Müsrüf nişanlı ..

müsrüf değil müsrif dilimizi güzel kullanalım...

parayı tutarak hasta olacağına, parayla mutlu olun.

maalesef durumu iyi ama para biriktirip sürekli bir şeyler almayı kafaya takmaktan ruhsal olarak çökmüş insanlarla dolu bu ülke.

biraz da yaşamak lazım.

Cimri üzer sizi ama Dara dusmezsiniz..
Musrif Üzmez ama Dara düşürür..
İkisi de fena..
Zamana yerine duruma göre harcamayı bilmeli..
Evlenince ortama duruma göre düşünür değişir de aynen devam da edebilir..
Evlilik için bütçe yapsanız az kalmış birlikte biriktirseniz..

Hanım efendi kelime ile ilgili meseleyi açıkladım zaten gönderimde. Bende çok tutan ve cimri bir insan değilim ancak önümüzde sorumlu olduğumuz bir evlilik var . Ben bunun için biraz dikkatli harcama yapalım diyorum. Yine de haksız sayılmazsınız. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

Konu başlığını görünce istemsizce güldüm yani evlenince düzelecek diye bi şey yok ama bütçe planı yaparsınız. Ona gore kendisini ayarlar.

evlenince 2. ay duzelir merak etme elektrik su aidatlar gida hepsinin masrafi ustune bir binsin akillanir.
bende musriftim bekarken birikim yapardim ama canim istediiyse butun parami tek seferde harcayacak potansiyele sahiptim simdi cebimdeki 400 lirayi hwrcamaya kiyamiyorum :)(

7 numara da bir replikti. O yüzden o şekilde kullandım sayın tdk hanım efendi :) yinede arasındaki farkı bilmiyordum teşekkür ederim :))
Bende 7 numaradan örnek vereyim o zaman
Müsrüflüğün luzumu yok deyip çorlu ya ucuzcu markete gidip bedavadan ucuz alisveris yapacak kadar cimri olmayalim tabi ama gercekten dugun uzeri sacip savurmak musrufluk :))

Bende 7 numaradan örnek vereyim o zaman
Müsrüflüğün luzumu yok deyip çorlu ya ucuzcu markete gidip bedavadan ucuz alisveris yapacak kadar cimri olmayalim tabi ama gercekten dugun uzeri sacip savurmak musrufluk :))

Sırtımızı aksaraya verdik mi ucuzcu biryer buluruz :)) şaka bir yana bende öyle cimri bir insan değilim bende harcarım. Ama herşeyin bir sınırı olmalı geleceğimizi de düşünmeliyiz.

Şöyle söyleyeyim, daha yeni botları var 700 liraya almıştı , yine almak istiyor. Bu küçük bir örnek. Bir kışta iki tane falan kaban alıyor. Tabiki alsın ben parasında değilim ama ilerisini de düşünmek lazım . Ev eşyaları gökten inmeyecek sonuçta :))

Biz destek almayacağımızı biliyoruz, ona göre hareket edelim diyorum. Öyle herşeyin lafını eden biri değilim tabiki insan anı yaşamalı ama aşırıya kaçmadan. Sonuçta planlarımızda düğün yapmak var. Açıkçası evlendikten sonra en güzel dönemlerimizde borç ödemektense şimdi biraz idareli olalım evlilik sonrası kolaylık olur diye düşünüyorum. Ama artık kararımı da verdim bu saatten sonra çok müdahale etmeyeceğim , umarım çok zorlanmayız..

Ben de müsriftim evlenince düzeldim demek isterdim:) ama Hayır pek düzelmedim. Nerdeyse yedi yıllık evliyim hiçbir ay planlama yapmadım çünkü uyamayacağımı biliyorum. Ama son iki aydır gelen faturalar çok sinirimi bozuyor. Önceden üç kişi için normal derdim diğerlerinin faturasını görünce ama o kadar fark etti ki iki ayda. Sanırım sırf bu yüzden şimdi düşünüyorum alırken ama başka nedenlerle.

Umarım biz de yoluna koyabiliriz farketmesi geç olmadan..

Neyse ki farkına varmışsınız :)) bende düzeleceğini umut ediyorum

Canm valla benim eşimde öyleydi ilk zamanlarda baya sıkıntı yaşattı bana sorumluluk aldığı için ama sen sabırlı olursan zamanla düzelir. Bi tek taksit felan tarihini mutlaka senin hatırlatman Laz'ım başka türlü ödemiyorlar :)))
Ama sıkıntı etme durumu iyiyse ama Yok duruuu iyi değilse sen lafını söylemişsin bu saatten sonra şakın karışma kendi kendine anlasın

Evlenmeden önce eşim de ben de dünya para harcardık. Hesapsız kitapsız, sınırsız müsriflik vardı. Evlendik, yine aynı devam. Adamı sabah ekmek almaya gönderiyorum 150liralık alışverişle geliyor ortada bişey yok. Sonra elektrik, su, telefon faturaları geldi, ucu ucuna ödemeyi yetiştirir oldu. Ardından bir durum yaşadık elde para yoktu 200liradan başka bize o gün 250 lazımdı acil. O gün bu gündür hesabını daha iyi biliyor. Birşey 1tane alınacaksa 1tane olacak, 3tane değil. Yada harcama yapılacak şeylerin sıralaması olmalı. Biraz da ben sıktım onu, yeri geldi maaşını aldım ona sadece harçlık verdim. Toparladı şimdi. Gereken harcama yine cömertçe yapılıyor ama müsriflik yasak!

ben de öyleyim ya. yarın yasayacagımızın ne garantisi var diye allah ne verdiyse harcıyorum. canım ne isterse ama cok da iyi bir sey degil. ekonomik davranmayı bilmek lazım.

Öyle yapacağım artık karışmama kararı aldım :) çenemi tutabilirde cırcır etmezsem :))

Öyle yapacağım artık karışmama kararı aldım :) çenemi tutabilirde cırcır etmezsem :))
İnsan çıldırıyor biliyorum o kontrolsüzce harcarken senin bişeyleri düşünmen belki zoruna gidiyordur. Ama konuşmaz sessiz kalırsan emin ol zaten istese de istemese de anlatacak hele bi evlensin görür o gününü bırak harcasın sonra tepesine çökersin :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…