri geldi maaşını aldım ona sadece harçlık verdim. Toparladı şimdi. Gereken harcama yine cömertçe yapılıyor ama müsriflik yasak!Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere nişanlım fazla para harcayan bir insan. Bugün eline para geçse yarını düşünmez. Şimdi diyeceksiniz ki sanane adam çalışıyor, istediği gibi harcasın. Fakat şöyle bir durum var biz yaza Allah nasip ederse düğün yapmayı düşünüyoruz. Elimizde çok bir birikimimiz yok. Ve ailelerden destek almadan yapacağız. Kendisi eli açık biri sadece kendisine değil bana karşı da parasını asla sakınmaz.
Her neyse, yine bir mesele oldu ve ben uygun bir dille düğün yapacağımızı ve paraya ihtiyacımız olacağını, biraz daha az harcama yaparak birikim yapmamızı, sorumluluklarımızın olduğunu söylemeye çalıştım. Bunu yaparken biraz fazla konuşmuş olmalıyım ki bana şaka yollu cırcır etme dedi güldü. Bende düşündüm , o kadar çalışıyor gönlünce harcasın. Sonra ona dedim; kendi paran, istediğin şekilde harca ben karışmıyorum. Senin paran benim param mı var deyip tavır yaptı. Şimdi ben bu adamla napiyim yahu?
Asıl konu biz evlendiğimizde sorumsuz bir insan mı olur? Böyle devam ederse afedersiniz de biz totomuzu nasıl doğrulturuz?
Acaba ben mi abartıyorum karışmasam mı ? Bi akıl verin bacılar..
Canm valla benim eşimde öyleydi ilk zamanlarda baya sıkıntı yaşattı bana sorumluluk aldığı için ama sen sabırlı olursan zamanla düzelir. Bi tek taksit felan tarihini mutlaka senin hatırlatman Laz'ım başka türlü ödemiyorlar :)))
Ama sıkıntı etme durumu iyiyse ama Yok duruuu iyi değilse sen lafını söylemişsin bu saatten sonra şakın karışma kendi kendine anlasın
İnsan çıldırıyor biliyorum o kontrolsüzce harcarken senin bişeyleri düşünmen belki zoruna gidiyordur. Ama konuşmaz sessiz kalırsan emin ol zaten istese de istemese de anlatacak hele bi evlensin görür o gününü bırak harcasın sonra tepesine çökersin :)))Öyle yapacağım artık karışmama kararı aldım :) çenemi tutabilirde cırcır etmezsem :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?