Yıllarca aynen böyle yaşadım ilişkilerimi. Sevgililerimin aileleriyle görüştüm ettim, evlerine girdim çıktım, anneleriyle çarşı pazar gezip ablalarıyla bahar temizliği bilmemne yaptım, ne oldu peki? ilişkimi yıprattım, kendimi enayi gibi kullandırttım. En güzel yaşlarınız bırakın elalemi, kendi sevgilinize bakın. Mevlüdü bırakın gidin sevgilinizle baş başa çimlerde piknik yapın. Şimdi 31 yaşındayım, 7 aylık nişanlıyım. Görümcemin biriyle bugün 2. kez telefon görüşmesi yaptım. O da nişanlım askerde, hani ondan haber var mı diye aradı. Eminim ki arkamdan bu gelin pek soğuk pek gudubet diyorlardır =)) Halbuki gerçekten çok sıcakkanlıyım sadece dilim yandı. Hiç eltidir görümcedir kaynanadır çekemem, sevdiceğimle aşkımızı yaşayalım bana yeter sülalesi de sülalem de gözümde yok =)))
Sen elinden geleni yapmissin oraya gittiginde zaten millet ayiplamasin diye hosgeldin dicek hosbulduk dersin sonra yerine gecer oturursun sen oraya misafir gidiyosun sen konuscam diye ugrasma o oranin gelini o gelip sana nasilsin iymisin diye muhabbet etmesi gerek gorgu bole gelenek bole anladinmi.konusmazsada sende konusmucaksin valla şükür bende esimle sevgikiyken tanisnaya gittigimde falan eltim can cigerdi kardes gibi ugrasti gorcem taniscam diye basimdan olay gecti orda da onu bile engel oldu sagolsun Allah herkese iyi elti versin sanki kuma olunuyo gibi bi cekememezlik oluyo anlamuorm kuma gelinmuor ya kumalar bike ayni evde kardes gibi olyo bu ektilerin derdi ne yani anlamyormKızlar merhaba. Daha önceki konumdan bilen bilir beni uzun yıllardır devam eden bir ilişkim var sevgilimin ailesiyle çok iyiyiz. Sevgilimin abisi ekim ayında evlendi, evlendiği kız Kars'tan buraya geldi evlenince işte. Kızla yüz yüze hiç görüşmedim, sosyal medyadan görüyorduk birbirimizi. Neyse kızın babasının bir rahatsızlığı olmuştu ben yine internetten geçmiş olsun dileklerimi iletmiştim fakat bana cevap yazmamıştı gördüğü halde. Bir defa da evlendiklerinde mutluluklar dilemiştim yine karşılık vermemişti.
Geçen kayınvalidemle buluştuk, kayınvalidem bana dedi işte seni Burcu'yla tanıştırmak çok istiyorum gibisinden.. Burcu da seni tanımayı çok istiyor, ay bir gün Demetle görüşsek keşke çok merak ediyorum internetten gördüğüm kadarıyla çok güzel bir kız falan filan diyor dedi...
Bende olur dedim, ben bir ev hediyesi bakayım o zaman hem hayırlısı olsuna gideriz hemde tanışmış oluruz dedim. Hiç bana cevap vermediğini filan söylemedim kimseye.
Neyse kayınvalidemde olur dedi ben Burcuya söyliyim o zaman dedi hafta içi bir gün gideriz dedi.
Aradan bir kaç gün geçti, çarşıya çıkıcaktım hediye bakmaya dedim ki önce kayınvalidemi arıyım sorıyım hangi gün gidicez ona göre alırım hediyeyi diye düşündüm. Aradım kayınvalidemi, kızım Burcuya söyledim ama abimler gelir mi acaba falan filan dedi, bende hiç üstelemedim açıkçası dedi. Bende boşverin belki işi vardır dedim hiç bozulmamış gibi göründüm. Müsait olduğumuz hafta çağırırız demiş (kendisi çalışmıyor), bu muhabbetin üzerinden 2-3 hafta geçti, çağırmadı hiç. Kayınvalidem de bişey diyemiyor, bende üstelemiyorum falan diyor. Sonra ben sevgilimden öğrendim abileri filan da gelmemiş. Ben pek takılmadım aslında ama biraz garip geldi, bizim ailede şöyledir; eğer biri size gelmek istiyorsa ve müsait değilsek bir şekilde mutlaka o insan çağırılır bir kaç gün içerisinde. Ben böyle gördüm.
Bir de ben kendisini sosyal medyadan istek yolladım instadan. Kabul etti fakat bana takip isteği yollamamıştı. Bende 2-3 gün sonra onu takipten çıkardım o bana yollamadığı için. Dün farkettim ki beni engellemiş.
