Müstakbel eltim...

Deneyim konuşuyor, çok haklısın... mesafesini koruyan uzun vadede kazanır.
Çok muhabbet tez ayrılık getirir der eskiler... var bi bildikleri

Benim nişanımdan bir hafta önce nişanlımın yeğeni evlendi. Beni davet ettiler, beni gelip babamdan istemeden düğününüze gelmem uygun olmaz dedim. Gönül koydular ama olsun, 31 yaşımda aklım başıma geldi, kartlaşınca naz niyaz öğrendim =)) Eskiden olsa atlardım hemen. En güzeli kendini ağırdan satmaktır. Daha kıymetli olursun. 4+5 yıllık iki ayrı ilişkinin tecrübesiyle konuşuyorum.

Daha evlenmeden bu kadar samimiyet bana saçma geldi. Ben de karadenizliyim ama bizde kızların resmiyet olmadan (hatta nişan bile yetmez bir çok ailede) erkeğin ailesiyle görüşmesi, evlerine girip çıkması hiç hoş karşılanmaz. Evlendikten sonra istemediğiniz kadar çok görüşeceksiniz zaten ne bu acele anlamadım. İşte sınır olmayınca böyle gereksiz sorunlar çıkıyor ortaya. Belki evlenmediniz, neyin garantisi var ki şu hayatta. O insanları görüp kötü hissetmeyecek misiniz sonra. Yarın bir gün bir tartışma olur sen dünden razıydın bile derler adama.
İlla gideceğim diyorsanız mevlide selam verin "eltinize" başka da bir şey yapmayın.

Sen elinden geleni yapmissin oraya gittiginde zaten millet ayiplamasin diye hosgeldin dicek hosbulduk dersin sonra yerine gecer oturursun sen oraya misafir gidiyosun sen konuscam diye ugrasma o oranin gelini o gelip sana nasilsin iymisin diye muhabbet etmesi gerek gorgu bole gelenek bole anladinmi.konusmazsada sende konusmucaksin valla şükür bende esimle sevgikiyken tanisnaya gittigimde falan eltim can cigerdi kardes gibi ugrasti gorcem taniscam diye basimdan olay gecti orda da onu bile engel oldu sagolsun Allah herkese iyi elti versin sanki kuma olunuyo gibi bi cekememezlik oluyo anlamuorm kuma gelinmuor ya kumalar bike ayni evde kardes gibi olyo bu ektilerin derdi ne yani anlamyorm

Bizde de 2. Madde bu şekilde olmaz mesela. Şehre yeni taşınan birini kendi evimize çağırmayız tam tersi hediye alarak hoşgeldine gideriz. Çağırılırsa ayıplanır.

Aynı durumu ben yaşadım. Eşimle beş yıllık sevgili iken abisi eltimle tanışıp bi kaç ay içinde evlendi ben düğüne de gittim. Bizimkiler ay sizi tanıştıralım falan filan muhabbetleri yaptılar face den istek attım kabul etmedi sonra mesaj attım tanımamıştır belki diye cevap vermedi ben de bastım engeli meğer bu hanım eşime bwni bile bile kuzenini ayarlama peşindey miş kuzeni eşime aşık olmuş. Sonra bizim isteme olacağında arkadaşlık isteği gönderdi kabul etmedim engeli kaldırmıştım evlendik iki sene sonra falan kabul ettim alltından böyle bi şey çıkmasın sizin de

Sonuçta konuyu açan arkadaş "eltim beni sevsin istiyorum" gibi bişey söylememiş. Burada cidden gariplik var ve insan umursamaz da olsa neden diye tabi ki merak eder. Yani boşver ya aman yapmak bana zor gelirdi. Sonuçta kadın mesefeli olsa falan dersin huyu bu veya mesafe istiyor eşinin ailesiyle demek ama sonuçta direk negatif bi dueum var ve konuyu açan arkadaş gibi ben bile anlam veremedim merakta ederdim gayet.

Bizde de 2. Madde bu şekilde olmaz mesela. Şehre yeni taşınan birini kendi evimize çağırmayız tam tersi hediye alarak hoşgeldine gideriz. Çağırılırsa ayıplanır.

Şehirden şehire kültür ve anlayış farklılıkları oluyor tabii.

Yeni taşınan birinin evine neden gidiliyor peki? Yani yapılma mantığı olarak ne söyleniyor? Belki görüşmek istemeyecekler, belki taşınma yorgunluğunu atamadılar.

Bir de çağırmak neden ayıplanıyor? Birinde onlar için yemek yapıyorsunuz, hayatlarını kolaylaştırıyorsunuz. Ötekisinde, yeni taşınmış insanlardan bir de o taşınmanın üstüne sizin için yemek yapmalarını istiyorsunuz. Hatta emrivaki yapıyorsunuz. Hatta evleri o günlük çok temiz değilse bir de dip köşe temizlik yapmalarına sebep oluyorsunuz.