Neyse, şimdi asıl konu, cuma günü kayınvalidemde mevlüt var. Beni de çağırdı gidicem, eltimde orda olucak.
İlk defa yüz yüze gelicez..
Daha önce anlattığım gibi cevap vermeme durumları olmuştu, şimdi de bunlar işte.
Sizce nasıl davranmalıyım kendisine? Ben kimseye saygısızlık yapmak istemem , hele ki sevgilimin ailesinden birine. O yüzden arada kaldım.
Benden 5 yaş büyük kendisi. Tavsiye verirseniz çok mutlu olurum :)
Bizde de 2. Madde bu şekilde olmaz mesela. Şehre yeni taşınan birini kendi evimize çağırmayız tam tersi hediye alarak hoşgeldine gideriz. Çağırılırsa ayıplanır.Madde madde yazayım:
1) Görgü kuralı olarak evli çifte “size yemeğe gelelim mi?” denmez. Emrivaki yapılmaz. Yeni evli çift evlendikten birkaç hafta sonra akrabaları, yakın tanıdıkları yeni evli çifti yemeğe davet eder. Yeni evliler ya, düzenleri oturana kadar yemekle uğraşmasınlar diye. Sonra yeni evlilerin düzeni oturur, onlar da onları davet etmiş olan kişileri çağırırlar sırayla.
2) Yukarıdakilerin aynısı bir şehire yeni taşınan kişilere de aynı şekilde yapılır. Onlara da size gelelim mi denmez. Bize gelin denir.
(İşyerinden, okuldan, kurstan daha önce evine gitmediğiniz ve sizin evinize gelmeyen kişilerle görüşmek istediğinizde de, “size şu gün gelelim mi” denmez. Davet edilmeden gidilmez. Görüşülmek isteniyorsa “bize buyurun” denir. Onlar da görüşmek istiyorlarsa gelirler, istemiyorlarsa da gelmeme, görüşmeme özgürlükleri olur)
3) Hastalık, evlilik gibi durumlarda, karşıdaki kişiyle tanışmadıysanız bile, irtibat kurmak için iletişimin en açık olduğu iletişim kanalı tercih edilir. Mümkünse yüz yüze görüşülür, yoksa telefonla aranır. Hastalık, evlilik gibi durumlarda, çok büyük bir engel yoksa, internetten mesaj atılmaz.
Siz bu 3 kuralı da ihlal etmişsiniz. Bir de o sizi takip etmedi diye onu takipten çıkarmışsınız. Bu da bir garip olmuş.
O sizi niye engelledi bilmiyorum. Belki de kibar bir insandır ama bu yaptıklarınızdan sonra nasılsa o bana kibar davranmıyor, ben de davranmasam olur demiştir. Veya belki de kaba bir insandır. Tanımıyoruz, bilmiyoruz. Onu savunmak için yazmadım. Sadece sizin de tüm görgü kurallarına uymadığımızı söylemek istedim.
Bizde de 2. Madde bu şekilde olmaz mesela. Şehre yeni taşınan birini kendi evimize çağırmayız tam tersi hediye alarak hoşgeldine gideriz. Çağırılırsa ayıplanır.
Kızı takip çıkarmamalıydınKızlar merhaba. Daha önceki konumdan bilen bilir beni uzun yıllardır devam eden bir ilişkim var sevgilimin ailesiyle çok iyiyiz. Sevgilimin abisi ekim ayında evlendi, evlendiği kız Kars'tan buraya geldi evlenince işte. Kızla yüz yüze hiç görüşmedim, sosyal medyadan görüyorduk birbirimizi. Neyse kızın babasının bir rahatsızlığı olmuştu ben yine internetten geçmiş olsun dileklerimi iletmiştim fakat bana cevap yazmamıştı gördüğü halde. Bir defa da evlendiklerinde mutluluklar dilemiştim yine karşılık vermemişti.
Geçen kayınvalidemle buluştuk, kayınvalidem bana dedi işte seni Burcu'yla tanıştırmak çok istiyorum gibisinden.. Burcu da seni tanımayı çok istiyor, ay bir gün Demetle görüşsek keşke çok merak ediyorum internetten gördüğüm kadarıyla çok güzel bir kız falan filan diyor dedi...
Bende olur dedim, ben bir ev hediyesi bakayım o zaman hem hayırlısı olsuna gideriz hemde tanışmış oluruz dedim. Hiç bana cevap vermediğini filan söylemedim kimseye.
Neyse kayınvalidemde olur dedi ben Burcuya söyliyim o zaman dedi hafta içi bir gün gideriz dedi.