Bence, bu gibi durumlarda, ben olsaydım nasıl yapılmasını isterdim diye de düşünmek lazım. Bir şehre yeni taşınmış olsam, o ilk yorgun ve adapte olmaya çalışan halimle millete yemek hazırlayıp, temizlik yapmak mı isterdim, yoksa o süreçte ev ev gezip hazır yemek mi isterdim diye düşünmek lazım.

Bir de ben insanlar belki görüşmek istemeyebilir, evlerinde ağırlamak istemeyebilir diye emrivaki yapmak yerine onlardan davet beklemeyi daha doğru buluyorum.

Kızı takip çıkarmamalıydın
Ayrıca biri bana babana geçmiş olsun diye sosyal medyadan msj yazsa ben de dönmem. Çok saçma yani kabul et

Gelecekte açacağın konuları şimdiden görüyor gibiyim.

Dediğim gibi hoşgeldine gidilir hediyesiyle beraber. Hoşgeldine bana gel denmez. Emrivaki değil bu, haber veriliyor sonuçta. Görüşmek istemezse müsait olmadığını söyler ve uygun zamanda çağırır. Bunun için de yemeğe gidilmez zaten, çaya veya kahveye gidilir.
Ben olsam ben de bana gelinmesini isterim. 3-5 insanı çaya ağırladım diye hayatım ne kadar zorlaşabilir? Yorgun bile olsam bir kaç saat insan ağırlamak hayatımda ne kadar kayba sebep olabilir eğer aşiret değillerse? 4 yıl oldu mesela şehir değiştireli kimse hoşgeldine de gelmedi, ev görmeye de gelmedi, kendilerine yemeğe de çağırmadı. Kültürler farklı olabiliyor o yüzden siz bu beklenenleri yapmamışsınız demeniz uygun değil bence. Her yer onları beklemiyor çünkü.

Ben o kızın yerinde olsam kayınbiladerimin sevgilisini evime davet etme gereği duymam
Nişanlı olsanız tamam da daha arada aile bağı olabilecek bir durumunuz yok

Hic sevmiyorum gercekten bu durumlari daha evlilik yok bisey yok ne alaka seni evine cagiracak benim eltide oyleydi daha tanismafan etmeden heryerden istek yollamalar falan en sonunda engellemistim bu kadar israrci olmanoza hic gerek yok cok itici oluyor biraz agir olun yavas olun hersey tanidikca zamanla olur simdi bu yaz evlendiler bizimkiler ve tanistik gayet sevdim kendisini heryerden takiplesip gorusuyoruz bi sorun yok eltinde benim gibi tanismafan samimi olma girisimlerine gicik olmustur tanimadigi bi insana neden cevp versinki facedenfalansizinle bi sorunu oldugundan degil yani normal selamlasin tanisin farkli bisey yapmana gerek yok

Niye bu kadar ısrarcı oldun ki. Bir kizin kapısında beklemediğin kalmış. En azından bir söylenirsin falan, iş biraz olsun resmiyet kazanır da kadın ancak o zaman müstakbel eltin olur. Ayrıca sevgilinin annesi de seni kayınvaliden değil. Bu kadar erken aileye girmeye çalışma ki zaten nisanliyken bile aileden sayılmaz bence çiftler. Ancak giriş yaparlar. Bu kadar hevesli olma.

Tanismak icin bu kadar sabirsiz olunup internetlerde falan aratilip asil tanisilip konusulmasi gereken yerde ne yapmaliyim diye sormak ne ironik bir davranistir.Ne yapmalisiniz soyleyeyimmi ilk basta yapilmasi gerekeni yapmalisiniz hanimefendi her normal insan gibi yuzyuze gelip o sicakligi alip yada almayarak iliskinize o sekilde devam etmelisiniz.

Yani seninkisi biraz yaranma cabasi gibi olmus. Yani aranizda daha resmiyet olmadigi icin dikkate almadi seni diye suclayamazsin. Cunku suan sen onun hicbirseyisin. Benden sana tavsiye o mevlute falan gitme akrabalar icine bu kadar erken girmen hic dogru degil yarin evlenince kiymetin kalmaz.

guzel demiş senın için.oda guzelmı kıskanıyor barız bellı.bırde daha sevgılıyken aile içinde olman ve onun evlıyken senınle bu kadar ılgılı olmaları canını sıkabılır ılgıyı sadece kendısınde ıstıyor gıbı.buyuk eltı abla eltı olacak yanı.veyahut kız kardeş akraba falan varsa planlanmış bır şey varsada senı istemeyebılır.başıma geldı ordan bılıoyorum =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…