Aradan bir kaç gün geçti, çarşıya çıkıcaktım hediye bakmaya dedim ki önce kayınvalidemi arıyım sorıyım hangi gün gidicez ona göre alırım hediyeyi diye düşündüm. Aradım kayınvalidemi, kızım Burcuya söyledim ama abimler gelir mi acaba falan filan dedi, bende hiç üstelemedim açıkçası dedi. Bende boşverin belki işi vardır dedim hiç bozulmamış gibi göründüm. Müsait olduğumuz hafta çağırırız demiş (kendisi çalışmıyor), bu muhabbetin üzerinden 2-3 hafta geçti, çağırmadı hiç. Kayınvalidem de bişey diyemiyor, bende üstelemiyorum falan diyor. Sonra ben sevgilimden öğrendim abileri filan da gelmemiş. Ben pek takılmadım aslında ama biraz garip geldi, bizim ailede şöyledir; eğer biri size gelmek istiyorsa ve müsait değilsek bir şekilde mutlaka o insan çağırılır bir kaç gün içerisinde. Ben böyle gördüm.
Bir de ben kendisini sosyal medyadan istek yolladım instadan. Kabul etti fakat bana takip isteği yollamamıştı. Bende 2-3 gün sonra onu takipten çıkardım o bana yollamadığı için. Dün farkettim ki beni engellemiş.
Neyse, şimdi asıl konu, cuma günü kayınvalidemde mevlüt var. Beni de çağırdı gidicem, eltimde orda olucak.
Daha önce anlattığım gibi cevap vermeme durumları olmuştu, şimdi de bunlar işte.
Sizce nasıl davranmalıyım kendisine? Ben kimseye saygısızlık yapmak istemem , hele ki sevgilimin ailesinden birine. O yüzden arada kaldım.
Dediğim gibi hoşgeldine gidilir hediyesiyle beraber. Hoşgeldine bana gel denmez. Emrivaki değil bu, haber veriliyor sonuçta. Görüşmek istemezse müsait olmadığını söyler ve uygun zamanda çağırır. Bunun için de yemeğe gidilmez zaten, çaya veya kahveye gidilir.Şehirden şehire kültür ve anlayış farklılıkları oluyor tabii.
Yeni taşınan birinin evine neden gidiliyor peki? Yani yapılma mantığı olarak ne söyleniyor? Belki görüşmek istemeyecekler, belki taşınma yorgunluğunu atamadılar.
Bir de çağırmak neden ayıplanıyor? Birinde onlar için yemek yapıyorsunuz, hayatlarını kolaylaştırıyorsunuz. Ötekisinde, yeni taşınmış insanlardan bir de o taşınmanın üstüne sizin için yemek yapmalarını istiyorsunuz. Hatta emrivaki yapıyorsunuz. Hatta evleri o günlük çok temiz değilse bir de dip köşe temizlik yapmalarına sebep oluyorsunuz.
Bence, bu gibi durumlarda, ben olsaydım nasıl yapılmasını isterdim diye de düşünmek lazım. Bir şehre yeni taşınmış olsam, o ilk yorgun ve adapte olmaya çalışan halimle millete yemek hazırlayıp, temizlik yapmak mı isterdim, yoksa o süreçte ev ev gezip hazır yemek mi isterdim diye düşünmek lazım.
Bir de ben insanlar belki görüşmek istemeyebilir, evlerinde ağırlamak istemeyebilir diye emrivaki yapmak yerine onlardan davet beklemeyi daha doğru buluyorum.
Niye bu kadar ısrarcı oldun ki. Bir kizin kapısında beklemediğin kalmış. En azından bir söylenirsin falan, iş biraz olsun resmiyet kazanır da kadın ancak o zaman müstakbel eltin olur. Ayrıca sevgilinin annesi de seni kayınvaliden değil. Bu kadar erken aileye girmeye çalışma ki zaten nisanliyken bile aileden sayılmaz bence çiftler. Ancak giriş yaparlar. Bu kadar hevesli olma.Kızlar merhaba. Daha önceki konumdan bilen bilir beni uzun yıllardır devam eden bir ilişkim var sevgilimin ailesiyle çok iyiyiz. Sevgilimin abisi ekim ayında evlendi, evlendiği kız Kars'tan buraya geldi evlenince işte. Kızla yüz yüze hiç görüşmedim, sosyal medyadan görüyorduk birbirimizi. Neyse kızın babasının bir rahatsızlığı olmuştu ben yine internetten geçmiş olsun dileklerimi iletmiştim fakat bana cevap yazmamıştı gördüğü halde. Bir defa da evlendiklerinde mutluluklar dilemiştim yine karşılık vermemişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?